Prijavite se

Pogledati punu verziju : Aktuelnosti sa Jahorine (ARHIVA)

Strane : 1 2 3 4 [5] 6 7

Tadija_91
16.02.2013, 22:04
Bio sam gore 6 dana od proslog petka. Sve vreme je moglo da se nadje svezeg snega tako da je skijanje bilo ok. Vecinu vremena sam bio na born to drop-u i skroz sam zadovoljan skijom(ok je i po stazi i pored struka od 125 mm), ali o tom potom(cak sam i dobio komentar: " ej ba jarane pa ti to skijas na laminatima" :D ). Ovo mi je bio prvi put na Jahorini i jedino cime sam odusevljen je kafanski zivot(i hotel Termag- nisam tu odseo ali stvarno je genijalan). Da nije bilo pudera mislim da bih se smorio. Prespartao sam sve od zenskog spusta pa do one kose padine ispod sestoseda Poljice gde sam morao peske da se penjem ne bih li je overio :ski: jedino se nisam spustio ispod zavrsnog dela sestoseda na Praci, zagledao sam taj deo svaki dan al nije mi se dalo, imao sam utisak da moze da pukne lavina svakog trenutka. Eto ukratko, ako ponovo budem svracao ovde to eventualno moze da bude za vikend ali mislim da je Kop osim po cenama na stazi bolji za vikend skijanje u svakom pogledu (za nas iz Beograda). Da zivim u Sarajevu mislim da me ne bi interesovali drugi ski centri.
Evo i slikovito kako "laminati" izgledaju na nogama :jester:

gevara
17.02.2013, 09:55
:ok:
Neka je bar neko presjekao ove priče o "toploj vodi"...

Truch2
19.02.2013, 13:36
xaxaxa, laminati... :yay:
Ili kao sto meni car koji radi na zici rece: "A sto ne uzmes bord u ruke, kao svi ostali", ili drugi "NE MOZE bord na ovaj tanjir!" :confused::awm2::glavaozid
Lepo je sve to, ali neke stvari u Bosni zaista ne razumem... kao na primer zasto je toliko JEBENO TESKO, nabacati par lopata snega preko leda na in/out na zicama, gde se ulazi-izlazi na korpe/lift ?

adwarf
19.02.2013, 14:16
Tacno tako, i ja sam stalno o tome razmisaljao. Uz samo malo truda, mnogo stvari bi mogli resiti, ali ne, bolje ovako! Druga, ali po vaznosti bi vrv bila prva je JEBENO OZNACAVANJE STAZA! Bordam tama vec 4 godine i staza (i off ruta) ima toliko malo da ih znam napamet. Ali, s obzirom da sam za sve ove godine ima sve ukupno 3-4 suncana ili barem oblacna dana, a sve ostalo je bilo u maglustini gustoj kao mleko, ne mogu da verujem da je toliko tesko postaviti signalizaciju bar na Ogorjelici. Bukvalno ne znam gde se nalazim tamo kad je magla. Na celom tom delu mislim da imaju 3 table, 4 stapa i 2 strelice koje pokazuju kuda ici i to na razmaku od 300 metara, a vidljivost je 5. Strasno!
Lepa je Jaohrina, ali sada nekoliko svetlosnih godina zaostaje za Kopaonikom (da ne spominjem ostalo) bas zbog tih sitnica za koje je potrebno jako malo, a puno znace.

Tadija_91
19.02.2013, 15:08
Ma bre oni to na izlazu sa žica bacaju rizlu da ne kvare reputaciju :D

Jahorina Live
19.02.2013, 15:31
Uslovi za skijanje na Jahorini su dobri, a visina snijega je 110 centimetara, izjavio je rukovodilac za sport i ski-staze u Olimpijskom centru „Jahorina“ Miro Kalem. On je dodao da je brzina vjetra neznatna, a jedini problem predstavlja smanjena vidljivost zbog magle, tako da skijaši treba da budu oprezni na stazama.

„Staze su odlično pripremljene, a u funkciji je kompletan vertikalni transport. Na stazama su i pripadnici redarske i Gorske službe spašavanja Jahorina koji s posebnom pažnjom nadgledaju i pomažu skijašima i borderima da se bolje snađu u uslovima niske oblačnosti“, rekao je Kalem.

On je preporučio svim skijašima da uz jak oprez obrate pažnju i na signalizaciju na ski-stazama. Srna

Jahorina Live
20.02.2013, 18:46
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/60745_3806673225026_1536875134_n.jpg

Grazer
20.02.2013, 19:21
Uslovi za skijanje na Jahorini su dobri, a visina snijega je 110 centimetara, izjavio je rukovodilac za sport i ski-staze u Olimpijskom centru „Jahorina“ Miro Kalem.

On je preporučio svim skijašima da uz jak oprez obrate pažnju i na signalizaciju na ski-stazama. Srna :glavaozid

Snjeg pada i magla je gore a oni izjavljuju da su uslovi za skijanje dobri. Po cijim standardima, mozda himalajskim

hallo
20.02.2013, 20:05
Koliko vidim na fotki gore, danas je bilo ok za skijati-moglo bi se rec' cak i odlicno...koliko citam i gledam na drugim mestima svi kazu isto za danas-konacno dan bez magle....
Sad sledi duvanija i "malo" jugo za vikend sa kisom ali od utorka mislim da treba gadjati...dolazi najlepsi period na Jahorini...

hallo
22.02.2013, 11:08
Stativa.:glavaozid..pih....a bio sam spreman u 06.30 krenuti al' kvorum, veciti problem u Srba, nije postojao.:dontknow:.ko je gore neka uziva!:dziveli:

hallo
22.02.2013, 13:10
Evo jos "malo" od onih koji se ipak voze po stazi....sami najverovatnije...:hair:

Jahorina Live
22.02.2013, 17:29
Savršen dan. Staze solidne! Temperatura oko 0C. Nema velike gužve.

Jahorina Live
22.02.2013, 17:37
Evo još jedna, stanje staze na Poljicama

hallo
23.02.2013, 11:34
Ponedeljak izgleda sasvim OK-sta vise ODLICNO:yay:...odoh pojuriti "kvorum":dziveli: pa da se otisnemo niz planinu u ponedeljak:smoke:

boris
23.02.2013, 15:29
Ponedeljak izgleda sasvim OK-sta vise ODLICNO:yay:...odoh pojuriti "kvorum":dziveli: pa da se otisnemo niz planinu u ponedeljak:smoke:
Da li ideš samo na jedan dan?

hallo
23.02.2013, 16:54
DA...uglavnom i idem radnim danom-mada ove zime gledam kad je prognoza iole bez magle i nekog vetra...

Jahorina Live
24.02.2013, 15:09
Evo odgovora (http://youtu.be/fwaaaRl1TTU) na mnoga vaša pitanja, kao što su ski staze, vještačko zasnježavanje, noćno skijanje itd.

Što se tiče današnjeg dana, na Jahorini pada snijeg, vidljivost loša, a staze su loše zbog snježnih nanosa. Žice su bile zatvorene, osim lifta poljice, zbog jakog vjetra. Zatim je u pogon pušten šestosjed Skočine, a negde oko podneva pušteni su u pogon šestosjed Poljice i Ogorjelica.

YIBLEX
26.02.2013, 10:02
Dokle rade zice(od 02.03)? Nesto nisam uspeo da nadjem svez info

I jos bi mi bio korisno da znam kako se cisti put do gore, tj. da li zandari cimaju ako nisu montirani lanci a ima snega na putu

Grazer
26.02.2013, 10:32
ma niko te ziv ne gleda da li imas lance ili ne. Sto se tice cistoce puta to je top

hallo
26.02.2013, 10:43
Dokle rade zice(od 02.03)? Nesto nisam uspeo da nadjem svez info

I jos bi mi bio korisno da znam kako se cisti put do gore, tj. da li zandari cimaju ako nisu montirani lanci a ima snega na putu
Ne razumem pitanje oko zica....zice radi OSIM ako vetar suvisa jako duva(uglavnom je problem sa sestosedima na Ogorjelici i Poljicama koje izlaze na vrh-ali Praca/Skocine uglavnom i tada rade) ili pada kisa...
Putevi , sad vec STANDARDNO, odlicno drzavani i ocisceni...za lance te nece niko terati da stavis ali ih MORAS imati u autu po zakonu BiH za zimski period!
Ako sam razumeo, idete 02.marta? Po prognozi imacete EXTRA vreme sto je ove zime prava retskost u trajanju vise od 2 dana:ok:
http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herzegovina/Other/Jahorina/long.html

Grazer
26.02.2013, 11:53
Covek je mislio da posle 02.03. radno vreme zica bi trebalo po logici da je duze. umesto trenutnog 15:45 trebale bi da rade do 16:30

YIBLEX
26.02.2013, 11:54
Ne razumem pitanje oko zica....zice radi OSIM ako vetar suvisa jako duva(uglavnom je problem sa sestosedima na Ogorjelici i Poljicama koje izlaze na vrh-ali Praca/Skocine uglavnom i tada rade) ili pada kisa...
Putevi , sad vec STANDARDNO, odlicno drzavani i ocisceni...za lance te nece niko terati da stavis ali ih MORAS imati u autu po zakonu BiH za zimski period!
Ako sam razumeo, idete 02.marta? Po prognozi imacete EXTRA vreme sto je ove zime prava retskost u trajanju vise od 2 dana:ok:
http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herzegovina/Other/Jahorina/long.html

radno vreme zica. video sam negde da je do 16h(stari info), a znam da je na Kopu 16.30

Za info o putu hvala, lance i lopatu ne vadim iz gepeka od prvog snega:)

Sto se tice vremena(gore sam 02-05 marta) bog te blagoslovio ako bude tako, imao sam i losa iskustva gore...

Posle 7 godina eto me opet gore, bas se radujem. Ako je neko od vas standardnih gore u tom periodu, mozemo da popricamo po jednu:dziveli:

hallo
26.02.2013, 12:58
Izvinjavam se sto ne procitah pazljivije...Ja neznam za najavu da ce raditi posle 16.00h, ako bude proveren info javim...ili @JahorinaLive je stalno gore pa verovatno ima najbolju info?

gevara
26.02.2013, 13:05
Po komentaru glavokomadujućeg OC Jahorina, a na slično pitanje, ne bih rekao da će biti promjena sa radnim vremenom žica!
Bilo bi lijepo kad bi ispoštovali do kraja i ovo važeće :).

CrazyKong
26.02.2013, 13:15
Radice kao i uvek....

Na papiru do 16h
Na ulazu na zicu pise 15:45
A Zicmeni te teraju vec u 15:30

YIBLEX
26.02.2013, 13:43
Radice kao i uvek....

Na papiru do 16h
Na ulazu na zicu pise 15:45
A Zicmeni te teraju vec u 15:30

Ozbiljan minus. Mislim, veci je minus to sto se ne zna red nego sto zice u ovom periodu rade do 16h. Naravno da bi mi iz naseg ugla voleli da rade do 17(ili da pocinju ranije), a oni bi da ustede ne male svote... Nije to sad neka katastrofa ali je svakako jedan od faktora koji centar cini ozbiljnijim. Nekoliko takvih stvari ce naterati coveka da bira drugi centar. Ja iz sve snage navijam da se Jahorina sto pre izdigne i krene napred kao Kop. Nove zicare su svakako jedna od stvari koji su me naterale da dodjem ponovo.

Medjutim, ovo sto je Crazy Kong naiso je u najmanju ruku neozbiljno. Da ti teras nekog sa staze pola sata pre zvanicnog zavrsetka rada zicara je imbecilizam.

Dakle, prvo treba na zvanicnim portalima OC da jasno bude istaknuto radno vreme zicara koje ce se podudarati sa onim koje je istaknuto na zici. I ako pise do 16 onda ce kapija da pusta prolaz do 15.59.59

YIBLEX
26.02.2013, 13:59
i....i da dodam, nadjos neku prepisku iz 2007 sa foruma jahorina.org, pisalo je da zice posle 15.02 rade do 17h
http://www.jahorina.org/forum/index.php?topic=265.0

hallo
26.02.2013, 14:33
i....i da dodam, nadjos neku prepisku iz 2007 sa foruma jahorina.org, pisalo je da zice posle 15.02 rade do 17h
http://www.jahorina.org/forum/index.php?topic=265.0
Eh....2007....lepa to godine bese....nego...ides da se odmoris i SKIJAS...opusteno i nedaj da te BILO sta omete u tome:dziveli:

wlad
26.02.2013, 17:47
To je nekada bila standardna boljka na svim našim skijalištima, kada piše radno vreme do 16h žičničari su to tumačili (kako njima odgovara) da je to njihovo radno vreme, a ne žica kako je logično. Vremenom su neki centri napredovali i radno vreme tretiraju na logičan način - kao javno radno vreme, do kada može da se skija.

A to kada će Perica da ugasi žicu, spakuje opremu, ispuni radne izveštaje i otputuje do kuće nikoga ne interesuje ;).

zverko 77
26.02.2013, 19:57
Ja sam prosle sezone skijao na Kopaoniku veci deo marta a bogami skijali smo i polovinom aprila,zvanicno radno vreme je bilo do 16 h a zice su u martu radile do 17 h.Prosle sezone nisam bio nijednom na Jahorini iako mi je to nekih dva ipo sata voznje do tamo,ali ove godine kada sam otisao i kada me je na zici u 15 i 30 h momak koji radi opomenuo da je to poslednja zica mislio sam da je moj sat stao. Sramota je sto takvim ponasanjem odbijaju turiste i kvare kompletan utisak o Jahorini.

Jahorina Live
26.02.2013, 20:23
Običaj je da se radno vrijeme produži 10. marta, ali za ovu sezonu nema zvaničnog obaveštenja.

Radno vrijeme je do 16h, samim tim poslednja vožnja je u 15:45 kako bi skijaši izašli sa žice u tačno propisano vrijeme. Uostalom, imate stream webcam na zvaničnoj stranici OC Jahorina pa u 15:55 možete da provjerite sami da li nadležni poštuju propise ili ne.

gevara
26.02.2013, 21:25
Ti, vi ne odustaješ/te od demagogije i otkrivanja "tople vode"...

