PDA

Pogledati punu verziju : Volki

Spasic
10.10.2009, 00:42
Pozdrav.

Jedan momak mi nudi skii volki neznam koj model se ali vidi se da su ponove. Cena im je 20 evra ali bez vezova,samo imaju po 2 dupke celosno su probusene i ne mi e jasno zasto imam jas druge skije ali te nisu ko ove.Ako moze malo da mi objasnite sta i kako i zasto e to tako i dali je cena dobra za te skije. Viseke su okolo 160cm. Hvala unapred.

stekan
10.10.2009, 08:17
Informacija o modelu je važnija od naziva proizvođača. Doduše, ima i onih kojima je jedino bitno da kažu: "Imam skije marke XXX!", bez obzira što skije ni za šta ne valjaju.
Ako sam dobro shvatio, dvije rupe od vezova su probile i na drugu stranu skije. Völkl već dugi niz godina proizvodi skije isključivo sa vezovima u sistemu, tj. na skiji su fabrički ugrađene šine na koje se navlače Marker vezovi, pa samim tim nema ni bušenja rupa za vezove.

Zaključak: zaobiđi skije koje ti se nude u širokom luku.

Spasic
10.10.2009, 11:12
Jeste skije imaju takve sine i te dve rupe su probile skije.Dali moze se to sanirati.

Flexon
10.10.2009, 12:44
sve zavisi koliko cijenis zdrava koljena :sm022:

Wrag
24.10.2009, 15:12
Zanima me sta mislite o volki jaknama, kakvog su kvaliteta u odnosu na druge svetske marke?

stekan
24.10.2009, 15:54
Ovo mi je isto kao da si pitao "kakvo je BMW pivo?". Ako bi BMW krenuo da proizvodi pivo, vjerovatno ne bi bilo loše, ali mi je nekako Jelen draži.

_Misha_
24.10.2009, 15:54
Na ski sajmu prosle godine, standovi si bili zaokupirani "Volkl jaknama" ali naravno kopijama. Tako da vodi racuna sta kupujes, sto se tice kvaliteta volkl jakni mogu da kazem da se pokazale kao odlicne. Ne iz mog iskustva, ali sam od drugih tako cuo.

Sapa
24.10.2009, 22:35
Zanima me sta mislite o volki jaknama, kakvog su kvaliteta u odnosu na druge svetske marke?

Ski odjecu proizvodi (ili sama lupa svoj brand) i Volk, kao sto to rade ili su radili i drugi proizvodjaci ski opreme atomic, elan, salomon...S tim da zadnje navedeni, u poredjenju sa drugim 'proizvodjacima skija, jedrilica, reketa isl.', po meni ima raznovrsniji i atraktivniji asortiman ski-jakni i druge funkcijonalne odjece.

Nemam razloga da sumnjam da te Volkl jakne sto se kvaliteta tice ne zaostaju za bilo kojom drugom renomiranom markom.

Ostaje samo pitanje licnog izbora; da li (do)platiti za usivenu 'firmu' ili kupiti funkcijonalnu 'no name' ski- jaknu iste kvalitete, ali za manje pare.

Treca opcija; kad se vec mora izuvati za 'firme' zar nije bolje kupiti stvarno/provjereno vrhunsku ski-jaknu tipa Mamut (vec vidim osmjeh na Topovom licu), North Face, Lowe alpine, schoffel, peak isl ???
Ovo sve pod uslovom da pricamo samo i izricito o orignialima.

Sapa
24.10.2009, 23:28
Moze samo jedna mala korekcija. Ima Stockli (ispravno Stöckli), ali nema Volkli. Postoji firma zvana Volkl tj. Völkl. (a u nedostku onog diakritickog znaka tzv ablauta na tastaturi, jos je pravilnije napisati Voelkl). :D