PDA

Pogledati punu verziju : Набавка нових панцерица

ski2ski
19.11.2009, 20:18
Научио сам да скијам пре две године, уз инструктора. За прошлу годину сам купио Nordica BXR ципеле, које су се за једног почетника показале ОК. Али до краја сезоне сам доста напредовао, скијао сам у Банском све црвене и на Копу све стазе. Ципеле су ми пола броја велике и чини ми се да ми не дају потребну контролу.

Е сада, ако неко има добар савет шта купити до 200е. Имам широко стопало тако да ми одговарају само шире марке, 190цм, 95кг.

Такође ако неко хоће да купи моје старе, вожене само једну сезону бр. 30 нека се јави прватном поруком.

Унапред хвала.

fiki
20.11.2009, 09:20
koji je broj od nordice i koja je cena?

D.I.M.
20.11.2009, 12:33
Научио сам да скијам пре две године, уз инструктора. За прошлу годину сам купио Nordica BXR ципеле, које су се за једног почетника показале ОК. Али до краја сезоне сам доста напредовао, скијао сам у Банском све црвене и на Копу све стазе. Ципеле су ми пола броја велике и чини ми се да ми не дају потребну контролу.

Е сада, ако неко има добар савет шта купити до 200е. Имам широко стопало тако да ми одговарају само шире марке, 190цм, 95кг.

Такође ако неко хоће да купи моје старе, вожене само једну сезону бр. 30 нека се јави прватном поруком.

Унапред хвала.

salomon impact i stara serija xwave su za siroko stopalo ugodne. Treba probati da li moze da se za te pare nabavi stara serija u fitexu na nbgu, meni se cini da moze...:sm021:

bobo
20.11.2009, 15:20
salomon impact i stara serija xwave su za siroko stopalo ugodne. Treba probati da li moze da se za te pare nabavi stara serija u fitexu na nbgu, meni se cini da moze...:sm021:

Imam Salomon xwave 9, odlična je to pancerica ali ja sam je ipak morao nositi na bootfiting, proširivao sam je u predjelu stopala. Atomic B serija je takođe široka, na njoj i piše da je widefoot. I ona me je stezala na istim mjestima kao xwave.
Vraćamo se na stari zaključak - probati, probati,.., probati..., i opet nisi siguran da li je potaman dok ne napraviš 4-5 žica.

ski2ski
20.11.2009, 18:19
У PlanetBike-у су ми понудили Axion 7 Dalbello број 29.5 које ми се чине изузетно удобне, флекс 90. На први поглед су ми деловале ОК, широке су на правом месту, и када се стегну копче, прсти су где треба, а не стеже, али сам овде на форуму нашао пар људи да су незадовољни, јер су се оштетиле у пределу пете.

mladden
21.11.2009, 18:37
U Idei na Bezanijskoj kosi na spratu (to je u stvari Magma) imas Atomic B serije koje su za siru nogu (104 mm).

ski2ski
05.12.2009, 22:56
Пробао ... удара ми рис ... :( Иначе ширина добра ...

lector
06.12.2009, 16:56
onda probaj hawks, isto atomic

ski2ski
09.01.2010, 21:58
После пробаних не-знам-ни-ја-колико панцерица ипак сам узео Аxion 7, јер су ми дефинитивно најудобније. Надам се да ће бити ок, без обзира на писања на форуму. У продавници су ме убеђивали да до сада нису имали рекламација.

Shoxi
15.01.2010, 13:21
imam par pitanja na ovu temu. ove godine prvi put idem na skijanje i nisam siguran sta da radim za pancirice.
imam ograniceni budzet od oko 6 hiljada dinara i ne znam da li da kupujem polovne (i gde) ili da nadjem neke najjeftinije nove ili jednostavno da ih iznajmim za 2500 dinara.
ako ima i neki dodatni savet, necu zameriti :)
unapred hvala

milos_pg_91
15.01.2010, 15:23
Pa s' obzirom da ides prvi put na skijanje, najbolje ti je da za sad iznajmis pancerice. Jer postoji mogucnost da ti se skijanje ne svidi( za sta su veoma male sasne, gotovo da ih i nema :) ) . U svakom slucaju, najbolje je da ih za prvi put iznajmis, jer je ovo veoma vazan dio opreme, dok vidis sta je i kako je, da se ne bi zeznuo, pa kasnije vidi sam. Poz

comy
21.01.2010, 14:06
Atomic B90 u IMMO centru na nbg u Outletu BS - Siroka, za tvoju teziu idealna a na snizenju jer im je ostalo par komada jos!

