Pogledati punu verziju : sta kupiti posle atomic sl11 ?
vladimir
08.01.2009, 23:08
Zdravo svima,
Pre neke 2 nedelje na Kopaniku, negde na pola Duboke, pukne mi vez na Atomic SL11 (recimo da je model 2004, ako je uopste bitno). Vez (Atomic supercross) izgledaju prilicno jako, da ne kazem neunistivo, ali uspeo sam da mu j... kevu :( Cenim da su izgledi da ce neko moci da ga popravi vrlo mali, sem ako ne naletim na nekog ko ga ima u rezervi (ako neko moze da pomogne, bio bih mu vrlo zahvalan). Kako se krajem meseca ide u Austriju, kupovina skija izgleda neizbezna.
Dakle, uzeo bih neku neku tvrdju skiju, no ipak nesto meksu i laksu od SL11, sa kojom sam bio izuzetno zadovoljan. Upravljivost, stabilnost, sigurnost sa SL11 je sjajna, odlicno smo se slagali i svasta moze sa njom da se radi (sem mozda tog dubokog snega ali cak ni tu nije bila toliko losa koliko sam ocekivao) ali sam na kraju dana jedva stajao na nogama (za SL11 treba biti jak kao bik).
Recimo da je budzet za skiju sa vezovima nekih najvise 300 E. Ne bezim ni od dobro ocuvanih, polovnih primeraka. Ako imate nekih sugestija sta kupiti i gde, bicu vam vrlo zahvalan.
Pozdrav
Idi vidi u Planet bike sta imaju od skija sa testa. Mozda im je ostalo nesto zanimljivo, npr. nekog Volkla...
To su skije vozene nekoliko dana, a uklopio bi se u cenu.
Pa zna se.....Atomic SL 12 pb:smoke: :sm017:
designbvr
09.01.2009, 17:50
Probaj da odes (ili pozoves) salto M, mozda Goran ima neko resenje, ako uopste hoces da nastavis da se druzis sa tim ATOMIC-om :ski:
vladimir
09.01.2009, 18:25
Potpuno sam indeferentan prema tome ko je proizvodjac. Ono sto ce biti odlucujuce jeste odnos cena/kvalitet ali i vremenski trenutak jer skiju moram kupiti u narednih 20-ak dana. Dakle, najbolja moguca skija za nekih max 300E ce pobediti. Nisam bas siguran da bolji Atomic modeli mogu da se uklope u tu cenu. Sta mislite o nekim Fisher modelima (npr. Fischer AMC 76) i gde bih mogao da ih nadjem?
BTW. Videh danas u Intersportu Elan Magfire 10 za nekih 25 000 dinara (snizeno sa 40 000 !??) ali nisam siguran da li je to prava skija za mene.
Potpuno sam indeferentan prema tome ko je proizvodjac. Ono sto ce biti odlucujuce jeste odnos cena/kvalitet ali i vremenski trenutak jer skiju moram kupiti u narednih 20-ak dana. Dakle, najbolja moguca skija za nekih max 300E ce pobediti. Nisam bas siguran da bolji Atomic modeli mogu da se uklope u tu cenu. Sta mislite o nekim Fisher modelima (npr. Fischer AMC 76) i gde bih mogao da ih nadjem?
BTW. Videh danas u Intersportu Elan Magfire 10 za nekih 25 000 dinara (snizeno sa 40 000 !??) ali nisam siguran da li je to prava skija za mene.
u kom intersportu ? juche su bile 31 000 u Intersportu u Bg
vladimir
10.01.2009, 01:47
u kom intersportu ? juche su bile 31 000 u Intersportu u Bg
Intersport, Merkator, Beograd... mada ne iskljucujem mogucnost da sirim dezinformacije... i ja sam malo zbunjen.. skije su bila plave a na netu pronalazim samo magfire 8 u plavoj boji....
Je'l to i dalje valjaju one modele od pre 3 godine? To tako nije kul cena. Prošla 8mica je bila žuta - baš žuta, skoro ko limun, sad i ne znam koja joj je oznaka.
http://i98.photobucket.com/albums/l242/n1dza/Svastara/magfire.jpg
Intersport, Merkator, Beograd... mada ne iskljucujem mogucnost da sirim dezinformacije... i ja sam malo zbunjen.. skije su bila plave a na netu pronalazim samo magfire 8 u plavoj boji....
da plava magfire 10 2007god kada sam ja bio pre 2 dana cena je sa 40 000 bila kao spushtena na 31 000
...
imaju i magfire 6 2008 za 25-6 000 ...
nisu normalni
milos_pg_91
10.01.2009, 18:00
da plava magfire 10 2007god kada sam ja bio pre 2 dana cena je sa 40 000 bila kao spushtena na 31 000
...
imaju i magfire 6 2008 za 25-6 000 ...
nisu normalni
Zar postoji magfire 6 2008?
I ja prvi put čujem. Evo vam gore fotka mojih skija, sve iz te godine bi trebale da liče na to, samo u drugim bojama.
ajd nadji negde head supershape, zivo me
zanima ta skija (tj.mogao bi neko da napise
o njoj-nisam gledao search dal nesto vec ima)!
inace mislim da ti je taj felkl odlican...
