Pogledati punu verziju : jeftine skije u megamarketu
montobene
26.11.2008, 13:54
Video sam u Tem*u da imaju kojekakve skije po ceni od oko 10 000 - 15 000 dinara. S obzirom da sam skijas sa iskustvom od 2 -3 god, da li neko ko se razume u to, moze da kaze da li je to bacanje para?
Samo sam primetio da su cene pristupacnije nama siromasnijima nego mnoge koje se pominju na forumu.
E sad, ne znam koje su tacno kompletne oznake, a mislim da imaju raznih proizvodjaca: Head, Atomic...
Cisto pitam da li je neko od vas profesionalnijih bacio oko...
Poz!
Video sam u Tem*u da imaju kojekakve skije po ceni od oko 10 000 - 15 000 dinara. S obzirom da sam skijas sa iskustvom od 2 -3 god, da li neko ko se razume u to, moze da kaze da li je to bacanje para?
Samo sam primetio da su cene pristupacnije nama siromasnijima nego mnoge koje se pominju na forumu.
E sad, ne znam koje su tacno kompletne oznake, a mislim da imaju raznih proizvodjaca: Head, Atomic...
Cisto pitam da li je neko od vas profesionalnijih bacio oko...
Poz!
Znaš onu narodnu: Malo novca, malo muzike.....Zavisi sve od toga, kakav si skijaš i koliko skijaš godišnje i po kakvim terenima.....Možda je bolje sačekati na kupovinu poslije nove godine, kada počinju popusti i za skije višeg ranga.....ipak češ na kraju morati odlučiti sam....:sm006:
Napisi koji su modeli skija, ali mislim da su najnizi pocetnicki modeli skija cim su po tim cijenama.
a zast ne uzeti polovnu skiju ako budzet ne pokriva novu
bolje dobra skija stara par sezona nego novo smece
kod skijanja nema nista jeftino nazalost
Nemoj da se šališ sa tim jeftinim skijama uopšte. Godišnji odmor, smeštaj, dragoceno vreme i skipas su isuviše skupi da bi uštedeo 50 eura na skijama.
Skije u megamarketima su za sitne duše, ne za skijaše.
Skije u megamarketima su za sitne duše, ne za skijaše.
Skije iz megamarketa su za one koji žele ovakvu konverzaciju:
znatiželjni skijaš: "Imaš li skije?"
magamarket skijaš: "Imam!"
znatiželjni skijaš: "A koje?"
magamarket skijaš: "Head"
znatiželjni skijaš: "Takve ima Bode Miller!"
I tako megamarket skijašu srce naraste ko krofna. U ovom svemu skijanje nije ni bitno.
montobene
30.11.2008, 10:34
Obiaso sam mislim sve prodavnice po BG-u, evo nekih cena sto sam video i kako sam zapamtio iz jeftinije klase:
Planet Bike:
Volkl skije, muske, malo tvrđe, veci radijus, sa vezom oko 13000
Elan, najniza klasa, nesto jeftinije
Volkl, zenske, sa vezom oko 11000
Pancerice dalbello, muske, od 12000
Pancerice tecnica, zenske, od 5500-6000
Salto M:
Rossignol skije sa vezom, muske, 13900
Rossignol zenske, sa vezom, 13900
Nordica pancerice, muske, od 9200, tj 12000 (malo bolje)
Nordica pancerice, zense od oko 8000-9000
Preko puta Arene:
Pancerice Salomon, od oko 7000- 8000
U Rossignol-u kod trosarine:
Zenske skije rossignol fun girl sa vezovima 12900
Pancerice Rossignol, open x3 oko 8000
Skije, muske, rossignol cobra xps, sa vezom axium100 oko 16000
Skije, muske, rossignol open 90, sa vezom, oko 12000
Zira:
Pancerice Atomic od 8200
Sve skije i pancerice su niza klasa, cene samo informativno, nisam mogao da popamtim bas sve specifikacije!
Sacekacu sajam, mozda bude nesto povoljije, uzecu neki jaci model ako bude na popustu
A polovno... Vec rekoh, sa carving-om imam iskustva samo 2-3 godine, ne znam ja da procenim dal je dobra daska, vez...
Pozdrav!
Alo drugari, odmorite malo! Pa ima i ljudi koji nisu neki skijaši, neće ni primjetiti razliku na stazi, a na džepu hoće.
Koje imamo fotoaparate? Svi nikone po 500 - 1000 EUR? Naravno da ne, uglavnom Canon-e po 100 - 150 EUR, i čini nam se da rade posao. Da nam neko da u ruke neki ozbiljniji aparat, ne bismo znali iskoristiti ni 10% mogućnosti.
