Pogledati punu verziju : Test modela 08/09 Elan i Völkl
Vratih se sa porodicom juče sa Bjelašnice sa testa, a u subotu je bio na Jahorini.
Prvo, malo off topic: Bjelašnica rules! Nisam tamo skijao od 1990 pa sam zaboravio, ali Bjelašnica je skijalište, a Jahorina je prekrasno izletište. Još da je vertikalni transport bolji (ili bar brži)...
Prvi dan sam vozio Elan SpeedWave 14, SpeedWave 12, Voelkl Racetiger SL, Racetiger SL PowerSwitch. Ranije sam imao priliku voziti nove Elan Race SL, kao i Magfire 82 Ti. Drugi dan sam bio samo na Voelkl Grizli za koju se drugi nisu otimali (još dva para su uglavnom čekala na skijaše). Sve su ovo vrhunski rekreativni modeli kojima je vrlo teško naći mane. Uslovi na stazi nisu bili idealni za "uske" modele, ali su se i oni u tim uslovima odlično pokazali.
Prvi dan su mi posebno sjele SpeedWave 14 i Racetiger SL sa PowerSwitch prekidačem. Vrh vrhova. Prekidač sprava na Voelklu stvarno funkcioniše.
Grizli je posebna priča. Ne vidjeh na skiji natpis modela, ali ima na repu mala slika medvjeda. Skiju sam vidio i prvi dan testa, ali tako široka skija (88 mm u struku) mi nije bila ni malo interesantna. Popodne sam na prezentaciji modela čuo interesantnu priču o tom modelu i odlučio da je sledeći dan na Bjelašnici isprobam. To mi je bila jedna od boljih odluka u posljednje vrijeme. Novi vez posebno razvijen za široke skije izgleda moćno. Baziran je na novim Merker Duke/Jester vezovima, ali prilagođen IPT Motion sistemu. Skiju apsolutno ne interesuje kakav je snijeg ispod. Prvih par žica (dok je još staza držala) je odradila kao bilo koja karving skija visoke klase radijusa 17 m (dužina skija 170 cm). Dok su zbog visoke temperature i raskvašenog snijega drugi skijaši postepeno povlačili ručnu kočnicu, ja sam na "medi" dodavao gas. Genijalna! I vjerovatno preskupa za moj džep. Prekidač za podešavanje tvrdoće i na ovom modelu stvarno funkcioniše.
1593
Moj sin (12 godina i kusur) je vozio Elan Black Magic, Mag 10, SpeedWave 10 i Voelkl Unlimited AC20. Od Elana mu je najbolji bio ženski Black Magic, možda jer su bile najkraće (152 cm), a ukupni pobjednik i skija kojom je bio istinski oduševljen je Unlimited AC20. Trebam napomenuti da su za njegovih 160 cm visine i 42 kg težine ostale testirane skije bile ipak predugačke (163 i 168 cm), ali mu to nije ni najmanje smetalo.
Sve u svemu, najviša ocjena za test i prekrasno proveden vikend. Vjerovatno su sarajlije kontale da je sa skijanjem gotovo, tako da nije bilo ni gužve.
Evo i par (nepar) fotki:
Junior je uživao
1594
Kao i ženski dio ekipe
1595
Dragan je bio zadužen za organizaciju testa
1596
Bravo za test, znači uspešno je održan :ok: . Grizli od 88m se lepo pokazao, drago mi je da si se lepo proveo na njima.
Jedno pitanjCe, pretpostavljam da će sličan izbor opreme biti i na Kopu gde možda odem, pa me interesuje šta je (i da li je) bilo nešto od freeride modela Elan/Volkl - ako si "ošacovao" ?
10x :)
Nemoj da Sapa čuje, ali me freeride modeli nisu zanimali, pa ih nisam ni "snimio". Vidio sam po nekoliko modela i kod Elana i kod Voelkla. Bilo je i vrrrlo širokih.
