Pogledati punu verziju : Potrebna preporuka za pancerice
Nikola Milosavljevic
03.12.2009, 12:02
Dakle, planiram da uzmem nove pancerice. Poslednjih par godina vozim Nordica easy move 8 flex 45. Pancericom sam prilično zadovoljan ali bih sada išao na nešto tvrđe (80-100).
Stopalo mi je dosta široko pa bi i to bio neki faktor u celoj priči. Skijam ceo život, prilično ozbiljno i agresivno. Visok sam 194cm i tezak 90kg.
Hajde preporučite nešto a da nije preskupo (<200e)
Uh, pa to je bilo bas premekano za tebe.
Posto ti je siroko stopalo, mozda Atomic B-tech. Ja sam uzeo Nordicu GTS12, ali opet je morala malo na prosirivanje.
Nikola Milosavljevic
03.12.2009, 23:09
Nalazim u Intersportu Salomon X-Wave (X)??!!! E sad ovo X, da li znaci 10 ili nesto drugo, nisam siguran (intersport me malo zbunjuje oznakama modea skija i ostalog), elem pancerice su prilicno crvene (crvenije od xw10 koje nalazim na netu) i lepo pise flex 80. Sta je u pitanju, ne znam. Pancerica mi odlicno lezi i bice naredna 3 dana 16k din na nekom snizenju (inace je 19k) da li je to ok?
Tadija_91
04.12.2009, 00:02
Nalazim u Intersportu Salomon X-Wave (X)??!!! E sad ovo X, da li znaci 10 ili nesto drugo, nisam siguran (intersport me malo zbunjuje oznakama modea skija i ostalog), elem pancerice su prilicno crvene (crvenije od xw10 koje nalazim na netu) i lepo pise flex 80. Sta je u pitanju, ne znam. Pancerica mi odlicno lezi i bice naredna 3 dana 16k din na nekom snizenju (inace je 19k) da li je to ok?
Proizvodjaci cesto za velike radnje proizvode posebne (medju)modele sa drugacijim oznakama. Npr u intersportu se neretko mogu naci elanovi modeli speedwave i magfire sa neparnom oznakom. To bi trebalo da je model izmedju ona dva koji ga brojevima okruzuju. Obicno ti medjumodeli imaju ili sloj manje necega od jaceg(i skupljeg) modela i/ili bolje vezove od slabijeg modela. Mislim da ti medjumodeli nisu vredni paznje jer je razlika u ceni podnosljiva.
pronadji b-tech, recimo b-90 od prosle ili pretprosle sezone. bice ti oko 150 ajvara. odlicna siroka cizma. imam siroko stopalo i legla mi je kao budali samar.
Nikola Milosavljevic
07.12.2009, 11:48
Uh, ja ono što videh na sajmu od Atomica beše 20k+din, ali potražiću, hvala
Nalazim u Intersportu Salomon X-Wave (X)??!!! E sad ovo X, da li znaci 10 ili nesto drugo, nisam siguran (intersport me malo zbunjuje oznakama modea skija i ostalog), elem pancerice su prilicno crvene (crvenije od xw10 koje nalazim na netu) i lepo pise flex 80. Sta je u pitanju, ne znam.
X definitivno nije rimski br 10. X-wave je prosto ime serije. Mislim da je salomonov marketinski tim ovim X aludirao na 'X-factor'.
Kalup se pojavijo pocetkom 2000tih pod imenom crossmax, a ubrzo potom je izasla x-wave serija, sta je tacno bila razlika ne znam. stekan tvrdi da je u pitanju ista cipela, ja sam sklon da mu povjerujem, posto sam posjedovao jedan od tih modela. cross je trebao da aludira da su namjenjene za disciplinu 'cross', a x-wave...pa valjda za tadasnje 'slobodno/alround skijanje'. Svi kazu odlicna cipela, jedino sam se ja bunijo na udobnost.
postojali su modeli x-wave ...8,9,10. taj tvoj x-wave bez broja ce onda vjerovatno biti pandan onom x-wave 8, posto kazes da mu je flex 80.