I ja prvi put čujem. Evo vam gore fotka mojih skija, sve iz te godine bi trebale da liče na to, samo u drugim bojama.
Za Elan, ako su nove, lako možeš da vidiš koja je "generacija" (pošto prodavci svašta pričaju). Na nalepnici koju zalepe na podlogu skije piše serijski broj koji počinje sa godinom proizvodnje, pa ako kreće sa 2007XXXXX onda je za sezonu 2008 :) i sl..
Vladimire, posto ides u Austriju na skijanje razmisli o tom da skije kupis tamo. Postoje neverovatna snizenja proslogodisnjih modela.
Bata Bane
12.01.2009, 21:53
A da ti ja prijatelju prodam vez koji ne moze da pukne, razmisli malo o tome ER 17:ok: :cug:
vladimir
12.01.2009, 23:20
Vladimire, posto ides u Austriju na skijanje razmisli o tom da skije kupis tamo. Postoje neverovatna snizenja proslogodisnjih modela.
Dobra ideja. Razmisljao sam o tome. Medjutim, cini mi se malo komplikovano. Morao bih da kupim skiju u kratkom intervalu, sta ako ne nadjem nesto zanimljivo, onda da bih morao da rentam itd....
A da ti ja prijatelju prodam vez koji ne moze da pukne, razmisli malo o tome ER 17:ok: :cug:
I ovaj supercross ili kako se vec zove vez na SL11 je izgledao neunistivo pa ga polomih samo tako .... Jesi li ozbiljan za taj ER 17? Jbg. prepostavljam da on ne moze da ide na Volkl AllStar koji mi je trenutno prvi favorit za kupovinu.
Nemanjus
13.01.2009, 08:06
A da razmisliš o fischeru?
Npr:
http://www.fischerskis.com/en/products_ski.php?show=detail&id_product=17919
:dziveli:
vladimir
13.01.2009, 11:22
A da razmisliš o fischeru?
Npr:
http://www.fischerskis.com/en/products_ski.php?show=detail&id_product=17919
Svakako... Samo , nisam u nasim prodavnicama primetio neku povoljnu kupovinu kad je Fischer u pitanju. Ako neko ima neki dobar tip za kupovinu Fischer skije, bio bih mu vrlo zahvalan.
Sto se tice ove skije ciji si link stavio, malo me plasi da uzmem dual radius skiju bez prethodnog probanja jer nikad nisam vozio skiju pravljenu u toj tehnologiji.
Bata Bane
13.01.2009, 12:28
Dobra ideja. Razmisljao sam o tome. Medjutim, cini mi se malo komplikovano. Morao bih da kupim skiju u kratkom intervalu, sta ako ne nadjem nesto zanimljivo, onda da bih morao da rentam itd....
I ovaj supercross ili kako se vec zove vez na SL11 je izgledao neunistivo pa ga polomih samo tako .... Jesi li ozbiljan za taj ER 17? Jbg. prepostavljam da on ne moze da ide na Volkl AllStar koji mi je trenutno prvi favorit za kupovinu.
Druze vez je preozbiljan, skala mu je od 6-17, ako to budes uspeo da ostetis ja ti vracam pare sa zadovoljstvom, mozes ga pogledati u ski oglasima, i procitati komentare.
zloglasni
13.01.2009, 20:02
Head i.supershape je verovatno ono sto trazis samo ne znam dal ce se uklopi u cenu
Nemanjus
14.01.2009, 07:34
Ovako:
http://cgi.ebay.de/NEU-Head-I-Supershape-SP-13-FF-11-Modl-08-09_W0QQitemZ380065290312QQcmdZViewItemQQptZSport_S kisport_Skier?hash=item380065290312&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1231|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18
ili ovako (ovu bih rado posedovao):
http://cgi.ebay.de/HEAD-CHIP-Supershape-HEAD-RFD-12-Laenge-waehlbar-NEU_W0QQitemZ360122913693QQcmdZViewItemQQptZSport_ Skisport_Skier?hash=item360122913693&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1231|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18
:sm017:
vladimir
14.01.2009, 11:34
Ovako:
http://cgi.ebay.de/NEU-Head-I-Supershape-SP-13-FF-11-Modl-08-09_W0QQitemZ380065290312QQcmdZViewItemQQptZSport_S kisport_Skier?hash=item380065290312&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1231|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18
ili ovako (ovu bih rado posedovao):
http://cgi.ebay.de/HEAD-CHIP-Supershape-HEAD-RFD-12-Laenge-waehlbar-NEU_W0QQitemZ360122913693QQcmdZViewItemQQptZSport_ Skisport_Skier?hash=item360122913693&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1231|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18
:sm017:
I jedna i druga skija su mi pri vrhu liste zelja ali iskljucivo na osnovu googlanja. BTW. gde se u BG-u mogu kupiti Head skije ? Nisam ih nesto vidjao po standardnim prodavnicama..
