Pogledati punu verziju : Potreban savet...
naime, prosle nedelje sam u Intersport-u kupio skije Elan magfire 10 ti i sa njima otisao u Bansko. Posle samo 3 dana u redu za zicaru, od strane jednog gospodina dobijem, ne nesto jak, udarac u skiju i dobijem ovo...
moje pitanje je..da li ja imam pravo na reklamaciju zbog ovoga? smatram da se ovo ne bi smelo desiti, svi znamo da je u redu za zicaru sasvim normalno da te neko udari u skiju ili gazi po istoj!?
Unapred hvala svima!
Mislim da nema garancije koja pokriva mehaničko oštećenje, ali ne košta te da pokušaš.
Ovo bi se moglo fino srediti sa malo dvokomponentnog epoksi ljepila i malo volje. Poželjno je i nešto iskustva.
koliko se ja sjecam nesto kao garancija na balkanskim prostorima
ne postoi
znam da bi to ovdje (preko bare) bilo zamjenjeno bez rijeci
pa sta je ukljuceno u garanciju ako nije mehanicko ostecenje
i to nije nikakva losa reklama za elan
losa reklama bi bila da ne zamjene
samo me interesuje sa cime je udario sjekirom:dontknow:
i na kraju krajeva to se ulijepi ima da bude ko novo
Planet Bike
06.03.2009, 13:58
Dragi Branko,
skiju mozete da reklamirate tamo gde ste je i kupili, ali ce stvar mnogo brze ici preko nas.
Dakle treba da mi dostavite skiju, racun (ili jos bolje kopiju racuna) iz prodavnice i Vase kontakt podatke.
Standardna procedura je da skiju pregledamo, slikamo ostecenje, uzmemo Vasu izjavu i opis pod kojima je nastalo ostecenje i sve posaljemo Elanu na procenu. Odgovor bi trebao da dodje u roku od maksimalnih 10-ak dana.
Molim Vas da me kontaktirate na sinisa.zivkovic@planetbike.rs i dostavite mi Vase kontakt podatke, pa da se dogovorimo za dalje.
pozdrav,
Sinisa Zivkovic
Planet Bike
Hvala puno Sinisa na ponudjenoj pomoci..poslao sam Vam mail..nadam se da cemo uspeti da prevazidjemo problem...
Jos jednom puno hvala, vidimo se.
Siniša, ovo se na našim prostorima ne viđa često. Svaka čast!
Možda budi i dobra reklama za Elan :ok:
Bravo za Planet Bike :sm019:
Da li je reklama za Elan ili Planet Bike ali ovo se svakako ne desava svaki dan, pogotovo ne u zemlji Srbiji ....
Jos jedan :yay: za Sinisu i Planet Bike. Svaka cast na dobronamernom gestu.:sm018:
da ne zaboravimo bravo za forum
gdje moze da se izlozi ovakav problem
i da se vidi kako ce biti razrijesen
tako da su gore navedene strane primorane da reaguju
brze nego sto je to bilo do sada
da bi se izbjegla gore pomenuta negativna reklama :dziveli:
@Branko
Odgovori za epilog da bi videli dali je reklama bila pun pogodak ili prazan pistolj
Danas cu odneti skiju na reklamaciju, verujem da ce biti sve kako treba..
hari novacis
09.03.2009, 10:13
od kada znam za elan, rade najprofesionalno. pre oko 15godina unistio sam elan promonence, ispukle su uzduzno... uzeo sam garanciju, sve to lepo spakovao i paratio sam ih postom. posle nekoliko meseci pratili su mi nove skije, malo slabiji model- mislim, svaka cast.
Bas lepo od Planet Bike-a a jos lepse od Sinise. Kako ostali forumashi kazu ovo se retko desava u Srbiji.:sm017:
Pozdrav svima, posto nova sezona pocinje pa vise ljudi posecuje forum, red je i da vas izvestim kako se sve ovo zavrsilo.
