Pogledati punu verziju : Pancerice za usko stopalo
Ko od prozivodjaca uglavnom pravi pancerice za uze stopalo (i list). Imam Noridicu Beast 10 i malo mi je shira, pa bi hteo nesto uze, isto flex oko 80-100.
dalbello krypton ili
fulltilt
codemaster
15.02.2009, 07:36
Flexon,sta mislis o toj kopci na Dalbellu na samom gleznju?
I o Axion cipeli?
kopca na samom gleznju genijalna stvar
tesko je to za opisati ali jednom kad je skopcas
i kad osjetis kako uglavi petu tamo gdje joj je i mjesto
za ne povjerovat to se ne moze postici u cizmama sa 4 konvencijalne kopce
uzasno podpomaze kontroli skije jer noga se vise ne pomjera unutar cizme
nije dzaba da se gotovo svi mogul skijasi kunu u taj koncept cizme
ja ove pameti nikada vise nebih uzeo drugu cizmu do frypton ili fulltilt
(sad kad su uveli zamijenjive metalne kopce)
axion cipela mi izgleda isti princip kao i krupton
jedina stvar sto bih uzeo krypton jeste sto se toliko toga moze zamjeniti
promijeniti flex nagib cizme zaustaviti flex
plus mogucnost dodavanja id linera sto je genijalna stvar
(ako nisu vec bile sa istim linerom)
a mislim da razlika u cijeni nije toliko velika da covjek ne razmisli o kryptonu
mada axion izgleda skroz solidno i ne mislim da moze biti greske uzeti istu
:ok:
codemaster
15.02.2009, 13:47
Hvala ti,e to me je interesovalo!
E sad sto se tice odluke...
Gde bih trazio Kryptona?
U Planet Bike-u nisu imali?
Da narucim nekako.....
Axion je ok za studenta:-) 16 soma,ali Krypton.....ali sam video da je neko od vas zeznutih likova sa foruma porucio to za nesto malo somova....
Lange ima reputaciju da ima najuze kalupe, koliko istine ima u tome, ne znam
Ja sam godinama vozio Lange,a moje stopalo je bas bas usko.Ta reputacija za Lange stoji (bar to vazi za takmicarske modele-X9 racing).Ali vreme je ucinilo svoje i ulozak je otisao do djavola, inace ne bih ih menjao uopste.
Tako sam ove godine pazario Salomon Falcon race i to je takodje bas uzano.
Sve drugo sto sam probao na Expo zimu mi je bilo siroko.Prosle godine sam u Francuskoj probao Full Tilt i hteo sam da placem sto nisam poneo dovoljno para da ih kupim.To je prosto neverovatno kako legne noga kada ih obujes, a mogu samo da zamislim kako je na snegu.Od uzanih modela
mozda bi tebi (sa tim flexom koji si naveo) jos odgovarala Nordica
hot rod top fuel ( ako mozes jos negde da je nadjes).Ja je nisam kupio jer mi je bila mekana.
zloglasni
16.02.2009, 01:13
ja takodje imam usko stopalo i salomon mi lezi ki zmaj ali se takodje radi o race cipeli
pozitivna stvar kod fulltilt cizama dodatno je ta sto su dosta lakse
od drugih ne turnih cizama
ako se ne varam preko pola kile po cizmi
krypton je isto laksi pogotovo sa id linerom ali ne kao fulltilt
naravno da svi proizvodjaci imaju modele za uzu nogu
ali ova dva modela su koncipirana iskljucivo za tu svrhu
ali jednom kad se uleti u id liner tesko da ces pozeliti nesto drugo
naravno da svi proizvodjaci imaju modele za uzu nogu
I ne samo to, nego u specifikacijama imaju i dimenziju za sirinu stopala koja ide od 98mm pa do 106mm u razmaku na 2mm.
Naravno race cipele za skijanje su i najuzi (svi su 98mm) a rekreativnu cipelu nema ispod 100mm, sto ne znaci opet da ce bas ta cipela odgovarati svakom ko ima stopalo 100mm.
Ja imam veoma usku nogu sa visokim i uskim delom noge iznad stopala do lista (ne znam kako se tacno kaze) i jako sam se namucio da nadzem odgovarajucu cipelu. Uspeo sam da je nadzem na proslom sajmu u Bg i to nakon 3,5 sata isprobavanja bukvalno na svakom standu gde su se prodavali cipele. Iako su mi preporucili Lange nisam bio zadovoljan njima. Dvoumio sam se izmedzu Dalbello (reflex7, mislim da ima neko ovde na forumu) i Nordicu gts12 i odlucio se za ovu drugu iako je 102mm, ali mi je noga bolje pasovala ukupno gledajuci. Na kraju mogu da kazem da nisam pogresio.
Treba surfati, obrazovati se i ne ocekuj da ti prodavci prodaju ono sto tebi treba. Oni ce ti prodati ono sto oni imaju.
Potvrđujem Flexonovu tvrdnju za Krypton - nisam probao "manju" cipelu u životu. Ja imam usko stopalo (46 broj cipele) i probao sam dosta modela cipela, ima užih, ima širih, ali Krypton mi jedini legne skroz uz nogu, i mogu da pritegnem skroz cipelu na 1-2 zub, na ostalim sam morao da zatežem (skoro) do maksimuma da bi mi držalo nogu...
probaj sa alpinom znam da ko god da je imao alpinine pancerice kukao je kako su pravo uske
Tadija_91
22.02.2009, 20:23
Potvrđujem Flexonovu tvrdnju za Krypton - nisam probao "manju" cipelu u životu. Ja imam usko stopalo (46 broj cipele) i probao sam dosta modela cipela, ima užih, ima širih, ali Krypton mi jedini legne skroz uz nogu, i mogu da pritegnem skroz cipelu na 1-2 zub, na ostalim sam morao da zatežem (skoro) do maksimuma da bi mi držalo nogu...
jel ga uze?
mislim, krypton
PS mozda si negde vec napisao, al' sad mi zbrkan forum posle nedelju dana...
PS2 veliki pozdrav za Wlada freeridera :)
Da, uzeo sam ih, dobro mi stoje ;), samo još da ih probam na skijanju.
Hvala na pozdravu, video sam da ste vi imali još bolje uslove :ok: .
Jel video neko u Bgu da ima Krypton Cross? Zvao sam PlanetBike, ali ga nemaju niti ce ga dobijati?
Imao PlanetBike, stajao im je jako dugo, ali prodali su ga (meni ;)) prošle nedelje...
Negde ranije sam čuo da je bilo u Nišu, a ima ga u BL (dao je Stekao kontakt podatke na forumu).
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.