YIBLEX
27.02.2013, 09:25
Običaj je da se radno vrijeme produži 10. marta, ali za ovu sezonu nema zvaničnog obaveštenja.

Radno vrijeme je do 16h, samim tim poslednja vožnja je u 15:45 kako bi skijaši izašli sa žice u tačno propisano vrijeme. Uostalom, imate stream webcam na zvaničnoj stranici OC Jahorina pa u 15:55 možete da provjerite sami da li nadležni poštuju propise ili ne.

Uz duzno postovanje, treba se manuti obicaja i paushala i striktno postovati pravilnik. Ako imaju radno vreme do 16 onda ga trebaju tumaiciti kao i sav ostali svet. Postoji naravno opcija da na dipleju sveke zice posebno bude istaknuto vreme za nju.

Verujem ja da nekad i pustaju do kraja ali verujem i ljudima koji pisu ovde i ne sumnjam da Zicmeni ponekad diktiraju rad skijalista.

Problem je kod nas i to sto nema inicijative korisnika usluga. Mislim da bi tako nesto(primer Gvozdac 6osed), uz odredjenu medijsku porpracenost, mozda i dalo rezultate.

Grazer
27.02.2013, 12:45
Posto je ovo totalni off ima li iko info iz prve ruke kakva je situacija s vremenom i snjegom gore? osjecaju li se vise temperature, kakav je kvalitet snjega?

Smallville013
27.02.2013, 15:39
Tenutno sam na Jahorini .

Juce su staze bile ociscene i jedinu prepreku za skijanje je pretstavljala magla . Vetar je duvao na vrhu malo a vec od sredine se nije ni osecao .

Danas je bilo lose vreme za skijanje jer je sneg suv i staze su pune smetova snega a na mnogo mesta ima i leda . Sto je najgore magla je jos veca nego juce . Vetar kao i juce .

Na zicarama nije guzva . Danas sam najduze cekao 3-4 minuta na sestosedu poljice .

Ja sam prvi put na Jahorini i bas mi se svidja ali sam se krstio kada sam na stazi naleteo na raskrsnicu/e . Bas je glupo sto nisu obelezili staze i covek ne moze da skija bez nekog da pita za pravac kretanja (danas me je bar petoro pitalo kojim putem da idu i gde ce izaci) . Stvarno ne razumem zasto nisu to odradili . Od svega sto su do sada uradili to bi najmanje kostalo .

Grazer
27.02.2013, 16:03
kakva je temperatura, visina snjega?

gevara
27.02.2013, 16:04
Posto je ovo totalni off ima li iko info iz prve ruke kakva je situacija s vremenom i snjegom gore? osjecaju li se vise temperature, kakav je kvalitet snjega?

Šta je totalni "off"?

@ Smallville013

Valjda zvanično je da nema staza (osima starih projekcija za ZOI 84) već da se suštinski skija po planini :-), 'nako :-). Valjda planiraju ove godine početi realizovati zvanična trasiranja i ostalo što je potrebno (oznake, mreže i sl.).

Jahorina Live
27.02.2013, 18:39
kakva je temperatura, visina snjega?

Srijeda, 27/02/2013, 10:15 č.

Visina snijega: 130 cm
Vrijeme: ☁ Oblačno
Temperatura: Trenutno -1 °C / Maksimalna 5 °C
Vidljivost: Loša
Oblačnost: 100 %
Vlažnost: 97 %
Vjetar: SI 6 km/h
Udari vetra: 16 km/h
Pritisak: 1021.4 mb
Oluje sa grmljavinom: ϟ 10 %
Padavine: 2 mm / 60 %

Maksimalni indeks UV zračenja: 2 (umjereno)

Izlazak sunca: 6:27 ☼
Zalazak sunca: 17:31 ☾

hallo
28.02.2013, 13:07
I KONACNO...magla je "oterana":sm017: i pred nama je EXTRA vikend.:yay:..tako da ja odoh zajutra pa ce fotke i izvestaj biti sa lica mesta:ok:

Burli
28.02.2013, 18:46
Konačno sunčan dan sa prilično dobro uredjenim stazama!
Dosta skijaša na stazi i čini mi se pola Slovenije na planini.
Stigao sam oko 11 i na šestosjedu Ogorjelica je bila prilična gužva da bi se odgovorni u OC smilovali i pustili dvosjed što je odmah popravilo raspoloženje.
Za sutra je najavljen sunčan dan a tipujem da će biti nenormalna gužva i na stazama i na parkinzima jer je neradni dan u Federeciji a čujem da se za vikend traži krevet više...

Da sve ne bude idealno pobrinuli su se putari koji vrlo loše čiste parking na Poljicama a čini mi se da bolja situacija nije ni na ostatku planine...

Jahorina Live
28.02.2013, 20:56
Fantastičan dan

Jahorina Live
02.03.2013, 08:38
Dobro Jutro.

Juče je dan bio fantastičan (slika). Na stazama prilična gužva, najviše Slovenaca. Staze prije podne odlične, posle podne Prača popustila.

Danas MAGLA :couto:

hallo
02.03.2013, 10:08
01.mart PREDIVAN dan...malo guzva ali moglo se ipak skijati sa staze na stazu..
http://imageshack.us/a/img94/7452/imag0018nm.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/94/imag0018nm.jpg/)
http://imageshack.us/a/img526/5453/imag0016y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/526/imag0016y.jpg/)
http://imageshack.us/a/img822/8431/imag0015cu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/822/imag0015cu.jpg/)
http://imageshack.us/a/img717/1369/imag0008vp.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/717/imag0008vp.jpg/)
http://imageshack.us/a/img690/756/imag0006hc.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/690/imag0006hc.jpg/)

Smallville013
02.03.2013, 10:22
Slazem se da je juce bio i vise nego odlican dan i bio bi jos bolji da nije bila tolika guzva .

Danas je ogromna magla i ne vidi se 10 metara ispred sebe .

hallo
02.03.2013, 10:28
Eh, guzva.:dontknow:..znao sam da ce biti guzva (bio sam i kad su vece guzve!) jer je juce bio Dan Ustavnosti BiH-video bi tek guzvu danas da nije maglustine.:hair:...Jahorina jbg-za cas promeni vreme ali ako si u ponedeljak tu imaces EXTRA dan-sto zbog vremena sto zbog cinjenice da ce mnogi sici sa planine:sm017::sm018:

YIBLEX
03.03.2013, 20:17
stigli juce, skijali od 12, taman kad se razisla magla. guzva i nije bila velika, cekalo se po par minuta, staze solidne.

Danas sunce przilo od ranoj jutra, krenuli smo od 9 i iskoristili ispeglane staze. Posle 12 je bilo toliko toplo da je sneg malo popustio pri vrhu. Guzva veca nego juce, 6 osed police je bagovao, kvario se. Sve u svemu sjajan dan

milos_pg_91
04.03.2013, 01:06
Upravo sam stigao sa Jahorine.. Bio na trodnevno skijanje.. Petak,fantastican dan.. sunce.. Bilo je guzve, ali se lagano skijalo.. Subota, prvi dio dana magla, poslije se razisla, isto ok skijanje.. Nedjelja opet sunce, staze odlicne.. Guzve je bilo prilicno.. Jedino je nedjelju zeznulo sto je 6sjed poljice isao 1m/s :) valjda je bio neki problem sa strujom.. Sve u svemu odlican produzeni ski vikend na olimpijskoj ljepotici :)

hallo
04.03.2013, 11:01
Eh da...nikako ne mogadoh pobec' jutros a ko je tamo :ok:

Jahorina Live
04.03.2013, 18:29
Odličan dan, staze poluprazne i odlično pripremljene, jedino je Prača posle podne popustila malo pri dnu.

Jahorina Live
04.03.2013, 19:35
Slazem se da bi to mogao biti razlog ali to ovdje nije slucaj, jer su na Bjalasnici ravne staze i u 16h vikendom, nakon hiljada skijasa, a na Jahorini su hangovi i na manje koristenim stazama ili dionicama, i stvore se odmah ujutro. Jasno mi je da se moze traziti opravdanje na Jahorini kada se pojave na uskim dijelovima prosjecenim kroz sumu, ali je neobjasnjivo da se javljaju na goloj Jahorini.
inskk evo kako su pripremljene ski staze na Jahorini za ponedeljak, i isto su tako pripremljene za svaki dan. Veliku ulogu igra temperatura tokom noći i broj skijaša tokom dana, naravno i vrijeme u koje se staze počinju pripremati.

YIBLEX
04.03.2013, 19:44
preslikan dan od juce, samo bez guzve. staze dobro ispeglane. kolega Burli je doneo odlicno gorivo pa smo vozili bolje...:)

YIBLEX
06.03.2013, 09:47
jucerasni dan odlican kao i ponedeljak. U poljicama -1 u 08h. uzivanje u ispeglanim i polu praznim stazama. steta sto Praca nije radila do 11h(zatvorena zbog trke), kasnije je pocela da popusta po malo. Ali zato Zeljo i Olimpik ko piste...Oko 12 je poceo vetric na vrhu i slaba oblacnost..ako su prognoze tacne, zao mi sto ovako nece potrajati jos koji dan. nadam se da ce naleteti jos koji hladan talas da produzi sezonu, jer snega ima dovoljno. Zakljuca: 4 fantasticna dana, kompletan utisak uskoro..

Burli
06.03.2013, 22:03
preslikan dan od juce, samo bez guzve. staze dobro ispeglane. kolega Burli je doneo odlicno gorivo pa smo vozili bolje...:)

Na jesen dodji da beremo kruške pa će biti "goriva" za cijelu sezonu...:dziveli:

Ponedeljak i utorak su bili ponajbolji dani u sezoni, danas vjetar, susnježica, snijeg i pitanje je kako će se sezona privesti kraju mada se nadam još dobrom skijanju u martu

gevara
07.03.2013, 14:43
Valjda...

"U petak 08.03.2013. Head Demo Team dolazi iz Austrije na Jahorinu gdje će već sljedeći dan održati kratko predavanje o Head tehnologiji skija, a oko 10 sati je predviđen i odlazak na skijalište te testiranje skija za sezonu 13/14."

- sa komšijskog portala :)

average
07.03.2013, 23:15
Jos samo da nije sugavo vreme...stigao popodne u 3, nisam izdrzao da ne provozam neku zicu. Sedeznica ne radi, tanjir izvrteo tri kruga kod termaga, sneg uzasan, lije voda sa krova u hotelu kao iz kabla, kisa najavljena, sluti na totalni promasaj

inskk
08.03.2013, 15:40
inskk evo kako su pripremljene ski staze na Jahorini za ponedeljak, i isto su tako pripremljene za svaki dan. Veliku ulogu igra temperatura tokom noći i broj skijaša tokom dana, naravno i vrijeme u koje se staze počinju pripremati.

:dziveli:

Primjer kako se moze kada se hoce :cool:

Jahorina Live
10.03.2013, 00:38
Još jedan problem, po meni najveći, je taj što ne postoje realne informacije s Jahorine kada je stanje na skijalištu loše, nego se na sve moguće načine izbjegava fraza "sjedite kući". Veliki problem na Jahorini je taj što se na prvo mjesto stavlja biznis pa tek onda skijaš/gost. Koliko je vas na Jahorini otkazalo rezervaciju u "privatnom" smještaju, što zbog vremena, što zbog privatnih razloga, a da mu je kaucija vraćena? Ok je zadržavanje 10%, ali 30-50%, u nekim slučajevima i puna cijena, mislim da je to stvarno previše.

Jahorina Live
10.03.2013, 01:22
Многи су се самном и са бившим чланом "Јахорина" препирали око неких ставри везаних за Јахорину само зато што нису у токи и незнају како неке ствари реално стоје.

Надам се да ћу вам следећим примјером дочарати, колико толико, како су неки портали пласирали нетачне информације само да не би изгубили потецијалне клијенте (скијаше).

Поставио сам слику коју смо усликали пре пар година, док се на порталу, са којег скоро сви преписују, тврдило како су стазе још у солидном стању и да ће бити скијања.

Хајде па ме убједите да је то коректно и нормално?

На нашу и вашу срећу, умеђувремену су се појавили нови форуми, портали, фејсбук странице, што је видно допринјело побољшању информација. Ипак, остаје проблем што се и даље, на најпосећеним порталима везаним за Јахорину, ћути када је у питању лоше стање на скијалишту.
:smoke:

bobo
10.03.2013, 08:10
Reci nam kakvo je trenutno stanje na skijalištu nakon ove kiše i juga. Siguran sam da se ovde niko neće ljutiti ako navedeš par objektivnih izvora (linkova) gdje se može vidjeti pravo stanje na Jahorini.

gevara
10.03.2013, 11:10
Многи су се самном и са бившим чланом "Јахорина" препирали око неких ставри везаних за Јахорину само зато што нису у токи и незнају како неке ствари реално стоје.

Надам се да ћу вам следећим примјером дочарати, колико толико, како су неки портали пласирали нетачне информације само да не би изгубили потецијалне клијенте (скијаше).

Поставио сам слику коју смо усликали пре пар година, док се на порталу, са којег скоро сви преписују, тврдило како су стазе још у солидном стању и да ће бити скијања.

Хајде па ме убједите да је то коректно и нормално?

На нашу и вашу срећу, умеђувремену су се појавили нови форуми, портали, фејсбук странице, што је видно допринјело побољшању информација. Ипак, остаје проблем што се и даље, на најпосећеним порталима везаним за Јахорину, ћути када је у питању лоше стање на скијалишту.
:smoke:

Za ponešto se pomalo i tebi/vama odgovaralo, ako se vratiš i pogledaš pažljivo neke svoje postove... No, to nije razlog da se generalizuje i stavi te/vas na tu stranu.
Mnogi su svjesni realnosti Jahorine, no valja čistiti našminkane izvještaje jer ipak neki i nasjednu. Fotografije, kao ova, su najbolji čistači!
Obožavam ćirilicu, no cijenim da je ne znaju baš svi koji posjećuju ovaj forum, a ne bi bilo loše da se malo pripazi i na pravopis, nećeš zamjeriti :).

