Prijavite se

Pogledati punu verziju : Pomoziteeeeeeee!!!!!!!!!!!!

aki
10.01.2009, 11:05
Pozdrav svima, zamolio bih vas da mi pomognete oko izbora opreme, nikad nisam skijao, ali bih voleo da pocnem, zato sam odlucio da kupim opremu.Visok sam 187 tezak 90kg.Razmisljao sam da uzmem neke od ovih skija
speedwave 9
mag2
mag4
flow9.1
megafire9
salomon aero gt
fischer rx5
Ako mi neko preporuci neku od ovih skija molio bih ga da mi kaze i koja pancerica je najbolja uz tu skiju
hvala unapred

Z_L_I
10.01.2009, 22:32
ajd da ti dam par sugestija:
posto pocinjes ,nemoj da te mnogo buni marketing
brojevi, zapaljivi nazivi skija (to ostavi za kasnije)...
elan mag 2 ili ima jeftinih flow-a u metrou (bar je bilo)
fischer rx5 sasvim je ok za tebe
neka cipela sa manjim flexom (oko 50)
nordica je zakon za udobnost ili dalbello na primer (koristi search,
kakav ti je taban-sirok ili uzan,pravac neka bolje opremljena radnja,pa lepo obuci pancer. pa budi u njima 5-10min i tako)...
ne moze ti niko ovde nacrtati sta da uzmes(bar sto se cipela tiche)
najvaznije je da se mnogo ne razmisljas jer ne kupujes auto, jel?
poz!

Z_L_I
10.01.2009, 22:39
da zaboravih, mislim da bi tebi bila duzina od oko 168 OK!

aki
10.01.2009, 23:48
HVALA, u planet bajku sam nasao Flow 9.1, a u inter sportu speedwave 9, potrazicu negde i 10, po izgledu mi se dopala SALOMON aero gt ali sam na netu procitao da je suvise lagana i da se preporucuje laksim osobama
pancerice bih uzeo SALOMON x-wave 7 ili nordica sportmachine obe mi odgovaraju

Z_L_I
11.01.2009, 00:48
ajd jos jednom i necu vise:
speedwave nije daska za tebe.

nidza
11.01.2009, 01:14
Sudeći prema iskustvima svih ljudi za koje znam da su probali speedwave, ta skija pojma nemam za koga je uopšte napravljena?

aki
11.01.2009, 10:23
Znaci speedwave otpada, flow je za pocetnike to sam pronasao na netu, a meni je ova dobra 9.1 jer je tvrdja a ja sam dosta tezak, ako mislite da postoji bolja skija za mene vi pomozite, napisite, recimo da cena ide do nekih 26000 sa vezovima

11.01.2009, 10:48
Ajd da ti dam i ja jedan savjet, ako do sad nisi skijao nemoj odmah da kupujes opremu, prvo iznajmi u nekom rentalu kad budes na planini i ima dosta dobrih skija za iznajmiti. Probaj sto vise modela mozes i onda ako ti se svidi nekih od tih modela onda ga kupi. Posto hoces da kupujes opremu prvo kupi pancerice jer su one njavazniji dio opreme a kao sto sam ti naveo ranije skije iznajmi. Da ti neko kaze koja ti pancerica odgovara to ti niko ne moze reci, mozes samo u radnju i probavaj sto vise modela pa ona koja ti legne ti je kupis. Ako sam sta zaboravio nadopunice neko. Pozdrav.

nidza
11.01.2009, 11:59
Samo da potpišem ovo iznad. Nisam bio dovoljno koncentrisan da pročitam da nikad nisi skijao. Realno - razliku između navedenih skija ne bi ni osetio u početku, eventualno bi osetio razliku u dužini i tvrdoći.

Fokusiraj se na pancerice, skije iznajmi. Loše pancerice će da stave kraj na svaku tvoju želju da ponovo staneš na skije.

