Pogledati punu verziju : Prodajem 4 skije na kojima piše Fischer
Može sve 4 zajedno, a može par po par. Na jednima latinicom piše "Fischer RX 8 Fire Aircarbon Titanium 170 116-65-98 R14" (šta god to značilo), a na drugima "Fischer Maru 73 Aircarbon Chasis 176 118-73-106 R16". Sve 4 k'o nove. U stvari, bolje nego nove, jer su provjerene. Provjeravao dvije po dvije. Ima na njima i ono. Čini mi se da to zovu stezovi. Ko kupi sve 4, dobije poklon na poklon: nova okopojasna litarska termos boca najjače marke termos boca (Atomic). Mećem slike čim uslikam aparatom za slikanje.
Tadija_91
10.09.2009, 01:06
O Stevo, znaci li ovo da ostajes samo na jednom paru(twintip) skija?
Nein. Gun ostaje (za sada). Stižu mi daske neke lijeve marke Dynastar.
Milos011
10.09.2009, 09:26
... jel moze po jedna od svake?
Mećem slike čim uslikam aparatom za slikanje.
...na kome piše...???
...na kome piše...???
Piše: "Strong flash up to 16m ISO1000 Wide end".
Toliko o šali i pošalici. Fotografije ću staviti za vikend.
Oba para imaju opciju izbora vezova. Uz RX 8 može ići Fischer FX12 ili FS10, a uz Maru 73 ide Vist 311, Fischer FS10 ili same daske bez vezova (sa novim pločama). Ako ko slučajno ne zna, Maru 73 je ustvari AMC 73.
O modelima se već sve zna, ali evo kao referenca broj tema na http://www.epicski.com forumu u kojima se te skije spominju:
- RX8 = 2157 http://www.epicski.com/search.php?search=rx+8
- AMC 73 (Maru 73) = 151 http://www.epicski.com/search.php?search=amc+73
Na tamo nekom sajtu (http://www.realskiers.com/ski_reviews.html) je napisano:
Za RX 8: "One of the highest scoring skis we have seen and a player for Ski of the Year. Extremely quick, silky smooth, solid and stable and even forgiving. These sentiments appeared on a number of cards and tell the story: "Fun carver, nice light feel, refreshing change from over damp heavy carving skis. Simple, fun—I'm going to get a pair!" No need to lament the passing of the legendary RX8 . . ."
Za AMC 73: "this is Fischer's entry into the modern all mountain carver fray, albeit—and once again—Fischer goes its own way with relatively narrow waists for this genre. The results, again typically Fischer, are superb. The 73 is a wide ranging, versatile ski capable of almost anything. Does require good technical skills and is a great tool for polishing technique."
Cijena je sitnica, a do vikenda ću skontati koliko je to.
sta to dolazi od dynastara mytic, lp ili xxl:ok:
sta to dolazi od dynastara mytic, lp ili xxl:ok:
Flexone, nećemo ni pretjerivati, ni pregoniti. Salomoh Gun mi je još uvijek dobar u toj kategoriji.
Evo fotografija. Fotke u visokoj rezoluciji šaljem na zahtjev emailom.
RX8:
30963101
30973098
3099
Cijena RX8 sa FX12 je 230€, a sa FS10 je 200€.
Maru 73 (u stvari AMC 73 ispod drugačije šminke):
31023103
31043105
3106
Cijena Maru 73 sa Vist 311 je 200€, sa novim FS10 je 180€, a bez vezova sa novim pločama je 150€.
Oba para su vožena u Austriji od strane moje malenkosti maksimalno 40-tak sati (ne brojim dane, jer u jednom danu promijenim 2 ili 3 para skija). Skije su bukvalno kao nove, a jedino vidljivo oštećenje je na RX8 iznad rubnika pored slova "I" u riječi "FIRE" (može da se vidi na jednoj od fotografija). Osim te sitne ogrebotine, nema nikakvih drugih ogrebotina. Rubnici i klizna ploha netaknuti. Vosak upeglan na oba para. Struganje je pred sezonu, pa zato nisam htio da ga stužem zbog fotografisanja.
Umalo zaboravih, sretni kupac oba para dobije i ovo:
31073108
Tadija_91
12.09.2009, 19:30
A karakteristike?
Nekima nije dovoljno sto je atomic i sto je crvena :D
Prvo da čestitam uvaženom i aktivnom članu foruma na prelasku na RX8. Biće prezadovoljan. Zašto ih onda mijenjam? Odlučio sam da često mijenjam skije, a ne žene. Ipak je jeftinije sa skijama.
A karakteristike?
Tadija, s obzirom da Atomic napušta Beta konstrukciju i prelazi (vraća se) na sandwich, idealna kombinacija je sendvič i litra piva u ovom okolotrbušnom bojleru. Nakon toga, nije bitan ni radijus, ni uređenost staze, a ni gužva na stazi. Vozi Miško!
Pored puta (By the way), nisam Flexonu odgovorio na ranije pitanje: stižu mi Dynastar Contact 9 sa NX12 vezovima. Dužina 178cm, a radijus ispod 14m!!! Trebale bi biti vrlo slične RX8-ci, ali sa francuskim osjećajem za feeling. Iduće zime sam samo na francuzima. Ako Bog da i na francuskom snijegu.
Haj'mo narode, još malo i nestalo...
A karakteristike?
ovo crveno je naravno kanister za benzin ako posjedujes
atomic mobilni ski lift (koi se prodaje posebno i koi je isto crvene boje i sa jos vecim atomic natpisom)
a sto se tice ovih stekanovih ponuda besprijekorne kao uvijek
za one koi traze odlicne skije pojeftino
pogotovo amc 73 sa opcionalnim vist vezovima
i jos na to nove ploce sta reci:dziveli:
Hvala stekane, mora da se ima i neka on-piste skija za "tanke" dane :dziveli:
Tadija_91
13.09.2009, 20:42
dakle Wlad, razocarao si me kao coveka i kao komunistu :D
Salim se , cestitam na kupoprodaji obojici
Nema više skija na kojima piše Fischer.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.