I, kao što reče Bobo, valjda nije problem da postaviš info za još neke "objektivne" izvore informacija.

Jahorina Live
10.03.2013, 11:22
Siguran sam da se ovde niko neće ljutiti ako navedeš par objektivnih izvora (linkova) gdje se može vidjeti pravo stanje na Jahorini.

I, kao što reče Bobo, valjda nije problem da postaviš info za još neke "objektivne" izvore informacija.

Наравно. Ево >>ОВДЕ (http://skijanje.rs/forum/forumdisplay.php?f=28)<< можете наћи најтачније информације везане за Јахорину.

Везано за правопис. Не љутим се :). Ја сам до своје 13 године похађао српску школу, а затим сам отишао вани, што значи да више од 25 година српски користим/причам само у ријетким приликама. Зато се сада трудим да побољшам правопис :sm021:

Jahorina Live
10.03.2013, 12:12
Što se tiče ski staza one su sve pripremljene i do podne drže dobro. Nažalost temperatura je u plusu tako da poslepodne nema kvalitetnog skijanja.

SKI INFO JAHORINA - Nedelja, 10/03/2013, 12:00 č.

Visina snijega: 80 cm
Vrijeme: ☁ Pretežno oblačno
Temperatura: Trenutno 4 °C / Maksimalna 10 °C
Vidljivost: Dobra
Oblačnost: 80 %
Vlažnost: 96 %
Vjetar: JZ 6 km/h
Udari vjetra: 19 km/h
Pritisak: 1003.2 mb
Oluje sa grmljavinom: ϟ 20 %
Padavine: 2 mm / Kiša 64 %

Maksimalni indeks UV zračenja: 4 (umjereno)

Izlazak sunca: 6:08 ☼
Zalazak sunca: 17:45 ☾

Vertikalni transport ☟

① ✓ Ski lift "Poljice"
② ✓ Šestosjed "Poljice"
③ ☐ Dvosjed "Poljice"
④ ✓ Šestosjed "Ogorjelica I"
⑤ ☐ Dvosjed "Ogorjelica II"
⑥ ✓ Šestosjed "Skočine"
⑦ ✓ Ski lift "Olimpik"
⑧ ☐ Ski lift "Rajska dolina"
⑨ ✓ Baby lift

✓ = Radi
✗ = Ne radi
☐ = Po potrebi
☑ = U pripremi

Radno vrijeme vertikalnog transporta: 9:00h - 16:00h
Poslednja vožnja u 15:45h!

Jahorina Live
10.03.2013, 12:14
Samo da dodam:

Od sutra će dnevna ski karta na Jahorini biti jeftinija za 40%, a dvodnevna i trodnevna za 35%.

Cijena dnevnog skipass-a u visokoj sezoni, od 23.12.2012 do 11.03.13, iznosi 33KM, a u niskoj, do 23.12.2012 i od 11.03.13, iznosi 20KM.

YIBLEX
11.03.2013, 08:57
taj cenovnik je stvarno ok, jedino sto je mozda logicnije da na visednevne pasove bude veci popust. Mogli bi i SS da primene tako nesto.

Dolazi hladni talas sa padavinama, pa bi se sezona mogla lepo produziti

bobo
11.03.2013, 11:23
Citiraću Zvonka Mihajlovskog: "Statistika je kao bikini, sve otkriva a ništa ne pokazuje."
Vezano za stanje staza, više mi znači mišljenje nekoga ko je bio na stazi i skijao nego svi meteorološki parametri. Takva mišljenja obično nalazim na forumima a ostavljaju ih ljudi kojima to nije posao nego vole da podjele iskustvo. Uopšte me nije briga sa kojeg je to foruma. Redovno čitam ovaj forum, ponekad nešto i napišem i zato bez ustezanja tvrdim da se ovde ne mogu naći najaktuelniji izvještaji forumaša sa Jahorine, jednostavno nije takav tip foruma i to mi uopšte ne smeta.
Voditi obračun sa drugim forumom meni je potpuno besmisleno, postaje pomalo iritantno, svi smo odrasli ljudi i ne treba nam suflirati kome da vjerujemo i ko je objektivan.

Jahorina Live
11.03.2013, 18:33
Što sam imao da kažem kazao sam tako da neću nastavljati priču o forumima. Slažem se sa bobo da je najbolji info onaj direktno sa planine ili od nekog člana foruma koji se tek vratio sa planine, bilo to na ovom ili nekom drugom forumu, ali je malo takvih.

Jahorina Live
11.03.2013, 18:59
Evo jedna slika od danas sa ski lifta Poljice.

average
11.03.2013, 23:27
Bio na jahorini cetvrtak, petak i subotu...prvi dan ne racunam jer sam stigao kasno. Zali Boze oblacenja i svlacenja, kisa, vetar, magla, staze vrede od 9 do pola 10 ujutru. Cim prodju tri skijasa ne valjaju nista. Da, toplo vreme je naravno glavni razlog - ali bio sam i u januaru kada je sve bilo idealno. Sto se staza tice, Kopaonik je za Jahorinu ono sto su Alpi za Kopaonik

hallo
13.03.2013, 12:21
Vikend izgleda veoma dobro tako da ko moze neka "hvata"...ja odoh:sm018:

Jahorina Live
14.03.2013, 10:09
Visina snijega: 100 cm
Vrijeme: ☁ ✱ Oblačno sa snijegom
Temperatura: Trenutno 1 °C / Maksimalna 3 °C
Vidljivost: Dobra
Oblačnost: 95 %
Vlažnost: 97 %
Vjetar: S 9 km/h
Udari vjetra: 16 km/h
Pritisak: 988.61 mb
Oluje sa grmljavinom: ϟ 24 %
Padavine: 15 mm / Snijeg 77 %

Maksimalni indeks UV zračenja: 2 (nisko)

Izlazak sunca: 6:01 ☼
Zalazak sunca: 17:50 ☾

Vertikalni transport ☟

① ✓ Ski lift "Poljice"
② ✓ Šestosjed "Poljice"
③ ✗ Dvosjed "Poljice"
④ ✓ Šestosjed "Ogorjelica I"
⑤ ✗ Dvosjed "Ogorjelica II"
⑥ ✓ Šestosjed "Skočine"
⑦ ✓ Ski lift "Olimpik"
⑧ ✗ Ski lift "Rajska dolina"
⑨ ✓ Baby lift

✓ = Radi
✗ = Ne radi
☐ = Po potrebi
☑ = U pripremi

Radno vrijeme vertikalnog transporta: 9:00h - 16:00h
Poslednja vožnja u 15:45h!

Jahorina Live
16.03.2013, 13:52
Snijega kao u priči! Temperatura u jakom minusu - trenutno -10C. Visina snijega metar ipo, da, dobro ste čuli, metra ipo martovskog snijega. Pada slab snijeg. Rade sve žice osim dvosjeda.

Slika direktno sa staze. Pozzzzzz

Sapa
16.03.2013, 16:55
Jooo..J! :eek::ok:

Jahorina Live
17.03.2013, 13:47
Nema riječi sa kojim bi vam opisao današnji dan. Evo slika pa sami procjenite.

Sapa
17.03.2013, 16:42
Dupli post

Sapa
17.03.2013, 16:44
Tragedija!....za sve nas na kaucima, foteljama, stokrlama, ligestulima....i tata bi sine :sm022:

PS

Samo fakat si trebao izuzet onu zutu mrlju dole desno iz pejsaza, pokvarila mi je opsti utisak (don't eat yellow snow!) :D

Jahorina Live
17.03.2013, 16:59
Ha ha.. dobra ti ova za mrlju :yay:. Nisam je primjetio :eek:

hallo
18.03.2013, 09:34
Subota 16.mart...nije bilo za fotkanje...hladno sa snegom, pomalo magle, malo vetra i generalno meke staze...oko 12h vec pocese biti u hupsu..
Nedelja 17.mart dan iz bajke...nije se znalo sta je bolje...da l' vreme , da l' staze, da l' kuvano vino ili kruska...e onda lokal patriote pocese preskakati , naskakati obilaziti kako god samo da se ne plati ski pass 20KM ili ti 10eur!!!!!:glavaozid...Na Zelji i Olimpiku cekalo se cca 2 min na tanjir al' jok...eto iz jopet lokal patriote bez ski pas-a pa jedan iz reda jedan "patriota"...u jednom momentu nabrojah 7 "patriota"...e moji Vi...:sm022::sm008:...al' cak ni "patriote" ne mogadose pokvariti onakav dan...
http://imageshack.us/scaled/medium/833/imag0280w.jpg[/URL]
http://imageshack.us/scaled/medium/23/imag0277l.jpg[/URL]

hallo
18.03.2013, 09:47
I jos malo..
http://imageshack.us/scaled/medium/560/imag0289a.jpg[/URL]
http://imageshack.us/scaled/medium/515/imag0282vr.jpg[/URL]

canexx
18.03.2013, 19:08
Sta reci :)

vmiro
19.03.2013, 13:36
Što li radi samo jedna žičara?
Jel nema dovoljno ljudi, zbog vjetra...?

Poz

hallo
19.03.2013, 14:59
Vetar:dontknow:..nema ljudi...i to je to...petak, subota nedelja...gadjaj ako mozes...bice odlicno!:ok:

Cp6uH
19.03.2013, 15:00
Vetar 24m/s zato ne rade ostale zice

hogar
20.03.2013, 18:28
Danas su veći dio dana radili samo ski-lift Poljice i Prača... Jak vjetar je pogasio ostalo.
Temperature u blagom plusu, sunčano sa jakim vjetrom, staze solidne ali snijeg u donjim dijelovima Prače prilično mekan. Jako malo skijaša na stazi, gužve ni na vidiku :)
Sutra se očekuje zahlađenje s snijegom...

hallo
25.03.2013, 11:36
Kako stoji prognoza tesko da ce se na Jahorini kvalitetno skijati posle srede.....i zato, odoh u sredu da "otkinem" noge jos jedared, a ko voli nek' izvoli...:sm018:

YIBLEX
25.03.2013, 14:02
Vala jes merak ucariti jos koji dan gore...valjda ce biti jos koji hladni talas, steta da propadne tolki sneg:)

hallo
28.03.2013, 09:47
Pih...omasih i ja jednom od ove sezone:hair:...juce maglustina polelgla na vrhu do pola staza, Praca u magli.:glavaozid..sve u svemu cepaj onaj liftic na Poljicama dok noge ne otpadnu.:dontknow:
Bilo UKPNO 11 automobila na parkingu kod Poljica i 3 kod Snezne Kraljice na Ogorijelici...
A vidi dana od jutros...jos Nedo iz Snezne Kraljice lepo kaze ostanite na spavanje pa ujutro na skije, al' nemere bato...jedan dan smo pobegli sa posla al'2 nikako ne mogadosmo, od silne muke zaglavismo sa Nedom na "po jedno" pa kuci..:dziveli:
No, nije kraj...cekamo sledecu nedelju, - i sneg idu od srede...:yay:

CrazyKong
28.03.2013, 12:45
Bice jos snega, samo polako....

hallo
28.03.2013, 14:22
Nije problem sneg, vec ideja OC Jahorina da u nedelju, 31.marta zavrsi sezonu (???!!!!) protiv sad skijasi i privatnici pokusavaju da se izbore (to sam juce na stazi i u Rajskim Vratima cuo i nisam mogao verovati!)

Jahorina Live
28.03.2013, 15:34
Direktno sa Jahorine. Pozdrav

hallo
28.03.2013, 15:39
@Jahorina Live...sta je sa ovim glasinama o zatvaranju sezone?:hair: Navodno ostaje samo lift na Poljicama da radi i trka veterna za 06.april na Olimpiku?
:dontknow:

CrazyKong
28.03.2013, 16:10
Pa svasta je moguce....ako je prazna planina ima logike.
Ili neko ostave bar 2 zice i smanje skipass na pola...

Grazer
28.03.2013, 20:02
Ski pass je vec smanjen za -40% a ovo ostalo nisam obavesten o prevremenom zatvaranju ski sezone mada kod nas je sve moguce, nista me ne cudi. vremenska prognoza najavljuje sneg sledecu sedmicu i - temperature

Jahorina Live
28.03.2013, 20:04
Кафанске приче :dziveli: јер Олимпијски центар још није донео званичну одлуку!

Засигурно се затвара шестосјед "Прача", док ће, све док има снијега, радити један шестосјет, Огорјелица или Пољице то ће тек да се види.

Поздрав, Jahorina Live //Ekip@

Jahorina Live
29.03.2013, 12:56
Vrati li se underbass (http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=7748) sa Jahorine? Kako li se proveo?

Jahorina Live
01.04.2013, 17:55
Ovo nije prvoaprilska šala, nego slika uslikana danas nakon novih padavina (10cm). Sliku nam je poslao tim hotela Vučko.

hallo
03.04.2013, 14:22
Nego, @JahorinaLive kako stoje stvari na licinome mestu? Ima li info za vikend hoce li pokretati neki od sestoguza? Trka veterana na Olimpiku u nedelju?

Jahorina Live
06.04.2013, 15:46
Danas je održan kup veterana na Poljice. Radila su dva šestosjeda, Ogorjelica 1 i Poljice i dva ski lifta. Pozdrav

saula goran
11.04.2013, 15:03
Hoce zice raditi za vikend, kakvo se vreme ocekuje?

hallo
11.04.2013, 18:02
Eh...teska pitanja postavljas....:cool:
...najlakse je odgovoriti na pitanje vremenske prognoze http://www.yr.no/place/Bosnia_and_Herzegovina/Other/Jahorina/long.html :smoke:
A pitanje hoce li raditi zice na Jahorini u aprilu je u domenu gledanja u pasulj:hair:....nazalost al' tako je...:glavaozid

Gazza
12.04.2013, 11:25
Ne pamtim da su na Jahorini ikad radile zice posle 10.-12.4. pa sve i da je bilo metar snega na stazama.

hallo
12.04.2013, 13:22
ALI su do tada radile, skoro pa sigurno, Zeljo i Olimpik (2003, 2004, 2005...):yay: sto i jeste najlogicnije jer su najbolje i vislje od Poljica dje sad tanjir SIGURNO radi krajem marta i ponekad u aprilu:dontknow:...ostaje dilema ZASTO je to tako...:glavaozid

Jahorina Live
13.04.2013, 10:12
Nema uslova, a ni skijaša, za paljenje šestosjeda. Snijeg je mokar i težak za skijanje. Ogorjelica je na nekim mjestima progledala. Uostalom imaš ovde detaljan Ski Info (https://www.facebook.com/skijaliste)

hogar
20.08.2013, 14:30
Ćosović direktor OC „Jahorina“

Objavljeno: jul 19. 2013. 15:37
JAHORINA, Nadzorni odbor Olimpijskog centra „Jahorina“ Pale razriješio je danas direktora ovog centra Branka Koromana i izvršne direktore Draga Blagojevića, Petra Zekovića i Nadu Šljivić, jer nisu postignuti očekivani poslovni rezultati.

