Prijavite se

Pogledati punu verziju : Nordika - Hot Rod Nitrous / Enforcer

heliski
10.12.2008, 10:46
Razmisljam se da nabavim jedan od ova 2 modela pacerica:
1. Hot Rod Nitrous (sez. 2006-2007)
2. Enforcer (sez. 2008-2009)
Da li moze neko da mi pomogne oko izbora.
Pozz

wlad
10.12.2008, 19:41
Obe cipele su odlične, odaberi onu koja ti bolje "prianja" :).

stekan
10.12.2008, 19:54
... i nemoj da se ograničiš samo na Nordica modele. Možda ti oblik kalupa nekog drugog proizvođača bolje odgovara. Postoji šansa da ti Nordica najbolje odgovara, ali to ćeš znati samo ako isprobaš i druge marke i modele.

heliski
11.12.2008, 10:24
Da li imate neki predlog za drugog proizvodjaca i naravno model.
Flex: 100
Vozim all mountain skiju.

wlad
11.12.2008, 11:58
Ja sam baš "probavao" na ExpoZimu nekoliko cipela, sa flexom ~100. To je bilo dobro mesto da se proba pošto je bilo svačega - nažalost, većina modela je nedostajalo u mom broju (30 ili 30.5), prodavci kažu da ti veći brojevi uvek prvo prođu, ja se pitam zašto ih onda ne poručuju više ;).

Elem, probaj sve žive od ~100 flex-a, nešto ne verujem da ima loših modela od flex 100, loših u smislu kvaliteta, glavno je da ti "pasuje" dobro. Ja sam konkretno probao Rossignol (nekoliko modela), bilo je užih modela (takvi meni trebaju), Nordica (nije bilo broja, ali sam probao Enforcera broj manji da vidim kakav je kalup), Salomon-a (par modela) i Dalbella (ovaj poslednji nema nijedan model sa brojem 30 - na sajmu barem ;)).

Razlike među probanim modelima, što se tiče oblika su zaista bile velike - zato i trebaš da probaš što više da vidiš šta ti leži, naravno, za tih 1-2h što sam probao 5 cipela, izmaltretirao sam noge dobro :). Ali pošto imam cipele, ne žurim, pa mogu da izvoljevam :D.

IvanQ
11.12.2008, 13:02
Ajd samo mali offtopic. Postoji li neka marka koju generalno treba zaobilaziti kada su u pitanju pancerice? I ja treba da kupujem pa da znam sta da odmah ni ne uzimam u obzir.

stekan
11.12.2008, 19:38
Evo spiska proizvođača pancerica (po abecednom redu) koje ne trebaš zaobilaziti:
1. Atomic
2. Dalbello
3. Fischer
4. Head
5. Lange
6. Nordica
7. Rossignol
8. Salomon
9. Tecnica

Koristim jednostavan način da prepoznam kvalitetnu pancericu iako o modelu ne znam ništa: uslov je da ima četiri (ili tri kod Dalbello Krypton modela) metalne kopče sa mikro regulacijom na svim kopčama.

IvanQ
11.12.2008, 21:40
Hvala na odgovoru. Vec sam gledao neke Dalbello (cetiri kopce, aluminijum, mikropodesavanje). Pretpostavljam da su ok, pogledacu tacno model, ali imam samo jos jedno pitanje. Gledao sam par modela koje imaju prekidac za dva tipa flex-a i walk (znaci, soft, hard i walk). Koliko je to korisno i koliko moze da se pokvari pa da kasnije predstavlja problem?

oggy
12.12.2008, 00:25
Iz mog iskustva je korisno nimalo, u pancericama nikad neces moci hodati ni izbliza normalno, jedino moze malo da ti pokvari kontrolu kad vozis ako zaboravis da vratis sa "walk".

wlad
12.12.2008, 01:56
Ali je moderno ;), šalim se, ali sada masa cipela ima taj "hard/soft" fazon (negde piše ski/walk - isti "đavo").

Taj "soft" ne služi ničemu pošto naravno nije dovoljno soft koliko bi mi voleli... Jedino šta mi pada na pamet je da to može da koristi ako imaš cipele od 140flex - pa da ti je soft 100 :D.

IvanQ
12.12.2008, 07:56
Ali je moderno ;), šalim se, ali sada masa cipela ima taj "hard/soft" fazon (negde piše ski/walk - isti "đavo").

Taj "soft" ne služi ničemu pošto naravno nije dovoljno soft koliko bi mi voleli... Jedino šta mi pada na pamet je da to može da koristi ako imaš cipele od 140flex - pa da ti je soft 100 :D.
Znaci, nema neke jake koristi, ali ne moze da skodi?

plageton
12.12.2008, 10:50
Ma da, i ja imam neke cipele sa promenljivim flexom. Nordica. Moj najbolji drugar ima iste takve. To je zvaka za ludaka, nikad nisam primetio razliku niti sam upoznao nekog ko je primetio.

hehehe
13.12.2008, 09:14
Ma da, i ja imam neke cipele sa promenljivim flexom. Nordica. Moj najbolji drugar ima iste takve. To je zvaka za ludaka, nikad nisam primetio razliku niti sam upoznao nekog ko je primetio.