Tadija_91
26.02.2008, 13:59
Vidim da je fashion policija radila:D
Pretpostavljam da si ti veci sminker:D
Vidim da je fashion policija radila:D
Pretpostavljam da si ti veci sminker:D
Ne, nisam veći, ja sam najveći šminker u svom selu. I šire.
Glede Elan Magfire 82 Ti kojim sam bio vrrrlo zadovoljan, evo i profi recenzije više modela među kojima je i taj Magfire: http://forums.epicski.com/showthread.php?t=67287
Čo'ek je napisao za Magfire 82 Ti:
"Elan has made some great strides for 2009. I liked last year’s Magfire 12, and this is the replacement. It was perhaps my favorite overall ski tested here. I could ski it at any speed, in any condition, and it just made things easy. On hardpack, the length and lateral stiffness combined to give me close to a race-ski feel, but the flex was perfect to get some energy out of the ski, and tons of forgiveness. In crud, the length was perfect, and the flex felt right at home for me. It had no practical speed limit. In narrow spaces, the ski again was super easy to pilot and willingly did what I asked of it. The overall feel is damp, but with more energy than the current Mag 12, and will remind people of the 666, yet with an easier feel off-piste and more stability in the given length. For me, it was a carver and all-mountain ski rolled into one. Smooth, stable, energetic, race-like on the groomers: I was very impressed. Elan will get some good reviews on this one. I ordered a pair of its big brother (the 82x) and they should be here next week. I will report back with my detailed impressions."
Glede Elan Magfire 82 Ti kojim sam bio vrrrlo zadovoljan, evo i profi recenzije više modela među kojima je i taj Magfire: http://forums.epicski.com/showthread.php?t=67287
"Elan has made some great strides for 2009. I liked last year’s Magfire 12, and this is the replacement. It was perhaps my favorite overall ski tested here. I could ski it at any speed, in any condition, and it just made things easy. On hardpack, the length and lateral stiffness combined to give me close to a race-ski feel, but the flex was perfect to get some energy out of the ski, and tons of forgiveness. In crud, the length was perfect, and the flex felt right at home for me. It had no practical speed limit. In narrow spaces, the ski again was super easy to pilot and willingly did what I asked of it. The overall feel is damp, but with more energy than the current Mag 12, and will remind people of the 666, yet with an easier feel off-piste and more stability in the given length. For me, it was a carver and all-mountain ski rolled into one. Smooth, stable, energetic, race-like on the groomers: I was very impressed. Elan will get some good reviews on this one. I ordered a pair of its big brother (the 82x) and they should be here next week. I will report back with my detailed impressions."
I mene je ta recenzija bas zainteresovala (pratim ovog lika vec duze i njegove recenzije mi se cine veoma objektivnim a i moje vidjenje pojedinih skija je vrlo slicno njegovom). Sto vise vozim Magfire 12 to mi se sve vise svidja. Na osnovu njegove recenzije cini mi se da novi 82ti (ili 82xti) moze biti moja idealna all-mountain skija. Jedva cekam da je probam.
Na osnovu onog što sam čuo, moći ćeš da ih probaš na Kopaoniku od 9. do 11. marta (tri dana).
Uuuuu meni se dopao Volkl Racetiger Sl 2009 sa powerswitch-om....
Toliko mi se dopao da sam je donio na Durmitor i skijao danas cijeli dan sa njom...
Pozdrav za Stekana, velikog znalca!:sm017:
Vidimo se na Kopu 8. 9. Marta:sm018:
Pozdrav i za Dakija, velikog skijaša! :dziveli:
Baš mi je drago da smo se nakon ovih godina forumarenja napokon i upoznali.
Još jedan dokaz da ne treba slušati i čitati testove.
Patak, na testu su bila i dva slovenca, serviseri Elana. Kažu da je Elan promijenio mašine i tehnologiju brušenja. Na Gerlitzenu sam 6 dana vozio novi Elan Race SL i bio sam oduševljen držanjem rubnika.
