Pogledati punu verziju : elan flow8.2 ???
tomba na kvadrat
12.02.2009, 13:53
nudi mi se skija od iz sezone 06-07 elan flow 8.2 , za početnike što i jesam od prošle godine( i ljepo me krenulo). sa drvenim je jezgrom a od gore valjda litijum ili tako nešto, za uređene terene, mekana 169cm, a ja imam 192cm i 83kg. cjena na nekom kažu dvostrukom sniženju 14.500din.
da ili ne
ako ne, šta i GDJE u bg za slične pare,
pozdrav
codemaster
12.02.2009, 14:24
Uzmi ih!
Jos po toj ceni!
Gde si ih nasao?
Li je zbog termstabilnosti,jer,skije se zagrevaju tokom trenja(to je reklama;).
A i lepo izgledaju.
Da da,za beginner to intermediate.
Zar nisu one od 07/08 sezone.
Ako neces te imas Elan flow 9.1 u PLANET BIKE-u u BGD,vojvode Stepe 2,za 17000RSD.
codemaster
12.02.2009, 14:27
Sad sam video duzinu...e pa malo su kratke ja bih rekao ali znaju bolje ostali vukovi ovde a i magarci da ti kazu.
Nikola Milosavljevic
12.02.2009, 14:57
Uzmi slobodno, fine su skije. Ja sam uzeo za druga koji osrednje skija (ista cena pre mesec dana u PB). Skijali smo u 3 doline i za 6 dana je nevidjeno napredovao, a skije su isle kao po loju. Vozices ti to nekoliko godina sigurno.
skija je dobra ali visina nije,176cm bi bila idealna 169cm je prekratko
tomba na kvadrat
12.02.2009, 19:31
znam da je malo kraća, ali dali je toliko baš kratka da je ne uzmem.
idem na skijanje za 15 dana , nisam ništa drugo našao pa se plašim da i bez toga ostanem.:sm022::sm022:
vidio sam u oglasima fisher amc73 170cm, 190e. nove valjda. a i one su onda kratke.
:sm022::sm022:
codemaster
12.02.2009, 22:54
Gde se to tebi nudi,jesi ti neki maharadza mahajana heruvim?:-)
elannsad
12.02.2009, 23:47
Koliko ja znam rade se u visini 168 i 176cm. 168 ti je svakako mala
probaj sa 176 mozda nađeš mag 8, ona je od ove godine i skroz je ok:ski:
Mozda je prekratka, ali ces skijati ti sa njima svakako.
Ja sam 183, pa sam na 160, dok je burazer ko ti visok, pa je na 168 Elan MagFire.
Ja bi voleo da su moj malo dize, ali uzivam i na ovim.
plageton
13.02.2009, 11:10
Skoro istog smo stasa i skija su mi te duzine (171 cm). Nikad mi nije palo na pamet da su prekratke.
Mada da sam na tvom mestu isao bih na ambiciozniji model fiser amc 73.
Nikola Milosavljevic
13.02.2009, 12:14
Koliko ja znam rade se u visini 168 i 176cm. 168 ti je svakako mala
probaj sa 176 mozda nađeš mag 8, ona je od ove godine i skroz je ok:ski:
...a ti da mu dodas pare??? posto ovde pare nisu problem, koliko vidim, samo treba da izabere model.
Ljudi, ne preterujte sa detaljima (mislim na kompletan forum. Ovde se prica, u najmanju ruku kao da su svi takmicari u svetskom kupu i da se skije izradjuju u fabrici za svakog ponaosob, a velika vecina ljudi nezna ni osnovno skijanje kako treba)!
Ovo je vise nego solidna skija za ovog coveka sa sve njenom duzinom a razliku od 7cm nece da oseti nikad u zivotu, potpisujem!
