Prijavite se

Pogledati punu verziju : Dalbello reflex 11

Pejamachine
13.11.2009, 20:34
Posto sam ove godine nabacio race skije odnosno nordicu doberman sl pro iz 2008/09 pretpostavljam (znam) da mi trebaju i neke jace pancerice da bi ukrotile zver...:) jer ove trenutne su premekane i zrele su za promjenu...

pa sam naumio gore navedene...U pocetku sam razmisljao o protonu ali me prijatelj koji radi sa ski opremom razuvjerio pricom da je proton pretvrd za cjelodnevno skijanje...Volim da skijam agresivno,al na mojoj tehnnici ima jos da se radi...inace visok 189 i tezak 88 kg...

Pa se pitam,bi li mi iko mogao reci nesto vise o toj pancerici...Model je iz 2008...svaki savjet je dobrodosao...:))

stekan
13.11.2009, 21:06
Ključno pitanje: da li si probao pancerice?

Pejamachine
13.11.2009, 21:27
Ma ljudi,znam svu tu pricu kako svaka noga nije ista,i kako treba da mi odgovara pancerica nego pitam o kakvom je modelu rijec...o flexu pancerice,koliko je udobna naspram toga koliku agresivnost dozvoljava....a naravno da necu kupiti pancericu koju nisam probao i koja mi ne lezi...Jako mi se svidjela panca koja je u malim oglasima SAolmon x-vawe 10 al upravo zbog razloga sto je ne mogu probati necu je ni kupiti...

stekan
13.11.2009, 21:38
OK. Reflex je naslijedio CRX seriju i ja sam nekada bio vrlo zadovoljan sa CRX Ultra Custom. Nakon CRX-a sam prešao na Salomon Crossmax 10 koji je ipak za klasu bolja pancerica, dosta tvrđa u flex-u, ali ne i neudobnija. Crossmax i X-Wave su potpuno jednake pancerice, osim boje, naravno.

Dakle, Reflex je kvalitetna pancerica. Ali ipak pokušaj negdje prvo probati X-Wave.

Pejamachine
13.11.2009, 21:43
Znaci stekane,mislis da ove Reflex pancerice mogu "nositi" dobermana a da ja zbog flexa necu morati na svako penanje da popustam kopce...??

Flexon
13.11.2009, 23:26
probaj krypton pro pod uslovom da imas krypton nogu
:dziveli:

Pejamachine
13.11.2009, 23:30
Sa krypton serijom nisam bas upoznat...znam samo da ima tri kopce...:)) a pogotovo ne znam sta znaci imati krypton nogu...??

Flexon
14.11.2009, 04:51
krypton je cizma za uzu nogu
ali mislim da sa istom dobijas najvise
id liner 2 razlicita jezika bezbroj mogucih podesavanja
ako negdje naletis na iste oprobaj pa ces da vidis sta je prava cizma
pod uslovom da pase
na cizmama definitivno ne treba da se stedi uzeti samo ono sto pase
nista ne moze unakaziti skijaski odmor kao losa cizma

stekan
14.11.2009, 07:52
Znaci stekane,mislis da ove Reflex pancerice mogu "nositi" dobermana a da ja zbog flexa necu morati na svako penanje da popustam kopce...??

Kopče se popuštaju samo ako su jako stegnute. Ako se ne misliš takmičiti, nemaš razloga da ih jako stežeš. Zbog toga je bitno da upariš nogu i pancericu. I sa ovlaš pritegnutim kopčama će noga dobro da leži.

Flex sa tim nema nikakve veze. Pancerica može da bude sa tvrdim flexom, a istovremeno i izuzetno udobna. Za moju nogu je to X-Wave 9. Kopče zatežem ovlaš, stopalo je čvrsto fiksirano, a peta se ne diže ni malo.

Skije mijenjam po nekoliko u sezoni, pa ne mogu da shvatim kakva je veza izbora pancerica sa skijama. Postoji samo jedna bitna veza: noga - pancerica. Ako je skijaš početnik, noga očekuje mekane početničke pancerice. Ako je odličan skijaš, onda trebaju tvrđe i ozbiljne pancerice. Nivo skijaša određuje i kvalitet pancerice i kvalitet skije.

Pejamachine
14.11.2009, 16:55
pa ne mogu da shvatim kakva je veza izbora pancerica sa skijama

pa mislim da ako vozis neku race skiju,koja treba da se gazi i koja osjeca svaki pokret noge,treba i cizma da bude tvrda da bi taj prenos sa noge na pancericu a sa pancerice na skiju bude brz i "cist"...

krypton u pg ne mogu naci,a i vidim da je to bas jaka rekreativna skija tako da ne bih te...mozda grijesim al nemam ni izbora za njih...

Evo u ponedeljak idem da probam ove reflex 11 pa ako mi pasu nozi da se uzimaju...al mi je jako zao ovih salomonki jer po specifikacijama i izgledu prave su za mene...:))

Sto pomenuh izgled rekli su mi da su ove reflex crno-zelene a meni skijasko odijelo plavo i skije bijele sa crno-crvenim natpisima...!!!:((( katastrofa al zarad skijanja SVE..!:)

Pejamachine
03.12.2009, 16:47
Ja kupio Nordicu speedmachine 8...znaci posliije pola sata provedenoj u njoj, noga mi utrne...al nidje nema direktnog bola tj. da me bije u jednu tacku....pa se nadam da ce se malo prosiriti...a i primijetio sam da kad se nagnem naprijed ona plastika pocne da skripi...katastrofa,losa plastika valjda...nadam se da nije neki falsh..:)

Flexon
03.12.2009, 22:39
ako ti noga utrne to znaci da dolazi do prekida cirkulacije
sto znaci da ces poslije sat vremena provedenih na snijegu skijati ledenih nogu

Pejamachine
03.12.2009, 23:26
pa da...to i ja mislim...da popustim kopce je jedina solucija...?

shaolin_master
04.12.2009, 10:29
Za Nordicu ne brini imam iste i nemam primedbe, sto se tice skiripanja plastike ne brini vrhunska je, obavezno popusti kopcu za jedno mesto, sve ce to leci na svoje mesto kada se ode na hladne visine :) Pozdrav i u zdravlju ih nosio.