Magfire 82 Ti (176 cm) sam vozio samo jedan dan na Vlašiću na vrlo tvrdoj podlozi i rubnici su takođe "čupali". Imao sam utisak da je skija laganija, osjetno življa i bolja u karvingu od prethodnika (Magfire 12) iste dužine, iako je zvanična informacija da su to potpuno iste skije. I čo'ek sa EpicSki foruma tvrdi da se skije različito ponašaju.
Prvu sedmicu aprila sam ponovo na Gerlitzenu, pa ću možda imati priliku da ozbiljnije isprobam novog Magfire-a.
Znam da si imao loše iskustvo sa Magfire-om po pitanju rubnika, ali bih volio da isprobaš nove Elane.
To sa novom tehnologijom brušenja mi ne pije vodu. Pa šta ćemo kada istupimo skiju, neće li i svi serviseri menjati mašine, ili treba nositi skiju u Elan na oštrenje. I najzad "tehnologija oštrenja", - pa neoštren rubnik je naoštren bilo to na keramici, šmirgli, turpiji itd...
A ako su promenili konstrukciju skije onda je to nešto drugo i to pozdravljam.:yay:
Ipak mi se kod Elana sviđa najviše to što isti uvoznik uvozi i Voelkl.
Patak, mislim da si preoštar prema Elanu, jednostavno tebi nije dobro legao, drugima je više i to je to :).
Evo npr. komentar Iko:
Sto vise vozim Magfire 12 to mi se sve vise svidja.
Da je baš toliko loša kao što ti kažeš, ne verujem da bi dao takav komentar. Ja sam vozio Magfire 14 i nisam imao nikakvih primedbi. Ako rubnici nisu od najkvalitetnijeg čelika - bože moj, ima boljih rubnika - pa dobro - to je konkurencija, ali sam ja lično imao dobra iskustva do sada sa Elanom....
Sad, zavisi naravno od navika, ja rubnike oštrim jednom u sezoni, pa ja možda nisam merodavan :dontknow: ali opet zašto bih tražio da mi je skija uvek perfektno namazana i naoštrena? :D
Veliki brat
28.02.2008, 07:53
Neznam zasto se postavlja to pitanje ELANOVIH
Patak, mislim da si preoštar prema Elanu, jednostavno tebi nije dobro legao, drugima je više i to je to :).
Evo npr. komentar Iko:
Da je baš toliko loša kao što ti kažeš, ne verujem da bi dao takav komentar. Ja sam vozio Magfire 14 i nisam imao nikakvih primedbi. Ako rubnici nisu od najkvalitetnijeg čelika - bože moj, ima boljih rubnika - pa dobro - to je konkurencija, ali sam ja lično imao dobra iskustva do sada sa Elanom....
Sad, zavisi naravno od navika, ja rubnike oštrim jednom u sezoni, pa ja možda nisam merodavan :dontknow: ali opet zašto bih tražio da mi je skija uvek perfektno namazana i naoštrena? :D
Koliko ja znam, svi proizvođaći skija u svetu uzimaju rubnike kot jednog te istog proizvođača i meltene su iste kvalitete........Ali ja sam to samo čuo.......:sm018: Skiman
Veliki brat
28.02.2008, 08:11
Neznam zasto se postavlja to pitanje Elanovih rubnika....
Patak se žali u dosta topica na Elanove rubnike.. Vozio je Magfire 12 i bio razočaran, prodao ih i sada kritikuje :D. Što je naravno OK da se kritikuje, ako je bilo loše (lično) iskustvo. Ali mislim da se sada preteruje (maltene se iznosi teza da Elan ne zna da napravi dobru skiju ;)).
alpinista
28.02.2008, 14:30
Kad mi se istupe rubnici ja kupim drugu skiju :sm022:
Na Elanu SLX se istupili,ja kupio Voelkla SL . . . jos uvijek drze,a ka'ce da popuste . . . ne zna se :sm021:
CrazyKong
28.02.2008, 15:00
Ali mislim da se sada preteruje (maltene se iznosi teza da Elan ne zna da napravi dobru skiju ;)).
naravno da patak pomalo preteruje posto drzanje rubnika nije bas toliko lose, ali poredeci drzanje rubnika sa nekim drugim modelima i njihovu trajnost...elan je prilicno inferioran...bar je bio za nekih par modela koje sam isprobao...