Za vršioca dužnosti direktora Olimpijskog centra na period od 60 dana imenovan je Neven Ćosović, a donesena je i odluka da odmah bude raspisan konkurs za izbor i imenovanje direktora, saopšteno je iz ovog centra.
Skupština akcionara je odluku o razrješenju Koromana, Blagojevića, Zekovića I Šljivićke, te imenovanju Ćosovića donijela po preporuci Investicione-razvojne banke Republike Srpske i na osnovu zaključaka sa 21. redovne Skupštine akcionara Olimpijskog centra „Jahoirina“ od 2. jula.

(Srna) www.capital.ba

hogar
20.08.2013, 14:33
Skijanje na trasi gondole već predstojeće zimske sezone (http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/skijanje-na-trasi-gondole-vec-predstojece-zimske-sezone)

U toku su intenzivni radovi na izgradnji gondole Pale - Jahorina, Jahorina Express. Na polaznoj stanici u toku je izgradnja turističkog objekta, dok se na trasi gondole radi punom parom.

Aktuelno je postavljanje električne mreže duž cijele trase, kao i izgradnja prilaznih puteva za postavljanje stubova gondole.

Interesantno je da će skijanje na donjoj trasi gondole početi već predstojeće zimske sezone. U toku su radovi na terenu, sanacija strmih područja i stijena, odnosno izgradnja skijaške staze, na kojoj će biti postavljen ski lift u dužini od oko 1500 m.

U firmi Majnex čine napore da već ove zimske sezone na trasi nove gondole počne skijanje, a cilj je da se na taj način dodatno promoviše sama gondola, koja će upotpuniti turističke sadržaje i produžiti jahorinske staze za oko 10 km.

http://www.palelive.com/aktuelnosti-pale/skijanje-na-trasi-gondole-vec-predstojece-zimske-sezone

Jahorina Live
28.08.2013, 14:16
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525762_10151701315244055_1521956235_n.jpg

Grazer
28.08.2013, 15:21
Ako sam dobro video za 2eur skuplji dnevni pas :yay::sm022:

hogar
28.08.2013, 16:07
Da, nažalost, odoše i ove godine cijene malo gore... Izgleda da trebaju početi sa vraćanjem silnih kredita IRB-u :(

Jahorina Live
28.08.2013, 22:12
Olimpijski centar Jahorina formirao je cijene usluga „ski-pasa“ i hotela „Bistrica“ za narednu zimsku sezonu.

Cijena polupansiona u hotelu „Bistrica“ od 1. do 28. decembra iznosiće 66 KM, od 28. decembra do 4. januara 2014. godine 88 KM, od 4. do 18. januara 77 KM, a od 18. januara do 1. aprila 66 KM.

Iz Olimpijskog centra je saopšteno da je u ovu cijenu uračunato i korištenje bazena, a da će gosti koji budu boravili u hotelu za novogodišnju noć doplatiti dodatnih 60 KM.

Za goste hotela „Bistrica“ koji borave pet i više dana, biće odobren ekstra popust na „ski-pas“ u iznosu od 20 odsto i popust na treći ležaj od 20 odsto.

Boravak za djecu do četiri godine je besplatan, a od četiri do 12 godina važiće popust od 30 odsto na odvojenom i 50 odsto na zajedničkom ležaju.

Za ovu zimsku sezonu cijena sezonskog „ski-pasa“ sa slikom je 700 KM, a bez slike 1.270 KM, dok je za djecu od pet do 15 godina 445 KM, a bez slike 942 KM.

Ljubitelji skijanja od 1. oktobra do 31.novembra mogu iskoristiti akciju i kupiti sezonski „ski-pas“ sa slikom za 450 KM za odrasle i 270 KM za djecu.

„Ski-pas“ 100 poena košta 129 KM. Skijašu koji koristi šestosjed za svaku vožnju skidaju se četiri poena, dvosjeda dva i lifta jedan poen.

Ove godine uveden je „ski-pas“ 30 časova skijanja koji u toku sezone iznosi 207 KM i „ski-pas“ 60 časova skijanja u iznosu od 397 KM.

Jedna vožnja vertikalnim transportom koštaće sedam KM, dok će korištenje ski-lifta u terminu od četiri časa odrasle koštati 30 KM, a djecu 21 KM. Dnevni „ski-pas“ od 9.00 časova košta 37 KM, a za djecu 21 KM.

Vertikalni transport i ove zimske sezone radiće od 9.00 do 16.00 časova. Srna

Milos011
29.08.2013, 09:25
Vertikalni transport i ove zimske sezone radiće od 9.00 do 16.00 časova. Srna

Znači do 15:45.

oggy
29.08.2013, 11:16
A 6/7 dana nemaju? :sm022:

boris
29.08.2013, 11:51
A 6/7 dana nemaju? :sm022:
Da.Prosto za ne povjerovati...
Mada, kada se pogledaju jako male razlike u ceni visednevnih i jednodnevnih za isti broj dana, skijasi nisu ni motivisani za kupovinu visednevnih karti. ovako ujutro uz kaficu snimis vremenske prilike i odlucis da ili ne.:sm022:

Gazza
29.08.2013, 13:54
Cene su se izjednacile sa Kopaonikom. Tesko da ce me biti gore ove sezone...

Pejamachine
29.08.2013, 14:13
pa dobro ljudi, morali su dici cijene malo..sto se sad toliko iscudjavate..bice gondola, bice jos staza...dobili smo na raspolaganju 2 nove zice prosle god...ipak je nesto odradjeno i sasvim je logicno da ce cijena ici ka gore..a i razmisljam, smjestaj ce biti jeftiniji u Palama nego na planini...

wlad
29.08.2013, 15:00
Koliko sam mogao da pročitam iz tekstova, gondola (i pripadajuće staze) nema(ju) nikakave veze sa OC Jahorina, to je projekat privatne kompanije..

Pejamachine
29.08.2013, 17:06
Koliko sam mogao da pročitam iz tekstova, gondola (i pripadajuće staze) nema(ju) nikakave veze sa OC Jahorina, to je projekat privatne kompanije..

Nisam citao tekstove cije je sto pa i ne znam. Ali mene kao skijasa i ne zanima sta je cije. Ja znam da za cijenu manju od 20 eura dnevno mogu da udjem u gondolu, odem u planinu skijam po nekih 30km staza i da se vratim na skijama do Pala (nisam siguran za ovo zadnje da ce ovo biti ali i da ne bude opet je "dosta"). A nazad 2-3 godine sam se vozio sporim dvosjedom koji kad te klepi po nogama zaboravis na skijanje i to za 15 eura tj 2-3 eura manje nego ove sezone..

kad bi oni napravili jos ovoliko (jos jednu gondolu, jos 2 sestoseda) doplatio bih im jos 2 eura.. :))

Burli
29.08.2013, 22:28
Prošle sezone godišnji ski pas u pretprodaji 350 a ove 450km!?

Neka je na čast svima onima koji su se svojski potrudili da odbiju što više lokalnih skijaša!!!

wlad
29.08.2013, 23:30
Nisam citao tekstove cije je sto pa i ne znam. Ali mene kao skijasa i ne zanima sta je cije. Ja znam da za cijenu manju od 20 eura dnevno mogu da udjem u gondolu, odem u planinu skijam po nekih 30km staza i da se vratim na skijama do Pala (nisam siguran za ovo zadnje da ce ovo biti ali i da ne bude opet je "dosta"). A nazad 2-3 godine sam se vozio sporim dvosjedom koji kad te klepi po nogama zaboravis na skijanje i to za 15 eura tj 2-3 eura manje nego ove sezone..

kad bi oni napravili jos ovoliko (jos jednu gondolu, jos 2 sestoseda) doplatio bih im jos 2 eura.. :))

OK je sve to, samo što gondola ne postoji, i kada bude postojala ko zna da li će je pokrivati ski pass koji prodaje OC Jahorina (pošto nije njihova), ali videćemo.

Fakat je da su cene povećali u odnosu na prošlu sezonu, kada je sve to što pričaš već postojalo tj. nisu ništa novo napravili.

Sa druge strane taj dnevni ski pass nisu mnogo povećali i naravno da imaju na to prava, samo je tu uvek konkurencija pa ne znam da li će im se na kraju uopšte to povećanje cena isplatiti :dontknow:

stekan
31.08.2013, 09:34
Od početka priče o gondoli pokušavam da shvatim ekonomsku računicu i ne uspjevam. Pročitah da je to investicija od 20 miliona ojra.

Da li će ona raditi full time i van zimske sezone? A u sezoni se gore neće moći autom, već će se morati gondolom koja se posebno plaća? Gondola praktično nije ni početa graditi, a već se grade restoran i staza na dnu? Čime će se ta staza osnježivati? Pročitah takođe da će izgradnjom gondole kapacitet ski staza da se poveća za 15 km. Kako i gdje? Imam utisak da je sve drugo važnije od gondole, a ne shvatam ni samu svrhu gondole. Ekologija?

Gazza
02.09.2013, 14:39
Ma ljudi, nije ni bitno koliko su zica novih napravili, gondola i ne znam sta jos. Oni ne umeju ili nece da peglaju staze kako treba. Staze se uredjuju katastrofalno i kada bi to poboljsali bar moglo bi se govoriti o nekom povecanju cena. Oni se iz godine u godinu priblizavaju sa cenom skijalistima u regionu, Kopaoniku u prvom redu ali se ponudom ne priblizavaju nikako. Pa od 2010. napravili su tri sestoseda i to pozdravljam, svaka cast. Ali za stazu npr. na Poljicama sestosed je bacena para. Za to vreme niko da im skrene paznju da staze srede kako valja a ne da skijamo po dzombama. I dok su oni napravili tri sestoseda Kopaonik nije spavao, i tamo se radilo na novim liftovima, osnezavanju narocito tako da oni zadrzavaju prednost iz godine u godinu u odnosu na Jahorinu. Ovo sto ljudi pricaju da ce na Palama biti jeftiniji smestaj, od toga nema nista. Ja sam ga jos 2010. na Palama placao 10 EUR. Kada se pusti gondola bice jos i podizanja cena sigurno. To ce biti gotovo isto kao i gore. Za tu razliku nece se isplatiti da palis kola svako jutro da stignes do gondole.

hogar
02.09.2013, 16:13
http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Pocinje-rusenje-bespravno-izgradjenih-objekata-na-Jahorini-207521.html

Jahorina Live
03.09.2013, 15:45
VIDEO rušenja "bespravo izgrađenih objekata" na Jahorini (https://plus.google.com/109782002344940104589/posts/DWybtGuyBCF)

stekan
03.09.2013, 18:49
Jesu li ovo porušeni objekti između Bistrice i nekadašnjeg hotela Jahorina sagrađeni prije Olimpijade? I oni su nelegalni, a sve izgrađeno nakon rata je legalno?

admin
15.09.2013, 00:08
Koncept funkcionisanja Jahorine kao destinacije, sa posebnom ulogom Olimpijskog centra i njegovim funkcionisanjem, bila je tema javne rasprave koja je juče održana na ovoj olimpijskoj planini.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Olimpijskog centra "Jahorina" Neven Ćosović rekao je da će ideje, koje su učesnici iznijeli tokom rasprave, biti predložene Skupštini akcionara koja će odlučiti o daljem razvoju ove firme.
"Danas se najviše govorilo o reorganizaciji same firme, odnosno da Olimpijski centar gazduje cijelom destinacijom kako bi se neka pitanja konačno uredila. To, između ostalog, podrazumijeva čišćenje planine, održavanje infrastrukture, uvođenje reda u ski-škole i druge stvari koje su do sada bile neadekvatno odrađivane“, izjavio je Ćosović novinarima.

On je istakao da su u Olimpijskom centru svjesni duga od 2,8 miliona KM Investicionoj-razvojnoj banci /IRB/ Republike Srpske i dodao da će na narednim sastancima sa predstavnicima ove banke pokušati pronaći kvalitetno rješenje za problem koji ih opterećuje.

Ćosović je naglasio da novi menadžment Olimpijskog centra nastoji da otkloni ranije greške i izrazio nadu da će ubuduće ovu destinaciju voditi mnogo bolje i kvalitetnije od svojih prethodnika.

Član Nadzornog odbora Olimpijskog centra Duško Bogdanović smatra da konkretnim rješenjem treba definisati da ovaj centar zaista bude lider na Jahorini jer ova planina mora imati dominantnu firmu koja će njome upravljati i koja će razvijati destinacijski menadžment.

"Cilj je da Olimpijski centar bude ozbiljna firma, da zadrži sadašnje djelatnosti, da se pripoji hotel `Košuta`, da se u perspektivi razmišlja o statusu hotela `Rajska dolina` koji sada ima specifičan status, a tu je i izgradnja novih objekata i sadržaja koji bi popunjavali turističku ponudu“, naveo je Bogdanović.

On smatra da razgovori sa IRB-om moraju biti nastavljeni, kako bi se pronašlo rješenje koje ne bi "zagušilo" dalji rad Olimpijskog centra.

Profesor na Ekonomskom fakultetu na Palama Darko Petković, današnji sastanak na kojem su detektovani ključni problemi na kojim treba interventno raditi, shvata kao početak ozbiljnog procesa provođenja Master plana Jahorine.

