Prijavite se

Pogledati punu verziju : Fischer RXJ ???

SnowBeliever
07.12.2009, 05:15
Juce sam kupio u metrou Fischer RXJ glassfiber...i cim sam dosao kuci seo na net da vidim o cemu se radi...i nikako mi se nije svidelo ono sto sam procitao, doduse nisam nasao nikakv text ili revju pretpostavljam da je model star par sezona...ali radi se o tome da su to izgleda juniorske skije RXJ gde j pretstavlja junior... ali opet mi nije jasno jel su duge 160 cm... sta uopste predstavljaju juniorske skije? jel to znaci da su za decu ili pocetnicke...???
naime, prvo sam hteo da uznem Fischer hybrid h3 cruise, ali je ispalo da su se prodale, onda sam se dvumio oko Blizzard xo5 termogel, ali posto su mi prethodne skije bile isto fischer i sa kojim a sam bio i te kako zadovoljan, tako se ja odlucim za rxj :)
e sad postoji opcija da ih zamenim a takodje su mi rekli da je moguce da ce dobiti fischer h3 hybrid....
pa ako je uopste po vama potrebna zamena da li je bolji izbor fischer h3 hybrid cruise ili blizzard xo5...
da napomenem i da sam jako dobar skijas, imam jos malo pa 20 godina iskustva, i da skijam pretezno po pistama, znaci slabo off..

nadam se da ste razumeli moj problem....

hvala unapred...

stekan
07.12.2009, 08:22
Sva tri modela koja spominješ su za početnike...

SnowBeliever
07.12.2009, 12:02
ja koliko sam procitao da je blizzard xo5 skija za prosecne rekreativce...cak i ovde na forumu pise tako...

Sapa
07.12.2009, 13:47
ja koliko sam procitao da je blizzard xo5 skija za prosecne rekreativce...cak i ovde na forumu pise tako...

mozda nisi dovoljno kopao po forumu, da jesi procito bi moju "recenziju" o xo5 termogel od prije 3 godine. Ne znam sta se podrazumjeva pod izrazom prosjecan rekreativac (posto i sebe samog nekako svrstavam u tu kategoriju), ali blizzard xo5 je definitivno skija meka ko spageti. Ako je rekrativno skijanje, lagano spustanje bez ikakvog forsiranja skije onda oke., ako joj malo dodas gas i krenes agresivnije u ostrije zavoje, ta skija ne daje nikakav otpor, flex je previsok, pretjerano se uvija. Ne tvrdim da je taj model smisljen kao potpuno pocetnicki (blizard proizvodi jos mekse modele kao sto je npr xo3), ali iole entuzijasticnom rekreativcu xo5 ne pruza nikakvo uzbudjenje i a pogotovo ne pruza sansu da napreduje sa ski-tehnikom.

SnowBeliever
07.12.2009, 19:47
u bas lep odgovor...hvala u svakom slucaju...skije sam vratio i u drugoj radnji uzeo Fischer ctx 200... mislim da sam napravio solidan izbor...
sta mislite o toj skiji...????

Sapa
07.12.2009, 20:22
u bas lep odgovor...hvala u svakom slucaju...skije sam vratio i u drugoj radnji uzeo Fischer ctx 200... mislim da sam napravio solidan izbor...
sta mislite o toj skiji...????

hm, zao mi je, al ako si jako dobar skijas mislim da nisi napravijo dobar izbor. znam tu skiju, nisam je vozijo, ali mislim da je po prilicno ispod tvog nivoa i tvojih mogucnosti. volijo bih da nisam u pravu i da je ti sa uzivanjem vozis nekoliko sezona, ali ne vjerujem da ce to biti slucaj.
ukucaj i sam u google pa ces vec procitati; "this ski is perfect for the skier just getting confortable with skis under his feet....friendly sidecut....made for cruising and casual turns.."

Bolje se prvo informisati pa onda kupiti, a pogotovo sto na internetu ima toliko informacija.

SnowBeliever
07.12.2009, 22:10
ma znam sve sam ja to procitao pre kupovine....ali sam ih uporedio sa mojim prethodnim skijama i dosta su tvrdje sto sam i trazio...plus jos sta me je najvise navelo na ove skije, jeste da sam dobio preporuku od jednog majstora iz naseg poznatog ski servisa, kao i iskusnog skijaca...ali da ne pricam nista unapred...javicu kako sam zadovoljan, posle skijanja...pa na kraju, ako bas ne odgovaraju, nista prodaja pa kupovina drugih sled.godine...
ali mnogo se zahvaljujem na brzim i konkretnim odogovrima....a cujem da uskoro treba da zabeli i u nizim predelima...sreca sreca radost....