PDA

Pogledati punu verziju : Servis opreme

CianiD
15.12.2008, 15:57
Moze li neko da mi preporuchi dobar servis u bg-u. Potrebno mi je sredjivanje daske posle proshlogodishnjeg rendanja na staroj planini. Dasku sam poprilichno oshtetio pa joj je servis neophodan. Znam za Markoni i Planet Bike ali ne znam kakva ih glas bije... :) Vidim da se neki ljudi zale da su im u servisima samo unishtili opremu pa ne zelim da se i meni to desi.
BTW... Kako se krecu cene servisiranja? Potrebno mi je peglanje i eventualno ostrenje katni...

Tadija_91
15.12.2008, 17:03
ja sam do sad nosio u ciklodrom, a cuo sam i za majstora Djoleta u Mlatishuminoj ulici koga mnogi hvale.

CianiD
16.12.2008, 19:14
Moze neki br.tel. ili tacna adresa...? Znam gde je Mlatishumina ali se ne secam nikakvog ski-servisa u njoj...

CianiD
16.12.2008, 19:37
Snashao sam se... Hvala za preporuku...

admin
19.12.2008, 02:02
http://www.skijanje.rs/Index/ski_servisi.htm

gemma
25.12.2008, 12:32
malo sam okasnila sa odgovorom ali moze da bude korisna informacija: u beogradu u preradovicevoj ulici (iznad hale pionir) od prosle godine ponovo funkcionise elanov ovlasceni ski servis.

kazem "ponovo" jer su u pitanju isti ljudi koji su nekad drzali servis u elanu na novom beogradu, a kasnije i u sava centru.

majstori su fenomenalni. ja sam prosle godine u vise navrata isla na duza skijanja i stalno sam opremu nosila tamo na servis i na kraju sezone na konzervaciju. sve pohvale i preporuke.

Pejamachine
25.12.2008, 17:08
da ne otvaram novi thread,pitanje za Dakija ili Neska_CG posto su sa zabljaka-kome na Zabljaku da ponesem skije na servis a da uradi to valjano...???

wlad
26.12.2008, 21:32
Evo moje današnje epizode, pre dva dana ostavim 3 para skija, Seth, M12 i Magfire 8 (ženine) na servis, kažem oštrenje i mazanje a za M12 kompletan servis (i da podlogu srede, pošto to nisam radio dugo).

I eto, danas ja dođem da preuzmem skije i dobijem svoj ljubljeni Seth sa "odrubljenim" nitnama:

2279

2280

2281

2282

Mogu misliti kako je precizno naoštrio rubove (*ebo im majku) kada je uspeo da sastruže tu nitnu koja drži oznaku skije (ostrugao po jedan komad na obe, drugi ostavio - čisto da ne otpadne znak :().

Napomena: Seth je od ove godine i nikada pre servis nije rađen (osim fabričkog ;)), tako da ne postoji mogućnost da je "odrubljen" ranije. Na moj komentar da su ostrugali nitnu, začuđeno gleda "serviser" i kaže kako će voskom zatvoriti rupicu (koja je na sredini nitne) - da nije smešno - bilo bi žalosno - to je i uradio dok sam nosio M12 i Mag8 do kola - vidi se kako je "sredio" problem na jednoj od slika...

Elem, ne znam da li je to radio tamo serviser, ili se neko "vežbao" na mom slučaju, u svakom slučaju, u taj servis neću ulaziti nikada, dotičnu firmu cenim, ali njihov renome je u mojim očima strmoglavo pao, verujem da im je servis u BG bolji, ali ovaj u NS je očaj što se iz priloženog vidi. Na kraju je pokušano da se situacija "izvadi" tako što nisu naplatili servis za Seth (500 din) - ali ovaj servis će me koštati mnogo više ;).

Na moje pitanje: šta ima uopšte da se "šlajfuje" skija kada treba samo da se namaže i naoštri, "serviser" odgovara kako moraju prvo da prođu površinom?!?! Možda Stekan da mi pojasni zašto on prelazi celu površinu???

BTW, ta nitna sigurno nije otišla "tako lako" na struganju ;). U svakom slučaju, nisam čovek koji je "picajzla", ali brate sada sam srećan što mi nisu promenili geometriju skija ili da sam ostao sa one-tip skijama :D. Momku koji je radio servis sam obećao da će dobiti odgovarajuću reklamu za servis.

Sve u svemu, ko me *ebe kada menjam servis, rek'o ovaj je mnogo bliži, umesto da ostanem na pobedničkoj kombinaciji u Kamenici (da ne bude da samo kudim, topla preporuka za servis Ognjanović u S. Kamenici).