Uz sadašnji menadžment, ljude koji su vezani uz Jahorinu i fakultete koji djeluju u sklopu Univerziteta Istočno Sarajevo, Petković vjeruje da postoje kapaciteti da se Jahorina vrati na staze koje su bile poznate prije više od 20 godina.

"Logistika Jahorine je kritična tačka, pa mnogo ljudi ovu planinu izbjegava zbog kolapsa koji vlada u danima vikenda. Izražena je i potreba renoviranja hotela koji su sagrađeni za vrijeme olimpijade. Prevođenje hotela `Bistrica` i drugih objekata u rang sa četiri zvjezdice sigurno bi se pozitivno odrazilo na poslovanje“, smatra Petković.

On je istakao da treba raditi i na ozbiljnijoj promociji Jahorine koja se, osim popularnosti na prostorima bivše Jugoslavije, treba orijentisati na bogate evropske regije. Petković, prije svega misli na rusko tržište koje će, kako kaže, nakon Zimskih olimpijskih igara zahvatiti "manija“ skijanja.

"Tu je i Istambul koji danas ima tri leta za Sarajevo, te propulzivni rejoni Španije. Imamo mogućnost da uz niskobudžetske avio-kompanije dovedemo turiste na Jahorinu tokom cijele godine. Oni imaju šta da vide, što im omogućava i samo okruženje - Sarajevo, Mostar, Višegrad, Tjentište“, naglasio je Petković.

Izvor: palelive.com / Srna

Grimani
02.10.2013, 15:53
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q81/s720x720/1011788_10200601886678330_615144132_n.jpg

Na Jahorini upravo pada sijeg... 02.10.2013 u 11:30 hBy: Djordje Kovac (https://www.facebook.com/djordje.kovac)

Grazer
02.10.2013, 16:55
Moze ga i dva metra napadati na Jahorini nece poceti sezonu do katolickog bozica. Uvjek je tako :glavaozid

admin
12.10.2013, 01:34
Vojo Tomić i Veljko Golijanin idu dalje. Nije trebalo mnogo čekati da Jahorina dobije novi tandem od koeg Paljani sa pravom očekuju mnogo. Veko Golijanin zna vrlo dobro kako novom imenu Jahorine expres trebaju i neka stara proverena imena. Prionuli su odmah na posao, zasukali rukave i krenuli dalje. U bh. skijalištima svi pitaju a ko je uz Golijanina u Jahorini espres. Kada smo rekli da je Vojo Tomić, ali i Cicko Prović - pitali su u šali zašto se novo skijalište ne zove Željo 2. Oni koji ski sport prate malo duže znaju dobro da su Vojo i Cicko tandem iz Želje koji je donosio najviše uspjeha...
Uz polaznu stanicu jahorinske gondole biće postavljen i ski filt za novu stazu koja će predstavljati jezgro budućeg novog skijališta. No, o tom potom, kažu Vojo i Veljko. Plan se čuva u strogoj tajnosti. To nam je potvrdio i Ciko Prović, vlasnik Vučka. Uglavnom biće to iznenađenje koje vrijedni jahorinci pripremaju za naredne zimske sezone...

admin
12.10.2013, 01:34
Za novog direktora hotela Vučko postavljena je Ana Kovačević, kćerka legendarnog Milomira Provića.

Poznavaoci ski sporta Anu poznaju kao skijašicu koju je, kao i njenog brata, trenirao Vojo Tomić. U korporaciji, što je sada Vučko, pored Ane su Milomir i Bato, te partneri iz Sarajeva.

Prema planu koji je Ski magazinu predstavio Cicko Prović Vučko bi trebao biti najveća skijaška imperija na ovom regionu. Jahorina je posebno ponosna na nekadašnji olimpijski objekat...

Izvor: www.skimagazin-bih.com (http://www.skimagazin-bih.com/online/)

admin
12.10.2013, 01:35
Stole Granzov vlasnik jednog od najpopularnijih objekata na Jahorini, pansiona „Sport“, dovršava restauriranje apartmanskog dela. Iako dobro bolestan Granzov ne namerava odustati od započetih radova. Za predstojeću zimsku sezonu njegov objekat ponudiće i veliki izbor Fischer opreme...

Izvor: www.skimagazin-bih.com (http://www.skimagazin-bih.com/online/)

adwarf
15.10.2013, 15:08
Jao strava, sad ce odnos smestajnog kapaciteta i kapaciteta staza biti jos bolji, naravno u korist smestaja. :\ Ocekujem da sledece godine izgrade apartmanski kompleks sa 123123114214 mesta negde na sred ogorjelice, jer vise nece imati gde da grade... Pobogu ljudi, prosecite nove staze, prosirite stare, sredite staru pracu, zamenite one tanjire, obelezite staze i prestanite da gradite smestaj gore, uskoro nece vise moci da se pridje stazama.
Bitno je da pravite gondolu i hotele, a to gde ce ti svi ti ljudi i kako da skijaju, to je manje bitno...

drazenpfc
25.11.2013, 10:09
dajte neki predlog za smjestaj u blizini staze...
za dvije osobe, 3,4 dana...
moze na pm

hvala!

Grazer
27.11.2013, 19:26
Srna - 26.11.2013 14:00
JAHORINA - Na Jahorini će za nekoliko dana početi skijanje, ukoliko snijeg nastavi da pada ovim intenzitetom, jer će se moći urediti staze i pustiti vertikalni transport, rekla je portparol Olimpijskog centra /OC/ "Jahorina" Zorica Jovanović.
Ona je naglasila da na Jahorini pada snijeg i visina snježnog pokrivača iznosi oko 30 centimetara, a temperatura je 9 stepeni ispod nule.
"To nije dovoljno da bi se pokrenula skijaška sezona, ali ako snijeg nastavi da pada ovim intenzitetom, nadamo se da ćemo već za nekoliko dana moći skijati na Jahorini", istakla je ona.
Ona preporučuje Jahorinu svima koji još nisu odlučili gdje će na zimovanje i poziva ih da rezervišu smještaj, jer će sigurno uživati u skijanju i dobrom provodu.
Jovanovićeva je naglasila da već imaju najave dolaska gostiju sa prostora bivše Jugoslavije, ali i iz Rusije, Poljske, Mađarske i Češke.
U OC "Jahorina" cijena sezonskog ski-pasa sa slikom u pretprodaji do 30. novembra za odrasle košta 450, a za djecu 270 KM.
Jovanovićeva je podsjetila da je otvaranje zimske sezone na Jahorini planirano od 13. do 15. decembra, a u subotu, 14. decembra, za sve skijaše će obezbijediti besplatno skijanje.
Ona je napomenula da će do 20. decembra cijena dnevnog ski-pasa iznositi 24 KM, a ski-pas za četiri sata skijanja 20 KM.
"Ove godine smo uveli i nove ski-pasove, za 30 sati koji iznosi 207 KM i 60 sati 397 KM", dodala je Jovanovićeva.
Cijene polupansiona u hotelu "Bistrica" kreću se od 66 do 88 KM, u zavisnosti od vremenskog perioda.
Ona je za doček Nove godine preporučila hotel "Bistrica" gdje će goste zabavljati bend "Žaoke" iz Beograda, a cijena je 60 KM.

Jahorina Live
28.11.2013, 21:05
Evo jedna sličica direktno sa noćnog sankanja. Visina snijega 40-50cm.

Jahorina Live
28.11.2013, 22:16
http://youtu.be/5uAcu5XNPkk

Jahorina Live
30.11.2013, 11:43
Ako narednih dana temperature budu u minusu postoji mogućnost da se uz pomoć vještačkog snijega pripremi staze Prača!

Grazer
01.12.2013, 12:12
Sta je s ostalim staza? Jel rade vjestacko na ostalim stazama?

Jahorina Live
02.12.2013, 11:55
Ne postoje uslovi, visina sniježnog pokrivača je 30 cm

Milos011
02.12.2013, 14:56
Ne postoje uslovi, visina sniježnog pokrivača je 30 cm

Kakve to veze ima sa veštačkim osnežavanjem?

stekan
02.12.2013, 15:01
Ih Miloše, nemaš ni malo mašte. Kad se ovih 30 cm prirodnog snijega otopi, ta voda će popuniti akumulaciju za vještački snijeg, pa će se onda moći upaliti topovi :smoke:.

Milos011
02.12.2013, 15:03
Ih Miloše, nemaš ni malo mašte. Kad se ovih 30 cm prirodnog snijega otopi, ta voda će popuniti akumulaciju za vještački snijeg, pa će se onda moći upaliti topovi :smoke:.

Nisam razmišljao o kruženju vode u prirodi.

Grazer
02.12.2013, 15:05
U sve i jednom ski centru topovi rade uveliko samo na Jahorini rade "revolucijonarnom" metodom. BOSANCERO

Cp6uH
02.12.2013, 15:32
oni bolje da maskiraju topove i da se prave da ih nema, jer i kad se uključe mogu da rade do 3 sata (ako radi samo prača) i posle se čekaju nove padavine

Jahorina Live
02.12.2013, 17:36
Nalazimo se na vrhu Jahorine gdje je temperatura -18°C!
Dobra vijest: Zatekli smo uređene staze!

Grazer
02.12.2013, 18:08
jel se zna kada pustaju staze u promet?

Jahorina Live
02.12.2013, 18:24
Nemamo nikakvih informacija, osim javnog obaveštenja iz OC Jahorina od prije dva-tri dana: Trenutno nema dovoljno snijega za skijanje (oko 35 cm), ali bi u narednim danima, bude li minusa, mogli uz pomoć vještačkog snijega pripremiti stazu Prača za skijaše.

Jahorina Live
02.12.2013, 21:51
Šaljem vam jednu sliku direktno sa staze

Grazer
03.12.2013, 11:03
Uvjek ista prica s jahorinom. Stede do zadnjeg. Pola Europe otvara skijalista s 35cm a na jahorini to znaci da nema uslova. Topovi se ne pale do 5do12 itd. Zato i jeste tako kako je

Burli
03.12.2013, 12:30
Ne mrači, za sutra najavljuju puštanje lifta Željo...

Cp6uH
03.12.2013, 12:35
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p526x296/1451428_581223535280078_1552000106_n.jpg

Jahorina Live
03.12.2013, 15:23
Pogodite ko se prvi spustio? :yay:

milos_pg_91
03.12.2013, 16:15
Bravo bravo bravo!!! :yay:

Grazer
03.12.2013, 20:31
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p526x296/1451428_581223535280078_1552000106_n.jpg

:glavaozid:glavaozid:glavaozid
Necu da budem party breaker ali Otvaranje sezone, prvi dan. Od cele planine radi samo jedna zica i dve staze ukupne duzine kilometar i umesto da je gratis, ski pas kosta 24KM sto je 60% od punog ski pasa. Zar to nije bezobrazluk. Stvarno trebamo poceti neku peticiju ili nesto da svi gore dobiju otkaz i da ih se nauci pameti

Grazer
03.12.2013, 20:36
Pogodite ko se prvi spustio? :yay:
Svaka cast :ok::sm017: Gde si ovo slikao?

Jahorina Live
04.12.2013, 10:13
Počelo je skijanje po kamenčićima, ski lift Rajska dolina je OTVOREN!

Jahorina Live
04.12.2013, 10:14
Svaka cast :ok::sm017: Gde si ovo slikao?Staza Poljice

Jahorina Live
04.12.2013, 13:59
Jahorina, 04.12.2013

milos_pg_91
05.12.2013, 15:27
Raj!!!!! :)))

Grazer
07.12.2013, 20:07
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/c0.0.851.315/p851x315/1399719_561746490560663_1674366142_o.jpg

Prosle godine sam bio, bila je ludnica. Ekipa do bola a ova cjena je bagatela. 5 dana, PP u Bistrici, prevoz i ski pas sve za 110eur.

I ove godine sam fixno gore

stekan
07.12.2013, 20:46
Samo sadašnji studenti ili mogu i oni što su studirali prije 30 godina?

Grazer
07.12.2013, 20:57
iskreno prosle godina je bilo ljudi iz BL do 55god. Moja ekipa sve prosek 35 do 40god, niko student svi su bili

milos_pg_91
08.12.2013, 11:43
Mozemo li mi iz Podgorice? Evo, ja sam student:) Ponuda je fenomenalna.

Grazer
08.12.2013, 19:48
Koliko znam "oficijalno" je samo za BiH drzavljane ali isto tako "oficijalno" je samo za studente a vidite kako je tako da...
Potrazi na FB Ferijalni savez Republike Srpske i kontaktiraj ih. Oni ce ti znati sve pojedinosti

Grimani
12.12.2013, 10:07
Jarani, sta se deshava gore?
Planirali smo da krenemo sutra zorom do Jahorine ali nemam informacije kakvo je realno stanje gore. Imacu neki info predveche ali ne znam sto nam je chiniti, mozda smo izabrali pogresnu planinu...

Cp6uH
12.12.2013, 10:17
Za vikend je na svim planinama plus

Burli
12.12.2013, 11:19
Što se tiče skijanja veliko je pitanje da li će uz Želju raditi šestosjed Skočine(Prača), a od Ogorjelice i Poljica nema ništa. Jedino što možete očekivati zanimljiv noćni život, ali da se sad ne reklamiram mada razmišljam da članovima foruma pjesme budu gratis... :-)

Jahorina Live
12.12.2013, 15:36
Jarani, sta se deshava gore?
Planirali smo da krenemo sutra zorom do Jahorine ali nemam informacije kakvo je realno stanje gore. Imacu neki info predveche ali ne znam sto nam je chiniti, mozda smo izabrali pogresnu planinu...Ako nisi uplatio smještaj, a želiš samo da se skijaš, onda ne polazi jer se ne isplati da pređeš toliki put.

Jahorina Live
12.12.2013, 19:51
https://www.facebook.com/jahorina.live.net/posts/10151927074424055

Jahorina Live
13.12.2013, 13:58
Evo nas na stazi Poljice, koja je u pripremi, pa će sutra MOŽDA biti skijanja i na toj stazi, odnosno da će raditi šesterosjed Poljice.