Jessieblueyu
01.02.2010, 09:22
Tu smo negde... Ja sam prošle godine u Fitexu kupio Salomon impact 9 i veoma sam zadovoljan. Ako umeš da je fino podesiš, široko stopalo legne u njih k'o :bootyshak na nošu! ;)

drug suri
02.02.2010, 01:25
Impact 9 je super(flex ako se ne varam 100,110) ali oprezno ako ti je noga siroka...inace ja skoro zvao fitex na Nbgd i kazu ne drze vise salomon:dontknow:
ps.koliko si platio impacta prosle godine?

shaolin_master
02.02.2010, 15:35
Salomon sada drzi Beosport. Atomic je kupio Salomon, sada su to Atomic skije upakovanje u Salomon odelo :) a za pancerice ne znam :)

Sapa
03.02.2010, 15:49
Udjem maloprije u moj standardni skishop; trebaju mi (ponovo) nove pamce, al mi se nikako ne daju pare za to.
Kad speedmachine130 snizene 25% sa 449,-. Probam 27,5 a na jednoj cipeli hepek za stimanje hard-soft, izlizala se iznutra ona matica. pitam kolko ce extra sniziti cjenu zbog falinke...jos 15 % na dole....:)).... I tako ja pazarijo.
ps
A pomenuti hepek radi bez ikakvih problema

striker74
03.02.2010, 16:41
Salomon Impact-8 nove ove godine dobio proslogodisnji model, ne znam koliko je razlika izmedju 9-tke ali ja imam bolove pogotovo u gornjem delu mnogo me stezu,

cena oko 400eura

drug suri
03.02.2010, 23:59
danas sam bas iz zezanja probao jednog impacta na Kopaoniku u prodavnici Kappa(fitex) imaju jedan zaostao proslogodisnji 27,5 za oko 20000rsd,kome treba eto gore ima jedan par....malo sam zaboravio,nekada mi se cinila uska cipela ali nije,pogotovu u poredjenju sa mojim soma fischerom rc4...ali svakako dobra cipela.

Jessieblueyu
05.02.2010, 00:39
Moje su bile neki poslednji par pa sam ih dobio za oko 200 jura... Jako dobra kupovina, ali je tačno da ljudi sa širim stopalom imaju problema u početku ali se čovek navikne. E sad, što se tiče bolova u gornjem delu, ja praktikujem da pancericu prikačim najlabavije moguće prvih 20 min i onda ih leeepo pritegnem i nemam problema. sve u svemu, preporuka za Impact!

Pozz

P.S. Imapct 9 ima flex 100

striker74
05.02.2010, 06:49
I ja isto radim sa mojim na pocetku samo zakacim dve gornje ali nikako ne mogu da ih pritegnem do kraja pa ih posle samo malo stezem ali nema jurnjave po stazama:dontknow:

marko.popovic
19.02.2010, 14:25
Takodje sa pitanjem: Pre dve godine sam ponovo krenuo da skijam jos od ranog detinstva i od tada sam imao ukupno oko 20 dana skijanja.Sve mi se vratilo, na Kopu skijam sve staze(to ne znaci da ih profi skijam) i posto definitivno planiram da idem na skijanja koliko god mogu, kupovina novih pancerica mi se namatnula kao logican potez.Do sada sam iznajmljivao, ali uz veeliku muku.Odem na Kop i tamo uvek dobijem neke polu raspale pancerice. da li je to zato sto redje obnavljaju vece brojeve(nosim 46 obucu) ili sta. Evo pre par dana sam bio za vikend na Kopu i u jednom servisu probao 7 pari i nista. Nekima su kopce bukvalno pukle i nisu mogle da se zakace, a sa nekima je bio problem sto mi je noga setala, tacnije peta mi se odvajala od uloska. Da li je problem sto sam dobijao pancerice za sire stopalo i nogu ili sta?Noga mi nije tanka i uska, vec nekako normalna-kosarkaska :) dok mi je samo stopalo usko.
E sad, sto se tice budzeta, dao bih negde 150e.Drugar mi je pricao da kada naidju popusti, budu i do 50%, pa bih onda za 150e mogao da uzmem neke koje su bile 250-300e..Isti taj drugar, koji je dosta ozbiljniji skijas mi je takodje savetovao da ciljam flex 90-100, pa bih da pitam za misljenje na tu temu..Inace, visok sam 195cm, tezak 90kg. Svi predlozi, saveti,kritike su dobrodosli. Hvala unapred!

marko.popovic
19.02.2010, 15:18
Do sad sam na netu trazio i svuda su za nijansu razlicita uputstva..Prema jednom od njih, imam stopalo koje se kvalifikuje kao siroko, a to mi je prosto neverovatno! Nikada nisam imao problema sa bilo kojom obucom u smislu da mi je uska, a sad ispade meni stopalo siroko 112mm. Procitao sam da je od 98-100 usko stopalo, od 100-104 stopalo normalne sirine, a preko 104 siroko..Prosto mi je neverovatno da imam toliko siroko stopalo...a ne deluje tako :dontknow:

I onda pomislim da nesto ja tu nisam dobro izmerio..gledao sam takodje neke pancerice sad i sve su neke sirine od 101-103mm..Po ovome, to je sve malo za mene..
Opet, koje god pancerice da sam iznajmljivao ili probao u ski servisima, nikad sirina nije bila problem, da su mi pancerice preuske..Desava se da mi se peta podize i zato sam mislio da meni trebaju neke uske..

oggy
19.02.2010, 15:50
Za sirinu je neko spominjao da se broj koji se iznosi kao sirina mjeri na duzini stopala od 25 ili 26cm, pa onda raste u skladu sa duzinom, jelte. A za predlog... odes i isprobas sto vise mozes pancerica sa ciljnim flexom, pa vidis koje ti najbolje anpasuju :)

drug suri
19.02.2010, 18:18
probaj da izmeris ovako: stopalo na papir pa olovkom strogo vertikalno ocrtas prednji deo(prste i ono jastuce),zatim levo i desno nadjes dve najistirenije tacke i povuces paralele,izmeris rastojanje izmedju paralela i oduzmes 5mm i onda je odprilike toliko.Predpostavljam da ces tako doci do broja 105 ili 106 .Pisao sam vec da se sirina pancerica odredjuje na broju 26,5 tako da sa povecanjem broja se povecava i sirina...i jos nesto,ako ti je stopalo na pr sirina 105mm pa neces valjda da trazis pancericu 105 jer to bi onda bila patofna a ne panc.Opredeljujes se u rasponu od 98 pa navise zavisno koliko hoces da te dobro drzi ,steze,hoces racing,performance,sport ili comfort(patofna) feet.Ako si 105, u panc od 99,100 tesko da ce ti se podizati peta,ali ce ti mozda trnuti noga...i ceo stos i jeste u tome,da te steze a da ti ne trne,pa onda ne zaboravi da su uglavno sve hotform te da se od topline stopala dodatno prosire.

marko.popovic
19.02.2010, 19:12
Ziv bio ! Probanje mi ne gine, ali ovako cu barem suziti izbor po velicini. Hvala jos jednom!

marko.popovic
25.02.2010, 12:11
Ok, definitivno ne mogu da iznajmim pancericu koja mi odgovara,pa sad sada u fazi kupovine..
295 je velicina, malo uze stopalo. Salomon impact9 i Dalbello proton 9 su za sada u opciji, s tim sto Salomon idem danas da probam(Proton kje dosta udoban)..Ali ovako, sta mislite o tiim modelima..Druga stvar je sto ne znam dokle je sada stigla cena impact-a, a Dalbello su 16000.

vmiro
19.03.2010, 19:28
Kad već pominjete širinu pancerice, imam mali problem sa svojom novom panecirom, pa mi treba informacija. Radi se o Nordica Sportmachine 80 cipeli kojoj je širina po specifikacijama 101mm. Ocrtavajući svoje stopalo na papiru čini se da imam šire stopalo 106mm :) Prilikom kupovine cipela probao sam gomilu modela i sa svima sam imao isti problem, posle 2-3min nošenja pancerice stopalo počinje nenormalno da me boli. Kad sam probao ovu pancericu i posle 10-tak minuta nošenja stopalo je bilo ok, međutim na skijanju stopalo posle nekog vremena ponovo počinje da me boli. Čini mi se kao da mi nedostaje malo širine da sve bude ok. Da li postoji šansa da se pancerica proširi koliko toliko na dijelu gdje dolazi stopalo? Da li postoje kod nas servisi koji to rade?
Što se tiče dužine pancerice, mislim da je idealna :)

Poz

vmiro
19.04.2010, 16:22
Bilo ko?
Dakle, gdje bih mogao kod nas (Srbija, BiH) proširiti pancericu u predjelu stopala...?

Zahvaljujem ;)

stekan
19.04.2010, 17:03
U BiH ne vjerujem da ćeš pronaći takav servis, a za Srbiju ne znam.

Zvučaće glupo, ali probaj da izvadiš uložak iz unutarnje cipele i vidi da li će se bol pojaviti nakon dužeg nošenja. Sin od prijatelja je imao sličan bol u stopalu (takođe Nordica) i propjevao je od sreće kad je izvadio uloške.

bobo
19.04.2010, 20:34
Bilo ko?
Dakle, gdje bih mogao kod nas (Srbija, BiH) proširiti pancericu u predjelu stopala...?

Zahvaljujem ;)

Imao sam taj problem i riješio sam ga bootfitting-om u servisu Racing Frankie u Samoboru. Ako ti se ukaže prilika da prije početka iduće sezone prolaziš kraj Zagreba nazovi vlasnika, objasni mu o čemu se radi i najavi mu se kada ćeš doći. Čovjek to riješi za pola sata.
http://www.skifrankie.hr/

vmiro
20.04.2010, 07:12
Hvala na informacijama ;)
Čudi me da takav servis nema u Srbiji...