Pogledati punu verziju : mix kategorija ;)
Za opušteno skijanje, mnogo zahteva, a skija ne znam da li postoji takva..
Pošto sada imam samo jednu skiju ;) i to freeride (k2 seth, 189cm) možda, ako postoji neka lepa skija uzmem još jednu da imam kada nema dovoljno snega :sm008:.
Dakle, zahteva imam mnogo
da je laka
twintip
srednje široka
da ima manji radijus
da lepo ide po stazi ali da nije (pre)tvrda
Dakle, sve što vole mladi ;), da je laka (težinski) / lepršava :D, da se lako vozi i da je zabavna :ok:
Pa aj'mo "hardver" znalci da vas čujemo...........
Dodatak: pošto ovako nešto ne može kod nas da se rentira i/ili proba ostaje da je uzimam po predlozima / reviewima. Tražim da bude laka / meka pošto sam do sada uvek "vozio" tvrde i teže skije pa da imam i neku koja nije iz te kategorije. Koliko ja vidim to bi trebalo da bude neka freestyle/carving/on-piste kategorija.
Pre par godina sam probao neki Salomon koji je bio mekši a super je plivao po svemu (nije TT), ne sećam se koji, rental.
k2 extreme mislim da je prava skija jedino sto nije pretjerano lagana
barem ovdje se moze uzeti pravo jeftino i to u duzini od 184 naravno
elan zenmaster bi mogla da se ubaci
mozda elan partisan
mada za to sto si opisao bd havoc izgleda kao perfektna solucija
ako mozes da nadjes iste
i to naravno nova drvena verzija
Tadija_91
17.06.2009, 11:57
1080 Gun?
Po meni ispunjava sve ove uslove, samo ne znam da li se jos uvek moze naci ovaj stari model.
i meni se cini da je gun ono sto trazi
ali gdje naci iste a da nisu polovne
to je vec problem
armada el rey ja mislim najblize sto se moze doci gun-u
mada armada alpha1 izgleda genijalno za te svrhe
Pošto ću 99% uzimati preko Interneta onda bilo koji proizvođač dolazi u obzir, i Armada, 4frnt i ostale interesantne kompanije (ako sam dobro razumeo armada ima neke jako lake modele)....
10x & idemo dalje sa predlozima :ok:
el-rey (http://www.armadaskis.com/product/skis/el_rey.php) izgleda super video sam je juče na netu. Ovaj alpha1 ima 5 dimenzija u geometriji :).
mada ni line nije za bacit ima tu par interesantnih modela
prophet 90
anthem
limited edition
cronic
od line modela ja glasam za prophet 90
Line je odličan, sva tri modela koje si predložio...
Nema Sape da začini ;).
@Tadija: Gunj sam probao, odličan je ali da probam nešto extravaganja :D. A Gunj uvek mogu da menjam sa tobom :ok:
moj prvi izbor bi bio K2 kung fujas u toj kategoriji
nisam htio da pomenem jer kontam bice previse blizu sethu
ali kad bolje razmislim dvije totalno razlicite skije
pa jos kad im stavis solidne vezove tesko da moze bolje
mozda cak za ovu svrhu nebi bolo lose u duzini 179
mada ja preferiram 189 u svakom slucaju
a najbolje od svega je sto se mogu naci po povoljnoj cijeni
http://www.porterstahoe.com/istar.asp?a=6&id=S08303!K2
pa ostatak para uloziti u kakve dobre metalne vezove
Samo dajte ideje, ne žurim nigde :), imam(o) još 5-6 meseci :dziveli:
P.S.
