PDA

Pogledati punu verziju : pancerice austria

hunterfish
23.02.2009, 10:14
:sm006:
Hoće neko da mi odgovori kakva je pancerica Dachstein V3, Austria?
4 kopče, neka 3 podešavanja i sl.

Pozdrav!!

volcom
23.02.2009, 11:51
:sm006:
Hoće neko da mi odgovori kakva je pancerica Dachstein V3, Austria?
4 kopče, neka 3 podešavanja i sl.

Pozdrav!!
Daj neke detalje
heheheh ime ko ime glecera u staerskoj blizu ramsau ili ti schladminga

stekan
23.02.2009, 21:14
Firma Dachstein je osamdesetih godina prošloga vjeka bila jaka marka. V3 je top model sa kraja te decenije.

Dosta proizvođača pancerica tog doba je propalo ili su ih kupile firme koje su prvobitno proizvodile samo skije. Tako je Rossignol ušao u proizvodnju pancerica kupovinom firme Caber, Atomic kupovinom Koflach-a itd. Šta je bilo sa Dachein-om ne bih znao kasti, mada se pod tim imenom danas proizvode cipele za planinare.

hunterfish
24.02.2009, 08:32
:awm2:
Hvala na prvim informacijama mada mislim da je ovaj sigurno bar 7-8 god mladji nego što stekan pretpostavlja.

Čim napravim fotke razbićemo dilemu jer ćete tada dati precizniju ocenu.

VELIKI POZDRAV!!

hunterfish
05.03.2009, 17:57
:awm2:
Hvala na prvim informacijama mada mislim da je ovaj sigurno bar 7-8 god mladji nego što stekan pretpostavlja.

Čim napravim fotke razbićemo dilemu jer ćete tada dati precizniju ocenu.

VELIKI POZDRAV!!

Šta mislite, kad vidite slike, kakva je pancerica?
I bočno i podešavanje pozadi. :sm023:

hunterfish
05.03.2009, 19:07
Šta mislite za ove skije i vezove, "u tonu"?

SKIJA:
Power Pulsion 8 S - Dualtec, l=170 cm, r15, ima još nekih dimenzije pozadi zadnjeg veza (neznam šta definišu).
VEZ:
ROSSIGNOL Power 100 Pulsion

Evo slike.
A, šta mislite?

Nisu mnogo bile na renti to sam odmah ocenio kad sam ih pregledao.
Ostalo neznam.
Koliko li vredi ovo zadovoljstvo?

Pozdrav!!:awm2:

Sapa
05.03.2009, 20:00
Šta mislite za ove skije i vezove, "u tonu"?

SKIJA:
Power Pulsion 8 S - Dualtec, l=170 cm, r15, ima još nekih dimenzije pozadi zadnjeg veza (neznam šta definišu).
VEZ:
ROSSIGNOL Power 100 Pulsion

Koliko li vredi ovo zadovoljstvo?

:

Pa 50-60 evra (i skije i vezovi), vezovi, ako su ispravni onda su odlicni, a daska ako je bila na renti onda je pregulila mnogo mnogo u posljednjih, pa recimo 6 godina mozda i duze otkad je ovaj model u prometu zaboravih od koje je tacno sezone ali proguglaj pa vidi sam.

Cipela ko sto stekan rece top marka iz osamdesetih, cini mi sse da sam pancerice ove marke jos jedared vidijo u nekoj radnji prije 10tak godina; moglo bi biti da su i oni nekad postali dio Atomica :dontknow:, ali to je nerelevantno za njenu trenutnu vrijednost ; 20 evra je fer cjena.(ja bi ih poklonijo djaba samo da mi ne smetaju u podrumu)

Z_L_I
05.03.2009, 22:58
ne zameri mi ako se mesam sledecim komentarEm:
"ne bacati pare na zastarelu i izandjanu opremu"!
ende.
sem ako nisi neki perverzni ljubitelj starih modela
(vidim ovde ih ima dosta)-e sad bi ovdI stavio ovog zelenog smajlija da nisam
pglu pa ne znam kako...

Flexon
05.03.2009, 23:45
brat bratu ova kombinacija sve sa pancericama 50 eura
tu racunam 40 za vezove ako su u dobrom stannju
i 10 za daske i pancerice
:dontknow:

hunterfish
06.03.2009, 09:16
Hvala Sapi, Zlom i Flexon-u na konkretnim informacijama.