IT skijaš
14.01.2009, 11:52
Head imaš u Delta City-u i nekad je bio (ne znam da li i sad ima) u Bulevaru Kralja Aleksandra (preko puta Tašmajdanskog parka, kod pekare Vladimir)
Nema na Bulevaru vise, u Delta city-ju da.
omeglass_wc
18.01.2009, 00:09
probaj neku slalomsku DYNASTAR skiju...malo je kod nas poznata i ja nisam cuo dok nisam probao pre dve godine....ona je meksa od race varijanti kao sto je sl 11, ali zato je veoma prastajuca skija..moze i dubok sneg i pista...naravno na utabanoj stazi se nece ponasati kao sl11, ali pruza veoma dosta...npr. moj drug je uzeo elan speedwave 12 i kad smo se malo menjali, on se u elan potpuno razocarao i otkacio za mojom omecarve...a moja daska je bila 100 evra jeftinija...probaj neku iz serije omeglass speed...
vladimir
18.01.2009, 12:27
probaj neku slalomsku DYNASTAR skiju...malo je kod nas poznata i ja nisam cuo dok nisam probao pre dve godine....ona je meksa od race varijanti kao sto je sl 11, ali zato je veoma prastajuca skija..moze i dubok sneg i pista...naravno na utabanoj stazi se nece ponasati kao sl11, ali pruza veoma dosta...npr. moj drug je uzeo elan speedwave 12 i kad smo se malo menjali, on se u elan potpuno razocarao i otkacio za mojom omecarve...a moja daska je bila 100 evra jeftinija...probaj neku iz serije omeglass speed...
Beosport ima par Dynastar modela od kojih je najaci Dynastar Contact (bez dodatnih oznaka tipa 4*4 ili limited, dakle samo contact). Ako se ne varam ta skija bas i ne spada u vrh njihove ponude ali razmisljam da bas tu skiju preporucim sestri koja dosta dobro skija (skija od malih nogu) ali nije neki ljubitelj agresivne voznje. BTW. znas li gde kod nas naci bolje Dynastar modele ?
omeglass_wc
18.01.2009, 15:15
kod nas samo beosport, ali znam da nije neka ponuda...taj CONTACT, TACNIJE CONTACT ST, i nije toliko losa daska za te pare, pogotovo ako ne skija agresivno i sto je zensko...trebalo bi da fino drzi u zaokretu, pogotovo duzem, ali ne hvataj me za rec jer nisam probao...bila je u ceni sa mojim omecarvom, koji je izrazito dobar, ne naravno kao race skija, ali je super jer dosta prasta i ne umara kao neki race model, koji ti razbije noge ako nisi spreman...kod nas ces tesko naci neki bolji model, jedino da probas u inostranstvu, francuski ili americki e-bay, koji ima dobru ponudu, a pogotovo sto su zenski modeli jeftiniji...ili ako nije mnogo teska za 150 evra moze naci neki junior race model do 150cm...
vladimir
18.01.2009, 23:42
Obisao vecinu prodavnica u BG-u i ovo su meni najzanimljivije ponude
- volkl supersport allstar titanium (model 06/07) cena: 28000 din
- Fischer RC4 (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) Race SC (ako se ne varam model 07/08) cena: 31000
- Fischer RX8 (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:;) fire (07/08) : cena: 26000 din
Moracu da odem jos jednom do Planet Bike-a i detaljno pogledam ponudu ali ce izbor najverovatnije pasti na jedan od ova tri modela. U malim oglasima ima jedan supershape iz 2007 koji je takodje zanimljiv ali treba pogledati u kakvom je stanju.
vladimir
19.01.2009, 00:05
Head imaš u Delta City-u i nekad je bio (ne znam da li i sad ima) u Bulevaru Kralja Aleksandra (preko puta Tašmajdanskog parka, kod pekare Vladimir)
Da ne zaboravim da prokomentarisem odlazak u ovu prodavnicu. To sto su cene visoke je i bilo ocekivano. Prodavacica otprilike tesko da je ikad stala na skije a o skijama zna one napamet naucene podatke o radijusu, duzini i ceni (nije da se nisu uopste potrudili) ali i tu se zbunjivala pa nam je davala neke pogresne odgovore. U svakom slucaju, definitivno najmanje "skijaska" radnja od svih ostalih u kojima sam bio.
Imaju Supershape za nekih 35000 din ali nemaju vezova koji mogu na njih, pa se ti sam snalazi. Btw. prvi odgovor koji sam dobio na pitanje o ceni je bio 25000 din(provereno, isto je culo jos 2 ljudi koji su bili sa mnom) i taman kad sam se nalozio i poceo da je bombardujem pitanjima posle 5 minuta ona kaze: "Pa nije 25000, ko vam je to rekao. cena je 35000." Kad je nisam gadjao nekim stapom koji mi je bio pod rukom....
To je tacno. Bio sam tamo i nemam neku zelju da odem ponovo. Oni se ponasaju kao da dzabe nesto dele.
Elem, video sam u Intersportu u Merkatoru Volkl Tigershark 10 za 24.000 sa vezom.