Ja imam neki fancy Rossi sa tom žvakom hard/soft...
Menjanjem položaja jedne poločice unutar školjke cipele menja se tvrdoća...
Mislim, verujem da se menja, pošto ne osećam ikakvu promenu...
Ili je promena toliko mala da je ja ne mogu osetiti, ili sam ja pregolem za takvu promenu, ne znam... uglavnom... isti q.

wlad
13.12.2008, 12:45
Znaci, nema neke jake koristi, ali ne moze da skodi?

Upravo tako :).

IvanQ
13.12.2008, 12:54
Ok. Hvala vam puno na savetima.

Flexon
14.12.2008, 00:23
ima samo jedan slucaj gdje promijenjivi flex ima fuknciju
u stvari dva
to je ako uzmes dalbello krypton ili full tilt pa zamjenis jezike
ostalo je sve smece
i jedan slucaj gdje opcija za hodanje ima funkciju a to je turna cipela
a sto se velicina tice wlad ovo je tebi upuceno
svako ko nosi 30 ili 30.5 ima da se uglavi u 29.5 krypton
jos pogotovo gdje ti kako vidim trazis uze cizme
nemoze promasit
meni je upravo javljeno da su mi stigli id lineri pa cu sutra vidjeti dali sam se zajebo ili ne a platio sam ih po nabavno mrsnoj cijeni

wlad
14.12.2008, 01:18
Probao sam ja neki manji broj, ali se sad ne sećam koji je bio - i bio mi je mali - Proton (nije bilo Krypton serije nigde na sajmu). Nigde u SR nisam video Krypton, najbliže je ona Stekanova lokacija u BL ako je aktuelna još uvek..

Flexon
14.12.2008, 03:11
mislim da samo krypon ima razlicitu velicinu
tako da ih ne mozes porediti sa ostalim modelima
ali u svakom slucaju trebao bi oprobati i njih prije kupovine
mozda u stvari to nije to ali ipak kupovina cipela je prevelika
investicija da se ne razmotre sve opcije

stekan
14.12.2008, 08:15
Nigde u SR nisam video Krypton, najbliže je ona Stekanova lokacija u BL ako je aktuelna još uvek..

Prije desetak dana viđen u prodavnici.

Flexon
14.12.2008, 22:27
evo me bas sada dodjoh stavio sam id liner u rampage
i ne mogu da vjerujem skroz druga cizma
covjek ih ispece na brzinu stajo u njima 15 min da se ohlade i barem za sada nemam rijeci da opisem osjecaj
naravno sve to mora da se isproba na snijegu
prije svega id liner je barem 3 puta laksi nego obicni
a o komociji i da ne pricam ravnomjerni pritisak sa svih strana
a nema zaustavljanja cirkulacije
sve ono sto se po foprumima pise o ovim uloscima je istina
pa jos i vise
naravno moraju da se ispeku i griju se iznutra zajedno sa cizmom
ako se neko koim slucajem odluci za krypton neka ni ne pomislja ne uzeti
bez id linera (vrijedi dati ekstara lovu bez razmisljanja)
ili ako vam pod ruku nalete kakvi preklopni lineri ovog tipa zip fit, intuition
termoflex za druge cizme uzimajte ne razmisljajte :ok: :sm021: :ok: :sm021: :ok:

wlad
18.02.2009, 01:32
Ništa Flexon, šta da ti kažem, naleteo sam (zahvaljujući Tadiji - 10x) na broj 29 (Cross) i probao - legla je ko budali šamar ;) [Nordica veličina mi je 30]

Kada se zakopčam, povuče mi se peta i cipela mi je taman kako treba, a evo kako sada izgleda setup :D:

2648

Hvala na savetu! :) Sad još da se testira na snegu :ok:

P.S.
Model je od pre 2 godine, a cena prava sitnica :).

Flexon
18.02.2009, 02:34
ma genijalne cipele nema govora
u zdravlju da ih koristis i id liner da im ubacis
pokajati se neces zasigurno samo ako pasu
moras priznati da tako peta nije bila fiksirana u drugim cizmama koje si probao
u 3D uslovima ima da budes ekstra odusevljen
ma sve rijeci su malo za tu cizmu samo ako odgovara nozi:dziveli:

wlad
18.02.2009, 03:03
Hvala, upadne peta super kada se zakopča srednja kopča.. U sobi dobro leže, videćemo na stazi - šaljem update posle testa :).

Tadija_91
22.02.2009, 20:43
zahvaljujući Tadiji - 10x
Evo sad tek videh ovu temu
Nema na cemu, i drugi put ;)