Kako god, s obzirom da si sa svojih 90 kg i dobrim znanjem skijanja skijao na flex 45 :sm017: :sm017:onda ce taj x-wave za tebe biti ko da si obuo cipele hermana majera.
Nikola Milosavljevic
07.12.2009, 14:41
^^Hvala na iscrpnom objašnjenju. Za ovaj prvi X sam znao, mislio sam na na X-Wave X (dakle, pancerica ima dodatni x posle naziva serije). U svakom slučaju i ja procenjujem da je u pitanju uporedni model osmici, i čini mi se da sam sve bliži kupovini istog. Pozz
Potpuno se slažem sa Sapom. Juče sam vidio taj model u InterSportu sa cijenom od 389KM (200 EUR). Za običnog smrtnika više nego dobra pancerica.
Za ovaj prvi X sam znao, mislio sam na na X-Wave X (dakle, pancerica ima dodatni x posle naziva serije).
Aaa...'Veselo se selo zove' :sm022:
Pa ne skontah odmah da je u pitanju nesto sto se zove x-wave x. Ko ce se vise snaci sa svim tim brojevima i oznakama za isto s...e a drugo pakovanje. no slozili smo se oko karakteristika to je naj bitnije, jeR. A ako jos doticni X nozi dobro passa-u, onda pazari to. :dziveli:
Nikola Milosavljevic
18.12.2009, 15:01
Uzeo sam ove Salomon X-Wave X danas u Intersportu. Sniženje 20%, tako da su izašle 15.000din što je oko 160e.
Ako nekog interesuje, evo kako izgledaju:
http://img12.imageshack.us/img12/7400/dscf7378xx.jpghttp://img46.imageshack.us/img46/3706/dscf7378xxx.jpg
Nikola Milosavljevic
18.12.2009, 16:29
Hvala na lepim željama, možda već ovaj vikend budu isprobane. Pozdrav
Bata Bane
18.12.2009, 17:36
Cipela do m...iju:sm017:
Evo pogledaj X-wave 8 flex 90. Odlicno si prosao sa cenom, mislim da je samo u pitanju vankataloska cipela a cini mi se (ako ja smem reci) da nema neke razlike u opremi.
U zdravlju i sreci je vozio.
Nikola Milosavljevic
20.12.2009, 12:15
Pa da, otprilike da su potpuno iste, jedino je razlika u boji i flexu koji je kod mene 80. Pozz
Skijam tri godine i kako sam dosta napredovala, mislim da je vreme da promenim opremu.
Sto se skija tice, nemam problem.Izbor sam svela na tri skije:Elan speedwave 8 ili 10 i black magic. Imam manji problem sto se pancerica tice, moje jako usko stopalo. Trebale bi mi neke od 98,99mm.Istrazivala sam malo i nasla one koje bi mozda odgovarale. Ono sto sam ja vas htela da pitam je gde se u Bg-u nalaze prodavnice: Nordica,Atomic,Tecnica,Lange i Salomon?Ustvari, znam da se na Banovom Brdu nalazi "Salto M"-Nordica a takodje sam bila i do Sava centra-Beo sport. Otisla bih ovih dana do Bg-a i isprobala neke od modela koji me zanimaju.Volela bih pre svog odlaska da kontaktiram te radnje pa bi bilo dobro kada bi neko od vas mogao da mi ostavi i brojeve telefona tih radnji :D. Unapred hvala, pozdrav!P.S. Izvinjavam se ako je ovo pitanje ranije bilo postavljeno, u zurbi sam zbog predstojece sezone pa nemam bas mnogo vremena za citanje :).
Skijam tri godine i kako sam dosta napredovala, mislim da je vreme da promenim opremu.
Sto se skija tice, nemam problem.Izbor sam svela na tri skije:Elan speedwave 8 ili 10 i black magic. .