Na tom sajtu što si dao sve je đaba :) [EL RAY $240]
samo sto sve ovakve ponude ce da odu za jedno mjesec:sm022:ps
999 za $367 bolje da nisam ni gledo i to u svim duzinama
:awm2:
Tadija_91
18.06.2009, 11:46
Ako ganjas to preko neka, onda juri neku egzotiku/koje ni u najavi nema kod nas
Oval el ray po dimenzijama izgleda lepo, duzina naravno 185 ;)
http://333skis.com/
neznam koliko je ko pratio strane forume
ali ovo je bilo aktuelno
i tesko da moze egzoticnije od ovoga
a o cijeni i da ne govorimo :dziveli:
http://333skis.com/
neznam koliko je ko pratio strane forume
ali ovo je bilo aktuelno
i tesko da moze egzoticnije od ovoga
a o cijeni i da ne govorimo :dziveli:
Tip je neviđeni car. "Pravim skije po kućama!".
Imam prijedlog za dva ozbiljna modela koji zadovoljavaju tvoje uslove:
1.Salomon Lord; samo cu reci da je jezgro za razliku od 1080 i Foila drveno. Lagana i jednostavna za upravljanje, a pouzdana u terenu.
2. Atomic Snoop Daddy, takodje drveno jezgro i sidewall umjesto beta-4 konstrukcije, Sirina u struku doista 94mm ali glasine kazu da vozi ko slalomska skijica, skija za pistu i van nje. Trebalo bi da je puno jednostavnija za rukovanje vengo tvoj Seth.
Ostalo procitaj na u testovima i impresijama.
Kad sam bolje procito tvoje zahtjeve shvatijo sam da snoop daddy otpada; ipak je radijus 22 (radijus je svakako nebitna stvar u zivotu, a moje iskustvo govori da 22m nije nikakav problem), ali mislim da su performanse slicne tvojoj skijici.
Ostade onda Lord; bas, bas lagana skija i pod rukom, a i pod nogom, a radijus totalno rekreativni 17,4m, duzina volj ti 177 volj ti 185
i ja sam isto gledao snoop i djeluje mi genijalno
a to sto je 22 metra radius
pa u vecinbi slucajeva tt skije idu jedva nesto ispod 20 metara
tako da je to nebitno
sto se 1080 i lodrd tice standardno solidna ponuda pogotovo odkad je
drveno jezgro sa istima se ne moze pogrijesiti
ali ove 333 skije mi djeluju genijalno
das svoje dimenzije i covjek skuje skije na brzinu
cak sam vidio na stranici da postoi mogucnost slanja skija izvan usa
(na principu ljudi smo dogovoricemo se :ok:)
Tadija_91
18.06.2009, 23:17
E ako me secanje ne vara video sam taj snoop daddy u beosportu u sava centru. Treba nazvati i proveriti koja je duzina i cena, da li su spremni na dogovor i slicno...
Mada ovo sa 333 je odlicna opcija, skroz je inovativno, a i nadam se da su skije dobre(cim daje garanciju 2 godine ;) )
Ovo mi je najjace-troskovi:
Core stock $8 set of skis. Horizontal laminated, void free, < 2% fill, Finland Birch, (not vertically laminated, 3/4 strip poplar, spruce,birch it's not worth the money, I know, I started the industry on the West Coast),
Sintered 2000 base $2.00 per meter in bulk. I buy direct.
Steel edge $8.00 per set of skis in bulk (I have a roll that stretches from here to Road Island)
Tri axial glass $10 per set. Again, I buy direct.
Resin $7 per set. Same as above, I buy direct from the formulator (maybe they're not the formulator).
Graphics The hand crafted papers are about $3 per set, Wood veneers are about $12 on sale. (I only buy on sale)
ABS tip/tail fill About $3 per set
The consumables Sanding discs, German made base grind belts, pencils, gloves, ect. about $12.
Amortized cost of doing business per set of skis about $8 including my truck insurance, replacement parts for tooling and miscellaneous stuff.
Cost of beer per set, $2, I buy in bulk.
333 skis, još ako dodaš 40-50 dobijaš skroz svoj dizajn (grafiku) ;).
Sapa me našao sa Lordom :D, zna čovek za Duketa pa našao para ;). Lord ima roker isto....