Pržulj, nemoj se ljutiti. Skijanje bi trebalo da ima veze sa uživanjem i vjeruj da su razlike između modela vrlo velike.
Ja izuzetno često mijenjam skije i sebi i porodici. Sjećam se još dok mi je supruga bila bliže početniku nego iskusnijem rekreativcu da je na svaku promjenu skija reagovala. Češće pozitivno, ponekad negativno, i nikad nije znala opisati u čemu je razlika, osim u stilu: "ove su mi mnogo bolje od onih". I mogla se vidjeti razliku u načinu skijanja, jer se na boljim skijama osjećala mnogo sigurnije. Pod boljim skijama podrazumijevam ODGOVARAJUĆE SKIJE, ne one za nekoliko klasa bolje od skijaša, a pogotovo ne one iz Race serije. Sebe smatram odličnim rekreativcem i imam hrpu skija, ali ni jedne sa natopisom Race (ili RC4). Svakome svoje.
Ove totalno jeftine modele iz megamarketa početnik vrlo brzo prevaziđe (10-tak dana skijanja) i nakon toga ga skije sprečavaju u daljem napredovanju u tehnici skijanja. Takav skijaš bi sa boljim skijama bez problema mogao skijati mnogo bolje i sigurnije (npr. i po ledu), a sa prevaziđenim skijama skija kao da ima ručnu kočnicu podignutu.
@przulj: to za skije baš i ne važi. Važi za vrhunske modele - početnik bolje da ih nema, samo bi mu otežavale skijanje.
Ali razlika između najniže i srednje klase je velika, a svaki skijaš bi trebalo da ima barem srednju klasu skija.
Poređenje sa (foto)aparatima nije dobra, uzmi npr. poređenje sa patikama, a igraš fudbal, ne moraš da kupiš najskuplje naravno, ali trebaš barem srednje. Ako kupiš najjeftinije patike i igraš fudbal X sati dnevno, to ćeš uspeti, ali da li će biti valjano (isplativa ušteda)?
Naravno, ne kažem da su sve skije u magamarketima junk, ono što sam ja video npr. u Tempu, to se vuče godinama tamo i sve je najniža kategorija (najjeftinije kineske patike).
Ako baš neko želi da kupuje tamo - a da ne kupi najgore - neka stavi ovde spisak modela iz megamarketa pa će forumaši dati ocenu koja je najbolja od istih, tj. vredi da se kupi...
foto aparat ne moze da ti polomi noge ali losa skija moze i te kako
taman kad se malo oslobodis
pomislis da je svijet tvoj pustis se niz padinu punom brzinom
sto pocetnici cesto rade zasigurno svi to mozemo posvjedociti
i onda se desi nesto ne predvidjeno
ili ivice ne hvataju ili se vez rastavi ... sta vec ne
zato uzeti bolju polovnu skiju u svakom slucaju
zasto mora da bude nova
ja bih radije uzeo polovan par m999 nego sve gore pomenute skije zajedno
ma sta polovan pohaban polovan nemora da bude ni u dobrom stanju
Uh pazario sam ja negdje '90 u potiljak Elan Comprex S, par sekundi mrak, oci otvorene a slike nema! Sto se divljanja i lomatanja tice, mislim da to nema puno veze sa kvalitetom skija.
Dok sam živio u Sarajevu i visio na Jahorini ja sam imao sledeću praksu: jedne skije su za normalne uslove, kad ima snijega, a druge - popularne "kamenjarke" - za one periode kad već ima dosta kamenja po stazi. E te kamenjarke su vjerovatno u rangu jeftinih skija iz megamarketa, koje sam već bio prerastao, i što se visine i kvaliteta tiče.
montobene
01.12.2008, 21:21
ma ja kupio...
Uzeo sam elan magfire 10
nove
22500
daska i vez
Zeleo sam malo veci radijus, al ok, za te pare, kako sam vas ovde shvatio nema nista bolje!
Da li i magfire 6 fusion spada u red kozmetickih skija posto ce biti u metrou? Mislim da je cena nesto ispod 15000 din
magfire 10 odlicna skija tu definitivno nema greske :ok:
Ja sam alergičan na Gorenje i ostale firme sa tog područja. Ali ako kažu ljudi da su skije dobre, nema problema.
U zdravlju ih vozio!
montobene
02.12.2008, 19:57
U zdravlju ih vozio!
Hvala!
Mada mi nesto deluju nezne, videcemo za koliko cu ih skrsiti, kao da nisu za moj stil voznje!
Samo da bude snega na Kopaoniku i na Jahorini! Jedva cekam!
Ja sam alergičan na Gorenje i ostale firme sa tog područja. Ali ako kažu ljudi da su skije dobre, nema problema.
U zdravlju ih vozio!
