PDA

Pogledati punu verziju : Base layer

ivant
16.12.2008, 12:51
Imate li neke preporuke za skijaski ves (dugi rukavi/nogavice osnovni sloj)? Gde, sta, kolko? Ne mogu vise znojav da vozim :)

Tadija_91
16.12.2008, 13:13
imam ja neki cherish, kupio na proslom expo-zimu...
lepo sluzi, a platio sam 1000 dinara za gornji i donji deo.
Mislim da ima i u metrou da se kupi ;)

plageton
16.12.2008, 14:00
To sto pitas ima u rasponu od 1000 din. za gornji i donji deo (dugi rukavi i nogavice) pa do 5000 din samo gornji deo. Pa se ti uklopi.

stanislaw
16.12.2008, 14:20
moj savet je uzeti gornji deo sa produzenjem na vratu nesto kao ''rolka''... ovi iz metro-a nisu losi (kupili ih mi prosle godine), ali nemaju taj deo.
savet 2, treba imati barem 2 kompleta.
savet 3, je kupiti i donji ves od istog materijala, tj skijaski, jer dzaba ako nosis pamucni ispod... eventualno da ne nosis nikakav !

ivant
16.12.2008, 16:56
Jel ima jos negde (naravno vise bi mi se svidele ove malo jeftinije varijante) sem u metrou?

stanislaw
16.12.2008, 16:58
intersport, beosport

ivant
16.12.2008, 18:57
A jel treba birati velicinu da bude uz telo? Da li ispod gornjeg dela nosite nesto ili ide na golu kozu i sta nosite preko (gore)?

zloglasni
16.12.2008, 20:28
Ovo nose profesionalci

Under armour action leggings 50$ ima i jevtinije na netu da se nadje (donji deo)
Under armour mock turleneck isto para. (gornji deo)

Ispod toga ne nosis nista jer ovo ti je tzv. second skin i ide uz telo.Ne znam da li to ima da se nadje u srbiji ali kao i svi srbi verovatno imas nekog negde preko ko bi mogao da ti posalje :)

hehehe
17.12.2008, 08:18
Ja prošle godine u FITEX-u našao majicu (nešto kao fudbalski dres), marke Kappa, ~10€... sasvim korektna stvar, malo je deblje ali provodi znoj od tela ka jakni...
Što se tiče donjeg dela, razmišljam da pribavim neki biciklistički bermuda šorts. Kontam da ako paše biciklistima (ni njima ne odgovara da voze znojavi), pasovaće i meni na skijama... Veliki je izbor u Intersportu i kod specijalizovanih biciklističkih radnji a nije ni skupo... cca 20€

plageton
17.12.2008, 10:34
A jel treba birati velicinu da bude uz telo? Da li ispod gornjeg dela nosite nesto ili ide na golu kozu i sta nosite preko (gore)?

Ispod aktivnog vesa (majice) nista se ne nosi. Inace je besmisleno. A preko obuci duks ili sta vec. Duks isto moze da bude od materijala koji provodi znoj prema napolje.

ivant
17.12.2008, 12:25
A za donju deo? :D Jel sme tu nesto ispod :))

Sta nosite preko?

Hvala na dosadasnjim odgovorima

Tadija_91
17.12.2008, 12:55
Generalno mislim da se na donjem delu manje znoji nego gore...Kad je mnogo hladno, ja obucem trenerku ispod(na donjem delu, ne na gornjem) i ne smeta...

shaolin_master
17.12.2008, 20:51
Prodavnicu Cherish gde ima da se pazari aktivni ves mozes naci na adresi Ruzveltova 41 tj. nalazi se na uglu Ruzveltove i Starine Novaka ulice....malo je zavuceno ali se moze naci ima reklama.

marsi
11.02.2010, 09:33
Ovo nose profesionalci
Under armour action leggings 50$ ima i jevtinije na netu da se nadje (donji deo)
Under armour mock turleneck isto para. (gornji deo)
)

nisam profesionalac ali narucih par 1st i 2nd layera od under armoura, pa reko da napisem neko svoje iskustvo. sto se 2nd layera tice tu nemam zamerki, ali mi se 1st layeri ne svidjaju uopste, naime sloj do koze ostane suv, ali je zato spoljasnji sloj itekako mokar i oseca se hladnoca, narocito na ledjima...nisam probao u kombinaciji sa pamucnom majcom.
sa druge strane kupio sam Millet 1st layer na sajmu ove godine, i sa njim sam extra zadovoljan, koliko god se znojio sloj do koze ostaje suv kao i spoljasnji sloj, pa moja preporuka ide za Millet, iako je malo skuplji... vredi svaki dinar...

plageton
11.02.2010, 12:49
sto se 2nd layera tice tu nemam zamerki, ali mi se 1st layeri ne svidjaju uopste, naime sloj do koze ostane suv, ali je zato spoljasnji sloj itekako mokar i oseca se hladnoca, narocito na ledjima...