Flexon
11.01.2009, 18:10
najosnovnija je stvar uzeti dobre cizme
kako narod kaze cizma glavu cuva
a za ucenje je dovoljan i neki polovan model (barem za prvu sezonu)
pa kasnije odluciti u kojem pravcu ici
a sto se speedwave tice ja licno kad bih odlucio opet da skijam bilo sta
ispod magicne granice od 90
one bi usle u uzi izbor
svidja mi se waveflex ideja generalno

aki
11.01.2009, 20:03
Cizme cu uzet bez obzira kolika im bila cena, bitno je da su udobne, meni se dopao izgled SW ali bih pre uzeo 10 jer je 9 pravljena za inter sport, razmisljam i o MAG 4 slicna je cena kao FLOW 9.1 pa ne znam sta cu, ustvari pojma nemam

nidza
11.01.2009, 20:26
Uzmi Magfire 8 i oduzmi od svoje visine jedno 20cm. Savršeno za početak, a i za ozbiljno srednje skijanje. Ove moje su čak 24cm kraće od mene - probao sam 168 i manje su mi odgovarale.

Štagod uzeo, potrebna ti je skija kojom se što lakše skija, a Magfire je tu savršen.

Što je skuplja, tvrđa i ozbiljnija skija, potrebno ti je i veće znanje, snaga i kondicija. Isto važi i za cipele.

Ljudi se uglavnom mnogo više nalože nego što stvarno znaju da skijaju. Veruj mi da dobar skijaš na tarabi bolje izgleda nego amater na bilo kakvim skijama.

Posebna preporuka je da izbegneš u potpunosti race opremu (nisi je ni spominjao, ali prosto da nečim zaključim). Kad/ako jednog dana dođeš na stvarno visok nivo skijanja (recimo druga, ili treća sezona, u kojoj si napravio po 30tak skijaških dana ili više), gledaj šta voze instruktori. To je neki kompromis voznih karakteristika i udobnosti, jer si na planinu došao da uživaš svaki dan po nekoliko sati na skijanju, a sa preozbiljnom opremom tako nešto nije moguće.

Najbrže ćeš napredovati sa odgovarajućom opremom, ako je previše loša ili previše ozbiljna za tvoj skill - nećeš. Skijanje je isuviše skupo zezanje da ne bi imao odgovarajuću opremu.

Z_L_I
11.01.2009, 21:19
ovo sta voze instruktori ne vazi za Kopanik.
tamo vazi pravilo:
"ko ne vozi atomic race , da mu umre mama":)

aki
11.01.2009, 21:38
Hvala vam puno, pogledacu jos koju skiju po gradu, pa se ponovo vracam po vase misljenje

Baksuzzz
14.01.2009, 21:52
Ako mozes nazovi ili svrati do Planetbike-a. Ja sam pre neki dan tamo uzeo Magfire8 mada imaju neke cudne kombinacije cena/vezova kako ih prodaju. Mislim da je 168 duzina bila okok 11000 za daske i jos oko 4700 za vezove.
Mada ljudi su ti lepo rekli, najbolje je za pocetak da uzmes dobre cipele i iznajmis skije. Mislim da u PB imaju Magfire 8 kao rental dasku tako da mozes da probas.

pozz

aki
14.01.2009, 23:15
Ja uzo AC 3 Volki u planetu, rekli mi da je bolja od magfire8 i da je mogu koristiti i narednih 5 godina, vezovi su 8000

Baksuzzz
15.01.2009, 00:12
E pa srecno ti skijanje.:dziveli:
Mada moje je misljenje da te skije nisu za nekog ko tek pocinje sa skijanjem, ali sam ces najbolje videti kada krenes da li ti odgovaraju ili ne. A to da skije mogu da traju 5 godina, mogu sve skije uz dobro odrzavanje, to je ipak vise trgovacka prica :)

Srecno skijanje

aki
15.01.2009, 13:37
Nisam mislio da traju kao ono da su kvalitetne ito, nego da mogu da ih koristim i kada se naucim da skijam, takodje su mi naglasili da cu se nesto teze na njima nauciti da skijam ali da je sve u svemu skija strasno dobra

nidza
15.01.2009, 13:46
I Formula 1 je strašno dobar auto, ali nije baš zgodna za polaganje vožnje.

Srećno i čuvaj kosti, kolena i ligamente. Obavezno kupi kacigu.

aki
15.01.2009, 22:12
Ligamente nemam, ali kosti cu cuvati, ima i pancir da nosim ako treba