PDA

Pogledati punu verziju : Pitanje u vezi skija Elan SCX Monoblock Parabolic i vezova Solomon Equipe 900S ProPul

Goran Stealth
02.01.2009, 11:58
E ovako, ja sam Goran, zivim u Rep. Srpskoj, itd, itd.....

Elem, sad sam se regao na ovaj forum jer mi se ucinio prijateljski orijentisanim, a zbavio sam neke skije, pa imam par pitanja.

Visok sam oko 170, tezak oko 65 kg, i kako sam ja skontao mogao bih da se svrstam u grupu slabiji rekreativac sto se vestine tice.

Znaci znam da skijam, al nemam preterano mnogo iskustva da bih mogao reci da dobro skijam.

E sad, naucio sam skijati na Blizzard skijama, i sad sam odlucio da uzmem sebi nove.

E to nove, nije bas novo al ajd. Naime u mojoj okolini se nalazi dosta second hand shopova gde likovi iz Svabije donose sve i svasta. Tako i skije. Pa se moze naleteti na nesto povoljno.

Znaci ja sam trazio najbolje sto ima tamo, jer nisam nameravao davati vece pare, za kije, barem za sada.

I tako sam kupio Elan SCX Monoblock Parabolic. U osrednjem su stanju, znam da su stare i to, al to je najbolje sto sam nasao. Interesuje me kakva je to skija i koliko se smem pouzdati u nju.

Na njoj su vezovi Salomon Equipe 900S, sa onom plasticnom vezom izmedju prednjeg i zadnjeg dela na kojoj pise ProPulse.
Vezovi mi se vec cine dobri, ali na njima imam problem, zbog koga sam se i regao ovde.
Naime skala podesavanja nije DIN, vec ide od 7 do 14 il bi 16 ne secam se sad, al okacicu sliku posle.
Pa me interesuje kako da podesim tu skalu.

Stapove i pancerice imam vec od pre.....

I da, koliko bi vi platili za takav set, onako cisto da vidim kako sam prosao? Znaci srednje lose SCX i srednje dobri 900S.

Pozdrav!

Goran Stealth
02.01.2009, 14:21
E jbg, malo sam kasno procitao pravila, a ne mogu skontati kako da izmenim naslov teme koju sam postavio, jednostavo nigde ne vidim taj EDIT?

Tadija_91
02.01.2009, 16:31
Sto se tice skija jes' da nisam upucen ali mislim da je to neki stariji model...
Vez se sigurno podesava u DIN skali, a evo kako ih mozes podesiti: http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso.htm (link by stekan). Cim mu skala ide do 14 ili 16, znaci da nije los...
PS edit opcija nestaje posle 5 minuta...

Flexon
03.01.2009, 05:28
scx vise manje nista spektakularno ali zato
900s diskutabilno jedan od najboljih vezova svih vremena
u bilo kojoj od izvedbi 16 ili 14
sta god uradis sa skijama vez zadrzi ima na njemu tvoi unuci da skijaju

Goran Stealth
03.01.2009, 11:59
Evo i slika, pa da vidite....

Svako misljenje je dobrodoslo, posto me bas zanima koliko mogu da uradim sa ovim setom.....

I da, na koju vrednost da onda podesim ove vezove, jer na Salomon stranici kazu da ima kao stariji vezovi nisu u din skali, ja kontam da je to to, ali ne znam kako da ih onda podesim......a prema din skali meni bi otprilike trebao din 5.3 za podesavanje, a ovde krece od 6 pa do 14, vidi se na cetvrtoj slici....

I koliko bi vi para dali za ovo sto vidite na slici?

Flexon
04.01.2009, 18:45
to sto na salomon stranici kazu da stariji vezovi nisu u din skali
tu se misli na mnogo starije vezove
s900 definitivno din
posto kazes da si slabiji rekreativac stavi vez na 6 i nista ne brini
doduse taj vez je za dosta iskusnije i ozbiljnije skijase
ali sta je tu je

Goran Stealth
05.01.2009, 00:53
Da, i ja sam kontao da nije "jak" vez pa da jednostavno skala ide od 6 do 14....pa kontam da cu tako i da uradim.....

Al necu ih jos stici testirati barem do posle praznika, a bas sam zagrizao sada....