Pogledati punu verziju : koliko je austrija skuplja od francuske?
sonesone
20.11.2009, 15:24
cao,bio sam u francuskoj,voleo bih da odem i u austriju,ali mi sve nesto izgleda skupo za moje mogucnosti.u francuskoj sam prevoz,solidan smestaj, ski pas i vizu platio 330e...jel moguce tako proci i za austriju? isao sam uglavnom preko skibusa,ali takve organizacije za austriju nema,razlog im je uglavnom jer je kao austrija mnogo skuplja...ako neko ima iskustva neka prenese,unapred hvala.
Austrija nije skuplja od Francuske.
Ali FR su na snazi akcije van špica sezone čega u AT nema. Zašto? Između ostalog, zbog različitog pristupa u izgradnji smještajnih kapaciteta. U AT su hoteli, kuće i kućice, a u FR su pored staze stambeni blokovi sa soliterima i hiljadama apartmana. Kad su već tu, metodom "daj šta daš" ili "da ne zvrlji prazno" se mogu prodavati paketi smještaj+pass za sitne pare. I hvala im na tome!
Austrijanci to sebi ne mogu priuštiti, ali se u Austriji može pronaći apartman za četiri osobe za 50 eura tokom čitave sezone. Nisam siguran da je to izvodivo u Francuskoj. Pa ni na našim planinama.
barrcode
21.11.2009, 09:35
austrija ne da nije skuplja, nego je i jeftinija od francuske. i smeštaj i van pansionska usluga.
jedino što se ovde smeštaj u fra poistovećuje sa onim odvratnim šupama za pigmeje, koje u niskim sezonama znaju da budu džabe.
U Sankt Antonu može da se nađe B&B koji košta početkom marta ~30eura dnevno. U Ischgl-u može da se skija i za manje!
Em komfornije, em lepše! (jedina mana što je skijaš osuđen da ujutru i uveče vata skibus)
Pretpostavljam da B&B predstavlja "bed & breakfast". Za četvoro je to već 120€. Ima u Austriji apartmana na skijalištu i ispod 10€ po glavi.
Ischgl,smeštaj na stazi,apartman sa ski pasom,335 e po osobi(decembar naravno:)).
A skijalište u vrhu evropske ponude.:ok:
barrcode
21.11.2009, 15:51
u vrhu jeste, ali može da se prođe i dosta jeftinije.
CrazyKong
23.11.2009, 15:14
Još jedan prilog temi, vanpansionske cene, mislim na klopu i piće u objektima na stazi je značajno jeftinije u AT...bar pordeći ono gde sam ja skijao...
sonesone
23.11.2009, 15:21
stekan svaka ti cast gde si nasao to za 50e...to nema ni u banjama u srbiji... a ovo ostalo sto ste pisali je skupje od fra u proseku 100e-150e...toliko ce mi trebati za trosak u fra i opet je bolje da idem tamo,a smestaj je meni bio ok, cisto,na samoj stazi...
sonesone
23.11.2009, 15:24
30e dnevno+prevoz 70-80e+ ski pas 120-130e= vise od 400e
stekan svaka ti cast gde si nasao to za 50e...to nema ni u banjama u srbiji...
Evo primjer: http://www.tiscover.com/at/portal/accommodation/5,en,SCH1/objectId,ACC645030at,season,at2,selectedEntry,home/home.html
Lokaciju uz stazu pogledaj na srednjoj fotografiji u četvrtom redu, a cijene imaš lijevo pod "Rooms & Prices". Potrošnja struje (grijanje) se plaća dodatno, ali to je max. 10-tak eura dnevno.
Sebi sam pronašao za 39 eura sa grijanjem i bazenom, ali taj link čuvam za sebe.
Evo ski manijaci organizuju skijanje u Nassfeldu po povoljnoj ceni. Nadam se da ce i drugi poceti ako ne od ove, od sledece sezone organizovati ovakva povoljna skijanja i u Austriji pored Francuske. Jer verovatno moze i tamo da se prodje povoljno.
Da i mi koji smo bili samo u Fr vidimo kako je i u drugim zapadnim zemljama. Sta imaju jedni sto nemaju drugi. :)
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.