Pogledati punu verziju : Vas utisak o Elan Magfire
Highlander
12.06.2009, 23:03
Dobri moji skijasi
Razmisljam se :glavaozid da zamijenim postojece skije novim. Kako su mi postojece Elan, a sa njima sam zadovoljan, krecem su u okviru toga brenda. Shodno mojim potrebama i profilu mislim da bi mi odgovarala skija Elan Magfire 78 Ti (zeleno crne) 176cm, radijus 17.2.
Dakle, ima li ko iskustva sa ovom skijom da mi da neki savjet?
Nisam vozio 78 Ti, ali jesam Magfire 82 Ti kojom sam bio vrlo zadovoljan. Vjerovatno si pronašao na Internetu testove i komentare za 78 Ti. Ono šta sam ja vidio je vrlo pozitivno, a najviše vjerujem ovom sajtu (jer nema reklame): http://www.realskiers.com/ski_reviews_elan.htm. Ocjene za 78 Ti su odlične, ali ih možeš vidjeti samo ako platiš pretplatu.
Sve u svemu, sa 78 Ti ne možeš pogriješiti. Još ako je i cijena povoljna...
Highlander
13.06.2009, 13:27
Nisam vozio 78 Ti, ali jesam Magfire 82 Ti kojom sam bio vrlo zadovoljan. Vjerovatno si pronašao na Internetu testove i komentare za 78 Ti. Ono šta sam ja vidio je vrlo pozitivno, a najviše vjerujem ovom sajtu (jer nema reklame): http://www.realskiers.com/ski_reviews_elan.htm. Ocjene za 78 Ti su odlične, ali ih možeš vidjeti samo ako platiš pretplatu.
Sve u svemu, sa 78 Ti ne možeš pogriješiti. Još ako je i cijena povoljna...
Hvala stari....to ce biti ta skija, evo gledam neke varijente da narucim iz Slovenije da mi stignu.....nesto u pola cijene i tako to.....nadam se da cu ih skoro imati.....primio sam se nevidjeno....:smoke:
Ja sam se navozao malo starije generacije Magfire, 12 i 14. Ti su modeli sad preimenovani 82Ti i 82Ti2 (jedan/dva sloja titanijuma). Skije su relativno tvrde, pogotovo Ti2 koja je dosta zahtijevna po pitanju snage u nogama. Performanse sam bio zadovoljan, osim u jednom aspektu - drzanje na tvrdoj stazi/ledu. Ako ti je to primarna vrsta podloge, kloni ih se.
E sad moze biti da ove slang varijante od 78mm u struku bolje drze na tvrdom. Bas taj "tvoj" model (78Ti) sam probao zimus, ali pravo da ti kazem ne mogu da se sjetim kakvi su mi tacno bili utisci :)
U tom all-mountain rangu ja sam prezadovoljan svojim Atomic Nomad Blackeye-om. Iako je malo meksa od Mag14, na ledu drzi gotovo kao race skija. Doduse niko od drugih koji su probali skiju ne dijeli moje odusevljenje :D
Sve u svemu sto ljudi sto cudi, try-before-you-buy je uvijek bila najbolja opcija.
neznam koliko je kano ili glupo da se ozivi ova tema
ali eto da se ubaci malo zivosti
o 78 i 82 modelima imam najbolje misljenje
primjetio sam ove godine dosta ljudi na tim modelima
i djelovali su izuzetno sigurno i u najgorim uslovima
medjutim posto vec posjedujes jedan elan model sa koim si zadovoljan
zasto samo ne prosiriti horizont
ja glasam za m888 iako nije stavljen u kombinaciju
dajem sebi slobodu da predlozim ovaj model (nadam se da nije kasno)
u duzini od 177 ima neznatno veci radius od 21m
i to je jedna od najsvestranijih skija u zadnje dvije godina
mislim da jos nisam vidjeo negativnu kritiku za iste
a najbolje od svega je da nisi zarobljen sa sistem vezovima
i da mozes staviti puno bolje vezove za manje love
Highlander
24.06.2009, 22:53
neznam koliko je kano ili glupo da se ozivi ova tema
ali eto da se ubaci malo zivosti
o 78 i 82 modelima imam najbolje misljenje
primjetio sam ove godine dosta ljudi na tim modelima
i djelovali su izuzetno sigurno i u najgorim uslovima
medjutim posto vec posjedujes jedan elan model sa koim si zadovoljan
zasto samo ne prosiriti horizont
ja glasam za m888 iako nije stavljen u kombinaciju
dajem sebi slobodu da predlozim ovaj model (nadam se da nije kasno)
u duzini od 177 ima neznatno veci radius od 21m
i to je jedna od najsvestranijih skija u zadnje dvije godina
mislim da jos nisam vidjeo negativnu kritiku za iste
a najbolje od svega je da nisi zarobljen sa sistem vezovima
i da mozes staviti puno bolje vezove za manje love
ms nije kasno (nazalost)...kazem ovo jer jos uvijek nisam kupio ove skije koje sam zacrtao :sm022: nasao sam ih u PG ali su 500 eur i samo nek su mi zdravo...imam neku ekipu u SLO pa gledam da mi ih dobace, cijenim da su tamo najjeftinije ili da lutam po internetu dok ih ne nadjem....vjerujem da su i m888 odlicne ali kako sam citao recenzije dodjoh do zakljucka da su ipak ove za mane...ali ipak kako kaze Oggy "try before bay"...ali.....
