Pogledati punu verziju : Tyrolia ili serviser?
Ako ne racunamo skijasa, neko je ovde grdno pogresio...
http://www.youtube.com/watch?v=IDNrQO2H2_M
Huh. Gadan pad i prelomi. Ko zna na koliko je bio podešen vez. DIN skala na tim vezovima ide od 9 do 18.
ovo mi lici na neispravan vez cak i na din 18 je morao da iskoci pri ovakvom pritisku zaista tragedija:hair: :hair: :hair:
:hair:
teshki uzas!!!
bar je ziv, i kichma chitava...
:hair: Ako ne znate, vezovi se na utakmicama svetskog kupa podešavaju do maksimuma......To je rizik vrhunskog sporta i nenapisano pravilo......A da je bilo obrnuto, da mu je kod prvog težeg zavoja ispala vez?? Ko bi onda snosio svu krivnju? Da se razumemo, pad je bio strašan i Lanzinger je platio najvišu cenu, ali on ide na stazu zavestno i živi sa rizikom, da če i umret na stazi.....Veči problem su ovi umetni skokovi, kad takmičari lete po 70-80 m na visini 3-4 metra (atraktivnost nema granice), onda staze u svakakvim uvetima....Sve ove stvari uzele su danak oko 20 skijaša i skijašica u svetskom kupu u ovi sezoni. Tu je velika odgovornosti i krivnja na raznoraznim organizatorima, koji zbog atraktivnosti čine puno loših stvari.......Zarada je veča ako je priredba što atraktivnija, da se dosta takmičara razbije na ovakav ili onakav način.....Po meni nema nikakve potrebe, da se spust npr. u Kitzbuhel-u još dodatno otežava............:sm022:
ZNAMO da se vezovi podesavaju na maximum ali OCEKUJEMO da je vez na skijama za utakmice svetskog kupa testiran na vrhunskoj hi-tec opremi i OCEKUJEMO da bar ne sme biti tehnicke greske...
Ako njihove skije izadju na stazu sa greskom, kakve li su tek nase?
-e pa nije se otvorila...Amater za razliku od profi-ja ima podešeno vez prema svojem znanju i kilaži.....Ako nije tako, sam snosi posledice......isto i profi....Lanzinger je platio visoku cenu, tražit sad grešku u vezovima je malo off.....Podešena je bila na full (verovatno je ispravna), i nije otvorila, tako ti je to............:sm018: Skiman P.S. U osnovi je ipak greška bila na Lanzingeru........
Možda je on sam tražio od servisera da dotegne vez maksimalno. Kao što Skiman reče, svjesno ulaze u rizik da vez ne otvori kad treba radije nego da otvori kad ne treba. Rizik se ne isplati uvijek.
Upravo čuo na radio: Lanzinger če ostati bez noge, jer mu nije ustrezno prekrvavljena......Zaista je platio največu cenu vrhunskog sporta.......Drži se Lanzi........:sm006:
:hair: Ako ne znate, vezovi se na utakmicama svetskog kupa podešavaju do maksimuma......To je rizik vrhunskog sporta i nenapisano pravilo......A da je bilo obrnuto, da mu je kod prvog težeg zavoja ispala vez?? Ko bi onda snosio svu krivnju? Da se razumemo, pad je bio strašan i Lanzinger je platio najvišu cenu, ali on ide na stazu zavestno i živi sa rizikom, da če i umret na stazi.....Veči problem su ovi umetni skokovi, kad takmičari lete po 70-80 m na visini 3-4 metra (atraktivnost nema granice), onda staze u svakakvim uvetima....Sve ove stvari uzele su danak oko 20 skijaša i skijašica u svetskom kupu u ovi sezoni. Tu je velika odgovornosti i krivnja na raznoraznim organizatorima, koji zbog atraktivnosti čine puno loših stvari.......Zarada je veča ako je priredba što atraktivnija, da se dosta takmičara razbije na ovakav ili onakav način.....Po meni nema nikakve potrebe, da se spust npr. u Kitzbuhel-u još dodatno otežava............:sm022:
Dvadeset skijasa u sezoni nije malo. Vozaci formule jedan su se lepo izborili za svoju bezbednost, a da je ostala atrakcija, predstava i sta ti ja znam sta jos. Bice ovde neka revizija u sluzbi za bezdednost takmicara FIS a. Na takmicarima je inicijativa.
