Prijavite se

Pogledati punu verziju : volkl crosstiger carbon

zbane
02.03.2009, 23:46
Pozdrav svima.
Interesuje me da li iko ima bilo kakva iskustva sa modelom Volkl Crosstiger carbon, ima ga jos jedan par u Planet bike-u za cca 24 000din.(stara cena cca 39 000) u duzini od 168cm R=14.8m
Do sada, odnosno jos uvek vozim Elan Hcx 162 cm (111-63-101cm), pripadam naprednijim rekreativcima, volim agresivniju voznju ukoliko to trenutno dozvoljava stanje kondicije, tako da me interesuje da li bi mi ova daska odgovarala.
Jos da napomenem visok sam 184cm, tezak 85kg.
Unapred sam zahvalan za sve komentare.

alpinista
03.03.2009, 08:40
Da imam nekog skijaskog sikustva sa tom skijom . . . i nemam,ali cu ti prenijeti utiske od prijatelja koji vozi Volkl Crosstigera carbon. Naime tu skiju sam za njega kupio takodje u Planet Bike-u prosle godine. Probao sam je samo jednom i koliko sam mogao da primjetim skija je "tenk" na stazi! Rusi sve pred sobom! Za nju ne postoji "visak" snijega na stazi koji bi neke slalomke osjetile. Isto misljenje dijeli i moj prijatelj koji skija vec dvije sezone na njoj i on je prezadovoljan. Nije nesto pretjerano agresivan skijas,ali kaze da ga skija jos nikad nije umorila . . .
I ja sam vozio Elan Hcx WorldCup,skiju koja je veoma tvrda! Volkl je mozda malo meksa,ali zato je sigurno vozljivija i manje treba snage i napora da bi se napravio zeljeni zavoj nego sto je to slucaj kod Elana. Carving voznja joj vise lezi nego slalom,ali sa moalo vise pritiska i agresivnost ni slalom ne predstavlja neki problem. U zavoje ulazi tecno i sa sigurnoscu . . . bar sam se ja tako osjetio!

Jos jednom napominjem da nisam toliko imao prilike da testiram ovu skiju,pa mozda nisam u potpunosti kompetentan da komentarisem,ali s obzirom na cijenu od 24 000 i kvalitet,mislim da to ne bi smjeo da propustis!

Nadam se da sam ti koliko-toliko uspio pomoci sa svojim komentarom . . . i jos jednom mislim da to ne bi smjeo da propustis!
Pozdrav

DRAGON
03.03.2009, 08:49
Nemam iskustva sa tom, ali cenim da je moj Volkl slican posto je Crosstiger carbon naslednik. Sira daska od tvoje, na sredini za 7 mm, dakle allmountain. Posto vozis malo agresivnije, mislim da je to dobar izbor. A i cena je prihvatljiva. Ta skija ima sjajne rubnike, stabilna je, a opet sam procitao da ne umara mnogo. Namenjena je naprednim skijasima i ekspertima, tako da jeste malo zahtevnija.

CrazyKong
03.03.2009, 10:19
Vozio sam tu skiju pola dana....
Rubnici su poslovicno odlicni, skija je stabilna i kad udje u zavoj drzi, potvrda je tako da treba i snage i znanja da bi se njome vladalo. Sire zavoji idu perfektno, dok su nesto uzi moguci uz malo muke...
Verovatno bi mi utisci bili jos bolji, ali sam je vozio po novonapadalom i razrovanom snegu a za te uslove ova skija svakako nije.

Sve u svemu dobra skija za stazu i za coveka koji bi znao sta i kako ce s njom.

Meni licno je pretvrda i prezahtevna za celi dan u razlicitim uslovima.

misaldo rok
03.03.2009, 22:54
Vozio sam ih, a moj drugar ih sada vozi. Skija ti je naslednica čuvene Supersport All Star - skije koja je u Americi bila dve godine za redom proglašavana skijom godine. Vrlo ozbiljna skija, na vrhu Tiger serije, tvrda a živahna, sa njom radiš šta hoćeš a pri tom se osećaš vrlo sigurno. I složio bih se sa komentarom da ne umara s obzirom na visoku klasu kojoj pripada.