I ja sam alergičan na šljivu i kajmak, a pogotovo na roštilj iz tog područja. Ali ako ljudi kažu, da su ti artikli dobri, nema problema. Guten apetit....:sm022:
Alergija je nezgodna stvar, bih ja, ali organizam se brani. I onda razumijem i druge ako imaju sličan problem.
Ali ako ljudi kažu, da su ti artikli dobri, nema problema. Guten apetit....:sm022:
A jel to važi i za Atomic??? :sm021: hehehehe
A jel to važi i za Atomic??? :sm021: hehehehe
Nisam alergičan na ovaj brand :bootyshak
Kajem se za izjavu o "alergiji", izvinjavam se i neću više.
Kriva je moja žena, koja je prije par godina zasivonjila da kupi Gorenje šporet (neki "RC" model sa keramičkom pločom), čemu sam se ja protivio dok me nije smorila toliko da sam popustio. Tvrdio sam da su to samo "traume iz djetinjstva" i da to više nije neki kvalitet. Poslije godinu dana crkla je jedna signalna lampica i popucali dugmići za podešavanje tajmera - plastični iznad otvora na rerni, ej!
I što bi rekle lale "od ta doba..." ja malo zazirem.
Nisam htio nikoga da uvrijedim, praštajte ako možete.
Ovo ne da je off topic, nego "niđe veze" sa komplet forumom!
Pa zato i Skiman vozi Atomic a ne Elan.:ok:
E, da je sve u životu tako jednostavno.........:smoke:
Hožeš da kažeš "srce hoće elan, razum traži atomic" :)
Tadija_91
03.12.2008, 20:06
neki "RC" model sa keramičkom pločom
to mu dodje neki veleslalom model?
jel konstrukcija "sendvic" ili "topli sendvic"?
salim se, ofkors
Mogu si kupiti samo Atomic, jer je Elan jednostavno preskup odnosno ne dam 800 e za Elan SL skiju, ako mogu dobit Atomic SL 12 pb za 489 e....:sm022: Jednostavno ne verujem da je Elan toliko bolja skija, uz to postoji pitanje (ako niste znali) šta če biti sa Elanom. Ovi su u čistoj b....lji :bootyshak , sada sledi otpuštanje od cca 180 ljudi, kao se nešto dogovaraju, da ih opet sanira država, ali država to neče, pošto ih je več jednom otkupila od Hrvata, pa sada njima zbilja gori tlo pod nogama. Lako se može dogoditi najcrniji scenarij i firma propadne ili ih kupe neki Kinezi i sele čitavu proizvodnju u Kinu. Onda če biti skija, vjerujem, jeftina, a kvalitet tome sličan.....:bootyshak
Mogu si kupiti samo Atomic, jer je Elan jednostavno preskup odnosno ne dam 800 e za Elan SL skiju, ako mogu dobit Atomic SL 12 pb za 489 e....:sm022: Jednostavno ne verujem da je Elan toliko bolja skija, uz to postoji pitanje (ako niste znali) šta če biti sa Elanom. Ovi su u čistoj b....lji :bootyshak , sada sledi otpuštanje od cca 180 ljudi, kao se nešto dogovaraju, da ih opet sanira država, ali država to neče, pošto ih je več jednom otkupila od Hrvata, pa sada njima zbilja gori tlo pod nogama. Lako se može dogoditi najcrniji scenarij i firma propadne ili ih kupe neki Kinezi i sele čitavu proizvodnju u Kinu. Onda če biti skija, vjerujem, jeftina, a kvalitet tome sličan.....:bootyshak
staaaaaa:hair: nije valjda da sada po ovoj krizi moram kupovati
rezervne skije a bas juce narucio id liner
to je kad ljudi ne cijene kvalitet:glavaozid
kad smo vec kod skija i supermarketa!
kao sto je neko pomenuo u "jednom" (da ne kazhem ime pa da ispadne da reklamiram) supermarketu ima par skija na akciji!
mene konkretno zanimaju sledece:
fischer hybrid h3 cruise cena 14 500
blizzard x0 6 cena 14 200
elan flow 6.1 cena 14 000.
sve skije su sa vezovima, mislim da sa nije toliko bitno da ih navodim, ali ako treba nije problem.
da li se isplatiti kupiti neke od ovih skija?
uzmite u obzir da nikad nisam skijao, i da uzimam skije jer mislim pocheti ove godine, a ne bih da se maltretiram sa iznajmljivanjem, pozajmljivanjem i tako tim stvarima. znaci reshio sam kupiti neke, relativno, pocetnicke skije i cokule i koristiti ih dok malo ne savladam sport. nadam se da cu kasnije voziti neke od malo ozbiljnije!
