Prijavite se

Pogledati punu verziju : Neodlucan ko pancerica, sta vi mislite

codemaster
07.02.2009, 19:09
U obzir dolaze:
\Dalbello Axion 7 za 16000RSD
\Nordica Sportmaschine 12 18000RSD
\Atomic BTECH 16000RSD

Skijas sam pocetnik/osrednji sa jakom zeljom da brzo napredujem...imam skije Elan Flow 8.1... stoplao ogromno broj 47...

Sta mislite na osnovu svog iskustva/informacija?
Predlozi nekih drugih?

stekan
07.02.2009, 19:39
Jedino je bitno kako ti se noga osjeća u pancerici, a to ti niko drugi ne može reći. Marka je bitna koliko i boja (možda je nekome i boja bitna).

elannsad
07.02.2009, 20:04
U obzir dolaze:
\Dalbello Axion 7 za 16000RSD
\Nordica Sportmaschine 12 18000RSD
\Atomic BTECH 16000RSD

Skijas sam pocetnik/osrednji sa jakom zeljom da brzo napredujem...imam skije Elan Flow 8.1... stoplao ogromno broj 47...

Sta mislite na osnovu svog iskustva/informacija?
Predlozi nekih drugih?

Samo obrati pažnju na veličinu i

dobro probaj svaku, 20tak min obuti obe pa pritisak na jezik

kao kad skijaš :sm018:

codemaster
08.02.2009, 13:48
Hvala.
Shvatio sam da je izbor pancerica subjektivan i odgovoran:-) ne tako lak posao.
Interesuju me eventualna iskustva sa ovim modelima koje sam gore nabrojao.
Npr,od jednog servisera sam cuo "ne uzimaj Dalbello nikako,stalno pucaju kopce..." i slicno.
Sve je,na kraju krajeva,subjektivno.
Ali subjektivna iskustva su uvek nekako objektivno validna:-)

stekan
08.02.2009, 14:03
U posljednjih 6 sezona smo u porodici imali 4 para Dalbello pancerica, od čega 3 para sa plastičnim kopčama i ni sa jednom cipelom (a ni kopčom) nismo imali problema.
Dalbello Axion 7 ima aluminijumske micro kopče, tako da o njima ne trebaš da brineš.

lector
09.02.2009, 11:26
evo da ti amater odgovori.

Kupio sam neke cipele (Alpin) koje su mi ovde ljudi okarakterisali kao stare preko 20 godina koje imaju 2 kopce pa mi je receno da sa mojih 189cm i 120 kg nije najpametnije da koristim. Zamenio sam ih za Salomon Evolution 660 - isto matore koje nisam probao onako kako treba nego ubacio nogu - stala fino, kupujem!!! samo da se spasim onih starih, tj zamenim ih za ovaj Salomon.
Odem ja sa njima da ucim da skijam (pri tome, valja reci da nosim 45 patike i da imam seljacki - siroki taban) i posle celog dana na snegu - sav srecan sto sam samo jednom pao i to namerno samo da vidim da li mi rade vezovi na takodje zamenjenim skijama - osetim da me boli desna noga i to tek kada sam konacno seo oko 15:30 da popijem caj. Boli me, negde izmedju pete i prstiju, blize peti, sa unutrasnje strane stopala, gore (splet krvnih sudova).
Izvucem desnu nogu iz pancerice i vidim sve zvezde od bola. Tacno sam osetio da mi je krv pokuljala u nogu posle celodnevne blokade. U tom trenutku osetim da me i leva noga boli na istom mestu i iz straha da ne bude kao sa desnom, izvucem je nekako nezgodno pa uspem i da izvrnem skocni zglob. Sta da ti kazem, morala je gorska sluzba da me vozi na sankama jer bukvalno nisam mogao vise da stanem na noge, niti da ista obujem. Lezao sam nedelju dana u krevetu. Neki kostolomac (nadri-ortoped) mi je namestio zglob tek treci cetvrti dan, tako da sam posle 8-9 dana od povrede otisao i zamenio i te cipele za Atomic B-tech, dosta star, ali sam sa njime zadovoljan mada mi je broj veci (ubice me stekan!!!). To je valjda, najsira cipela koja moze da se nadje. Osecao sam i dalje da me malo steze na mestu gde me je sredila prosla cipela, ali sam shvatio da je vise autosugestija nego stvarni bol.
Stekan mi je u mom threadu rekao da mi je prva sledeca investicija u pancerice i tako ce i biti. Za sada idem na B-tech flex 80, nove naravno, koje cu da probam tako sto ce vec od probanja da budu isto kao da sam ih nosio dve sezone :jester: . Eto ti subjektivnog amaterskog (bolno ucenje) komentara.

codemaster
09.02.2009, 12:43
E,to:-)
meni su B-TECH bile najudobnije,ali sam uporedio sa Axionom pa,ako se rasise,nece valjati.
A na osnovu 20ominutnog probanja moguce je da ce me Axion zuljati na skijanju.
Ma sta da radis u prodavnici,jednostavno ne mozes simulirati skijanje.
?B-TECH.............Axion 7?

lector
09.02.2009, 13:12
navuci i nategni ih pa razgledaj ostale stvari koje te interesuju vezano a i nevezano za skijanje (prodavacice su ovih dana dobre, zenske musterije), na primer. U svakom slucaju, nemoj da ih navuces i sednes i razmisljas kad cemo u kosmos. hodaj, natezi unapred, krivi nogama koliko god mozes i aktivno razmisljaj o svim osecajima u nogama koje pri tome imas. i to tako sve dok i sebi ne dosadis...bolje tako nego kao ja da prelezis sneg u krevetu.

DRAGON
09.02.2009, 13:46
Ako imas siroko stopalo, B-tech je pravo resenje. Meni je nazalost dobar u stopalu, ali me zulja u cuklju, tako da sam odustao od njega i uzeo Nordicu GTS, koju sam prosirio i sad mi je super. Nordica pravi stvarno udobne pancerice.

lector
09.02.2009, 14:00
mene zna da zeza na bridu tabana ispod malog prsta ali nista posebno. to kad kazes cuklju, je li ti osecaj kao da imas potkovicu oko cuklja, pa non stop moras da pomeras nogu u nadi da je carapa koja se presavila pa ce da se ispravi - znam da zvuci suludo ali sam upravo takav osecaj imao:dontknow: .

DRAGON
09.02.2009, 14:48
Otprilike. Mislim da ti se to kod malog prsta javlja jer ti je uska pancerica.

lector
09.02.2009, 15:37
znaci moracu da cutim trpim i patim obzirom da od B-techa nema sire pancerice:dontknow:

codemaster
20.02.2009, 13:45
Kupih Dalbello Axion 7.
Sirina 103 mm, tako je deklarisana.
Heel lifting radi, canting radi.
Onaj Soft Hard otpozadi je u reklamne svrhe:)
Pisacu vise o njoj ako bude bilo potrebe posle skijanja.
Pozdrav i sve najbolje na snegu:)