Sve pohvale za Sinisu kao i Planetbike, problem je bio krajnje specificne prirode ali je na kraju resen na obostrano zadovoljstvo..narocito moje.
Svaka cast Sinisa,
Poz
svaka cast za planet bike
Mene zanima na kraju priče šta je bio problem.
Loše montiran vez ili je baš udarac bio toliko jak?
pailhead
31.10.2010, 02:55
Mislim da se ovo desava cesce nego sto mislite, ili bi se mozda desavalo cesce... da cesce reklamirate stvari.
Konkurencija je u mnogim oblastima prilicno velika, i primera radi, da kupujem skije, zaobisao bih i elan, a verovatno i planet bike, da je ovo krenulo drugim tokom. U ovom slucaju, mozda ce bas ovo biti razlog za kupovinu ove marke, u ovoj prodavnici.
Ja sam pokusao da reklamiram burton jaknu, katastrofalno je islo, ali sam na kraju dobio dve jakne, jednu dosta slabijih performansi od one koju sam imao, a za drugu sam mogao da biram koju sam hteo... Potrebno je samo biti uporan i glasan.
Jedino sto moze da se obije o glavu je direktno obracanje stranim predstavnistvima ili proizvodjacima, jer u slucaju zamene, placate carinu i porez, sto je besmisleno.
Moje iskustvo sa vraćanjem ski opreme bilo je sa jaknom kupljenom za klinca u Ideinom centru neki Sport neznam koji vec.
Naime kupio sam nažalost poslenju jaknu koja je baš bila broj za klinca. Imala je dobre karakteristike i bila je baš prava za njega. Tada mi nije palo napamet da razmislim zašto je ostala poslenje i još zabačena na kraju iza svih drugih modela.
Na skijanju se pokazalo da rajfešlus nije kako treba. Najveća muka crče prvi dan skijanja...
Naravni išao sam u radnju sam da se ostali ne blamiraju kada krenem da urlam i jurim koga ću da zadavim...
Na moje zaprepašćenje jaknu su bez pogovora uz račun uzeli nazad i to dok sam samo počeo da objašnjavam problem!
Mogli smo da biramo šta želimo pošto iste nije bilo.
Da u vrednosti uzmeno nešto drugo,
Da vrate pare ili
Čekamo potupak reklamacije servisa itd što traje kako sami kažu i do godinu dana.
Naravno pazarili smo druge stvari za klinca.
Mislim da će situacija da se promeni na bolje i u malim radnjama i buticima jer treba da stupi (ako već i nije) na snagu novi zakon o zaštiti potrošača koji proširuje garanciju na dve godne za svu robu i daje još neka prava potrošaču...
Mislim da će situacija da se promeni na bolje i u malim radnjama i buticima jer treba da stupi (ako već i nije) na snagu novi zakon o zaštiti potrošača koji proširuje garanciju na dve godne za svu robu i daje još neka prava potrošaču...
Na zalost, novi zakon o zastiti prava potrosaca ce samo na prvi pogled da popravi polozaj potrosaca.
Naime, resenja u njemu su toliko losa i prosto prepisana iz jednog drugog sistema (EU, gde ljudi menjaju robu kada zaista nesto nije u redu, i gde je procenat onih koji zloupotrebljavaju prava iz Zakona znacajno manji), da ce u stvarnosti izazvati zatvaranje velikog broja manjih trgovina, a uticace i na to da ce cene otici gore (prosto - od negde morate da pokrijete veci procenat reklamacija koji ce ici iskljucivo na racun trgovca).
Ovo ce narocito nepovoljno delovati na robu koja se prodaje u malim serijama, a na zalosto, ski oprema je upravo takva. Drugim recima, na zalost ocekuju nas i manji izbor i vece cene.
Naravno, znam da je popularno stanoviste da su trgovci lopovi itd. ;) i voleo bih da sa procenom ne budem u pravu - no, bojim se da jesam...
pa sta bi na kraju, jel usvojen taj zakon ili ne???
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.