Pozdrav svima.
Interesuje me da li iko ima bilo kakva iskustva sa modelom Volkl Crosstiger carbon, ima ga jos jedan par u Planet bike-u za cca 24 000din.(stara cena cca 39 000) u duzini od 168cm R=14.8m
Do sada, odnosno jos uvek vozim Elan Hcx 162 cm (111-63-101cm), pripadam naprednijim rekreativcima, volim agresivniju voznju ukoliko to trenutno dozvoljava stanje kondicije, tako da me interesuje da li bi mi ova daska odgovarala.
Jos da napomenem visok sam 184cm, tezak 85kg.
Unapred sam zahvalan za sve komentare.

zbane
03.03.2009, 23:04
Hvala na brzim odgovorima, mnogo su pomogli mada mi se pojavila mala nedoumica, jer mi drug kaze da u Beosportu ima Fischer RC 4 race sc 160cm za 24 000, i Rc 4 competition 165 cm za 22 000 din. tako da i dalje razmisljam sta je za mene pametnije da pazarim jos dok ima sta da se pazari po nekim razumnim cenama, a opet pre nego sto finansije budu preusmerene na neku drugu stranu.

alpinista
04.03.2009, 08:27
Hvala na brzim odgovorima, mnogo su pomogli mada mi se pojavila mala nedoumica, jer mi drug kaze da u Beosportu ima Fischer RC 4 race sc 160cm za 24 000, i Rc 4 competition 165 cm za 22 000 din. tako da i dalje razmisljam sta je za mene pametnije da pazarim jos dok ima sta da se pazari po nekim razumnim cenama, a opet pre nego sto finansije budu preusmerene na neku drugu stranu.

Evo jos jedan savjet onda:
Prvo: race SC i nije toliko pretvrda skija,ali definitivno je skija koja trazi uredjenu stazu,sto moras priznati da na nasim skijalistima staze nisu perfektne. Siguran sam da ce te mnogo vise umoriti nego crosstiger! Takva slalomka trazi dosta vise energije u kratkim zavojima,i duzina 160 je po meni mala s obzirom na tvoju visinu od 184 i tezinu 85 kg.(osim ako ne planiras da vozis slalom kroz kapije). Vjerujem da ces sa duzom skijom biti stabilniji u duzim zavojima!
Drugo: Rc4 competition-rekao si da volis brzu i agresivnu voznju! Vozio sam ovu skiju i njena mekoca mi se uopste nije svidjela. Skija definitivno nije za agresivne kratke zavoje . . .
Da skratim . . . Iskreno ne volim fischer,ali ako ces vec savjet u vezi njega,uzmi race SC . . .bolji je za slalom voznju i od crosstigera i od rc4 competition, ali opet ti ponavljam ne svidja mi se duzina 160.

Pozdrav

zbane
04.03.2009, 10:38
Odgovor koji sam i pretpostavljao, mada puno znaci kada se to cuje od nekoga ko je imao priliku da proba doticnu dasku (narocito competition za koju nisam imao ideju kakva je i za koga je namenjena). Izbor je pao na crosstiger-a samo da me finansije ne izdaju u poslednjem trenutku.

DRAGON
04.03.2009, 11:29
Super, pa prenesi utiske sa skijanja.

alpinista
04.03.2009, 11:37
Odgovor koji sam i pretpostavljao, mada puno znaci kada se to cuje od nekoga ko je imao priliku da proba doticnu dasku (narocito competition za koju nisam imao ideju kakva je i za koga je namenjena). Izbor je pao na crosstiger-a samo da me finansije ne izdaju u poslednjem trenutku.

Drago mi je da sam pomogao . . . Ja planiram kupovinu novog Voelkl Racetigera SL,ovaj stari ide u zasluzenu penziju,pa mozda ih negdje zajedno isprobamo :ok:

zbane
07.03.2009, 21:40
Posle malo muke sklopile se kockice (citaj finansije), i skije su danas kupljene, doduse sa vezovima IPT 11.0 (recommended IPT 12.0), ali sta je tu je ne verujem da je neka bitnija razlika.
Jos jednom da se zahvalim na ucescu i pomoci prilikom odabira.