I znaš, da sam sam na isto pomislio.....Ako se neče takmičari sami organizirat i štrajkat, doslovce če ih u budučnosti, sve više i više poginut. Pa ljudi ovo je postao jedan od najriskantnijih sportova koji ima za posledice veoma teške lomove kostiju. Pa oni se voze sa 130 km/h, gotovo goli, sa šljemovima, koji se lako skidaju, tankim dresovima sa kornjačom za kičmu, a npr. jedan Rossi se vozi sa svojim GP motorom u koži, carbonu, kevlaru i sličnim materialima...Da ne govorim o vozačima F1.......Ali morat če sami uradit nešto po tom planu.....
Jeza me prođe svaki put kada naletim na neku vijest vezanu za ovaj slučaj!!
Još uvijek se nadam da čovjek neće ostati bez stopala.
Operacije je počela u 12.....
Pa oni se voze sa 130 km/h, gotovo goli, sa šljemovima, koji se lako skidaju, tankim dresovima sa kornjačom za kičmu, a npr. jedan Rossi se vozi sa svojim GP motorom u koži, carbonu, kevlaru i sličnim materialima...Da ne govorim o vozačima F1.......Ali morat če sami uradit nešto po tom planu.....
Vec sam se priupito zasto ti nesretni spustasi ne koriste istu vrstu sigurnosnog 'dubble-klicka' na kacigama, kao je to uobicajeno u moto-sportu; izlete iz krivine pri 330km/h, polome sve zivo, ali sljem stoji na glavim ponosno kao klisurine :confused:
Sto se skijanja u tankim dresovima tice; to je bas cool; i ja sam to nekad radijo; navucem dres Milana preko potkosulje, majce dugih rukava, perjane jakne marke 'mont'..........i nema glava tj bubrezi da te bole, mozda bi i oni mogli da uvedu iste mjere predostroznosti :obrvajedn
I znaš, da sam sam na isto pomislio.....Ako se neče takmičari sami organizirat i štrajkat, doslovce če ih u budučnosti, sve više i više poginut. Pa ljudi ovo je postao jedan od najriskantnijih sportova koji ima za posledice veoma teške lomove kostiju. Pa oni se voze sa 130 km/h, gotovo goli, sa šljemovima, koji se lako skidaju, tankim dresovima sa kornjačom za kičmu, a npr. jedan Rossi se vozi sa svojim GP motorom u koži, carbonu, kevlaru i sličnim materialima...Da ne govorim o vozačima F1.......Ali morat če sami uradit nešto po tom planu.....
Prvu stvar verovatno ce se ograniciti brzina u spustu i super G . Onda skratiti skove i njihove duzine, popraviti i usavrsiti opremu, vezove, skije, kacige, odela. Popraviti nacin siderenja kapija kako u snegu tj ledu tako i njihovu vezu tkaninom. Tu su naravno i ograde, kako li je bilo bez njih. Ogranicenja, ogranicenja, ogranicenja pa onda nastaje borba kako ih preguslati i tako u krug. Mnogo je sitna kinta da bi postali invalidi.
Momku austrijancu drzim fige.
Tadija_91
04.03.2008, 19:43
Operacije je počela u 12.....
operacija ili amputacija...:glavaozid
sad se setih jednog crnjaka
operacija ili amputacija...:glavaozid
Sad pogledo ponocne vijesti,na zalost,ovo drugo.
bas sam jos par puta pogledao ovaj video i meni se cini
da je on odma prilikom prvog udara svom tezinom na stranu prelomio nogu
i u tom slucaju vez vise nije imao nikakvog otpora
dok je kasnije tokom pada odpala skija
meni se cini da bi ovdje nastao lom taman da su mu skije odpale u zraku
i da bi slicne posljedice bile i na din 10
a mozda i grijesim :dontknow:
Jos juce dok smo se nadali na ski hr, objavise vest o ishodu. Saznalo se o gomili gresaka koje su pratile transposrt i samo zbrinjavanje.
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=18824
Danas svi u velikom soku.
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=18827
Mozda se i nesto desi. Sport treba da bude radost.
:(
definitivno neke stvari moraju da se promene.... ovo postaje uzasno!
milos_pg_91
23.01.2009, 00:48
Lanzinger ponovno na skijama!
Matthias Lanzinger nakon deset i pol mjeseci, teškog pada na Super G-u Kvitfjella i prisilne amputacije lijeve potkoljenice, iznova je stao na skije. I to ne bilo gdje - nego odmah na kitzbühelškom Streifu!
izvor:http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=20254
Tadija_91
23.01.2009, 00:55
svaka mu cast!
Vala bash...:)
Btw tek sad sam prochitao thread, Flexon je dobro primetio, on je odmah slomio nogu i zato vez i nije mogao da odkopcha...Tako da nije faulty binding...
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.