PDA

Pogledati punu verziju : Koljeno vezovi

stekan
05.09.2008, 22:58
Ako vam je stalo do vaših koljena, dokoni amerikanci su izmislili vezove za vas. Bar se tome nadaju. Osnovna razlika u odnosu na ostale vezove je izbacivanje pete lijevo-desno (kao prednji vezovi). Više informacija: http://www.kneebinding.net/index.htm
1928

Kod mene su pali na prijemnom zbog ovog teksta: “Diagonal release” only allows boots to move laterally AFTER moving upward. The main type of knee injury (Phantom Foot) involves backward-twisting-abduction loads. “Diagonal release” cannot respond when a “backward” component is present.
Tekst je poređenje sa Tyrolia vezovima sa Diagonal petom. Sve tri rečenice su tačne. Čak i treća u kojoj navode da Diagonal petni vez neće izbaciti kod pada u nazad sa torzijom (uvijanjem noge). Ali ne navode da kod takvih padova petni vez i ne treba da otvara, već to radi prednji vez. Kod svih modela Tyrolije (i skoro svih ostalih proizvođača) prednji vez reaguje i na vertikalni pritisak, a ne samo na bočni.

Flexon
20.09.2008, 02:30
ovo je jedan penzionersko rekreativni vez i ja pratim azvoj istog vec neko vrijeme
mislim da ce pronaci klijentelu za isti
ja ipak ostajem pri provjerenim po mogucnosti metalnim vezovima
prednji vez stegnem za jedan ili dva din manje nego zadnji i prepustim
njemu tu funkciju...