Radi se o allmountain skiji, koliko sam ja cuo, nasledniku Allstara.
vladimir
19.01.2009, 11:25
To je tacno. Bio sam tamo i nemam neku zelju da odem ponovo. Oni se ponasaju kao da dzabe nesto dele.
Elem, video sam u Intersportu u Merkatoru Volkl Tigershark 10 za 24.000 sa vezom.
Radi se o allmountain skiji, koliko sam ja cuo, nasledniku Allstara.
Kakav sam ja lik.... uopste nisam video tu skiju i ne secam se ni jednog volkl-a u merkatoru :( Kako god, i ovo mi deluje vrlo zanimljivo. je li ovaj model u pitanju : http://www.volkl.com/ski_07/tigershark_10.html ili onaj sa power switch-om ?
Nisam ni ja sad siguran...pozovi ih 2015441
Tadija_91
19.01.2009, 16:43
Da ne zaboravim da prokomentarisem odlazak u ovu prodavnicu. To sto su cene visoke je i bilo ocekivano. Prodavacica otprilike tesko da je ikad stala na skije a o skijama zna one napamet naucene podatke o radijusu, duzini i ceni (nije da se nisu uopste potrudili) ali i tu se zbunjivala pa nam je davala neke pogresne odgovore. U svakom slucaju, definitivno najmanje "skijaska" radnja od svih ostalih u kojima sam bio.
Imaju Supershape za nekih 35000 din ali nemaju vezova koji mogu na njih, pa se ti sam snalazi. Btw. prvi odgovor koji sam dobio na pitanje o ceni je bio 25000 din(provereno, isto je culo jos 2 ljudi koji su bili sa mnom) i taman kad sam se nalozio i poceo da je bombardujem pitanjima posle 5 minuta ona kaze: "Pa nije 25000, ko vam je to rekao. cena je 35000." Kad je nisam gadjao nekim stapom koji mi je bio pod rukom....
Pozitivna stvar je to sto u ovoj prodavnici drze i sire TT modele....samo nemaju neke junacke duzine...prodavac mi je rekao da su do sad prodali 4-5 TT skija, sto uopste nije los rezultat za ovako malu prodavnicu...
Drze i mammut jakne, koliko znam ovo je drugo mesto u gradu, ali je lose sto imaju samo neke nove, fancy modele od po 50000...
Ne znam da li si pazario skije, ali video sam Elan Ripstick u Metrou, ostao jedan par 170, za 19.000. Mislim da je to jako dobra kupovina.
vladimir
25.01.2009, 19:54
Ne znam da li si pazario skije, ali video sam Elan Ripstick u Metrou, ostao jedan par 170, za 19.000. Mislim da je to jako dobra kupovina.
Slazem se da ovo izgleda kao odlicna kupovina, no ganjam slalomsku skiju a ako se ne varam ovo je veleslalomska skija. U svakom slucaju zahvaljujem na na informaciji.
U najuzi izbor mi je usao i Elan SLX Race Fusion Pro pa se sada dvoumim izmedju njih i Fischer RC4 Race SC. Dodatnu dilemu mi unosi cinjenica da sam i jednu i drugu skiju nasao u visini 165 cm a prodavaci su me naplasili da je to mozda previsoko za moju visinu (178cm, 78kg). Btw. Atomic sam vozio u visini 164cm. Ako neko moze da mi pomogne da resim ovu dilemu oko visine bio bih mu vrlo zahvalan.
ja bih uzeo ripstick za te pare ne moze bolje
Slazem se da ovo izgleda kao odlicna kupovina, no ganjam slalomsku skiju a ako se ne varam ovo je veleslalomska skija. U svakom slucaju zahvaljujem na na informaciji.
U najuzi izbor mi je usao i Elan SLX Race Fusion Pro pa se sada dvoumim izmedju njih i Fischer RC4 Race SC. Dodatnu dilemu mi unosi cinjenica da sam i jednu i drugu skiju nasao u visini 165 cm a prodavaci su me naplasili da je to mozda previsoko za moju visinu (178cm, 78kg). Btw. Atomic sam vozio u visini 164cm. Ako neko moze da mi pomogne da resim ovu dilemu oko visine bio bih mu vrlo zahvalan.
Pretpostavljam da ti skija ne treba za takmičenje već za rekreativno skijanje u kraćim zavojima. U toj varijanti sam siguran da ti 165 cm nije predugačko. A dobićeš malo i na stabilnosti pri većoj brzini.
Jedino mi malo nije jasan izbor modela. Ja u istu ravan stavljam Elan Race SLX sa Fischer RC4 Worldcup SC, kao i Elan Race SL sa Fischer RC4 Race SC. Sve su to fenomenalne skije, ali prva dva su osjetno tvrđi od druga dva modela.
ja bih pre gadjao 160 ali ti najbolje znas
sta ti godi vise...
takodje, ja bih pre gadjao taj f sc.
da me sad ne napljuju teoreticari,nekako
mi tih 109 na ripsticku napred deluje `slabasno`,
ali da ipak ne kudim konja koga ne ...
vladimir
25.01.2009, 21:50
Pretpostavljam da ti skija ne treba za takmičenje već za rekreativno skijanje u kraćim zavojima. U toj varijanti sam siguran da ti 165 cm nije predugačko. A dobićeš malo i na stabilnosti pri većoj brzini.