Sinisha
13.12.2013, 15:51
Bez ljutnje, ali tvoje informacije su kontradiktorne, juce napises da je gornji deo staza obrijan vetrom i nema snega, okacis i slike koje pokazuju da na vrhu nema dovoljno snega, a danas kazes mozda ce raditi sestosed i biti skijanja na poljicama ?!

To bi bilo ok da je preko noci pao neki sneg, ali nije. Ako nesto bude radilo verovatno ce biti samo tanjir poljice, a sestosed ako bude radio to ce biti da se ljudi provozaju zicom gore dole, bez skijanja. Jer po sklikama koje sam video nema skijanja na ogorjelici i poljicama u godnjoj polovini tih staza...

Jahorina Live
14.12.2013, 00:32
Gdje sam napisao da je gornji dijo staza obrijan vijetrom i da nema snijega? Mislim da si me pobrkao sa nekim :)
Napisao sam da ako puste žice, a izgleda da hoće Poljice, možda i Praču, skijanje će biti na silu i daleko od kvalitetnog. Iza toga stojim i tako će da bude.

Evo ti slike sa lica mjesta.
1. Staza Poljice u 14h (kod Peggy-a)
2. Izlazna stanica Poljice u 18h

http://www.youtube.com/watch?v=sO0_gRy9fWg

Jahorina Live
14.12.2013, 09:33
Jahorina live prva na Šesterosjedu!

Jahorina Live
14.12.2013, 09:41
@sinisha sve je onako kako sam napisao, postojala je mogućnost da pod pritiskom medija OC Jahorina otvori žice. Mi smo tvrdili da bi takav potez bio rizičan po skijaše jer ne bi zadovoljio sigurnosne uslove na skijalištu.

Evo vam slika direktno sa staze pa vi procjenite samo ko je u pravu.

Pozdrav

Sinisha
14.12.2013, 13:46
@Jahorina Live

Nisam mislio nista lose, jednostavno previse kontradiktornih informacija sa Jahorine sam procitao na netu i ovde. Sa jedne strane nema snega na stazama, nece raditi sestosedi, jedva radi Zeljo, na kraju pustise i sestosed...

Da me ne shvatis pogresno, razmisljao sam da zapucam na Jahorinu, ali sam odustao zbog tankog snega...
Koliko vidim to je poslenja partija Poljica, kako je u gornjem delu bilo ?

Jahorina Live
14.12.2013, 17:13
Nisam ja rekao da si ti nešta loše mislio, ali te molim da mi ne namećeš nešto što nisam rekao, odnosno napisao.

Kada mi nađeš gde sam napisao ovo, citiram "gornji deo staza obrijan vetrom i nema snega" ja ću da nastavim diskusiju sa tobom.

Odluke donosi OC Jahorina i niko drugi, a na nama je da vam sa lica mjesta prenesemo djelić realnosti, tako je bilo i ovaj put.

Jahorina Live je tvrdila da nema uslova za kvalitetno skijanje, a ne da neće pustiti žice. U OC Jahorina su odluku da se pusti šesterosjed Poljice donjeli juče u 12h, a mi smo vam PRVI potvrdili informaciju direktno slikom sa staze Poljice oko 14h.

Ko je morao da zapuca i pređe više od 60km, mislim da nije mnogo propustio, ako je na Jahorinu namjeravao isključivo zbog skijanja.

sinisha, upamti moje riječi, na Jahorini ti niko neće reći, osim Jahorina Live, da ne dolaziš kada je visina snijega 30cm. A svaki iskusan škijaš ili border zna šta znači 30cm sviježeg a ne utabanog snijega!

Evo ti slika iz gornjeg dijela staze, jer vidim da ti nije dovolljna ova iz donjeg dijela Poljica. Ne shvatam zašto si se toliko uhvatio za gornji deo staze kada moraš da se spustiš do platoa Poljice :)

Sinisha
14.12.2013, 18:18
Ma pitam za sliku gornje polovine jer sam radoznao :), uvek je lepo videti sneg :).

Sto se tice ostalog, ovo je ipak forum gde se diskutuje izmedju clanova u opustenoj atmosferi, nije sudnica ili news sajt bez komentara.

Nema potrebe za ljutnjom, ono je moja formulacija tvog izvestaja o visini snega i slike koju si okacio...

U zdravlje :)

Jahorina Live
15.12.2013, 00:52
Ja sam mislio da nekome može biti od koristi da zna i vidi tačnu visinu snijega?Vidim da tebi slika visine snijega smeta, jer je smatraš njuzom, a sa druge strane tražiš sliku gornjeg dijela staze da vidiš koliko snijega ima, jer te donji dijo ne zanima toliko. Ja sam ti ispunio sve želje, a ti si očigledno pobrkao lončiće i uporno izbjegavaš da to priznaš. Pozdrav

svesifre
15.12.2013, 08:53
Napraviste svađu bez osnova. Svi koji imalo poznaju Jahorinu znaju da bez 50 cm snjega nema skijanja. A ako imate malo novije daske najbolje bi bilo da sačekate 80.
Podloga na Jahorini je dosta kamenita i to se preko ljeta nikada ne ukloni, čak se ponešto i doda, recimo kamenje iskopao pri postavljanju stubova za šestosjed.
Ako ste planirali rentati opremu niste morali ni čekati snjeg :-).

Sinisha
15.12.2013, 11:13
Ja sam mislio da nekome može biti od koristi da zna i vidi tačnu visinu snijega?Vidim da tebi slika visine snijega smeta, jer je smatraš njuzom, a sa druge strane tražiš sliku gornjeg dijela staze da vidiš koliko snijega ima, jer te donji dijo ne zanima toliko. Ja sam ti ispunio sve želje, a ti si očigledno pobrkao lončiće i uporno izbjegavaš da to priznaš. Pozdrav
Druze, ti mene slucajno ili namerno pogresno razumes, ova svadja je bezveze. Ne smeta mi ni jedna slika, ne znam odakle ti to, sto ih vise okacis to bolje i lepse. Njuz sa napisao u smislu da je ovo diskusija, pa i ako napisem ili pitam nesto sto nije u skladu sa situacijom na planini, ispravi me, ti si tamo, a ja za kompjuterom 300km daleko.

Imam osecaj da sam pokrenuo neku temu koja je prethodno naelektrisana, ne mojojm krivicom...

"gornji deo staza obrijan vetrom i nema dovojno snega" nisu tvoje reci, vec kao sto napisah u prethodnom postu, moja interpretacija tvojih vesti sa Jahorine. Ti si posle pojasnio da to nije tako i ok.

Jahorina Live
15.12.2013, 11:32
Druze, ti mene slucajno ili namerno pogresno razumes, ova svadja je bezveze. Ne smeta mi ni jedna slika, ne znam odakle ti to, sto ih vise okacis to bolje i lepse. Njuz sa napisao u smislu da je ovo diskusija, pa i ako napisem ili pitam nesto sto nije u skladu sa situacijom na planini, ispravi me, ti si tamo, a ja za kompjuterom 300km daleko.

Imam osecaj da sam pokrenuo neku temu koja je prethodno naelektrisana, ne mojojm krivicom...

"gornji deo staza obrijan vetrom i nema dovojno snega" nisu tvoje reci, vec kao sto napisah u prethodnom postu, moja interpretacija tvojih vesti sa Jahorine. Ti si posle pojasnio da to nije tako i ok.
Žao mi je sinisha što si ti ovu raspravu shvatio kao svađu. Očigledno je da se nismo razumeli.

Samo da dodam i pojasnim jednu stvar. Ja mogu da napišem šta želim, bilo to tačno ili ne, kao i svi ostali ovde ili na nekom drugom forumu, ali koja će žica raditi odlučuje isključivo OC Jahorina. Znači, ja mogu da nam prenesem realno stanje na stazi, ali koja će žica da bude u pogonu odlučuju isključivo nadležni u OC Jahorina, pa čak nekada i u 9h istog dana.

Jahorina Live
15.12.2013, 11:42
Napraviste svađu bez osnova. Svi koji imalo poznaju Jahorinu znaju da bez 50 cm snjega nema skijanja. A ako imate malo novije daske najbolje bi bilo da sačekate 80.
Podloga na Jahorini je dosta kamenita i to se preko ljeta nikada ne ukloni, čak se ponešto i doda, recimo kamenje iskopao pri postavljanju stubova za šestosjed.
Ako ste planirali rentati opremu niste morali ni čekati snjeg :-).Upravo tako, smješteno u dvije rečenice. Mada se ja danima trudim da to objasnim ljudima, ali na žalost neki ne žele da prihvate realnost i vjeruju onima koji ih ubjeđuju da je skijanje i na 30cm solidno.

Jahorina Live
15.12.2013, 16:12
Evo ovde možete da vidite kako je bilo danas http://youtu.be/aWgWiEdrqgQ detaljno na 0:46:13

Grazer
16.12.2013, 12:34
Jeli iko bio na ski opening 14. i 15.? kakva je prava situacija,koje zice rade, koliko snjega ima?

hehehe
17.12.2013, 17:39
Pa ova faca sa pogrešnim prezimenom na 1:44:14 je naš drug tataratira :) ... samo ga nema ovde tako često.

Jahorina Live
25.12.2013, 17:01
Na Jahorini je počela da pada kiša tako da je skijanje za novu godinu pod znakom pitanja :( Nadamo se novim padavinama :sm017:

Jahorina Live
29.12.2013, 11:37
Zadnji put je, koliko me pamćenje služi, bilo ovako pusto i bez snijega 2002 godine.

FreeRider
29.12.2013, 22:32
Svuda izgleda tako, topao pocetak zime ... Najavljuje se snijeg na Balkanu polovinom Januara, i trebalo bi da napada makar na planinama .

svesifre
30.12.2013, 08:09
Svake godine na Jahorini sve manje snijega, a cijene sezonskih karata sve veće. Simpatično.

srbskijaš
07.01.2014, 19:58
Svake godine na Jahorini sve manje snijega, a cijene sezonskih karata sve veće. Simpatično.

Da nadoknade :D

Sinisha
07.01.2014, 20:41
Prethodne dve sezone Jahorina je bila zatrpana snegom.
Sto se tice skipasa, za ono sto nude imaju prihvatljive cene ski pasa. Prosle godine u martu je bilo preko metar snega, radila su sva tri sestoseda, a cene ski passa su bile kao na Torniku.

Jahorina ima druge probleme... A to je kradja sredstava koja su bila planirana za infrastrukturna ulaganja ili su ulaganja lose sprovedena. Pa tako imaju nov sistem za vestacko osnezavanje koji ne radi. Mozda su mogli bolje da rese projekat novih zicara...
Sve u svemu neko radi o glavi tog prelepog skijalista, a svi znamo zasto se to radi, setimo se samo afera sa nasim velikim javnim preduzecima, stecjem,privatizqcijama,ispumpavanjem novca,itd...

YIBLEX
10.01.2014, 14:14
treba nas sravniti sa zemljom, preorati, pa zasejati travu....dok ostali napreduju mi jos uvek jajarimo i unistavamo ono sto je bogom dano....

kola, bus i paljba negde gde ljudi dube na trebavicama samo da im budes gost

Jahorina Live
11.01.2014, 23:18
PROGRAM manifestacije obilježavanja 30. godišnjice ZOI i 3 godine do EYOWF 2017 koja će se dešavati na Jahorini, Bjelašnici i Zetri od 31.01.- 02.02.2014.godine. http://www.jahorinalive.net/olimpijski-sportski-vikend/

Dr.Bojan
11.01.2014, 23:49
Sve je to super, jos samo da nam kažete gde da kupimo točkiće da stavimo na snowboard i skije da možemo i mi da se spuštamo

Sinisha
12.01.2014, 00:00
Pa pazi ako sve bude u duhu jubileja olimpijskih igara, onda ce dan pred tu maifestaciju pasti metar snega kao sto se to desilo 1984. godine dan pred pocetak olimpijade :)

svesifre
12.01.2014, 02:14
Prethodne dve sezone Jahorina je bila zatrpana snegom.
Sto se tice skipasa, za ono sto nude imaju prihvatljive cene ski pasa. Prosle godine u martu je bilo preko metar snega, radila su sva tri sestoseda, a cene ski passa su bile kao na Torniku.
Možda je nesporazum, ali ja sam govorio o sezonskom skipasu. Njegova cijena za ono što nude nikako nije prihvatljiva. Ukratko nude vam ovo:"Valjda će opet zavaliti metar snijega."
Mada, budimo sasvim iskreni, i sa metar snijega na Jahorini se kamenje po nekim dijelovima staza kotrlja.

Sinisha
12.01.2014, 14:29
Ono oko cega se slazem je da je Jahorina resurs sa kojim se ne upravlja na najbolji nacin, a njeni potencijali se ne koriste kako treba.

Covek ne treba mnogo da razmislja zasto je to tako, svi znamo gde zivimo i kako politicari i politicki postavljeni upravni odbori upravljaju drzavnim preduzecima i prirodnim resursima. Uspesno poslovanje ovakvih sistema u drzavnom vlasnistvu je izuzetak, a ne pravilo.

Nazalost Jahorina nije izuzetak, vec primer koji potvrdjuje pravilo.

Ipak ne moze se reci da je sve lose na Jahorini. Ja sam prosle godine prvi put skijao na Jahorini, a dosao sam na Jahorinu nakon sto sam proveo dva ski dana na Kopu. Planirao sam 2-3 dana na Jahorini, a ostao sam 7. Skijanje je bilo odlicno.

Sto se tice cene ski pasa, ne znam sta da ti kazem, kada pogledam da je seznoski ski pas 2,5 puta jeftiniji nego za Kop. Za cenu sezonskog na Jahorini na Kopu mozes da kupis samo dvonedeljni ski pas.
Opet Kopaonik ima vise pista i sve su pokrivene odlicnim sistemom za osnezavanje. Bolje je uredjeno i organizovano skijaliste.
Sa trece strane meni licno Jahorina ima interesantnije staze i mnogo bolju atmosferu...

gevara
12.01.2014, 15:25
Zvao se on političar, član upravnog odbora ili šta već, ovdje je kriza ljudske ličnosti, mogućnosti prosuđivanja, osjećaja zajedništva, entuzijazma itd. Uz to je i neminovna takva i takva situacija. Ko voli neka...