Pridruzjem se fexonovom prijedlogu 'triple 8'.
btw. cudi me da se dosad Stekan nije javijo da prijavi da u Slo nisu naj jeftinije ili bar ne u maticnoj fabrici (cojek nije samo cito nego i hodo po njoj - fabrici), mozda kad se presele u majku Kinu ce budu jeftinije.
ps
a tek sad citam ovo u vezi 'u pola cijene iz Slo' , e to je vec druga prica.
Vidiš li ti bolan Sapa šta je to samokontrola? Palo mi je na um to za cijene u Begunju, ali sam se suzdržao. Suzdržao sam se i da ponudim čovjeku one mnooogo dobre skije (http://www.skijanje.co.yu/forum/showthread.php?t=2082), jer nisam siguran želim li ih prodati.
Vidiš li ti bolan Sapa šta je to samokontrola? Palo mi je na um to za cijene u Begunju, ali sam se suzdržao. Suzdržao sam se i da ponudim čovjeku one mnooogo dobre skije (http://www.skijanje.co.yu/forum/showthread.php?t=2082), jer nisam siguran želim li ih prodati.
Ispas ce medjusobno vjesto smisljeni marketinski trik iliti trikotaza, ako kazem da bi ja tog fishera prije posjedovo nego tog elana, ista kategorija, a tolke se narodne mase kunu u taj model da nemere da omane, ono ja bi valjda zbog veselog i istrazivckog duha naj prije isho na 888, pravu pravcatu allmountain skiju (vise za van staze) ali ko sam pa ja da se nesto pitam.
Nego, nikako da te priupitam: Gledam to tvoje "location: -8" pa kontam nije valjda da čo'ek u eri globalnog otopljavanja glečera živi 8 metara ispod nivoa mora? Fataj se čo'eče kakvih brda! Pusti kraju tu niskolandiju.
Nego, nikako da te priupitam: Gledam to tvoje "location: -8" pa kontam nije valjda da čo'ek u eri globalnog otopljavanja glečera živi 8 metara ispod nivoa mora? Fataj se čo'eče kakvih brda! Pusti kraju tu niskolandiju.
Ma neka Stevo, iz ove (zablje) perspektive se jos vise pozelim MNV, ceznem u ovim deltama, mocvarama i dinama zestoko do decembra, a onda ko pusten s lanca;
"gume skripe bluz kilometara...8 2 2 do naj blizih Alpa". U praxi je to obicno vise od 1000km do provog pravog skijalista.
alpinista
26.06.2009, 12:41
Odosmo malo u off al . . . sta se moze! Nego da ja prijupitam cika Stekana kakvo je njegovo strucno misljenje,jesam ga da prostite isp . . . o ili sam napravio dobar pazar??
Elem,pazarih ja neki dan mog novog-starog ljubimca . . . Volkl Racetiger SL 09/10, u duljini 165,i platih ga (mislim ne platih jos,jer mi dadose na rate do pocetka sezone :ok:) tricavih 406 evrica!
Pa Stekane,sta velis? Ja u te' samo vjerujem :sm021:
P.S.
Steta sto necu moci da ga probam sad u julu na glecheru u Francuskoj,ali eto . . . sudbina je tako htjela da i stari tigar malo okusi Evrope :D
alpinista
26.06.2009, 13:03
Evo i malo slicica . . . ovo sam jedino nasao na netu :dontknow:
Pa Stekane,sta velis? Ja u te' samo vjerujem :sm021:
Druže Alpi, tu smo isti: i ja u sebe vjerujem. :sm022:
Neka te tigrovi dugo služe u sreći i veselju!
Koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, puna cijena tog modela nije ispod 650 evrića, tako da si super prošao. A ti najbolje znaš da li je taj model najbolji izbor za tebe. Imadoh priliku prije par sezona u onih nekoliko dolina (čini mi se da su tri) isprobati takav model u vlasništvu druga Patka. Bijah vrrrrlo zadovoljan, da ne kažem oduševljen.
Ima još jedna srećna okolnost koja ti ide u prilog po pitanju nabavke tako skupih skija: nisi oženjen. Ovo ćeš shvatiti tek kad postane kasno.
alpinista
26.06.2009, 17:14
Druže Alpi, tu smo isti: i ja u sebe vjerujem. :sm022:
Neka te tigrovi dugo služe u sreći i veselju!
Koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, puna cijena tog modela nije ispod 650 evrića, tako da si super prošao. A ti najbolje znaš da li je taj model najbolji izbor za tebe. Imadoh priliku prije par sezona u onih nekoliko dolina (čini mi se da su tri) isprobati takav model u vlasništvu druga Patka. Bijah vrrrrlo zadovoljan, da ne kažem oduševljen.
