Prijavite se

Pogledati punu verziju : Pomoc

dejan
28.05.2009, 16:04
prvi put se javljam na forum iako nekoliko meseci sa zadovoljstvom pratim tekstove o raznim temama. Atmosfera i nacin pisanja mi veoma prijaju jer sam puno naucio a i cesto se od srca nasmejao i razonodio, sve pohvale sa moje strane i samo tako nastavite.
Imam 40g i do prosle godine (30-tak i kusur god) sam skijao na starim skijama kada sam za 100e nabavio skije blizzard slr carbon 165cm i osetio zadovoljstvo carving skija. Medjutim, zelim da nabavim neku skiju koja je malo univerzalnija i sa kojom cu lakse skijati i na raskvasenim i nedovoljno uredjenim stazama, uciti carving ali uzivati u skijanju i na stari nacin. Volim da skijam i kracim i duzim zaokretima. U uzi izbor su mi usle fischer amc 76, nordica hot rod top fuel i volkl unlimited ac 30 (ovim redom).
Prijatelj iz Nemacke mi je ponudio opciju volkl ac 30 i vez ipt 12 za 350e, nove, ali u velikoj sam dilemi: visok sam 180cm tezak 95, 96kg, napredni rekreativac, sa prosecnom kondicijom za "navedeni uzrast" (mada kolko volim da skijam valjda bi i atomica uz poneki brufen izdrzao od 9-16) i u mogucnosti sam da biram (za tu cenu) izmedju dve visine 163cm i 177cm. nekako bi mi opcija izmedju cini mi se najvise odgovarala.
U velikoj sam dilemi i molim za savet sta da radim. Da li je dobar izbor skije i ako jeste za koju visinu da se opredelim?
Jos jednom pohvale od "starog" clana i veliki pozdrav.

stekan
28.05.2009, 16:33
Völkl AC30 je fenomenalna skija. Ali ima veći radijus u odnosu na Fischer AMC 76 kojeg spominješ (2 mm uži vrh i rep, a struk je jednake širine). Za tvoju težinu je 163 cm prekratko, a 177 cm je taman uz uslov da ti 18,4 nije prevelik radijus, posebno nakon što si se navikao na SLR koji pretpostavljam da ima oko 12 m radijusa.
Ako planiraš skijati na širokim i dugačkim ujednačenim stazama zapadnih skijališta, ni radijus od 18,4 m nije prevelik. Samo ćeš morati malo više gurati koljena u zavoj i skija će da sluša i sve osim sitnog vijuganja će ti biti super. Sa 177 cm ćeš imati stabilnost i pri velikim brzinama.

dejan
29.05.2009, 18:57
Hvala Stekane prelomio sam i uzeo AC30 177cm.

stekan
29.05.2009, 20:50
Nema na čemu. Uzeo si pravu stvar. Još ako imaš dobre pancerice, sreći kraja biti neće.

dejan
30.05.2009, 09:22
Pa valjda su dobre skoro sam ih uzeo, dalbello proton 10, nosio sam ih malo po kuci i jos ih nisam isprobao na snegu (ne zuljaju me mada za nijansu postoji malo veci pritisak na risu-svodu stopala). Za svaki slucaj cuvam i stare.