Jedino mi malo nije jasan izbor modela. Ja u istu ravan stavljam Elan Race SLX sa Fischer RC4 Worldcup SC, kao i Elan Race SL sa Fischer RC4 Race SC. Sve su to fenomenalne skije, ali prva dva su osjetno tvrđi od druga dva modela.
Mator sam ja za takmicenja a i nisam bas tako dobar skijas.Sto se tice veze izmedju stabilnosti i duzine pri vecim brzinama i ja sam tako rezonovao ali me prodavci zajedno sa nekim slucajnim kupcima-strucnjacima uplasise i pokolebase. Ne plasim se da li cu moci da ganjam skiju bilo koje duzine, ali bih voleo da izvucem maksimum iz nje i uzmem optimalnu duzinu.
Totalna sam neznalica kada su modeli skija u pitanju. Kada na red dodje zamena skija (jednom u n godina) malo se informisem, pronadjem nesto sto mi se ucini zanimljivim a onda sve to ispari do sledeceg puta. Znam da je Elan SLX tvrdji od Fischera ali nisam znao da je u pitanju znatna razlika, kako ti kazes. Ako je tako, onda mislim da cu ipak da idem na Fischer. Ipak bih da malo promenim i pobegnem od ekstra tvrdih skija kakva je bio Atomic SL11.
Računaj da ti stručnjaci koji skijaju na domaćim skijalištima slabo mogu savjetom pomoći oko skija za austrijska skijališta. Ako nikada nisu osjetili širinu, dužinu i uređenost austrijskih (francuskih, talijanskih) staza, njihovo iskustvo sa Jahorine ili Kopa slabo će ti pomoći.
vladimir
25.01.2009, 22:35
Hvala ljudi, vec ste mi puno pomogli. Sad cu malo da zloupotrebim vasu dobrotu ali i potrebu da pokazete svoje strucno znanje :) i postavim jos jedno pitanje . Za iste novce kao i Fischer RC4 Race SC u Intersportu-Merkator, moze se kupiti Elan SpeedWave 13. Prodavac tvrdi da se neke skije rade specijalno za intersport i da je speedwave 13 jedna od njih. Googlanjem sam se uverio da covek prica istinu a i sam sam u Intersportu primetio nekih skija koje nigde drugde nisam video (o nekima je bilo reci ovde na forumu)
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/forum.php?a=1&b=2463
http://www.intersport.de/winterguide/produkte/produkt/Speedwave_13_Fusion_~_14/ (http://www.intersport.de/winterguide/produkte/produkt/Speedwave_13_Fusion_%7E_14/)
Dakle, ako je kao sto ljudi tvrde, ovaj speedwave 13 u stvari speedwave 14 koji izgleda kao 12, zanima me sta mislite o toj skiji i da li moze da se poredi sa gore spomenutim Fischerom?
Jedina razlika izmedju Speedwave 12 i Speedwave 14 je u slojevima titanijuma, 12-ka ima jedan, a 14-ka dva. Na ovom linku sa skijanje.hr tip tvrdi da je to "12-ka kojoj je dodan jedan sloj titanijuma", ali cisto sumnjam da je to tacno, jer ne vidim zasto bi u Intersportu spustali cijenu svojih modela dajuci "slabiji" naziv skiji nego sto stvarno jeste... prije ce biti da je to neka 12-ka.
Vozio sam i jednu i drugu na nekom testu, al davno to bijese (2 godine), znam da mi se 12-ka nije nimalo dopala, bila je nekako... ne znam kako bi se izrazio, prelagana... nekako nisam mogao dobro da je "osjetim", a uz to i prilicno slab rebound. 14-ka mi se puno vise dopala. Stekan vjerovatno moze bolje da uporedi te skije, jer je u vlasnistvu imao i 12-ku i RC4.
Računaj da ti stručnjaci koji skijaju na domaćim skijalištima slabo mogu savjetom pomoći oko skija za austrijska skijališta. Ako nikada nisu osjetili širinu, dužinu i uređenost austrijskih (francuskih, talijanskih) staza, njihovo iskustvo sa Jahorine ili Kopa slabo će ti pomoći.
Da ne bude zabune, ovdje sam mislio samo na dužinu skija, jer npr. na Jahorini su staze vrlo uske , kratke, neujednačenog nagiba i vrlo često zaleđene, tako da na Jahorini ima smisla ići na kraću dužinu.
Imao sam jednu sezonu i 14-ku i smatram da su 14-ka i Race SC vrlo uporedive skije. 13-ka je 12-ka preimenovana za InterSport. Ako su kraći zavoji prioritet, moj glas ide za Elan Race SL ili Fischer Race SC.