Zašto pišem ovaj post: pa da znaju ljudi, da se ne *ajebu kao ja ;).

wlad
26.12.2008, 21:39
da ne otvaram novi thread,pitanje za Dakija ili Neska_CG posto su sa zabljaka-kome na Zabljaku da ponesem skije na servis a da uradi to valjano...???

VZ Sport je u PG (ispod stadiona) radio skroz OK servis - ne znam da li radi servis još uvek tamo. Verujem da i njihova centrala na Žabljaku radi dobro, a verovatno i bolje :).

Sapa
26.12.2008, 21:49
Ma daj Wlad jel ovo moguce?
Kontam da si miroljubiv covjek i ja sam, ali za ovo bi mu j... zalosnu majku (tom serviseru licno), ozbiljno. :awm2:
Ma koji crni serviser; papcina brutalna, pa ako nezna da uradi fino kaze, vrati pare i zavrsen poso, a ne ovo ko sivonja.

wlad
26.12.2008, 23:11
Šta da se radi :dontknow:

Sutra idemo na skijanje, da pustim skije niz stazu - pa će to da se zaboravi :).

milos_pg_91
27.12.2008, 01:43
VZ Sport je u PG (ispod stadiona) radio skroz OK servis - ne znam da li radi servis još uvek tamo. Verujem da i njihova centrala na Žabljaku radi dobro, a verovatno i bolje :).

Toga servisa u PG, ispod stadiona vise nema.. Ne znam da li su promijenili lokaciju, ili ga vise uopste nema u PG. Ali ipak mislim da je ovo drugo .

Tadija_91
27.12.2008, 03:33
Wlade, koji, gde , kako...ovo je svetogrdje...da mu se sasusi ruka kojom je uspeo to da uradi...i da pokusa da mi uzivo objasni kako "nije moglo drugacije":awm2:
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/56642/2/smiley_12.jpg
PS ja ovom mom serviseru napomenuo da ne stavi slucajno vezove naopako :D

stekan
27.12.2008, 08:30
Na moje pitanje: šta ima uopšte da se "šlajfuje" skija kada treba samo da se namaže i naoštri, "serviser" odgovara kako moraju prvo da prođu površinom?!?! Možda Stekan da mi pojasni zašto on prelazi celu površinu???

Ako je krpao oštećenja na kliznoj plohi, brušenjem se postiže da se zakrpe manje vide i klizna ploha izgleda kao nova.
Brušenjem klizne plohe se upropasti jedan od uglova rubnika (obično od 0,5 do 1 stepena). Možda je nakon brušenja radio ovo:
2284

Još ako je i bočnu stranu rubnika oštrio "iz ruke" samo na brusnoj traci...

oggy
27.12.2008, 11:31
Kakav majmun, tacno ti dodje da ga :awm2:

Ja sad kad smo zavrsili u LM sa skijanjem odnesem tipu na servis, podloga ko sa Solunskog fronta, reko ajd da mi odradi i kantne, bolje nego ovi ovde. Kad sam ih dobio nazad, kantne zatupljene na vrhu, pa druze, jesmo u '88 ili 2008, jebem ga, sta cu ih onda ostriti ako ces mi zatupiti vrh.

U to ime: gdje ima u Beogradu kupiti voskova i stapica za popunjavanje rupa?

Tadija_91
27.12.2008, 11:49
@oggy Imas u Beosportu u Sava centru svasta od te opreme za servis...;)

Sapa
27.12.2008, 13:04
[QUOTE]Kakav majmun, tacno ti dodje da ga :awm2:

Ja sad kad smo zavrsili u LM sa skijanjem odnesem tipu na servis, podloga ko sa Solunskog fronta, reko ajd da mi odradi i kantne, bolje nego ovi ovde. Kad sam ih dobio nazad, kantne zatupljene na vrhu, pa druze, jesmo u '88 ili 2008,
E slobodni rajderu, pravilo broj 1 je bilo: don' t get sucker-tracked

pravilo broj 2; nikad ne servisiraj skije u velikim ski-centrima pogotovo ne u 3 D

Tamo fushera ima vise nego kod vas na Balkanu; Naj cesce rade omladinci sa slabim znanjem i iskustvom, ruke u djepove, a s glavom nisu kod skija nego kod engleskinje koja je upravo stigla s novom turom turista. Protjeraju skiju kroz apart i ajmo cha. Kao i svi zanati tako i taj ski-serviserski odumiru na zapadu, pravog majstora je tesko naci a ti klinci sto ujutro rade da bi popodne mogli skijat su totalno nezainteresovani.
Mogu ti reci to je gadna frustracija kad ti ovako nagrde mezimicu. Ma ne ovo s wladovom skijom i mene zabolilo, meni ono tesko pogledat, Wlade boga mi si budista u dushi kad si ovaj uzas ovako podnjeo.

jebem ga, sta cu ih onda ostriti ako ces mi zatupiti vrh....