Ja glasam za Black Magic. I prosljogodisnja je bila odlicna zenska skija, a od ove godine i ona je zguzvena (wave tehnologija kao kod speedwave-a)
ja glasam sto se skija tice za free spice
a cizme dalbello lotus
Draga, imaš novootvorenu radnju sa baš mnogo skija i pancerica u Immo tržnom centru. Mislim da se radnja zove BS sport. To ti je na Novom Beogradu u bloku 64 do kog se iz centra grada stiže autobusom 95 i silazi se na drugoj stanici kad autobus skrene kod TC "Piramida". Inače ceo ovaj tržni centar je od skoro postao Outlet (rasprodajni) i primetila sam da imaju vrlo povoljne cene pancerica (oko 10.000 din, ima čak i jeftinijih) i dosta ženskih modela.
Imaš još jednu radnju sa velikim izborom u Sava Centru. To ti je isto na NBG, i isto dolaziš busem 95 iz centra, ali se mnogo kraće voziš :)
Treba da pogledaš i u METRO-u Cash&Carry. U BG ih imaš 2 komada. Do jednog od njih takođe možeš doći autobusom 95 iz centra grada (Zeleni venac) ali ovog puta treba da hvataš pravac za Borču.
Eto tako, srećno!
ja glasam sto se skija tice za free spice
a cizme dalbello lotus
Sto se tice skije free spice, sa strukom 88, mislim da je isuvise veliki zalogaj za mene jer se ne usudjujem da idem van staze po dubokom snegu jos uvek. Ali zato ova pancerica moze da bude pun pogodak, mislim da je 98mm bas ono sto meni treba. Malo me plasi jak flex... Koji je valjda oko 90. Samo jos, gde da je potrazim? :sm006:
@Pink, vec sam posetila Beo sport u Sava centru i tamo su me davili sa nekim jako sirokim modelima.Za Immo nisam znala i hvala ti za detaljno uputstvo, svakako cu pogledati. Sto se tice Metro-a, pregledala sam katalog na internetu i nema niceg zanimljivog za mene i moje usko stopalo :dontknow:.
sto se lotus cizme tice flex je izmedju 70 i 100
sve zavisi kako je podesena cisto sumnjam da je moguce naci bolju cizmu za zene i definitivno laganija nego druge cizme osim ako uspijes pronaci
full tilt sto se granici sa naucnom fantastikom
E pa AnjA, ukoliko je tvoj izbor Black magic pogledaj (opet ja o njima) u Turbo sportu, Magmina radnja u velikoj Idei na Bezanijskoj kosi. Mislim da su negde oko 19000 rsd (sigurno nisam siguran). Nazovi ih pa ce ti oni reci.
@AnjA
Za elanove skije i dalbello pancerice pitaj u planetbike odnosno http://www.planetbike.rs/
a mozes i telefonom dobiti info a brojeve potrazi u meniju "Gde kupiti?"
ja sam zvao iz Skoplja i dobivao dobre informacije
atomic B-tech ili Salomon cs
anja, crl lange immo centar !
sve B atomic su mi jako siroke ,a crl bi mogle biti interesantne,samo da nisu sa nekim zestokim fleksom,jer imam svega 52,53 kila... doduse misica :cool:
nesto sam guglala i naisla na cipelu koja bi mi izgleda bas pasovala:atomic RT FR 80 iz 2007/2008,fr je od free ride a vrlo je uska...rt je od race tech.Jel neko cuo ili jos bolje video ovu cipelu??
Ove godine sam na sajmu uzeo Dalbello Vertigo, sa podesivim flexom,
6(soft) - walk - 8(ski), udobnija je npr. od rossignola bilo kog a i jeftina je 12000rsd doduse proslogodisnji model, ovogodisnji je 16000rsd.http://lh6.ggpht.com/_rFY29Xa5jCc/S1rRbV6CYpI/AAAAAAAAAb8/Zggp98cmZfI/s576/23012010067.jpg
http://lh4.ggpht.com/_rFY29Xa5jCc/S1rOEjv_npI/AAAAAAAAAbA/iiLkB-qmo-k/s800/23012010066.jpg
Pa da, otprilike da su potpuno iste, jedino je razlika u boji i flexu koji je kod mene 80. Pozz
Kako si zadovoljan sa ovom pancericom. Interesuje me jer sam je ja danas kupio.Poz
apatinus
25.11.2010, 11:52
Kako si zadovoljan sa ovom pancericom. Interesuje me jer sam je ja danas kupio.Poz
Druze, gde si je kupio i po kojoj ceni, danasa sam gledao u inter sportu ima i cena je 27500 din, pa me interesuje dali je to ista cizma?