Pri tome ne mislim da je prob u kvalitetu celika.....pre ce biti konstrukcija skije...
Veliki brat
28.02.2008, 15:59
Svaka cast VOLKL-u , ja nisam imao problema sa ELAN-om ... doduse ja dosta cesto radim servis skije mozda je i to .... ?
Sto se tice magfire12 , nisam je probao ali nisam cuo nista lose o toj skiji ... e sad ako neko vozi slalomsku skiju pa predje na magfire 12 ... zavisi od stila voznje , ko sta voli....jbg ... stvarno ne znam .
Da imao sam Magfire 12, a vozio sam od Elana još Magfire 14 , SW 12 i SLX. I zaključio ne da Elan ne zna da napravi skiju i to nisam nigde rekao, nego da ovi modeli sa "izgužvanom" tehnologijom ne valjaju ništa. Vozio sam i SLX i skija sasvim ok. Magfire sam uporedio neposredno na stazi sa istom klasom skija i to sa Fischer AMC 76 a ne sa mojim Voelkl-om i odatle ovo sve i govorim. Magfire ne trese u brzoj vožnji, ali ne prenosi dovoljno pritisak duž celog ruba i u krivini se ponaša kao skija koja ima tvrdoću 8 a ne 12. To su primetili svi koji su probali skije u Fr. i delili su moje mišljenje. Prema tome Mf 12 preporučujem osrednjim skijašima, a ne nekom boljem skijašu koji će nešto očekivati od tvrdoće 12 ili 14 i prevariti se kao ja i dobiti skiju koja zaslužuje plafon tvrdoću 8.
A oni koji voze Mf i probaju neku normalnu skiju (preferiram Voelkl) sigurno će odmah prodati dotičnu kada vide šta voze ili će ne daj bože u očajanju raditi testeraaaa.:glavaozid
elan definitivno pravi najbolje skije i tu im nema ravnih
(tu mislim za normalne smrtnike)
head i fisher su tu odma rame uz rame
a atomic i volkl ego parmaci su samo za sminkere
koi hoce da izgledaju fino ispred restorana
presto sam da jedem kinesku rizu odkad sam se otrovo istom
samo mi fali da vozim kineske skije fuj
bilo bi poseljno se upoznati sa konceptom megfire skije
mislim ta skija na kraju nije koncipirana kao parmak...:bootyshak
Bravo majstore, otvorio si mi oči, pa ja kad malo razmislim ustvari ceo dan prestojim ispred kafića da me svi vide. Pa ja ustvari zbog toga vozim Voelkl. Bezgranično ti hvala. :sm017: :sm017: :sm017:
ps. A da li bi hteo da čuješ moje mišljenje ( i mišljenje 3/4 planete) o ljudima koji koji žive u Americi ili ti Amerikancima jer vidim da si postao tipičan Amerikanac(duhom)?
Ili da preformulišem zadnji zaključak: Neobično mi je važno da čujem mišljenje jednog Amerikanca jer vrlo cenim Američki način razmišljanja i življenja uopšte. Još jednom ti hvala. I izvini što sam de dirno u Elan.:sm022:
Ne bih da se mesam u kvalitet Elanovih skija i americki nacin razmisljanja (ne znam o tome nista)...al cu reci nesto o ovom Patku (njega znam od pre par meseci iz Fr.)...
Ako neko citav dan prestoji pred kaficem pozirajuci sa svojim zutim (ruznim :)) Voelklom... to sigurno nije on (Patak).
Taj Patak Rajko... nervozniji je od Paje Patka i Patka Dache zajedno ako ne skija... ako dangubi... svakog jutra je prvi spreman... poslednji dolazi u apartman...
