Pogledati punu verziju : Podešavanje kantinga na Atomic B90
Uzeo sam Atomic B90 pa pokušavam da dokučim kako se podešavaju.
Imam problem sa podešavanjem kantinga na Atomic B90.
Problem je tehničke prirode. Naime ne znam u kom pravcu treba da okrecem onaj kanting sraf. Da li u pravcu kazalje na satu ili obratno.
Meni se čini da je logično da mogu normalno da ga opustim okrećući suprotno od kazaljke na satu i da zategnem okrećući u smeru kazaljke na satu, ali meni to ne ide. Kao da je sraf upekao. Na jednom stranom forumu sam procitao da je neko resio problem sa WD40.
Molio bih nekoga ko ima ove pancerice ili zna bolje od mene da mi objasni kako se pravilno podešava kanting da ne bi napravio neku štetu.
Hvala unapred
Malo bolje da pojasnim. Naime ako orenem kanting sraf za 180 stepeni u bilo kom pravcu primetim da se plastika cipele opusta. Nastavim da okrecem u istom pravcu i umesto da i se i dalje opusta primetim da se steze, pa se nakon pola kruga opet opusta itd.
Po meni logicno je da kad se sraf okrece suprotno od kazaljke na satu da se opusta i obratno da se steze do odredjenog maksimuma. Otprilike tako je i pojasnjeno u uputstvu.
Hvala
Kažu da jedna slika vrijedi više od hrpe riječi. Davaj sliku.
Evo slike i jedan link. Mislim da bi podesavanje trebalo da radi kao i na ovim Head pancericama bez obzira sto je kljuc drugaciji.
http://www.youtube.com/watch?v=r0TLyGt7oE8
Moj model ima sraf za kanting sa dva pina u koje ide kljuc.
Isti princip kao i kod Salomona. Nema odvrtanja, podešavanja, pa zavrtanja već samo zakreneš za 180 stepeni i to je to. Prilikom zakretanja se plastika gornjeg dijela pancerice spušta (ili diže) i tako mijenja bočni nagib gornjeg dijela pancerice. Kad skontaš da li se diže ili spušta, lako ćeš odrediti da li zakrećeš vanjski (lijevi na lijevoj i desni na desnoj nozi) ili unutarnji (desni na lijevoj) "hepek". Zakretanje oba "hepeka" na jednoj pancerici nema efekta na kanting, već samo na prednji nagib, tj. ako digneš oba, nagib se smanjuje i obrnuto.
Nadam se da nisam previše zakomplikovao.
Hvala na odgovoru.
Mislim da sam shvatio. Pretpostavljam sad da one cetiri crtice unutar unutrasnjeg kruga zavrtnjaja, posto su rastucih velicina, predstavljaju merilo (min-max).
Jos jednom puno hvala.
Nema na čemu. U praksi, ako nemaš X ili O noge, kanting je najbolje ne dirati.
:dziveli:
Da cuo sam da ne treba dirati kanting.
E sad, kako da ga vratim na "default" poziciju. Ona knjizica sto sam dobio uz cipele ne kaze ama bas nista.
Kako da vratim kanting na pocetni polozaj. Je li ona strelica treba biti okrenuta na dole ili gore ili...?
To ti retko ko može odgovoriti osim proizvođača (ili Google-a ;)). Kanting se menja ako imaš X ili O noge kao što ti je stekan rekao. Ako imaš "ravne" noge, ne vidim razloga zašto bi neko "štelovao" kanting.
I inače, potraži na net-u kako se podešava kanting, ne možeš u kućnoj "režiji" valjano da ga podesiš. Naravno, kada menjamo kanting mi nemamo pojma šta-kako-koliko ako nemamo valjanu opremu da to i testiramo.
Ukratko: podešavanje kantinga bi trebalo da uradiš u ski servisu koji ima opremu za to - a ja ne znam ni za jedan barem u Srbiji koji je ima ;), to naravno ne znači da ga nema :).
Oprema se sastoji obično od "platforme" na koju staneš (obuven u skijaške cipele naravno) i onda serviser podešava kanting a na podlozi se vidi da li "đon" cipele naleže pravilno na podlogu:
http://z.about.com/d/skiing/1/5/z/-/-/-/canting1.jpg
Imam ja jaci pritisak na spoljni deo stopala, tako da mi djon cipela uvek stanji s vanjske strane. Zbog toga sam se zainteresovao za kanting. Mislim da sam naso odgovarajuci polozaj, ali me nervira sto ne znam kako funkcinise taj Atomicov mehanizam. Da su bar negde napisali nesto kao "ako je u ovom polozaju" to je to i to, a ako je "u ovom polozaju" onda je to nesto drugo itd.
Hvala na odgovorima.
Danas je zahladilo 15 stepeni sto znaci da se zima priblizava krupnim koracima:dziveli:.
Mladden-e interesuje me jesi li ustanovio kako se podesava canting na tvojim pancericama,jer ja imam istovetan problem kao i ti,a kupio sam na sajmu Atomic B tech 75.I reci mi jesi li uz cipele dobio kljuc,posto ja nisam,tako da znam,da trazim od prodavca naknadno?
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.