Eto, nisam siguran da je sve to što se na Jahorini zove staza zvanično i skijaška staza! A to bi trebalo biti osnova nečega što se zove skijalište.

Sinisha
12.01.2014, 17:13
Nema potrebe tu mnogo filozofirati. Zna se kako to ide.

Jedno skijaliste nije ni malo drugacije od jednog rudnika, izvora vode ili bilo kog preduzeca u vlasnistvu drzave.
A svi smo videli kako se sistematski pljacka i zapusta jedan rudnik, izvoriste ili jedno drzavno preduzece.
To sto skijasima izgleda drugacije je zato sto su licno pogodjeni kao sto su licno pogodjeni oni u Kolubari ili oni oko Azotare ili oni sto sada nemaju vodu da piju u Uzicu ili oni u hiljadama lopovski privatizovanih preduzeca. Na kraju smo pogodjeni svi mi gradjani stranackim i rodjackim zaposljavanjem kurte i murte u drzave firme o nasoj grbaci.

Ima nekoliko opcija za propast drzavne firme, ispumpavanje drzavnih para i novca iz budzeta u privatne dzepove i druga opcija je potpuno nesposoban rukovodeci kadar. Nekada je cilj dovesti firmu u stecaj pred prodaju... A nekada su sve tri, cetri ili pet stvari u pitanju.

Da skratim pisanije, ako niko u lokalu ne digne glas protiv loseg vodjenja Jahorine, nece izaci na dobro...

Opet kada covek pogleda gde zivimo, kakvi su politicari, pa na kraju i narod, Jahorina je mogla i gore proci. Dovoljno je pogledati Olimpijsko skijalitse Bjelasnicu koja je prakticno zapustena od rata, a samo jedan ili dva sestoseda bi oziveli celo skijaliste zbog specificne konfiguracije staza. Ipak tamosnji politicari su pokrali i to malo para planiranih za ulaganje za Bjelasnicu.

Pozitivan primer su Skijalista Srbije i njhova pametna infrastrukturna ulaganja...

Jahorina Live
12.01.2014, 22:34
Odgovor menadžementa Olimpijskog centra Jahorina na „otvoreno pismo (http://www.rtvbn.com/news/propala-sezona-na-jahorini/)“ Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo

Povodom nepotpisanog, neoznačenog i nadasve nekorektnog „otvorenog pisma“ čiji su autori Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo, Udruženje hotelijera „Jahorina“ i Udruženje vikend kuća „Jahorina“, kojim se potencira nesposobnost rukovodstva Olimpijskog Centra Jahorina a Olimpijski centar Jahorina okrivljuje za klimatske probleme na Jahorini, nemogućnost skijanja i propast tek započete turističke sezone, ovim putem želimo jasno ukazati na karakter, prirodu i vrijednost sadržine takvog dokumenta a o kredibilitetu i namjerama njegovih autora ili nalogodavaca zaključak ostavljamo javnosti.

Težina optužbi i navoda iznijetih u „otvorenom pismu“ je izuzetno velika naročito imajući u vidu da nisu ničim argumentovani, da su zasnovani na kafanskim pričama i pričama „rekla-kazala“, što prije svega govori o ozbiljnosti, profesionalnosti i namjerama onoga ko ih plasira javnosti.

U najmanju ruku jako je čudno da Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo (kao javni subjekt) za komunikaciju sa Olimpijskim centrom Jahorina koji je takođe javni subjekt, naprasno počinje koristiti otvorena pisma kao vid komunikacije, iako smo takoreći komšije i u zimskoj sezoni svakodnevno na našoj olimpijskoj ljepotici Jahorini. Ne možemo se otrgnuti osjećaju da je rukovodstvu Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo bez sumnje od posebnog (ne turističkog) značaja 2014. godina, a sadržinom „otvorenog pisma“ su napravili najbolji demantij svog autoriteta, kredibiliteta i profesionalizma – ali krenimo redom.

Krajnje je neprihvatljiva i neodmjerena izjava direktorice Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo data jednoj lokalnoj televiziji da joj nije poznato da li iko od gostiju boravi na Jahorini, kada je u tom periodu samo u našem hotelu Bistrica boravilo cca 200 gostiju. Nadzorni odbor Olimpijskog centra Jahorina smatra da takve izjave mogu imati samo političku intonaciju što u osnovi ima za cilj obezvređivanje svega urađenog na Jahorini, a najmanje je za očekivati da takve izjave dolaze od Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo i direktora koji mora biti profesionalac a ne politički glasnogovornik.

Olimpijski centar Jahorina je javno preduzeće u većinskom vlasništvu Vlade Republike Srpske sa cca 160 stalno zaposlenih radnika, s tim da nije budžetski korisnik uslijed čega da bi njegovi zaposleni mogli imati redovna lična primanja i uslove za rad Olimpijski centar Jahorina ta sredstva prethodno mora zaraditi.

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo sa cca do 5 zaposlenih (uključujući i direktora koji je na mandat), kao korisnik budžeta Grada Istočno Sarajevo ima redovna lična primanja bez brige o tome da li će se i na koji način obezbijediti sredstva za njihove plate.

U takvim organizacijama do pet i manje zaposlenih su problemi ogromni, obaveze svakodnevne, egzistencijalna neizvjesnost sveprisutna, raznolikost poslova i sistema pod nadzorom velika – tako da menadžerske i organizacione sposobnosti vodećih ljudi moraju biti nadasve izuzetne čime svakako stiču pravo da dijele primjedbe i lekcije malim i nebitnim javnim subjektima kao što je Olimpijski centar Jahorina.

Krajnje je neumjesna teza o neradu i neozbiljnosti Olimpijskog centra Jahorina jer je autorima „otvorenog pisma“ jako dobro poznato da svoje plate moramo sami zaraditi i da smo to do sada činili bez obzira na ovakve i slične „prijateljske poduhvate“ onih koji žive od novca koji u budžet uplate oni koji ga i zarade. Postoji jako jasna razlika između korisnika budžeta i onoga ko to nije a sastoji se, između ostalog, u tome da onaj ko nije korisnik sredstava budžeta mora ne samo raditi već i zaraditi – ne samo za svoja primanja već i za troškove investiranja, održavanja, reklamiranja i slično.

Rad skijališta je od suštinskog značaja za Olimpijski centar Jahorina, naročito sa stanovišta prihoda koje donosi, tako da nevjerovatno zvuči teza o njegovoj nefunkcionalnosti ili neodgovornosti kod puštanja u rad sitema koji znači egzistenciju i život za zaposlene u Olimpijskom centru Jahorina. Navodi o nefunkcionalnosti sistema za vještačko osnježavanje se zasnivaju na pogrešnim informacijama i tezama a to je potvrđeno i u samom „otvorenom pismu“, citiramo: „Dezinfomacije u vezi sa sistemom za proizvodnju vještačkog snijega isplivale su na površinu…“.

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo je bila u toku sa svim aktivnostima koje su se u pripremnom periodu sezone dešavale u Olimpijskom centru Jahorina, kao i svim aktivnostima koje je aktuelna Uprava Olimpijskog centra Jahorina preduzela s ciljem da unaprijedi sve segmente ponude. Obećanje Olimpijskog centra Jahorina da će obezbjediti skijanje na stazi Skočine za ovu sezonu nije bilo neozbiljno i mi smo bili spremni još od početka decembra 2013. godine ali je bilo nemoguće pravljenje vještačkog snijega pri datim klimatskim uslovima i na temperaturama koje su bile jako visoke – što se može pogledati na našoj internet stranici www.oc-jahorina.com. Tačan je navod da je početkom decembra mjeseca 2013. godine bilo nekoliko dana sa potrebnim (niskim) temperaturama za proizvodnju vještačkog snijega, ali se prećutkuje činjenica da je tih par dana iskorišteno za testiranje sistema koje je obavezno prije njegovog puštanja u rad a koje se može izvršiti samo u uslovima u kojima sistem funkcioniše odnosno u kojima može proizvoditi vještački snijeg (4 stepena ispod nule). Nakon toga nije uopšte bilo uslova za proizvodnju vještačkog snijega i sve ostale informacije su špekulacije i loše namjere.

Uslovi koji su dozvoljavali proizvodnju vještačkog snijega su maksimalno korišteni ali je to bilo nedovoljno, tako da su bez adekvatnih sniježnih padavina ili sniženja temperature u kontinuitetu od nekoliko dana radi proizvodnje vještačkog snijega, očekivanja o stvaranju uslova za skijanje nerealna. Odlaganje trke svjetskog kupa na Sljemenu, nemogućnost skijanja u svim centrima u Bosni i Hercegovini, teško funkcionisanje i zatvaranje centara u Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj i dr. govori da su problemi ogromni a istovremeno moramo biti svjesni razvijenosti našeg centra i investicija koje su uložene u poređenju sa njima. Samo je u skijališta Srbije uloženo preko 100 miliona evra što nas obavezuje da je neophodno nastaviti investicioni ciklus ako želimo da se po kvalitetu približimo ski centrima sa kojima se često poredimo (Kopaonik, Bansko, Rogla, Pohorje i dr.). Tačno je da je Vlada Republike Srpske uložila sredstva u Jahorinu ali je isto tako tačno da su od kada postoji Republika Srpska to jedina sredstva uložena u Jahorinu kao javno dobro, sredstva u čijim rezultatima mogu svi uživati i svi koristiti, dok su sva ostala ulaganja privatne prirode i u cilju povećanja privatne a ne javne imovine.

Kada je u pitanju stanje bookinga u predsezoni ne raspolažemo pouzdanim podacima pa se nećemo baviti špekulacijama kao što se to čini u „otvorenom pismu“, ali budući da su pokrenuli priču o broju turista i korištenju javnih sredstava napravićemo presjek ove i prethodne sezone (ocijenjena kao izuzetno uspiješna) gdje je prema zvaničnim i relevantnim podacima većina jahorinskih kuća i hotela, čast izuzetcima, imala u prosjeku na godišnjem nivou od 1 do 10 noćenja po krevetu!!! Prošle godine, Jahorina je imala minimalno 100 skijaških dana i veliku posjećenost turista (naročito stranaca), pa stoga postavljamo pitanje gdje su spavali i boravili jer prema plaćenoj boravišnoj taksi to izgleda nije bila Jahorina. Olimpijski centar Jahorina među najvećim i najurednijim platišama boravišne takse koja puni gradski budžet, iako je stara dobra „Bistrica“, kako je poneki od milošte nazivaju, daleko ispod jahorinskog standarda popunjenosti i ekskluzivnosti smještajnog kapaciteta ali izgleda daleko iznad nekih drugih standarda. Ovdje se potvrđuje pravilo da oni koji najmanje daju najviše traže i protestvuju. Jedan od ključnih zadataka Turističke organizacija Grada Istočno Sarajevo trebala bi da bude i aktivnost vezana za što veću naplativost boravišne takse a sve u cilju prikupljanja sredstava potrebnih za promovisanje i održavanje različitih aktivnosti i manifestacija kao alternativnih sadržaja boravka gostiju na planini. Ako analiziramo manifestacije koje podržava i pomaže Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo vidjećemo da su iste najmanje vezane za Jahorinu i turizam na Jahorini a što se može vidjeti i na zvaničnoj internet stranici Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo www.turizam-isa.ba.

Jahorina Live
12.01.2014, 22:35
Promocija olimpijske ljepotice Jahorine i uvođenje novih sadržaja je između ostalog suština bilo koje turističke organizacije pa bi trebalo i Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo. Međutim, u tome se Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo nije posebno proslavila jer prema autentičnim informacijama koje imamo od gostiju na Jahorini, kao korisnika hotela i skijališta, promocija Jahorine kao destinacije je najvećim dijelom kroz marketing Olimpijskog centra Jahorina i u manjem dijelu kroz reklamu renomiranih privatnih hotela koji su zajedno sa sloganom Olimpijskog centra Jahorina „Uhvati zimu, osjeti Jahorinu“ već postali zaštitni znak ove planine.

Umjesto stvaranja špekulacija i negativne reklame Jahorine, trebali bismo se baviti prevazilaženjem problema, što boljim uređenjem destinacije i stvaranjem boljih uslova za bavljenje turizmom a kvalitetom investicija i načinom potrošnje sredstava uloženih u Olimpijski centar Jahorina neka se, ako ima osnova, bave nadležne institucije – sa čim postojeći menadžment Olimpijskog centra Jahorina nema nikakav problem.

Olimpijski centar Jahorina ovim stavlja tačku na sve izneseno u predmetnom i mogućim drugim „otvorenim pismima“, jer moramo uložiti dodatne napore kako bismo zaradili lična primanja u postojećim uslovima a i ne želimo drugome biti besplatna reklama na štetu Jahorine. Najbolja reklama i promocija Jahorine i Olimpijskog centra Jahorina je bio i biće nasmijan i zadovoljan gost, u svakom dijelu godine.

Pozivamo vas da ubuduće uz šoljicu Jahorinskog čaja prodiskutujemo sva eventualno otvorena pitanja u našoj nadležnosti, što je svakako bolje od pisanja „otvorenih pisama“ ili držanja press konferencija, ukoliko je cilj zaista dobrobit olimpijske ljepotice Jahorine.

izvor: A.D.Olimpijski centar Jahorina

Dr.Bojan
12.01.2014, 23:45
Najbolja reklama i promocija Jahorine i Olimpijskog centra Jahorina je bio i biće nasmijan i zadovoljan gost, u svakom dijelu godine.

