Pogledati punu verziju : problem zbog pancerica
Kupio sam ove godine nove pancerice I posle 6 dana koriscenja nastao je problem! Naime nigde me nisu nazuljale, ali se pojavio ozbiljan bol, koji i posle nedelu dana ne prestaje! Izbacena kost na zglobu stopala na unutrasnjoj strani noge, tj na obe noge me odvaljuje od bola! Generalno sam bas zadovoljan pancericom, ali me ovaj problem muci! Posto su mi ove prve pancerice zanima me, dal je to mozda uobicajno mesto dok se pancerica malo prirodnim putem ne rasiri, ili bi trebao da promenim ulozak na cipeli, ili da podesim drugacije pancerice( za x ili o noge). Ako je razumeo neko sta me muci, molio bih da mi da neki koristan predlog! Hvala!
Baci pogled na ovo: http://www.skijanje.co.yu/forum/showthread.php?t=1762
imas problem kao ja i jos nekoliko ljudi za koje znam.
prosle zime sam lezao nedelju dana posto nisam mogao da hodam od bolova koje opisujes. skijao sam ceo dan u Salomon Performa cipeli i sve je bilo ok dok je nisam skinuo. od tada pa nedelju dana posle toga od bola nisam mogao ni da spustim nogu a kamoli da hodam. GSS je morala da me vozi sa staze na motornim sankama jer nisam bas za nosenje na ruke - 120 kg :ski: zive vage.
Problem koji imam je u tome sto imam delimicno spustene platforme tabana (poluravni tabani) i taj deo koji te boli pritiska na plastiku pancerice sve vreme dok skjas i zaustavlja ti cirkulaciju krvi sto sabrano sa hladnocom prouzrokuje prijatan osecaj koji si opisao.
Delimicno resenje je da uzmes sire pancerice (ja sam uzeo B-tech Atomic) ali ni time neces resiti problem. Morao bi da odes do ortopeda, ali onih koji znaju da prave ortoze - uloske i one prangije (proteze) da ti snimi stopalo i da ti napravi ulozak za cipelu. Ja sam to uradio za patike/cipele i odjednom me mnogo manje bole ledja i manje se umaram kada duze hodam. Jos to nisam probao sa pancericama, ali je logika - sira pancerica moze da primi i ulozak u sebe i da ne zulja kada se zakopca.
mislim da je to najbolje resenje, naravno ukoliko kao ja nemas bootfitere u blizini.
drug suri
25.12.2009, 23:02
sve pohvale za stekana,detaljnije nije moglo.Pored ovakvih slika stvarno nije potreban bootfitter.Nadam se da nije drsko ako pitam da li imas resenje kako da malo prosirim mesto za stopalo,tamo gde je 99mm da bude malo vise...
Hmmm, to bi bio izazov. Bootfiteri za tu intervenciju imaju hidraulični uređaj.
hvala momci na odgovoru!
Lectore i meni je problem nastao u Salomon pancericama, samo u drugom modelu(nadam se da je to slucajnost)! Ranijih godina sam iznajmljivao pancerice i nikada nisam imao ovaj problem! Stopalo mi nije siroko, cak moglo bi se reci i da je usko! Moracu do odem do ortopeda, pa da vidim za te uloske!
p.s. a ti Stekane, ti si Bog! Svaka cast na "operaciji" i na opisu! ja na zalost to ne bi smeo ni da pokusam, velike su sanse da bi posle mog pokusaja cipele morale da zavrse u kontejneru! Steta sto nisi iz Bg pa da te potkupim sa jedno 5 litara zestine pa da obavimo taj posao zajednicki, taman da ti ukradem zanat pa da otvorim bootfitting u Bg, posto koliko sam ja upoznat ovde top niko ne radi!
pozdrav!
Ako te put nanese u BL, ponesi pancerice i javi se.
Jedan mi je serviser i trgovac ski opremom u Austriji rekao da je ovo sa zglobom čest problem sa Salomon modelima. U Villachu ima (ili je bar tada bio) samo jedan bootfiter koji je mogao odraditi ovo šta sam na kraju uradio sam. Problem je što je čovjek tražio da pancerice ostanu kod njega u servisu 3 dana da odradi posao, a na šta ja nisam mogao pristati. Meni je trebalo manje od 2 sata za intervenciju.
drug suri
02.01.2010, 23:55
http://www.youtube.com/watch?v=w2n53yTQ4Qc
moze li se ovako malo prilagoditi cipela...treba samo pirinac i mikrotalasna
striker74
04.01.2010, 02:16
i ja sam ove godine dobio nove Salomon Impact 8 pancerice i imao sam samo jedan dan skijanja ali kod mene je problem kod gornjeg dela naime posle prvog spusta nisam vise bio u stanju da ih zatezem(gornje dve zatezace) od bolova jer i ja imam te poluravne tabane i 105+ zive vage, ia ja sam do sad imao polovne pancerice ali nisam imao ovakav problem ???
ovo sa rizom ce da radi odlicno:ok:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.