Nisam imao mnogo prilike da skijam s njim jer on skija mnogo brzo i malo njih ga mogu pratiti al toliku zelju za skijanjem sam mozda video samo kod Crazy Konga, oggy-ja i Milos011-a... (podsecali su me na Mr. Bean-a u onom skechu kad prvi udje u novootvoreni mega shop... pa ne zna na koju ce stranu okrenuti)...
Flexone... gresis u vezi Patka...
Patak... nije valjda Elan bas toliko djubre?
Nemanjus
29.02.2008, 11:21
Dobro de, sve su to vrhunske skije. Najsavremenije tehnologije se koriste za izradu istih, sad, desi se da neki proizvođač omane sa nekim model, sa drugim pogodi...
Svi smo mi vrlo subjektivni u ocenjivanju skija, a pogotovo smo subjektivni jer nam taština ne dozvoljava da objektivno ocenimo nivo svog skijaškog znanja, a samim tim i relevantnost sopstvene ocene pojedinih modela skija.
U principu je sve kako je ko navikao, po kakvim terenima voli da skija, kakvu tehniku skijanja preferira...
Po meni je glupo reći za bilo koju skiju da je đubre, isto tako kao što mi nema smisla optužiti nekog da je šminker zato jer vozi skupe skije. :sm008:
Opet ću reći onu staru, boj ne bije svijetlo oružje... :D
:sm018:
A oni koji voze Mf i probaju neku normalnu skiju (preferiram Voelkl) sigurno će odmah prodati dotičnu kada vide šta voze ili će ne daj bože u očajanju raditi testeraaaa.:glavaozid
Sve je to stvar licnog ukusa. Kada sam prvi put stao na Magfire 12, nisam mogao da se sastavim. Sto sam je vise vozio, sve vise mi je odgovarala. Treba imati u vidu da je to all-mountain skija i da je siroka 82 mm. Ja licno nisam imao problema sa kantnama, meni su one ok.
A vozio sam i vozim i dalje i "normalne" skije. Moja osnovna skija je vec godinama slalom skija. U poslednjih par godina vozio sam ELAN SL, HEAD iSL i Supershape i Atomic ST 11.
Sa druge strane, imao sam i Volk Allstar-a, jednu od najhvaljenijih skija po testovima i forumima. Skija je dobra ali meni licno nije legla. Prosto mi nije odgovarala.
[quote=hehehe;28042]Ne bih da se mesam u kvalitet Elanovih skija i americki nacin razmisljanja (ne znam o tome nista
Američki način razmišljanja znači:
Normalan način razmišljanja znači:
Vozio sam Elan dugo godina. Onda sam kupio novo izašlu Atomic metron skiju i vozio nju. Kada sam probao Voelkl RT SC svideo mi mnogo više i kupio sam njega. Sledeće godine sam probao Fischer RC4 SC, za mene mnogo bolju skiju nego Voelkl koji sam imao i kupio ga. I tako dalje sam uvek isprobavao skije i kupovao one koje su mi najviše odgovarale. Trenutno je za mene najbolja skija Voelkl racetiger SL i nju i posedujem. Kada budem probao neku skiju da mi više paše, odmah ću je i kupiti. To može biti i Elan ili bilo koja druga marka. A nisam debil pa da kažem da Voelkl, ili Fischer prave najbolje skije i da im nema ravnih. Svaka firma ima svojih uspešnih i manje uspešnih modela i samo "Američkim" načinom razmišljanja neko može slepo da se veže za jednu firmu i da ne vidi dalje od nosa. Ali pošto smo mi skijaši dobri ljudi, ja pozivam g. Flexon-a da dođe kod mene , o svom trošku, i da odemo na jedno skijanje gde će moći da proba mnogo različitih skija i da vidi da ima još proizvođača skija osim Elana koji prave odlične skije za VOŽNJU a ne za slikanje pred kafićem, da proširi vidike preko Elana i počne da voli skiju koja se bolje ponaša u vožnji a ne onu na kojoj mora pisati Elan.
Patak... nije valjda Elan bas toliko djubre?
