PDA

Pogledati punu verziju : Potrebna pomoc, brzo dok ne poludim...

karakondzula
27.01.2009, 21:07
Kupio sam SALOMON - PILOT EQUIPE GC, i pancerice NORDICA Easy move XV, interesuje me sve sto mozete da mi kazete za tu opremu , jer na netu sto se tice pancerica ne mogu nista da nadjem , sem na italijanskom jeziku...Prokomentarisite nesto da bih znao sta sam kupio...Svaka rec je dobrodosla...HVALA UNAPRED...:D

wlad
27.01.2009, 22:27
Trebao si prvo da pitaš, pa onda da trguješ, bilo bi delotvornije. Ovako, i da valja i da ne valja - sve ti je jedno ;).

Šalu na stranu, prvo treba da daš informacije, o sebi (visina, težina, koliko dana si na snegu godišnje, kako ocenjuješ svoje skijanje, šta više voliš [lagano vijuganje, brzu vožnju, off-piste ili nešto treće]) a onda i o tome što si kupio (šta - to si već rekao, koju dužinu skija, da li je novo ili polovno i sl.)...

Nije svaka skija i cipela za svakoga najpodesnija - zato je bolje da kažeš više informacija - da bi ti ljudi rekli da li će ti to "leći"...

U svakom slućaju: uživaj! :)

karakondzula
27.01.2009, 22:33
kupio sam polovne skije 140 e, a pancerice su nove 120e, skije su 175cm, radius 15.5, ja sam visok 185, 85kg , i volim malo brzu voznju, i jednom godisnje po 10 dana na stazi, volim da voznja bude sa uzivanjem, nemam neko preterano iskustvo sa opremom , pa sam zbog toga pitao za savete, da vidim jel to valja...:D

wlad
28.01.2009, 00:09
Ma samo ti uživaj, cipele ako su ti udobne onda super - to je to :).

Skije, ako su dobro očuvane - još bolje.

Ako su bile rental skije, i mučene 2-3 sezone (da te ne plašim sada ;)) jahane po 60 dana u sezoni, duša im uzeta - i na kraju su se "preporodile" u nekom od naših servisa tako što im je podloga išlajfovana i izgledaju "kao nove". E ta ti je skija, i posle servisa *ovno kao što je bila i pre servisa, samo sređeno *no :). Ovo je naravno worst-case scenario - nadam se da nisi dobio uzeo takvu skiju...

U principu, pošto si uzeo novu cipelu, a kako je taj deo najvažniji za uživanje na snegu - dobro si prošao - naravno, podrazumeva se da si uzeo cipelu koja ti odgovara i ne žulja te.

Skija i da ne valja, bacićeš je i iznajmiti novu ;), a verovatno je ona isto OK.

Tek sada sam video naslov "Potrebna pomoc, brzo dok ne poludim...", zašto bi pobogu poludeo? Umesto da si presrećan što si kupio ski opremu :sm018: .

A za Nordica-u nalaziš Italijanske dokumente zato što je to IT firma...