hvala na pomoci
staaaaaa:hair: nije valjda da sada po ovoj krizi moram kupovati
rezervne skije a bas juce narucio id liner
to je kad ljudi ne cijene kvalitet:glavaozid
Video jučer, da su sad SL skije u Hervisu u akciji i sad koštaju 649 e.....još je to preskupo jer za skije dam maskimalno 500 e i ni centa više....:smoke: Bilo juče govora, da če Elan-skimar odkupiti Seaway, a Elan-ski Alpina (u to čisto sumnjam):dontknow: . Plata radnika u firmi je 400-500 e, dok su u poslednjih 5 godina samo za usluge odvetnika platili 6 miljuna eura.....još jedan insceniran stečaj firme je na vidiku :sm022:
Evo i ja pitam nesto slicno...nadjos u jednom supermarketu na M Elan Ripstick Fusion skije sa vezovima za nekih 265e.
Da li neko zan kakva je to skija i koliko je to povoljno. Skijam po nekih dvadesetak dana u godini, mislim solidno...
Nije mi jasno zasto su toliko skupi, narocito u Sloveniji. Ja sam veliki ljubitelj elana (trenutno imam 4 para) a narocito njihovih slalomskih skija. Prosto mi nekako leze. Letos sam bio u Begunju i cene su stvarno paprene. Novi SLX je bio 700 i kusur evra a stari model je bio 439 EUR. Ovde je novi SLX 500 EUR-a. E sad dobra je stvar sto ih mozes naci na ebay-u povoljno (naso sam SLX za 220 EUR).
pozdrav
Iko
Darko Kuzeljevic
05.12.2008, 12:18
Još jednom bih osvežio Petr@ov post...pošto i mene isto interesuje.
U jednom ne toliko nepoznatom megamarketu u ponudi su sledeće skije:
Fischer Hybrid 3
Atomic XS
Head C 200
Elan Flow 6.1
Zamolio bih sve dobronamerne posetioce ovog sajta i čitaoce ovog posta da nam napišu nekakav savet u vezi sa ovim skijama. Kao i kolega, i ja sam zeleni skijaš od 2-3 godine iskustva.
Poz svima !
Evo i ja pitam nesto slicno...nadjos u jednom supermarketu na M Elan Ripstick Fusion skije sa vezovima za nekih 265e.
Da li neko zan kakva je to skija i koliko je to povoljno. Skijam po nekih dvadesetak dana u godini, mislim solidno...
Mislim da je Elan Ripstick model za američko tržište. To je u stvari Elan GS ili GSX. Preko bare je izuzetno cijenjena.
Još jednom bih osvežio Petr@ov post...pošto i mene isto interesuje.
U jednom ne toliko nepoznatom megamarketu u ponudi su sledeće skije:
Fischer Hybrid 3
Atomic XS
Head C 200
Elan Flow 6.1
Zamolio bih sve dobronamerne posetioce ovog sajta i čitaoce ovog posta da nam napišu nekakav savet u vezi sa ovim skijama. Kao i kolega, i ja sam zeleni skijaš od 2-3 godine iskustva.
Poz svima !
Da ja biram skiju, uzeo bih Flow. Mislim da je to najozbiljnija od ponuđenih.
@Pet@r: ja bih ipak razmislio o varijanti iznajmljivanja skija za prvi put (a da kupis nove cipele). Na 7 dana ih vjerovatno mozes uzeti za <50E, a mozes da probas i vise modela i duzina. Sve navedene skije ces vrlo brzo prerasti ako se nalozis na skijanje.
elan ripstick jeste za americko trziste
mislim da je to civilna verzija gsx ili tako nesto neznam tacno kooje skije
ali znam sigurno da je razlika ta sto ripstick ima jedan sloj titaniuma manje
i citao sam na nekom od foruma pravo dobre kritike
evo poneka kritika sto sam pronasao nabrzinu
http://www.ski-review.com/content/view/168/30/
http://forums.epicski.com/showthread.php?t=36788
sto se elana tice uvijek sam bio u stanju da pronadjem ovdje po pristojnoj cijeni osim prosle godine novi model 999
otisle su u sekundi nije ih bilo da mi je trebalo na ranu da ih previjem
osim u nekim djecijim duzinama
tako da sam bio primoran da uzmem dynastar jer su ih davali gotovo pa dzaba
Danas sam u Intersportu u Merkatoru video da ima neki dodatni popust, pa ko je zainteresovan za kupovinu moze da se proseta da vidi ponudu...Recimo sto sam ja zapazio je da Magfire 10 od 40000 snizena na 25600 dinara, Fischer Rc4 snizena na 28000 dinara. U svakom slucaju svaka skija je na popustu....
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.