Druze, gde si je kupio i po kojoj ceni, danasa sam gledao u inter sportu ima i cena je 27500 din, pa me interesuje dali je to ista cizma?
Kupio sam je u Intersport radnji u Niksicu, platio 149eura,kostala je 260, dakle oko 40% je bio popust, jer je stariji model.Mislim da su bile zadnji par.Nisam ih jos probao na snijegu ali se nadam da cu bezo;)
apatinus
25.11.2010, 18:11
Kupio sam je u Intersport radnji u Niksicu, platio 149eura,kostala je 260, dakle oko 40% je bio popust, jer je stariji model.Mislim da su bile zadnji par.Nisam ih jos probao na snijegu ali se nadam da cu bezo;)
To je fora izgleda pred popust, prvo daju 3 proizvoda po ceni 2, pa ce onda sigurno popust, bas cu da pratim.
U svakom slucaju mislim da te pance nisu preskupe za 150eura. Kad vec mozes vrebaj najpovoljniji trenutak i ustedi za jos jedne,:cug:
apatinus
25.11.2010, 18:30
Imam isto siroku nogu, pa mislim da da ce mi odgovarati, danas nisam mogao da ih probam jer ih je drzao u magacinu, kao nemaju deklaraciju stigle su neki dan iz Slovenije i nisu jos u prodaji. Tako mi je rekao prodavac, ali kaze ako ocu da ih uzmem dace mi bez deklaracije. I stvarno nije bila ni jedna izlozena. Mozda je to vec priprema za to snizenje kao kod vas!!! Videcu za koji dan!!!! :)
Nikola Milosavljevic
25.11.2010, 20:13
@ExBaker - Što se tiče Salomon X-Wave X, ja sam oduševljen. Prošle sezone sam ispeglao 3 doline samo tako!!! Pancerica je dovoljno široka za moje stopalo i fenomenalno mi je legla. Tvrdoća 80 taman!
Ja sam je nosio par puta po kuci, onako da se navikne na moje stopalo:), a na stazi cu je isprobati cim se bude moglo, mozda i ovaj vikend ako kisa ne zezne. Cini se i meni da je ok ta osamdesetica. Hvala na odgovoru!
apatinus
30.11.2010, 17:33
Ovu u Intersportu ne odustaju i dalje je 27500Din Salomon X-wave X.
@ apatinus:
za vreme trajanja expo zima ce u intersportu biti snizenje od 20% na ski opremu.
(ako je verovati reklami u singidunum weekly-ju)
sacekaj par dana i ustedeces 5500din
Ivan Bgd
30.11.2010, 20:38
Imate u Turbolimacu na Bezaniji snizenje Salomon i Atomic pancerica cini mi se da im je flex 80.
Ima Atomic Hawk 80 oko 17000 dinzi i plus ako si clam Magma kluba sa njihovom karticom imas na to jos 30% popusta(popust vazi jos samo danas za skoro sve artikle).
I cini mi se da sam video Salomon X wave takodje sa flex-om od 80, mislim da je cena tu negde oko 17000 takodje.
Oprostite sto ne javih ranije, okupirali me klinci sa igrackama.:dontknow:
:sm018:
Ivan Bgd
30.11.2010, 20:41
Ima jos modela Atomic i Salomon( ?) , mislim da sam video i Atomic B-tech (model za sira stopala)
Pozdav
Mislim da nije lose pozvati fitex na NBg, ja sam prosle godine konacno uzeo pancerice koje mi odgovaraju salomon impact 10 za nekih 15tak hiljada dinara, cuo sam da su im cene proslogodisnjih skija ostale iste dok se ne rasprodaju tako da predpostavljam da je tako i sa pancericama. Prosle godine su drzali salomon (manji broj modela i velicina) i head (bila je dosta dobra ponuda).
apatinus
01.12.2010, 12:16
Zar Turbolimac nije decija prodavnica? Gledam na netu nigde nema ski oprema i pancerice!
