PDA

Pogledati punu verziju : dama u nevolji - predlog za allround skije

VANCHILA
15.12.2008, 11:24
Nadam se da sam uspela nekog da zainteresujem za moj problem, tj. dilemu.

Ne mogu da donesem odluku, pa reko da li neko jos ima neki predlog - sugestiju, mislim da imate...

Skijam 22 godine, recimo advanced skijas, ali nista extra niti sam neki agresivan skijas, uglavnom samo po stazama. Visoka sam 166cm, teska 55kg. U dobroj kondiciji, samo imam problem sa zamaranjem tokom skijanja (potkolenice me bole), posto imam malo sklonost ka prosirenim venama. Do sada sam vozila juniorske fischer rc4 skije, takodje sa juniorskim cipelicama (jedino od njih imaju moju velicinu :)).

Sada trazim neku allround skiju, sa raznih strana sam dobila razlicite predloge (pogotovo oko tvrdoce skije) koji su nazalost medjusobno iskljucivi, pa sam sad u zbunu, do sada o tome nisam ni razmisljala, cale mi je kupovao skije :)...sta vi mislite, koje su optimalne skije za mene?

I da...zalepila sam se za u prodavnici za Atomic Metron 9 i Fischer Fuse 73. Mislim trenutno ih imaju u prodaji, a meni je prilicno hitno, putujem za dve nedelje...

Hvala na svim savetima unapred...:ski:

plageton
15.12.2008, 11:29
Nisam expert, ali posto je hitno - da se umesam. Prema onome sto znam sa Fiserom koji pominjes nemas apsolutno nikakve sanse da pogresis. Sa Metronom imas.

I da nisi pomenula tog Fisera 73 ja bih ti ga preporucio kao najsigurniju varijantu. Ako naidjes na neki model od prethodnih godina ne bi trebalo da oklevas, pogotovu sto je svakako jeftiniji.

hehehe
15.12.2008, 12:04
I da nisi pomenula tog Fisera 73 ja bih ti ga preporucio kao najsigurniju varijantu. Ako naidjes na neki model od prethodnih godina ne bi trebalo da oklevas, pogotovu sto je svakako jeftiniji.

Tako je, sa bilo kojim FUSE-om, a posebno sa 73-ojkom nema greške. Taj neki model od predhodnih godina se zvao AMC 73 a građa i dimenzija skije je ista...

Danchi
19.12.2008, 18:27
Vanchila, mene interesuje gde si videla te Fischer skije i ako znaš okvirno cenu?

VANCHILA
19.12.2008, 20:55
u beosportu, kostaju same daske negde oko 26 hiljada din

inace, ako nekog interesuje, uzela sam atomic, posto nemaju fischer u velicini 152cm koja bi meni odgovarala, ove od 158cm su mi predugacke ipak....jedva cekam da isprobam nove skije sad za par nedelja...pozdrav!

wlad
19.12.2008, 22:24
Čestitam, lep provod na skijanju :ok:

Tadija_91
19.12.2008, 22:43
Cestitke i od mene!
PS a mozda fiser i nije bio predugacak?:sm022:

stekan
19.12.2008, 22:52
...a mozda fiser i nije bio predugacak?:sm022:

Ništa nije predugačko ako se dobro skrati. (univerzalna misao i nema veze sa skijama)

Neka je Metron sa srećom!