Her Zika
13.02.2009, 12:58
Stvarno ljudi kakvih se sve gluposti ovde moze procitati. Od same duzine skije su mnogo bitnije neke druge karakteristike, koje pocetniku i ne znace puno, tako da ce ti ta skija skroz odgovarati i mozes je bez vecih razmisljanja kupiti, mada su i ostali modeli te klase u rangu od 12000-16000 tako da ti ni nije oglavu bas njih da kupis ako nisi siguran. A nemoj nikako da kupujes neke jace i skuplje modele ko sto ti neki ovde savetuju, jednostavno ti tu razliku neces ni oseteti tako da ti je pametnije da te pare potrosis na nekog instruktora da te korektuje malo i poduci i nekim finesama, ili na kraju krajeva da provedes i koji dan vise na stazi...:ski:
milos_pg_91
13.02.2009, 19:54
Stvarno ljudi kakvih se sve gluposti ovde moze procitati. Od same duzine skije su mnogo bitnije neke druge karakteristike, koje pocetniku i ne znace puno, tako da ce ti ta skija skroz odgovarati i mozes je bez vecih razmisljanja kupiti, mada su i ostali modeli te klase u rangu od 12000-16000 tako da ti ni nije oglavu bas njih da kupis ako nisi siguran. A nemoj nikako da kupujes neke jace i skuplje modele ko sto ti neki ovde savetuju, jednostavno ti tu razliku neces ni oseteti tako da ti je pametnije da te pare potrosis na nekog instruktora da te korektuje malo i poduci i nekim finesama, ili na kraju krajeva da provedes i koji dan vise na stazi...:ski:
Kao na primjer koje karakteristike? Bas nesto citam tread i ne vidim nigdje da mu je neko preporucivao jace modele.
tomba na kvadrat
13.02.2009, 21:44
pa kolege forumaši, mnogo ste mi pomogli i na tom vam baš hvala.
dok sam sve sabirao i oduzimao, naišao sam na još jedne skije i odlučio da ih kupim.
fischer RX WHITE HEAT 170cm, 180evrića(25e više od elana) ,nova.
pročitao sam da je odlična isto kao i elan flow8.2 za početnika , samo malo jača. ima malo jače ivice!?! , a meni je i na oko ljepša.
dužina 1 7 0 c m.
a da, elanove sam vidio u planet bike-u ,vojvode stepe2,bg,ako neko hoće.:ok:
Za te pare to je skija iz prosle sezone i to je maksimalna duzina u kojoj je ima, ali je ipak cena pristojna. Rx serija je odlicna serija za rekreativce i iako je ova najniza u toj klasi siguran sam da ce ti pruziti mogucnost za dalje napredovanje u tehnici.
Radi je (nemoj da je stedis) i uzivaj :ski:
P.S. bolja je od elana
misaldo rok
28.02.2009, 20:29
Bez dileme, kupi skije... i nisu početničke već prilično ozbiljne. Ispod njih imaš 6.2 i 4.2 pa ti vidi. Vozićeš ih godinama i napredovati, znam puno ljudi koji ih voze, imaš ih u Planet Bike-u! :dziveli:
codemaster
28.02.2009, 21:26
Koja je razlika u odnosu na x.1 seriju??
Ljudi, ne preterujte sa detaljima (mislim na kompletan forum. Ovde se prica, u najmanju ruku kao da su svi takmicari u svetskom kupu i da se skije izradjuju u fabrici za svakog ponaosob, a velika vecina ljudi nezna ni osnovno skijanje kako treba)!
Stvarno ljudi kakvih se sve gluposti ovde moze procitati. Od same duzine skije su mnogo bitnije neke druge karakteristike, koje pocetniku i ne znace puno...
Ni pušači kad kupuju cigarete ne kažu "Dajte mi bilo koje". Obično su svi već davno isprobali sve vrste i odlučili se na one koje njima najbolje odgovaraju.
Onaj ko kupuje skije samo da bi imao skije i ne treba navraćati na ovaj forum. Samo treba da nađe najeftiniji model Atomic-a i problem riješen. "Koje skije imaš?";"Atomic!";"Super!". I svi sretni.
Preko ovog foruma sam upoznao veću grupu skijaša sličnih sebi (http://www.skimagare.info/), koji koriste svaku priliku da isprobaju što više različitih skija. Metode isprobavanja su: ski testovi, razmjena između sebe, rentiranje...
Ko god se usudio da isproba neke druge skije je vrlo brzo shvatio da su sve one različite. Bez obzira na znanje skijanja.
Takođe, isti model u različitim dužinama se ponaša različito.
Teško je pronaći loše skije, ali je lako pronaći pogrešne. Ako onaj koji bira nije svjestan da je izabrao pogrešne, tada problema nema. Uslov je samo da nakon toga ne probava druge skije, jer je šansa da se razočara u svoje velika.
Stvar je u iskustvu, a onaj ko ga nema ništa ne gubi (a može da dobije) pitajući one koji ga imaju. Obično je to smisao svakog foruma. Ne treba učiti samo na svojim greškama.
Koja je razlika u odnosu na x.1 seriju??
Dizajn, tj. boje.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.