Nije meni cilj da nađem nešto slično Sethu, nego baš različito, ali me naravno ne interesuje neka slalomska skija. Sa Sethom imam i torbu za 2 para skija (kada idem porodično u nju stane i Seth, i Magfire 8 od supruge i Fischer od klinca :D) tako da mogu da nosam oba para. Pa kada stanji sneg da imam neke zabavne skije za tu zgodu ;).
uh skroz sam zaboravio pogo stick kad se vec krecemo u 90mm
kategoriji mislim da je definitivno vrijedno razmisljanja
http://www.ski-review.com/content/view/900/30/
Lord ima roker isto....
Nije meni cilj da nađem nešto slično Sethu, nego baš različito, ali me naravno ne interesuje neka slalomska skija. Sa Sethom imam i torbu za 2 para skija (kada idem porodično u nju stane i Seth, i Magfire 8 od supruge i Fischer od klinca :D) tako da mogu da nosam oba para. Pa kada stanji sneg da imam neke zabavne skije za tu zgodu ;).
Lord ima blagi rocker, rokercic sto bi rekli i nema veze sa sethom, skijca za zabavu i razonodu i za cjelca a i za utabane staze. na kraju krajeva mozda bi ti po naj bolja opcija bio Thruster, radjene po klasicnom 1080 modelu.
pravi 'veseli twintip', a po stazi ide ko da je samo za nju napravljen, skroz alround, a ubile se za shalu-zabavu (citaj engleski fun ) moze sve sto one-tip ne moze. a mnogo jeftino mogu da se nadju;
Thruster (koliko vidim model se na sajtu zove Teneighty (http://www.salomonsports.com/us/?#/ski/skis/freeski/teneighty)) deluje fino, all-round model za sve što vole mladi ;).
hvala & idemo dalje :ok:
evo vec masa prijedloga za skije
ali kakvi su planovi za vezove
jesi razmisljao o toj opciji
tu nema puno solidnih opcija
prije svega treba da budu sto solidniji
a potom sto laksi moguce
za mene prvi izbor bi bio p/fks din 15/18 (naci iste se skoro granici sa naucnom fantastikom ali ipak moguce)
px15 dolazi u obzir ne toliko lagani ali jos uvijek laganiji nego px18 (koi mislim ne dolaze u obzir teski kao manji auto) ali zato najsolidnija konekcija
uz din16/20 salomon ( koi iz istih razloga ne dolaze u obzir)
salomon sth 14/16 genijalni i lagani ali malo na skupljoj strani
tyrolia nesto u klasi mojo15 ili kako se vec danas zovu imaju sve
solidna konekcija lagani i cijena stima
rame uz rame sa njima vist din 14 plus
i dali mozda razmisljas o kakvim egay polovnim vezovima
soly 900/977/997 ili kakav zr/p look turntable
odluke odluke :glavaozid:glavaozid:glavaozid
Dobra tema su i vezovi, ali to mi se čini jednostavnije. Na prvom mestu možda ta tyrolia 15 (fr), to pretpostavljam da i lako može da se nađe (na netu). Ako ne to onda nešto u tom rangu solidnih vezova. Ja "din" držim jako nisko, ali uzimam vezove u poslednje vreme sa velikim dinom pošto su kvalitetniji / drže bolje :).
(duke skala 6-16 a ja ih držim na 8 - i rade savršeno, nikada nije izbacio bez potrebe, a kada je trebalo nikakvo opterećenje po kolenima ili sl.)
Tadija_91
22.06.2009, 11:58
(duke skala 6-16 a ja ih držim na 8 - i rade savršeno, nikada nije izbacio bez potrebe, a kada je trebalo nikakvo opterećenje po kolenima ili sl.)
meni jeste :sm022:
pocnem sezonu sa 9 prednji 10 zadnji
i onda prebacim na 11 prednji 12 zadnji
(barem je bilo tako ovu zadnju sezonu)
po potrebi odem i na vise
Tadija_91
22.06.2009, 12:09
tako je i meni nesto stajalo, na 9-10, pa nema zezanja, otkacili su se mozda 3 puta i to kad nije trebalo(mnooogo dubok sneg + prebacivanje tezista unapred) :D
Kad ste vel'ki :), ja počnem sa 7 i prebacim kasnije na 8 :), celo vreme sam na početku skale - ali vez radi k'o mina..