Ja sam probao 10-ku i kad sam presao sa Allstara na nju, kao da sam uzeo neku deciju skiju. Verujem da je drugaciji utisak sa 12 ili 14, ali nisam nesto odusevljen. Tako da se slazem sa Stekanom.
pa ti jos ne uze skije...
ma batali teoriju vishe,vis da na kop-u krenule
ljubicice a koliko cujem i na Borovecu krajem prosle
nedelje bila kisa...
vladimir
26.01.2009, 17:42
pa ti jos ne uze skije...
ma batali teoriju vishe,vis da na kop-u krenule
ljubicice a koliko cujem i na Borovecu krajem prosle
nedelje bila kisa...
Zato ga u Kitzbuhelu-Austrija ima vise nego dovoljno a od vikenda, eto mene tamo :ski:. Jeste bilo kise dan pred legendarni spust na Streif-u odrzanom u subotu ali ne brinem za sneg.
BTW. u pravu si, mnogo teoretishemo....
vladimir
27.01.2009, 20:56
Taman sam se odlucio za onaj Fischer RC4 Race SC i planirao da sutra odem i pazarim ih, kada danas prilikom kupovine nekih potrebstina za auto u Metrou, obidjoh sekciju sa skijama i videh ranije spomenuti Elan Ripstick. Za 19 000 to je stvarno sjajna kupovina i s obzirom na evidentnu razliku u ceni (skoro duplo manje para) opet sam u dilemi :glavaozid. Upravo googlam o ovoj skiji ali na netu nema previse informacija, mada su skoro svi komentari pozitivni. Iako je skija pre svega veleslalomska, cini mi se da bi trebalo da moze da se ganja i na kratke, ostre slalomske zavoje odnosno neki ljudi tvrde da je skija negde izmedju slalomske i veleslalomske (Sidecut: 109-66-98 size/radius: 170/14.3) Neki od vas su preporucivali Ripstick neki su bili skepticni a ja se pitam da li bi odgovarao mom stilu voznje.
Sta mislite ?
Ripstick je odlična skija po svim review-ima, ta ponuda za 19k dindži je odlična, da meni treba sada on-piste skija - sigurno bi se zaleteo u tu kombinaciju :dziveli: .
vladimir
27.01.2009, 22:29
Ripstick !
jedino sto me plasi jeste da Ripstick nije pre svega veleslalomska skija i da ne izgubim lakocu sa kojom sam sam izvodio kratke zaokrete.
vladimir
27.01.2009, 22:31
da me sad ne napljuju teoreticari,nekako
mi tih 109 na ripsticku napred deluje `slabasno`,
ali da ipak ne kudim konja koga ne ...
Nije mi bas najjasnije sve ovo... ripstick ima 109 na vrhu sto bi ga ako se ne varam svrstalo u veleslalomski model ali isto tako 170cm ima relativno mali radius od 14m, sto je blize slalomskim nego veleslalomskim
Džaba ti svo teoretisanje dok ne probaš skiju i vidiš koja ti najviše odgovara. Ja sam imao neke Elan modele, probao SL i SLX i zaključio da neću nikad u životu kupiti Elan skije, dok mi se Fischer rc4 sc više sviđao( mada bi sada jedino kupio wc). Ali i pored svega ovoga izgleda da je tebi najveći problem zmija u džepu, izvadi je i kupi neku skiju, pa bila to i Elan.:sm022:
Logicno je daje sirina gore oko 119,a ne 109.
Nije mi bas najjasnije sve ovo... ripstick ima 109 na vrhu sto bi ga ako se ne varam svrstalo u veleslalomski model ali isto tako 170cm ima relativno mali radius od 14m, sto je blize slalomskim nego veleslalomskim
:)
jedino sto me plasi jeste da Ripstick nije pre svega veleslalomska skija i da ne izgubim lakocu sa kojom sam sam izvodio kratke zaokrete.
:D
Neznam zasto al mi ovaj vladimir strasno simpatican;
vladimir
28.01.2009, 11:38
:)
:D
Neznam zasto al mi ovaj vladimir strasno simpatican;
Sad me jos i zezaju.... puko' sam skroz ... tako mi i treba :sm022:
vladimir
28.01.2009, 17:41
I bi Fischer ... nekako prelomih na kraju. Da sam razmisljao jos jedan dan, ko zna sta bi mi sutra bio favorit : (
U svakom slucaju, hvala svima koji su pomogli u ovom mukotrpnom procesu odabira skije. Vec za vikend ce imati vatreno krstenje a kad se vratim sa zimovanja eto mene sa utiscima.
vladimir
18.02.2009, 18:46
Zaboravih da raportiram neposredno po povratku sa skijanja ali nije ni sad kasno. Trebalo mi je svega par sati da se priviknem na skiju i zakljucim da je Fischer RC4 mnooogo zabavnija skija od SL11 koji je odlican ali jednostavno pretezak da bi se sa njim uzivalo ceo dan. Ono sto me je posebno odusevilo jeste sto sam tek sa ovom skijom (a i sirokim Austrijskim stazama) otkrio koliko zabavan moze da bude pravi carving. Probao sve vrste terena sem dubokog svezeg snega i ekstra zadovoljan.
