Prijavite se

Pogledati punu verziju : pomoć oko skija

tomba na kvadrat
02.02.2009, 11:36
prvo pozdrav svim forumašima od novajlije kako na forumu tako i na skijama.
prošle godine na jahorini sam naučio skijati sa 33god i naravno, dopalo mi se.
bez većih problema i kojim padom sam se brzo spustao sa poljica i ogorjelice.
sad sam kupio pancerice solomon fleh 70. račeno mi je da su mekše i da mi ne trebaju tvrđe, ali da skije ne kupujem nove za koje i nemam pare, već da nađem neke dobre polovne sa još boljim vezovima.
i eto, sad to i tražim i tražim i blenem u oglase a neznam ni šta tražim.
može mala pomoć oko toga. imam 83kg i 192cm.ima li neko nešto da ponudi ili zna gdje ima u beogradu . mogu biti i koji evro gore samo da nisu totalni krš.ni u proizvođače se ne razumijem ali su gotivne one sa užom sredinom. vjerojatno se danas sve tako prave.
pozdrav

milos_pg_91
02.02.2009, 12:00
Dobrodosao na forum.. Naravno da si odmah zavolio skijanje :) :ok:.. Nego moras dati jos neke podatke, da bi ti neko odavde pomogao.. Kako skijas, kakve staze preferiras(uredjene, tvrde, off opiste) itd.. Poz:sm018:

tomba na kvadrat
02.02.2009, 13:16
pa ne tražim baš idealne .
nešto da se sa vrha spustim do dna i pri padu da mi se vezovi otkopčaju:sm021:.
mala šala, naravno ,ali nešto solidnog stanja i kvaliteta za početnika u napredovanju. a što se staza tiče, bio sam samo na jahorini, i skijao se samo po uređenoj stazi, mada toliko u tančine prilikom izbora skija ne bih išao. možda sledeće godine kad budem profi:sm021::sm021::sm021:

Bax
02.02.2009, 13:28
Uzmi polovne MagFire8, moze da se nadje za nesto oko 120 evrica.
Sjajne skije, Moj burazer je oko 190 visok i skija na 168 duzine, tako da mozes eventualno i malo duze da trazis.
Skija nije za led, ali je uzovanje skijati na njima, lepo se ponasaju i na malo razrovanoj stazi.

Flexon
02.02.2009, 15:42
megfire 8 i 10 su dobar izbor od elana
fisher amc ...
uglavnom nesto allmountain
pogledaj ovdje na forumu
ove sezone stvarno ima dobrih ponuda
i pritojnih cijena
barem koliko sam ja gledao :dontknow:
neznam dali je stekan prodao one amc
ali to bi bio perfektan izbor

Markoos
02.02.2009, 16:18
Mozda ovako nesto?

http://www.skijanje.co.yu/forum/showpost.php?p=33417&postcount=7

Cena 200 €

Info mozes i na telefon:
064/170-48-03
Marko :)

wlad
02.02.2009, 16:19
Tomba, možeš i da iznajmljuješ skije. Flex 70 ti je skroz OK, nisi težak.

Savet: kao početnik, obrati pažnju na podešavanje vezova, nemoj da ti serviseri sami ocenjuju koliko treba, nego jednom sam izračunaj i teraj ih da podese na tu vrednost (čuvaj kolena). Najlakše je preko kalkulatora na:

http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso_11088_opt.swf

odabereš svoje gabarite (pazi da staviš spoljnju meru za cipelu, ne unutrašnju) i ski znanje i on će ti sračunati vrednost na DIN skali...

tomba na kvadrat
03.02.2009, 22:11
hvala svima koji su mi ovako brzo odgovorili oko nabavke skija pa ako bi mi neko ukratko objasnio ili dao link sa objašnjenjem šta znače svi ti brojevi(radijus...)na skijama.
pošto ću možda sam morati da biram u metrou ili negdje drugdje po beogradu, šta bi mi preporučili?
da se malo ponovim, visina 192, 83kg, na skijama od prošle godine , mlad 33god:sm021:,za sad bih se držao uređenih staza za kulturiška vožnju iako ispoljavam veliki talenat:sm021::sm021::sm021:. za dvije god kad budem profi kupit ću druge.
trenutni predlozi su
-magfire8 i 10
-fisher amc,
ali ih nigdje ne mogu naći niti znam koje dimenzije.
pozdrav

milos_pg_91
03.02.2009, 22:17
Evo ukratko od mene, radijus ti govori vise o karakteristikama skija. Sto je veci radijus skija je pogodnija za brzu voznju, duze zavoje, dok je kod manjih radijusa skija pogodnija sa lagano karvanje pos stazi, lako se kontrolise u kratkim zavojima, ali je u pravocrtnoj voznji i duzim zavojima nestabilnija. Evo ovdje imas detaljno o radijusu:
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=13020

A mislim da bi ti magfire 8 za pocetak bio sasvim ok.