Prijavite se

Pogledati punu verziju : Balkane moj...

stekan
18.01.2009, 11:35
Ne znam kako vi, ali ja živim u nerazvijenom, neobrazovanom, nekulturnom, divljem, itd. dijelu ove planete zvanom brdoviti Balkan, preciznije: sjeverozapadni dio BiH. To je mišljenje drugih, a ja se sa tim mogu, a i ne moram složiti. Tih drugih ima dosta, a među njima su sigurno šefovi Intersport-a zaduženi za BiH.

Juče u povratku kući sa zasluženog odmora, prolazeći kroz Gradišku (Bos. Gradišku) upratim Merkatorov objekat pored puta. Uz činjenicu da sam prethodnog dana slomio štap, odlučim da bacim pogled u Intersportovu radnju koja je sastavni dio svakog većeg Merkatora. Odgovarajuće štapove ne nađoh, kupih nekoliko sitnica po povoljnim cijenama, ali ostadoh šokiran jednim detaljem u ponudi:
Fischer RX9 sa Railflex FS10 vezovima model 06/07 sa cijenom od oko 450€ (oko 880KM). A prije par dana u Villach-u u Hervisovoj radnji u kompleksu Atrio vidjeh istu skiju, ali noviji 07/08 model sa klasičnim FS10 vezom za 180€.

Intersport-e, sram, stid i shame da te bude!

oggy
18.01.2009, 12:42
Willkommen zuruck, Herr Kantar!

A za Intersport... pa kad uzmes sav otpad koji ovom nerazvijenom, neobrazovanom itd. dijelu planete serviraju (ne Intersport, nego njemu slicni) npr. za hranu i pice - i to po solidnim cijenama, precijenjene skije ispadnu jos i najmanji problem...

tataratira
18.01.2009, 13:03
Da li je to karbonski štap pukao nakon 6-7 sezona ?

stekan
18.01.2009, 13:30
Zaboravih napomenuti da se od onih 180€ vrati MwSt (medved štojer), pa ispadne još jeftiniji.

Da li je to karbonski štap pukao nakon 6-7 sezona ?

Uzeh ga 1998-me u Italiji za 120.000 lira. Pravo me dobro služio 10 sezona. Valjda ću ga preboliti.

tataratira
18.01.2009, 14:01
Čuj lira hehehe, antika od karbona, ostavi taj za ukras
Kada ti bude teško, ima da ga se sjetimo