Ne razumem. To neki 1st layer koji ima dva sloja?

DRAGON
11.02.2010, 13:58
Pretpostavljam da pod 1st layerom smatra tanki aktivni ves, a pod 2nd nesto malo deblje, kao neki duks. Tako bar ja nosim ispod jakne.

marsi
11.02.2010, 17:43
Ne razumem. To neki 1st layer koji ima dva sloja?

izvinjavam se na konfuziji... 1st layer je ono sto ide do koze (duks ili majca) uglavnom od sintetike ili kombinacije sintetike i jos neceg (vune,pamuka), 2nd layer (srece se naziv i polar) je deblji duks uglavnom od onog cebastog materijala (sintetika isto)... tako barem ja kapiram...
e sad, kod 1st layera nije isti sastav materijala ili tkanje u sloju koji ide do koze u odnosu na sloj koji ide spolja (lice i nalicje). kod cherisa taj sloj do koze je od sintetike koja ne upija znoj, a gornji sloj je od pamuka koji upija znoj, pa se dobija efekat da su majca/duks do koze (nalicje) suvi a spolja mokri (lice). takav efekat se desava isto i kod ovih under armour 1st layera iako su od sintetike, dok je kod millet-a duks suv i do koze i spolja. valjda sam sad malo jasnije napisao, ako opet nije jasno potrudicu se vise sledeci put...

Grimani
17.02.2010, 14:57
gde ima u Srbiji da se kupi P-tex polietilenski vosak ili base layer ili kako vec za krpljenje bazne povrsine skije?

plageton
17.02.2010, 16:32
izvinjavam se na konfuziji... 1st layer je ono sto ide do koze (duks ili majca) uglavnom od sintetike ili kombinacije sintetike i jos neceg (vune,pamuka), 2nd layer (srece se naziv i polar) je deblji duks uglavnom od onog cebastog materijala (sintetika isto)... tako barem ja kapiram...
e sad, kod 1st layera nije isti sastav materijala ili tkanje u sloju koji ide do koze u odnosu na sloj koji ide spolja (lice i nalicje). kod cherisa taj sloj do koze je od sintetike koja ne upija znoj, a gornji sloj je od pamuka koji upija znoj, pa se dobija efekat da su majca/duks do koze (nalicje) suvi a spolja mokri (lice). takav efekat se desava isto i kod ovih under armour 1st layera iako su od sintetike, dok je kod millet-a duks suv i do koze i spolja. valjda sam sad malo jasnije napisao, ako opet nije jasno potrudicu se vise sledeci put...

Sada je jasno. Ovo definitivno nisam pre cuo. To je sasvim razlicit koncept od onog za koji ja znam.

Naime, ideja je da se iz svih slojeva izbace prirodni materijali a narocito pamuk, koji kondenzuje vlagu.

Da probam to da objasnim ovako, a mozda sam to vec negde i opisivao: nanotehnologija u tkanju omogucava da rupice u teksturi sintetickog materijala (tkanju) budu tako male da voda spolja ne moze da prodje izmedju njih. Znoj tj. vodena para, buduci da je u gasovitom stanju,, iznutra moze da prodje kroz takav materijal, i tako funkcionise spoljnji zastitni waterproof i windproof sloj, da ne kazem jakna. Proste receno, vodena vlaga spolja ne moze da udje, a gasovita vlaga iznutra izlazi.

Ako bilo gde ispod jakne postoji neki pamucni odevni predmet, para ce se kondenzovati i postati voda, a posto voda ne moze kroz nanotehnologiju, koja tome i sluzi da ne propusta vodu, to znaci da nista nismo uradili.

Zato me cudi taj cherish koncept "pola sintetika pola pamuk". Procitao sam da neki skijasi preko (sintetickog) 1 st layera nose pamucnu majicu, koja onda bude mokra a layer do koze ostaje suv, ali to je improvizacija i polovicno resenje. Nisam cuo da neki proizvodjac sistematski pribegava tome.