Cini mi se da misli na kompletnu veliku Magmu u Immo centru II na Bezanijskoj Kosi,u njoj se nalazi i Turbo Limac i jos neke radnje...
Ivan Bgd
01.12.2010, 13:17
Cini mi se da misli na kompletnu veliku Magmu u Immo centru II na Bezanijskoj Kosi,u njoj se nalazi i Turbo Limac i jos neke radnje...
Da na Bezaniji i neces to naci na netu.
Tamo imas i igracke i sportske stvari i namestaj i konfekciju.
Moras licno tamo da odes ili telefonom da pitas.
:sm018:
apatinus
01.12.2010, 13:23
Zna li neko mozda broj telefona te radnje? Pa da vidim sta imaju.
Uzeo sam ove Salomon X-Wave X danas u Intersportu. Sniženje 20%, tako da su izašle 15.000din što je oko 160e.
Ako nekog interesuje, evo kako izgledaju:
http://img12.imageshack.us/img12/7400/dscf7378xx.jpghttp://img46.imageshack.us/img46/3706/dscf7378xxx.jpg
Pozdravljam sve članove foruma te bi molio malo pomoći.. :sm018:
U kupnji sam pancerica i nakon probavanja masu modela naletio sam na upravo ovakvu pancu u Intersportu - Salomon X Wave X broja 26.5 koji me ne žulja, ne stišće ma sve super osim jednog problema zbog kojeg ih nisam uzeo, a to je da sam na prvoj kopči na max - na 5/5 zubu. Već druga kopča je na pola dok su gornje dvije isto na pola ali budući da imaju dodatne rupe nema problema...
Prodavač mi kaže da to nije bajno ali da je moguće da i ne bude problema kad dođem na snijeg radi temperature... hvala unaprijed
Ipak probaj i druge modele pa uporedi, imas extra rupe to je oke, ali ipak mozda nije kalup za tvoju nogu. :dontknow:Nije sve ni u pritezanju kopci, moras mislit i na krvotok. Ako stopalo ima previse prostora i nema dobar oslonac u cipeli, onda u kombinaciji sa jako zategnutim kopcama mozes za posljedicu imati grceve. To sto sad ne zulja i ne stisce ne znaci nista, racunaj da u radnji nebi trebalo da se cipela osjeca kao komotna za nogu. Poslje par dana kad ulozak omeksa ispadne cesto da je cipela prevelika
Ps a temperattura snjega je rijetko tako niska da bi zategla plastiku na cipeli, uska cipela se da deformisati, i prilagodititi tvojoj nozi, ali presiroka, prevelika nikako
CrazyKong
11.01.2013, 14:19
Cesto postoji opcija da se pomera sama kopca ili drzac kopce na sledecu poziciju...mada pretpostavljam da si to prvo proverio
Inace, prva kopca je najmanje bitna na cipeli...
Hvala vam. Pance su kupljene za 140€, nakon 2 sata po kući u njima osjećam lagane trnce u sredini stopala na obje noge.. Možda je stvar prilagodbe ili manjak snage i mišića u stopalima ali sad više nisam 100% da su za mene. Idem kroz par dana na snijeg pa ako bude problema nema šta, vraćam ih.
Bed je i kad se makne podložak ispod linera ima neke dvije okrugle plastike na shellu na koje ne možeš stat samo u lineru.. smetaju
Model nema onaj klizni sistem pomicanja kopči nego samo ručno.
Da, za ovo o prvoj kopči sam čuo i od experta pa se za to više ne brinem.
Razmisljam se izmedju 3 cipele. sve tri su nordica, ima ih u sport vision-u za fine pare. modeli su transfire 3, sportmachine 90 i sportmachine 80.
sta mislite o doticnima?
jel ima neko?
inace ja sam skijas napredni pocetnik, sa zeljom da napreduje...