Ja sam decenijama na DIN 8 i samo jednom sam "letio" zbog veza (ko mi je kriv što sam nakon decenija korištenja Tyrolije odlučio probati Atomic (http://www.atomicsnow.com/int/consumer-service.html) :glavaozid).
Tadija_91
22.06.2009, 16:28
Nista, onda od sledece sezone na 11-12, lakse je naci nogu nego skiju :D
PS
meni jeste :sm022:
Ovda sam mislio na tvoj vez/duke
nema nista gore nego kad se vez odkaci gdje ne treba
ima tome i jedno 6 godina velika nizbrdica a na vrhu smet se napravio
pa je to bilo jedno 2 metra kao zid i ja sam stajao jedno pola sata
kako da udjem a da se ne polomim sa obje strane drvece u sredini lift
mozda 25m sirine sve skupa
i nadjem ja teoretski prolaz kako da udjem bez skakanja
to bi bilo jedno 2 metra odklizavanja nastrranu niz led i onda da se docekam na hupser i tu da se stabilizujem i odatle 45stepeni plus do dna
i odklizem ja do hupsera docekam se jako na isti obe skije odlete sa nogu ja naglavacke preko hupsera i do dna staze na ledjima
srecom sve sam promasio tako da sam samo bio predmet smijanja
ljudima an liftu predpostavljam
dok su kocnice odradile svoje i zadrzale skije odma ispod hupsera dok sam ja otisao jedno 200 metara nize i onda pjesacenje
na tu strminu je 200 m kao 2 km
i zaboravih da napisem vez je bio na 7
kad bih se odlucio opet na tako nesto sarafciger se vadi iz dzepa
i vezovi idu na najmanje 14 :dontknow:
Da se vratimo na skije.
Upravo pročitah tek stavljen tekst o novim modelima na sajtu čika Pere. Dok sam listao kataloge prije nekoliko dana, mnogo mi zape za oko (u stvari za oba) novi Dynastar Legend Sultan 85. Dimenzije 126-85-110, radijus 16m na 172cm. Čika Pera kaže: "This one may be worth waiting for".
Rado bih probao dužinu 178cm.
3041
Ne upada u "moju" mix kategoriju pošto nije TT a i ima 2 šita ;) metala u njoj...
A da je alraunder jesje..
ovaj sultan ne izgleda lose
nesto kao civilizovanija verzija mytic ridera
sa manjim radiusom
cini mi se kao prava igracka za sve uslove
da pokrije sve uslove sem najdubljih
u verziji 184 zvuci vrlo do extremno primamljivo
ove jos vidio nisam
Head Monster 78.
Jeste da nije twintip i da je nesto uza (mada plovi u dubokom snegu kao skija sirine 90 mm) ali je super skija za ove nase ("all mountain") uslove.
nisam znao gdje da stavim ovaj post ali kontam
vrijeme je da se i ova tema vrati iz zaborava
uglavnom bilo kako bilo
bas prelistavam neke forume uz jutarnju kafu
i ugledah malo stariji post na tgr
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php?t=150756
sta me je iznenadilo je cinjenica da niko nije dao negativan komentar o elan skijama
znajuci da na tgr dva brata za sopstvenu majku ne daju pozitivan komentar
pomislih da je vrijedno kacenja na forum
i kako mi se cini da je elan za sljedecu sezonu potrefio sve modele
i bas sada nesto kontam
da bi kombinacija 888 i boomerang pokrile sve terene od jahorine do aljaske (mada bih ja uzeo 999 umjesto 888 jer su ove godine dobile sloj ili dva metala)
http://www.paulski.com.au/image/look.pdf
mislim da o vezovima ne treba dalje razmisljati
samo izabrati koi od ova dva
:dontknow:
mislim da je 14 verzija sasvim dovoljna
a i zasigurno nesto laksa
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.