Nego oggy rajderu, pa mozda te je decko provalijo ko pravog potencijalnog freeriajdera pa ti zatupijo kantne, pa dje si (hebo ga ti) vidijo da se puder vozi na ostrim kantnama, to samo kvari suptilni osjecaj, ba.

hehehe
27.12.2008, 14:13
Elem, ne znam da li je to radio tamo serviser, ili se neko "vežbao" na mom slučaju, u svakom slučaju, u taj servis neću ulaziti nikada, dotičnu firmu cenim, ali njihov renome je u mojim očima strmoglavo pao, verujem da im je servis u BG bolji, ali ovaj u NS je očaj što se iz priloženog vidi. Na kraju je pokušano da se situacija "izvadi" tako što nisu naplatili servis za Seth (500 din) - ali ovaj servis će me koštati mnogo više ;).

Dakle... užas...
Kontam nešto... da čovek ponese foto-aparat pa da uslika kako skija izgleda kad je preda "serviseru", pred njim da uslika da ne bude posle... ovo-ono... pa kad "serviser" ovako sjebe skiju, da čovek tuži sudu i firmu i odgovorno lice i izvršioca ("servisera") i da traži da mu se plati duševni bol i materijalna šteta... dva para novih skija mislim da bi zaleglo...
Što se tiče oštrenja rubnika pod onim malim uglovima "iz ruke"... ja sam imao takvo iskustvo samo 3 puta... prvi, poslednji i nikad više... pre par godina... od tada pazim kuda skijam (zbog klizne površine) a rubnike doteram sam (hvala čika Stevo) i tako...
Wlade... mene duša boli a kako je tebi ne znam...

100jan
31.12.2008, 03:08
Odlicna 'reklama' upozorenja, jesam kupio skije kod njih juce (u NS), al ih na servis sigurno necu nositi kad bude trebalo! Ne verujem kakvi indijanci!

:sm008:

wlad
31.12.2008, 04:42
@stekan: nije krpio ništa, pošto nije radio kompletan servis - samo "maža" i oštrenje - ali je njemu izgleda default da ga malo prošlajfuje - ili nema pojma, pa višak voska skida sa time ;).

Evo slike od pre neki dan, zagrljen sa svojim skijama :D:

2318

stekan
31.12.2008, 08:07
Ma serviser se divio skijama dok je brusio, pa ga malo zanijelo.

Odnesi ti skije bravaru nek' stavi kakve alu ili bakarne nitne tj. zakovice.

Tadija_91
31.12.2008, 11:33
k'o neki omladinski freestyle buntovnik:ok:

wlad
31.12.2008, 14:10
Odnesi ti skije bravaru nek' stavi kakve alu ili bakarne nitne tj. zakovice.

Možda se i bravar zanese, pa ih zakuje na 5 mesta ;), ili ugradi neku kvaku na njih :D.

Za sad se neću družiti sa serviserima, pa ćemo videti kasnije :ok:

@TADIJA_91: ;)

nidza
31.12.2008, 16:45
Servis Ciclordom. Čika sa bradicom što tamo radi je pedantan za medalju. Ranije nisam bio zadovoljan, neki mladić je upropaštavao skije, ali čilac sa sedom bradom ih opravlja za sve pare.

Ja ne znam da li je neko video strukturu moje skije posle Francuske, ali čilac je za 1400 dinara vratio u stanje ko da je iz radnje. Kantne na 88, oštre ko žilet - svaka preporuka.

wlad
18.02.2009, 01:21
Samo da javim nastavak priče o servisu. Posle neuspelog servisa, kolege iz Planet Bikea su me kontaktirali i prodiskutovali smo celu situaciju - takođe su ponudili da se problem reši.

Moram da priznam da su se (kao i ranijih godina) poneli profesionalno i da smo problem kompenzovali u Beogradu :ok: .

Eto, samo da napišem rezultat i da pohvalim PB na korektom odnosu, tj. rešavanju problema...

cikloski
18.10.2009, 00:56
@ Nidža:
Nećeš mi verovati, ali tek sad sam malo odahnuo.
Još uvek važi poziv od pre 3-4 sezone...
Ti imaš mogućnost da ti se sredi oprema a da ne moraš to da platiš.