Pogledati punu verziju : Kako da skratim štapove
plageton
13.06.2009, 22:51
... tj. kako da smaknem rukohvate i opet ih vratim na mesto a da pri tome ništa ne upropastim. Unapred zahvalan.
Tadija_91
14.06.2009, 02:02
pa skines onu "budlju" sa dna ili rukohvate, zavisi sta je lakse da se skine i bonsek u ruke ;)
Ubijedili su me da su rukohvati karbonskih štapova ljepljeni, tako da se ne mogu skinuti. Da li je istina, ne znam.
Jednom davno sam skraćivao klasične aluminijumske štapove. Rukohvati se skidaju jednostavno:
Škrip (šrafštuk) sam raširio nešto više od debljine štapa, stavio dio štapa koji je odmah ispod rukohvata u šrip tako da rukohvat bude van škripa naslonjen svojim donjim dijelom sa obje strane štapa na škrip (to je najbitniji detalj) i jednostavno izvukao štap iz rukohvata.
Kako je u prethodnoj rečenici previše riječi, pa ni meni nije najjasnije šta sam napisao, evo slike na kojoj je označeno gdje treba za nešto čvrsto zakačiti rukohvat (obavezno sa obe strane štapa) i jednostavno izvući štap:
3036
plageton
15.06.2009, 12:54
Mislim da sam shvatio šta treba da radim, mada priznajem da ne znam šta je škrip :-). Korisno je znati pošto imam par (ogromnih) štapova viška, a nisu karbonski, nego baš aluminijumski.
Mislim da je stekan mislio na ovo tj. skrip = stega
A jeR mengele ;) moraju da budu baš crvene?
(šrafštuk :D)
Tadija_91
16.06.2009, 20:11
ja ipak mislim da treba prvo da se skine federpufna pa se tek onda sme upotrebiti cinculator za germanizovanje i samostelovanje pufn-sklocni...
:D
A jeR mengele ;) moraju da budu baš crvene?
(šrafštuk :D)
Pa kake druge nego crvene :D
Mislim da je stekan mislio na ovo tj. skrip = stega
Da, to je to. Mora biti crvene boje. I mora biti od metala za skraćivanje metalnih štapova. Logično, za karbonske štapove je neophodan škrip od kompozitnih materijala.
plageton
17.06.2009, 10:24
Da l' je škrip ili stega, ili nešto treće, suština je da se rukohvat skida takozvanom fizičkom metodom.
ako je podmazan onda je stega
ne podmazan skrip
logicno
A šrafštuk je kad za fruhštuk imaš šrafove?
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.