Na sreću nisam dao novac za ovu kombinu jer sam skije (sa vezom normalno) dobio na poklon zajedno sa cipelom.

Sve je za suprugu koja je otprilike na beginner2 nivou, i to je to. Dužnost sam obavio.

U svakom slučaju zanimalo koja je vrednost, da bi žena umela da ceni poklon. He-he.

Nisam totalni laik ali skija je stvarno korektno očuvana i kantne i odozdo.
Kako mogu da znam koliko su dobre karakteristike ove skije za voznju, tipa brza-spora, tvrda-meka pa onda uticaj radijusa r15 na dužinu od 170 cm.
Iza zadnjeg veza nešto piše 110-65-95.

Vi sigurno bolje znate da mi kažete kao i to kava će joj ova skija biti kada dodje do nivoa da opušteno vozi i na totalno strmim stazama.

Žena je visoka tačno celih 180 cm, da joj ipak skije nisu malo velike?

Hvala i veliki pozdrav.:awm2:

Flexon
06.03.2009, 12:05
ovdje ce svako reci da su skije preduge
jer ako procitas malo detaljnije postove na forumu
shvatices da se ta duzina ne preporucuje ovdje
ni profesionalnim skijasima
ja mislim da ovdje vecina misli da je ta duzina iskljucivo za skijaske skokove i to samo ako je u pitanju letaonica :bootyshak
ta ce skija sasvim solidno da posluzi u gore pomenute svrhe
vez je jedan od boljih u industriji
tako da nebi trebalo da bude bilo kakvih problema

nidza
06.03.2009, 12:11
Ja svojoj devojci rentiram skije 15cm kraće, mada uvek po svom nekom iskustvu preporučujem početnicima i 20tak cm kraće skije, nego prosto nije bilo odgovarajuće dužine. S obzirom da je tvoja žena takođe početnik, ja bih joj definitivno uzeo plafon 160cm (ja sam visok 184cm, dobar sam skijaš, a skijam sa 160cm, mekom skijom i sa centralno smeštenim vezom - tim gore zbog dužine).

Radijus ti nije toliko bitan ako ne vozi karving - nisam video nijednom početnika koji karva, važnije joj je da kantne ne budu mnogo oštre, a sama skija meka i lagana (atribut težine, ne vozna karakteristika). Ako jeste lagana skija, a pri tom nije mnogo oštrih kantni, ne bi trebalo da joj pravi problem što je svega 10cm kraća.

Takođe nemoj da te brine karakteristika skije i tip staze, sve skije mogu na svaku stazu. Samo jako veliki promašaj u karakteristikama skije udnosu na skill skijaša prave realan problem, sve ostalo je stvar ličnih afiniteta. Već sam napisao, bez obzira što sam dobar skijaš, perferiram kraću i mekšu skiju - plaćam ceh samo po zaleđenim stazama, tu sam u velikom problemu uvek. Neko drugi voli tvrđu skiju, ko ima snage, zašto da ne, tvrda skija dobrog i snažnog skijaša može samo da nagradi.

trendo
07.03.2009, 16:47
Za pocetnika su odlicne. Nek ona prodze 20 dana na njima i onda bicete spremni baciti ih (naravno ako stvarno zavoli skijanje) i tada raspitati se sta joj valja uzeti (karakteristike, vrednost i ostale dzindzurije)
Dobro ako stvarno brzo napreduje onda smanji brojku od 20 dana, a to baciti ozbiljno mislim

underbass
28.09.2009, 02:24
Pozdrav sa zakasnjenjem od par meseci :)

Dachstein je austrijska firma koja je do skoro proizvodila vrhunske pancerice! Po kvalitetu izrade i udobnosti, Dachstein je jedna od retkih firmi koja moze da stane rame uz rame sa najvecima, a tu pre svega mislim na firmu Nordica! 1998 godine ova firma sklapa partnerski ugovor sa firmom Kneissl i prelazi pod njihovo okrilje!

Firma "KNEISSL" je 1998 preimenovana u "Kneissl i prijatelji", a kao najveci brendovi ove firme su Raichle, Dachstein, dynafit i deeluxe!
Inace, Kneissl pravi vrhunske skije za alpsko i nordijsko trcanje, kao i veoma kvalitetnu i lepo dizajniranu odecu za skijanje!

A ovo su moje lepotice :ski:

http://i685.photobucket.com/albums/vv217/Underbass/DSC07173Small.jpg

http://i685.photobucket.com/albums/vv217/Underbass/DSC07159Small.jpg