Prijavite se

Pogledati punu verziju : Marker M51 Titanium SC

dikan
10.01.2009, 12:10
Pozdrav svima,
molio bih Vas za 1 informaciju za šta služi polugica koja se nalazi napred na ovom vezu, može da se pomera levo-desno?
Hvala unapred.

dikan
10.01.2009, 19:24
Da li može neko da mi odgovori, jer sam totalni početnik?

dikan
11.01.2009, 14:07
Ima li koga?

Tadija_91
11.01.2009, 14:56
Evo ja cu da ti odgovorim ,ali nisam siguran , tako da ovo nemoj da uzimas za 100% tacno...
I na mojim marker vezovima postoji ta polugica, i ona sluzi za ukljucivanje i iskljucivanje piston mehanizma (mislim da ipak sluzi samo za sminku). U uputstvu pise da kada stoji u smeru skije, onda je klip u funkciji, i da je to pogodnije za stazu. Kada se prekidac(poluga) okrene u desnu stranu(samo u desnu stranu i moze da se okrene), onda bi trebalo da piston(klip) nije u funkciji, te da vez slobodnije seta po dasci, sto dovodi do smanjenja flexa(skija biva mekanija) i poboljsanja performansi u neutabanom snegu(prsic(cjelac(puder)))(eng.powder).Kladim se da niko ne oseca razliku.
Ako ti ,pak, nemas piston control mehanizam, onda ti ovo nista nece znaciti...
Najbolje je da polugicu(prekidac) drzis u polozaju u kom se polozaj prekidaca poklapa sa smerom skije(zaklapa sa skijom ugao od 0 stepeni).

dikan
11.01.2009, 15:37
Vez nema piston control i ja sam našao na netu podatak za vez koji to ima ovaj moj nema. Ja polugicu držim u smeru skije, ali sam mislio kad već postoji mora da ima neku namenu ima 2 pozicije levo-centar-2 pozicije desno. Na vezu postoji i oznaka Twin Cam, mada mislim da se to odnosi samo na petu a ne na prednji deo veza, šta znam.
Hvala na odgovoru. Ako saznaš još nešto otkucaj ;-)