Ima još jedna srećna okolnost koja ti ide u prilog po pitanju nabavke tako skupih skija: nisi oženjen. Ovo ćeš shvatiti tek kad postane kasno.
Hvala druze Stevo na lijepim zeljama i "podrsci",a nadam se da cemo ove predstojece sezone da se sretnemo na nekom skijalistu onako u sto vecem broju i napravimo jedan magareci ski test :ok:.
A sto se tice zenidbe . . . navali su mnogi da me "objese" ali borim se ka' lav!!!
Highlander
27.06.2009, 14:18
btw. cudi me da se dosad Stekan nije javijo da prijavi da u Slo nisu naj jeftinije ili bar ne u maticnoj fabrici (cojek nije samo cito nego i hodo po njoj - fabrici), mozda kad se presele u majku Kinu ce budu jeftinije.
ps
a tek sad citam ovo u vezi 'u pola cijene iz Slo' , e to je vec druga prica.
Vidi Sapa, ne kazem da su u SLO najjeftinije nego smatram da bi po logici stvai treale da budu, bar tamo gdje im cijena transporta, carina i ostalih govana ne digne cijenu pa je valjda logicno da su tamo najjeftinije. Al ako ti kazes da nisu....ti znas :sm006:
Uglavnom, ja sam ih nasao u Intersportu po cijeni od 350 EUR ali 82-ku a ja trazi 78! Ima u PG po cijeni od 500 EUR ali smatram da je to skupo...slazes li se Saponja?
Vidi Sapa, ne kazem da su u SLO najjeftinije nego smatram da bi po logici stvai treale da budu, bar tamo gdje im cijena transporta, carina i ostalih govana ne digne cijenu pa je valjda logicno da su tamo najjeftinije. Al ako ti kazes da nisu....ti znas :sm006:
Uglavnom, ja sam ih nasao u Intersportu po cijeni od 350 EUR ali 82-ku a ja trazi 78! Ima u PG po cijeni od 500 EUR ali smatram da je to skupo...slazes li se Saponja?
Ma ja nemam pojma, srecom nisam ovisan o tom trzistu, ali ko sto rekoh Stekan piso ovjde na forumu, bio u fabrici prije godinu-dvije i tamo bile skuplje nego ne znam ni ja...u npr. Beogradu?
Ali ti rece da su u po cijene, znaci pola od 500? ako je tako onda to zvuci jeftino.
Kolko se meni cini i narod s ovog foruma uglavnom kupuje preko ebaya ili test skije sa proljetnih testova na Jahorini, Kopaoniku.
Ja sam malo ljen za ebay, nudijo cjene pa odustajo...Do sad strogo sve kupovo u lokalnom shopu, ali kako je udarila ova bezparica, mozda se ipak preshaltam na internetsku ponudu;
volim ja 'personal touch' uci u radnju popricat, popit kafu, pa doc jos dva tri puta, to mi se vise svidja od tog 'bezlicnog' kupovanja na netu, ali ako je preko interneta 30% jeftinije, a para se nema, onda ipak preskacem lokalni shop u kome me svi znaju.
ps
A sto ne 82?
Highlander
27.06.2009, 16:11
Ja sam malo ljen za ebay, nudijo cjene pa odustajo...Do sad strogo sve kupovo u lokalnom shopu, ali kako je udarila ova bezparica, mozda se ipak preshaltam na internetsku ponudu;
volim ja 'personal touch' uci u radnju popricat, popit kafu, pa doc jos dva tri puta, to mi se vise svidja od tog 'bezlicnog' kupovanja na netu, ali ako je preko interneta 30% jeftinije, a para se nema, onda ipak preskacem lokalni shop u kome me svi znaju.
ps
A sto ne 82?
i ja sam lijen.....82 NE zato shto je vishe za duboki snijeg a ja preferiram stazu......500 eur nije pola cijene nego neka snizena ali ne toliko...nasao sam u pola cijene za 350 eur 82ku ali trazim 78......
A sto se tice zenidbe . . . navali su mnogi da me "objese" ali borim se ka' lav!!!
Ček' bre maleni... pa ne piše na skijama raceleon neg' racetiger... aj se dogovori koji si mačak...
Sad' ja malo offtopic
http://www.happynovisad.com/slike/Strip/vesti/alan_ford_1.jpg
Lokalni shop je lokalni shop, ali 30% je 30% ;).
Sad' ja malo offtopic
http://www.happynovisad.com/slike/Strip/vesti/alan_ford_1.jpg
Lokalni shop je lokalni shop, ali 30% je 30% ;).
alpinista
30.06.2009, 10:35
i ja sam lijen.....82 NE zato shto je vishe za duboki snijeg a ja preferiram stazu......500 eur nije pola cijene nego neka snizena ali ne toliko...nasao sam u pola cijene za 350 eur 82ku ali trazim 78......
Ček' bre maleni... pa ne piše na skijama raceleon neg' racetiger... aj se dogovori koji si mačak...
Kad bolje razmislim . . . ipak cu izabrati tigra :ok:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.