...
brkic1000
22.01.2013, 18:17
preporuka za nordicu speedmachine 80 (flex index 100) pancerice su full, ovo su mi 6-te pancerice do sada i ubedljivo najbolje sto se tice udobnosti, upravljivosti, temerature i flexa
takodje ima comfort fit ulozak
cena im je bila oko 250 eura, sad su oko 170 eura...
evo ti slika
http://www.copysport.es/image/cache/data/Botas%20Esqu%C3%AD/bota%20de%20esqui%20nordica%20speedmachine%208-500x500.jpg
Preporuka za radnju SaltoM, treba proveriti cene naviše mesta.
Ja sam moje Nordica Beast12 kupio tamo, one su malo šire u stopalu.
znam za saltoM, ali mislim da ce mi cena biti bolja ovde gde sam gledao posto imam dodatni popust od 20% sto je lepa cifra... mene najvise vuce model transfire pa rekoh da vidim da li neko ima iskustva sa istim...
I meni su u SaltoM-u preporučivali Transfire R3, ali ja sam nekako bio bojažljiv, zbog tri kopče. Koliki je flex na toj cipeli, da li je on stvarno promenljiv u zavisnosti od te srednje kopče?
Nordica je na velikom pospustu bila u Sport Impulsu u Uscu...Bar je tako bilo 2. februara pre nego sto sam otputovao...Cini mi se da je R2 bio 21-22000din,dok mu je cena na expo-u bila 32-33000
macak011
14.02.2013, 11:42
Fischer pancerice (pa i skije) su na popustu u GOR-I:
http://www.gora-i.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=129&Itemid=86
macak011
14.02.2013, 11:53
Hvala vam. Pance su kupljene za 140€, nakon 2 sata po kući u njima osjećam lagane trnce u sredini stopala na obje noge..
Kako je proslo skijanje? Mene kad na isti nacin zaboli stopalo, olabavim prve dve kopce (donje!) i bol prodje za dva kruga zicom i laganom voznjom. Posle opet pritegnem na staro, pa agresija nizbrdo :)
Ja uzeo transfire r3 u sportvision-u za 19000... Za sad deluju fino... Mislim, za svrckanje po kuci... 24. Idem na kop pa cu videti... Bice valjda ok... Inace flex im je 90. A za to progresivno nemam pojma, ne znam kako ti misle da izvedu... Da inace i nordica pance imaju istu stvar kao i soma, tzv nfp (natural foot position), gde stopala idu u V...
macak011
16.02.2013, 08:06
Tako je, nasao! NFS - natural foot stance - isto kao i SOMA! Pocelo je, sad ce svi da prave isto! :yay:
http://vimeo.com/14360696
:sm011::sm011::sm011:
macak011
16.02.2013, 08:32
snimak je 'ladno iz novembra 2011, nisam imao pojma za Nordikin NFS... :sm006:
funyrace
16.02.2013, 10:55
Imao Nordicu super cipela ali zbog mekoće prodao je.:sm021::sm021::sm021::sm021:
Znači kad kupim nove cipele sa NFS, SOMA, KFC, McL i ostalim tehnologijama ima još bolje da skijam! A za jedno 10 godina kada sve te tehnologije budu toliko napredne pa ja sa 50 godina ima da slijam bolje nego sa 30!!! :) Čudo jedno!
... pa ja sa 50 godina ima da slijam bolje nego sa 30!!! :) Čudo jedno!
Šta tu ima čudno? Sa 50 skijam bolje nego što sam skijao sa 30. Mogu samo zamisliti kako ću tek skijati sa 70. :dziveli:
Šta tu ima čudno? Sa 50 skijam bolje nego što sam skijao sa 30. Mogu samo zamisliti kako ću tek skijati sa 70. :dziveli:
To i kažem Stekane, nije čudno, konstatujem samo :yay:
I još samo tada da nađem neku devojčicu skijašicu od 35-40 pored mene i sreća, sreća, radost :sm019:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.