Mislim da gosta jedino zanima da dobije ono sta je platio i tako ce da bude nasmejan. Neznam dali u ovom trenutku Jahorina to moze da pruzi obzirom da vremenske prilike nisu naklonjene a vestackog snega nema, jer se loptica prebacuje sa jednog na drugog. Nije bitan krivac, bitno je da se stvar resi a posle toga neka se otkriva ko je kriv. Greota je jer se tako lepa planina zbog nekolicine malodusnih ljudi upropascava kao i sve na ovim prostorima. Neznam samo kada ce tome vise doci kraj ako ga uopste ima

Grazer
13.01.2014, 01:34
Citavo pismo se bazira na prepucavanju i nista vise. Tipicno. jahorina je na 1900m nadmorske visine a Sljeme najvisi vrh na 1000m. Kozara na 900 a vlasic najvisi na 1,900m. Jahorina se uspordejuje s Sljemenom i Kozarom od kojih je duplo veca i prica kako je svagde lose. Vlasic je do pre 10 dana radio zato sto su staze dobro pripremljene u pocetku. Ni na Kopu nema snjega ali ima skijanja jel ljudi su iskoristili maximalno ono sto je dato.
Na jahorini vlada lopopvluk decenijama i dobro je poznata tema o pripremi staza na Jahorini. Samo na jahorini uporno pricaju da nema uslova za vestacki snjega a svegde druge ima.
No comment

average
14.01.2014, 18:47
Najava za sutra kaze 17 cm snega :) I opet ce nesto da pada u nedelju...25-og treba da idem, valjda ce pasti do tada dovoljno

Grazer
14.01.2014, 22:47
Ja se samo bojim da oni gore genijalci ne dodju na ideju da sve dignu cene za duplo da bi spasili sta se spasiti moze od sezone

svesifre
14.01.2014, 23:54
Najava za sutra kaze 17 cm snega :) I opet ce nesto da pada u nedelju...25-og treba da idem, valjda ce pasti do tada dovoljno

Samo što ni 3x17cm nije dovoljno da bi se skijalo na Jahorini. Preporuka bi ti bila da ako ikako možeš odgodiš to za još 15-tak dana.

average
15.01.2014, 10:32
Ma znam, nego sam se ponadao da je to samo pocetak :(

Evo vidim nesto kao pada, tek da zabeli, nema tu nista od skijanja: kako vidim, oprosticu se od kapare. Da sam samo ja, nego cela porodica...

Na zalost, nista od promene termina

Cp6uH
15.01.2014, 10:34
kod koga si to trebao da ideš pa nije pristao na promenu termina?

Grazer
15.01.2014, 17:36
Ma znam, nego sam se ponadao da je to samo pocetak :(

Evo vidim nesto kao pada, tek da zabeli, nema tu nista od skijanja: kako vidim, oprosticu se od kapare. Da sam samo ja, nego cela porodica...

Na zalost, nista od promene termina

E da se ti oprastas samo od kapare bilo bi dobro!
Jesi podpisao osiguranje u slucaju manjka snjega?
Ako nisi duzan si agenciji isplatiti celu sumu isao ti ili ne isao. Procitaj malo uslove ugovora. Meni se to desilo s Kranjskom gorom preko Ski Fun-a.

average
15.01.2014, 20:51
To je neka druga kombinacija, ne ide se preko agencije...

Grazer
15.01.2014, 21:01
onda si miran

average
15.01.2014, 21:46
kod koga si to trebao da ideš pa nije pristao na promenu termina?

U pitanju je poveca grupa ljudi, dosta porodica, nisam se ja to sam dogovarao. Vucko je u pitanju

Jahorina Live
16.01.2014, 11:56
Јахорина, 16.01.2014.

milos_pg_91
16.01.2014, 12:20
Pa ima li skijanja?

Tadija_91
16.01.2014, 13:46
Čisto sumnjam, malo je snega palo

Jahorina Live
16.01.2014, 14:12
Snijeg je pao, kao što vidite na slici, podloga je pripremljena.
Ipak to nije dovljno da se pokrene skijalište, potrebno je još 30-40cm novog sniježnog pokrivača kako bi se staze mogle solidno pripremiti.
Nadamo se da će se temperatura spustiti na 0 ili ispod 0 jer je veoma toplo za ovo doba godine.

Pozdrav,
JL

Jahorina Live
16.01.2014, 15:14
Ipak, skijanje je počelo! Pušten je u pogon šesterosjed :yay:

Tadija_91
16.01.2014, 16:15
Ko skija nek ponese skije "kamenjarke" :D

Pejamachine
16.01.2014, 16:22
Po ovoj slici reklo bi se stanje je odlicno...ali ovo je na vrhu staze poljice..dajte neku sliku iz podnozja...

Jahorina Live
16.01.2014, 16:35
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1545853_650959488284252_2019488908_n.jpg

ExBaker
16.01.2014, 17:17
Ovo je vec ohrabrujuce...

Jahorina Live
16.01.2014, 21:12
Evo privjerenih informacija. Sutra će raditi šesterosjed Poljice, dok je za vikend pod znakom pitanja jer je u donjem dijelu skijališta nema dovoljno snijega. Kruže priče da će biti puštena u pogon Prača, ali je to dezinformacija jer je pola te staze praktično bez snijega.

Velike pohvale za ekipu koja priprema skijališe, bolje se od 15-20cm nije moglo napraviti.

malamajci
20.01.2014, 09:53
Makar nešto.

hallo
20.01.2014, 13:06
Makar nešto.
To je BILO i PROSLO...da ne bude zabune (btw, sutradan svakako nisu radile staze jer je duvao jugo i pokvario trud)..
Sve u svemu staze su GOLE i snega NEMA, nadamo se da ce narednih 7 dana pasti neka kolicina od minimum 50cm da bi se staze mogle prvo napraviti a onda i odrzati..
:ok:

Jahorina Live
25.01.2014, 09:23
Tokom noći je napadalo nekih 20cm i pušteno je u rad vještačko osnježavanje, tako da će danas raditi Ski lift "Poljice", Šestosjed "Poljice", Dvosjed "Ogorjelica II" i Ski lift "Rajska dolina".

Koliko je pametno i kakvo će skijanje biti na 20cm to ćemo u toku dana da provjerimo.

FreeRider
25.01.2014, 10:08
Hvala bogu da je snijeg vise pao. Kakvo god skijanje da bude, pustajte staze i uzivajte na snijegu ...

drotoš
25.01.2014, 11:31
ski lift "rajska dolina"?! kada su promenili ime? nikakve informacije nisu dostupne, na sajtu oc-a je: Error establishing a database connection

Cp6uH
25.01.2014, 11:43
U narodu poznat kao Željo, Rajska dolina je ceo taj deo

Jahorina Live
26.01.2014, 09:34
Za ovu visinu snijega staze su odlične. Otvorene žice su iste kao juče. Pozdrav

Grazer
26.01.2014, 11:16
Jel pada jos uvek ili je to to?

nevlad
26.01.2014, 16:27
Sneg ne pada vec 20h. Staze su dobre ako se uzme u obzir kolicina snega koja se nalazi na njima. Potrebno je da padne jos 10-15cm da bi staze bile u odlicnom stanju. Na nekim delovima kamenje se pojavljuje posle 13h. Nisam bio na Praci, ali se prica da vestacko osnezavanje radi non stop i da ce ta staza biti spremna brzo.

Jahorina Live
28.01.2014, 15:40
Od petka će na raspolaganju skijašima biti staza Skočine. Pozdrav

nevlad
28.01.2014, 17:47
Sneg je opet poceo da pada, ko namerava da dodje treba da ponese skije "kamenjarke". Vecina staza koje rade su progledale i ima sitnog kamenja. Najbolje se drzi Ogorjelica 1 ali mora da se bira kuda se vozi (levi krak staze kada se gleda sa vrha). Bilo bi odlicno da puste Pracu.

svesifre
28.01.2014, 20:07
Kamenjarke nažalost. Po N-ti put bez metra snijega na Jahorinu ne nosite dobre skije.
Ali ako imate neke stare 4-5 sezona onda bi uživanje moglo da počne :).

Grazer
28.01.2014, 20:08
Ne razumem?! Jel opet nema uslova za vestacki snjeg? Sta se to gore desava? Sto ne dovlace snjeg s delova gde ga ima? Sto ne pripreme staze kako treba?

svesifre
28.01.2014, 20:43
Na Jahorini ne postoji sistem za osnježavanje. Tačnije, kada se nabavljala oprema neko je "previdio" da u prihvaćenoj ponudi piše DOsnježavanje, pa su umjesto snježnih topova nabavili u prskalice u narodu poznate kao "žirafe". I te žirafe su najvećim dijelom postavljene na pogrešnoj strani staze (Prača) onih 3cm koliko proizvedu vjetar najčešće odnese u šumu.
Naravno svo kamenje koje su pri izgradnji iskopali ostavili su na stazi. Valja im je tako bilo najlakše. Valja si mislili da će to metar snjega svakako sve pokriti, pa onda neće ni žirafe trebati.
Da nije tužno bilo bi smješno.

drotoš
28.01.2014, 22:30
jezero je malo tako da nema ni dovoljno vode

Jahorina Live
29.01.2014, 22:19
Za vikend će da rade sve žice! :yay:

Burli
30.01.2014, 10:37
Za vikend možda ali danas(četvrtak) radi samo lift na Poljicama jer je vjetar nepodnošljiv... :-(

svesifre
30.01.2014, 17:01
Opasan jugo danas na Jahorini. Narednih dana opet toplo, čak se i kiša očekuje. Ako ovako nastavi sezona bi mogla biti gotova i prije nego je počela.
Sada bi zaista bio red da kupcima sezonskih karata vrate bar pola cijene koju su platili.

Cp6uH
30.01.2014, 17:35
Bilo bi poštenije da im produže važnost i za 14/15 sezonu

Jahorina Live
31.01.2014, 11:43
Ово што је рекао "svesifre" је не изводљиво. А ово што је рекао "Cp6uH" би било веома коректно и паметно.

Данас је, као што смо најавили, пуштен шестросјед Прача.

Дува јак вјетар па је у погону само, поред Праче, ски лифт Пољисе и лифт за дјецу.

hallo
01.02.2014, 13:05
Nista drugo no TUZNO...ove zime "neko" gore je odlucio da bude kako jeste...nadamo se da ce pasti i sneg i temperatura..:dontknow:

Jahorina Live
01.02.2014, 16:08
Vidim da se ponovo mogu postavlati slike sa potpisom i printscreen drugih portala? Zato vas molim da me ne kritikujete i ne započinjete priču kako sam ja prvi počeo. Hvala

Slika Olimpijskog plamena koji je nakon 30. godina ponovo na Jahorini

Jahorina Live
01.02.2014, 16:14
Proradile su kamere na zvaničnom sajtu Olimpijskog centra Jahorina.

Plato Poljice (http://91.191.54.182:81/jpegpull.htm)
Ogorjelica polazna stanica (http://91.191.54.182:83/jpegpull.htm)
Ogorjelica 1 izlazna stanica (http://91.191.54.182:82/jpegpull.htm)

Eto sada hallo ne mora da gubi vrijeme u slikanju svog ekrana :)

Grazer
01.02.2014, 16:19
Mislim da su ih konstantno drzali iskljucene da pokusaju da zavaraju ljude. Sad kad su videli da nemaju sta vise da kriju pustili su ih u rad

Jahorina Live
01.02.2014, 16:37
Mislim da su ih konstantno drzali iskljucene da pokusaju da zavaraju ljude. Sad kad su videli da nemaju sta vise da kriju pustili su ih u radGrazer garantujem ti da nije tako. Postojao je tehnički problem, lično sam se uvjerio. Kvar je otklonjen danas tokom dana. Danas se ne može ništa sakriti. Samo lud skijaš može pomisliti da ima dobrog skijanja na 10/20 cm

hallo
01.02.2014, 16:54
Ma ti stvarno nisi normalan...pa kako su se ljudi mogli informisati kada su ovo JEDINE kamere sa Jahorine koje su radile?
Otvori yr.no pa na izboru Jahorine vidi koje kamere vidis...ponovo lecis komplekse koje imas sa odredjenim ljudima na Jahorini...ne vidim da je ovo mesto za to...

svesifre
01.02.2014, 17:39
Polako ljudi. Snjega nema, tako da nemate oko čega da se svađate. Ne vjerujem da je neko zbog isključene kamere bio doveden u zabludu.

hallo
01.02.2014, 17:48
Pih...planuh ponovo bez razloga..nedostatak snega, sta li...IZVINJAVAM se..

svesifre
01.02.2014, 18:47
Moram priznati da sam i ja zbog ovog nedostatka s snijega često na ivici da planem.
Još kada vidim ovu mećavu u Vojvodini grrrr...

Jahorina Live
01.02.2014, 19:08
Ma ti stvarno nisi normalan...pa kako su se ljudi mogli informisati kada su ovo JEDINE kamere sa Jahorine koje su radile?
Otvori yr.no pa na izboru Jahorine vidi koje kamere vidis...ponovo lecis komplekse koje imas sa odredjenim ljudima na Jahorini...ne vidim da je ovo mesto za to... Ја можда нисам нормалан, али се врло добро држим упуства за коришћење форума! (http://skijanje.rs/forum/announcement.php?f=28)

Друго, ко је желео могао је свако јутро да прати тачну прогнозу (вјетар и температура мјерена на врху пољица) на овој страници https://www.facebook.com/skijaliste

На истој се може видјети које ће инсталације радити, некад и 30 мин прије него ће бити објаљене на било којој другој страници!

Погледај мало боље инфо на тој страници коју упорно рекламираш, видјећеш да је погрешан! Пише да је данас радила Огорјелица 2, лифт Жељо, лифт Олимпик, што је тотално нетачно!

Што се тича слика са скијалишта, оне се могу свакодневно видјети на нашој фејсбук страници, али за разлику од "господина" hello ја се нећу рекламирати.

За остале чланове форума:

Сигурно сте помислили како смо ми Јахоринци мало ћакнути, и да се расправљамо око глупости, али вјерујете ми на ријеч да то није тако. Овде се не ради о личним препуцавањима нити о мржњи некога. Мене само нервира што неко ради шта хоће и нико га нико не опомиње, док се мени приписује етикета спамера итд.

Jahorina Live
01.02.2014, 19:30
Видим да сте чекали да вам ја кажем како вам је инфо нетачан :) па га сада поправљате. Толико о вама и вашој ажурности, љубави према планини...