Jos jednom hvala svima na pomoci. Pozdrav
nije to nista vidjeces ako jednoga dana oprobas 90+ skiju
sta znaci zabavno
alpinista
19.02.2009, 10:56
nije to nista vidjeces ako jednoga dana oprobas 90+ skiju
sta znaci zabavno
Ili mozda RaceTiger-a SL . . . s njom moze biti zabavno i po dubokom snijegu,vjeruj mi :ok: :sm021:
moze kad padne 20 cm na uredjenoj stazi
probaj kad padne 20 cm na ne uredjenoj
pa ces da vidis kako izgleda klizna povrsina poslije jedne voznje
samo za smece :dontknow:(mislim naravno prvih 20 cm bez prijasnje podloge )
Videh danas u Intersportu Elan Magfire 10 za nekih 25 000 dinara (snizeno sa 40 000 !??) ali nisam siguran da li je to prava skija za mene.
Sada imaju dodatnih 20% popusta, ostala je ta Magfire Ti 10 za 25,000 - 20% = cca. 20k dindzi.
Da li se isplati ta kupovina? Model je valjda 06/07...
kako sta kupiti pogledajte oglase
daki skoro poklanja elan osmice
vladimir
24.03.2009, 16:43
Dobih sledece pitanje na mail pa rekoh da podelim sa svima
Vladimire,ako sam dobro shvatio kupio si fischer RC4 race sc pro.to je skija koju i ja meracim cele sezone ...vidim da si zadovoljan,mozes li jos neki utisak,kako je kad naijdes na nanose snega,kako kad staza popusti,razmeksan sneg...kapiram da bi zbog 67u struku trebalo da bude ok. Imam i dilemu oko duzine,ja sam oko 178cm i valjda bih trebao 165 sa r14m ali me nekako vise vuce 160 zbog manjeg radiusa od 13m. Kazi druze sta mislis.Pozzzz
Ovako.. Skija je na uredjenim stazama zakon. Pod uredjenim stazama podrazumevam utabane staze kakve ces videti u Austriji, Francuskoj itd.. Dakle, na takvoj stazi ako si dobar skijas , mozes da radis sa njom sta god hoces. Kratki, dugi, brzi, spori zaokreti, sve je lako.
Sto se tice polu-uredjenih tj. neuredjenih staza kakve su po pravilu kod nas (Kopaoni, Jahorina) stvar je nesto drugacija. Pre 2 nedelje sam ih prvi put provozao na Kopu po ekstremno lose sredjenim stazama i trebalo mi je nesto vremena da se prilagodim. Na takvoj stazi RC4 ne briljira jer i nije namenjena za takvo okruzenje ali za jednu slalomsku skiju, vise je nego dovoljno dobra. Kako je taj vikend bilo dosta dubokog snega proveo sam prilicno vremena i lomeci se po njemu:( . Cak i tu su se pokazale dosta dobro iako je vidljivo da nisu pravljenje za to okruzenje (morao sam da se malo vise naginjem pozadi, jer su u suprotnom propadale kroz sneg) .
Sto se tice duzine, iste smo visine i ja sam uzeo 165 cm iako su me neki nagovarali da uzmem 160 i ni malo se nisam pokajao zbog toga pa to i tebi savetujem (hvala drugarima sa foruma na preporukama za 165)
nadam se da sam pomogao.
Pozdrav
drug suri
25.03.2009, 15:28
hvala za odgovor,tako sam nesto i mislio,a slicni su utisci i na stranim sajtovima, ne vidim koju bih drugu mogao,tako da cu je najverovatnije potaziti na ebay posto ne verujem da se ovde moze naci povoljnije(ako neko zna nesto neka napise,plz) a kad malo razmislim 165 je ok jer i to ce malo kompenzovati te njene mane po ne uredjenim stazama ali i struk od 67 (atomic 65,elan slx 66) Pozdrav
Cini mi se da sam danas u InterSportu Roda Centra u Sapcu (Merkator) video bas te Fischer RC4 race, R14, 165, cena oko 25k din, ali nisam bas 100% siguran, gledao sam vise pari skija. Prosetacu i pogledati ponovo dok sam jos tu pa javljam, ne znam koliko je hitno.
Obrati pažnju da li iza oznake "Race" piše i "SC". Ako je samo "Race", to je osjetno lošija skija.
drug suri
26.03.2009, 15:35
ako je ovogodisnja onda treba da pise fischer RC4 race SC pro ,proslogodisnja nema ovo pro,a vez uglavno ide FS11 i naravno railflex2 ,100jan,pogledaj molim te, pa javi da li je i koja je i da li ima 165cm pa da palim auto....25k je super cena ,na ebay se krece oko 250e+15e posta+10e montaza veza
Ne znam da li ces se razocarati ili ne, malo pre sam bio tamo, ipak jeste taj RC4 race SC pro, ali duzina je 160, R13 117-67-99, i mozda i najbitnije od svega je cena koja je 36.560 din, juce sam upamtio cenu od progressora koji je stajao pored :sm022: E sad ovde kasne sa spustanjem cena u odnosu na Novi Sad, a verujem i Beograd, pa ako ima neko tamo da ti to pogleda, mozda i nadje tu dasku 165, a i po povoljnijoj ceni. Slikao sam telefonom, nemam trenutno kabal da uploadujem slike, mislim da cu veceras.
