Pogledati punu verziju : da li moze stara gojzerica u noviju skiju
Iskopao sam gojzerice Sanmarco stare 20tak godina ali skoro ne koriscene, pa planiram da ih ponesem na planinu i iznajmim neke skije, ali ne znam dal ce da pasu za neke novije vezove, dal neko zna dal je to kompatibilno da ih ne nosim bez potrebe?
Pa gde si iskopao to. Dali znas da vecina danasnje mladezi ne zna razliku izmedzu gojzerica i pancerica, ako su to stvarno gojzerice.
Batali :sm008:, dobri samo za turno i to kada se ide na gore a za dole bolje se ne zezati i nosi prave pancerice makar i u rancu :smoke:
Ako ipak misliš na pancerice (skijaške cipele), nekada čuvene marke SanMarco (Stekan je na nekoj od tema pisao o nasledniku)... slobodno ponesi... paše i na nove vezove ko gooza na nošu...
Ne znam razliku izmedju pancerica i gojzerica, mislio sam da je isto. Ovo su skijaske cipele ili cizme koje se koriste sa obicnim skijama, to su onda valjda pancerice, i valjda ce da odgovaraju. Hvala na savetima
To vam je kada koristite strane stručne izraze kao pancerice/gojzerice/brile/ne-znam-ti-ja-šta.
Umesto da na našem lepo kažete, da vas ceo svet razume ski(jaške) cipele, planinarske cipele, cipele, patike, gaće i čarape :D :ok: .
To vam je kada koristite strane stručne izraze kao pancerice/gojzerice/brile/ne-znam-ti-ja-šta.
Umesto da na našem lepo kažete, da vas ceo svet razume ski(jaške) cipele, planinarske cipele, cipele, patike, gaće i čarape :D :ok: .
:ok:
Zamisli ono "brile", pa sta je sada to, pitao samog sebe, i na koi je to jezik :smoke:.
Ali ljudi sve nauce, neki lakse neki teze.
Neka proba neko "gojzerice" i spusti se sa njima pa ce da nauci razliku izmedzu njih i danasnjih "cipela za skijanje" :dziveli:
[QUOTE=hehehe;33813]Ako ipak misliš na pancerice (skijaške cipele), nekada čuvene marke SanMarco (Stekan je na nekoj od tema pisao o nasledniku)... slobodno ponesi... paše i na nove vezove ko gooza na nošu...[/QUOTE
Mislim da na kutijama Head-ovih pancerica i danas piše nešto kao: "Made by San Marco, Italy"
S obzirom da su stare "samo" 20 godina, sigurno su u pitanju pancerice i sigurno pašu u sve savremene skijaške vezove.
moj stari je nekada ima sanmarco pancerice
meni su tada izgledale sasvim solidno
mislim da bi ih ja oprobao :dontknow:
Ja skijam na Alpina krokodilkama, iz Ante Markovica vremena, nisu nesto, ali najbolje fiksiraju nogu od svega sto sam probao.
Jedini problem moze da bude ako je plastika okrtila sto je solidna verovatnoca ako su iskopane i nisu koriscene toliko vremena.. Kada sam iskopao caletove stare Alpina (mozda su i to krokodilke, podsecaju, mada ne znam) na tavanu pre par godina, raspala se plastika koja drzi gornju kopcu, na obe pancerice. Zato ti savetujem da ih pre odlaska na planinu iscimas po kuci/stanu da se nesto gadno ne bi desilo tamo..
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.