(Primer kasnjenja: Magfire10Ti u BG i NS je ~20k, dok je ovde 25k)
:sm018:
drug suri
26.03.2009, 15:56
sad sam zvao Rodu u Sapcu, ta je skija ali imaju samo 160cm i malo je skuplja tj tacno 36560rsd tako da se tu vec vise isplati ebay.
drug suri
26.03.2009, 16:01
100jan (http://www.skijanje.co.rs/forum/member.php?u=736) ,dok ja pisao i ti napisao svoj post,u svakom slucaju hvala.Ne znam da li treba cekati jos popusta i da li ce ih biti ...da ih ne povuku pa da cekaju sledecu sezonu
Ako neces na skijanje uskoro, mislim da ne moras da zuris, skuplje (valjda) nece biti, a uvek ti ostaje e-bay opcija.. Koliko znam oko nove godine bude nekih snizenja/akcija u Intersportu, tako da mozda bolje sacekaj sledecu sezonu, pogotovo ako je ovogodisnji model. U svakom slucaju srecno sa kupovinom!
P.S. Kad si online, ili neko drugi cijih postova ima u threadu, ispod imena i detalja ima zeleni kruzic :)
drug suri
27.03.2009, 13:07
@Vladimir, nisam procitao ili mi je promaklo, poredjenje atomic sl11 i ovaj fischer sc,koju si duzinu atomica vozio (posto smo iste visine) i da li je zamena ok posto kapiram da su ove dve skije tu negde, sem duzine...i struka.. i radijusa..i...Pozz.
zasto uopste mijenjati atomic sl11 za drugu skiju istih ili slicnih karakteristika
mene samo zanima zasto ne ostaviti atomic i uzeti drugu skiju
neku malo univerzalniju koja ce nadopuniti slalom skiju
osim ako je u pitanju profesionalno bavljenje tom vrstom skijanja
gledam ljudi ovdje iz godine u godinu mijenjaju slalom skiju za slalom skiju
i ne razumijem poentu :dontknow::sm022:
ako vec postoi mogucnost kupovanja vise pari zasto nemati pravi alat
za odredjene uslove
kad neko kaze da se slalom skija super ponasa u dubokom snijegu ja bih kantnom vene uzduz rezo
moja poenta je samo da se sa pravim alatom puno bolje uziva u skjanju
a isto tako i napreduje
drug suri
27.03.2009, 18:16
Flexon,malo sam nov na ovom forumu ,ali da pitam : jel ti vozis cist carving na ovim velikim radijusima koje imas (21m-41m),meni je malo tezko za kontrolu i na 17,18m sto sad vozim...inace nekad sam vozio elan comprex sa ko zna kojim radijusom ali tada nije bio carving
Potpisujem izjavu druga Flexona. :dziveli:
Flexon,malo sam nov na ovom forumu ,ali da pitam : jel ti vozis cist carving na ovim velikim radijusima koje imas (21m-41m),meni je malo tezko za kontrolu i na 17,18m sto sad vozim...inace nekad sam vozio elan comprex sa ko zna kojim radijusom ali tada nije bio carving
ne treba se previse opterecivati radiusom
nekada se i slalom vozio sa ravnim 2m plus skijama
dakle nije neophodno
radius ima smisla iskljucivo za carving tehniku
ali koliko je inetesantno voziti cijeli dan 13,2m zavoje
optereti vrhove skija i vidjeces kako dobijas kontrolu
drug suri
01.04.2009, 19:57
a speedwave 14(eventualno12) u 168cm, narocito me zanima misljenje druga stekana ali naravno i svih ostalih prisutnih drugova.Drugarski pozdrav
Obe skije su super na uređenom, osim što 12-ka ne briljira na zaleđenoj stazi.
Evo me na jednom brdu u Austriji gdje ima puno snijega, ali temperatura ne ide u minus ni po noći. Znači, staza premekana. A to opet znači da su skije uže od 75 mm patnja.
Ne uzimaj ništa uže od toga ako planiraš samo jedan par!
Ne koristite nasa slova na Sony Ericsson telefonu za pisanje po forumu!
Što? Ja uvek koristim naša slova.
Što? Ja uvek koristim naša slova.
Mnogo se izvinjavam, do mene je. Tek sad na računaru vidim da su slova OK. Na telefonu ih prikazuje pogrešno.
drug suri
12.04.2009, 01:16
rossignol radical s(70 u struku) x(80 u struku) jel vozio neko nesto od ovog ?????? ima devetka i osmica ali ne znam kakva je razlika (sem u ceni)
Ako mislimo na iste...zimus u Val Thoranu, promocija Rossignola, daš svoje uzmeš njihove. Radical RX9 Oversize World Cup. Ništa bolje nisam vozio u životu, samo je cena bila malo otrežnjujuća.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.