Arso nikad to nisam rekao osim za Magfire 12 i 14 i za tebe ponavljam:
Da imao sam Magfire 12, a vozio sam od Elana još Magfire 14 , SW 12 i SLX. I zaključio ne da Elan ne zna da napravi skiju i to nisam nigde rekao, nego da ovi modeli sa "izgužvanom" tehnologijom ne valjaju ništa. Vozio sam i SLX i skija sasvim ok. Magfire sam uporedio neposredno na stazi sa istom klasom skija i to sa Fischer AMC 76 a ne sa mojim Voelkl-om i odatle ovo sve i govorim. Magfire ne trese u brzoj vožnji, ali ne prenosi dovoljno pritisak duž celog ruba i u krivini se ponaša kao skija koja ima tvrdoću 8 a ne 12. To su primetili svi koji su probali skije u Fr. i delili su moje mišljenje. Prema tome Mf 12 preporučujem osrednjim skijašima, a ne nekom boljem skijašu koji će nešto očekivati od tvrdoće 12 ili 14 i prevariti se kao ja i dobiti skiju koja zaslužuje plafon tvrdoću 8.
A Voelkl pominjem kao alternativu Elanu jer se u Planet bike-u koji je uvoznik mogu kupiti ove dve firme.
Kao sto se kaze za dobru svinju nema losih splacina,zato da ima snega i da mi uzivamo a ko ce sta da vozi to je najmanji problem.ZIVELI MAGARCI
A sto se tice sminkera znam neke,mislim sve spayder Fischer worldcup ili mi se cini a to mene nesto privlaci ko kad biku stave crvenu maramu pred oci pa prosto moram na stazi da osetim kako i amortizuju iznenadne kako da kazem bliske kontakte.
Nemanjus
01.03.2008, 11:08
A sto se tice sminkera znam neke,mislim sve spayder Fischer worldcup ili mi se cini a to mene nesto privlaci ko kad biku stave crvenu maramu pred oci pa prosto moram na stazi da osetim kako i amortizuju iznenadne kako da kazem bliske kontakte.
Bože kak'ih budala ima!!! :hair:
:sm011: :sm011: :sm011:
alpinista
03.03.2008, 12:51
Ko mi to napada i vrijedja Voelkl? Tek sad vidjeh.
Sto bi reko Sinisa iz PB-a,kad kazemo Voelkl,kazemo prestiz.
Skupa skija nema sta. A sto se tice sminkeraja,mislim da je veci sminkeraj voziti Atomic SL12(skuplji) nego Voelkl SL racetiger,to je prestiz,ali za mene je SL racetiger jedan i jedini,na njemu mogu uzivati citav dan,PRITOM NE PADA MI NA PAMET DA STOJIM A KAMOLI DA SJEDEM U KAFIC I SUNCAM SKIJE,na njemu ne osjecam umor u nogama koliko god forsirao skiju,za razliku od nekih jacih modela drugih proizvodjaca.
Posto na skijanje mogu da odem samo vikendom,nazalost,tada hvatam svaki momenat da provedem na stazi,i ta 2 dana kafic je poslednje sto mi pada na pamet.
ima samo jedna 'polivalentna' skija vrijedna razmatranja; Ta skija je karver na stazi i rajder u planini i zove se kratko i jasno FOIL. Bac'te ostala g.vna. :smoke:
ima samo jedna 'polivalentna' skija vrijedna razmatranja; Ta skija je karver na stazi i rajder u planini i zove se kratko i jasno FOIL. Bac'te ostala g.vna. :smoke:
Nemoj tako, o rođače. Po pitanju g.vana, valjda onolike muhe znaju šta valja.
A sad ozbiljno: Test skija na Kopaoniku planiran za 09. do 11.03. se odgađa zbog nedostatka bijele materije.
Tadija_91
07.03.2008, 12:22
valjda onolike muhe znaju šta valja.
sad bi neko rekao: lete kao muve bez glave :D
presto sam da jedem kinesku rizu odkad sam se otrovo istom
samo mi fali da vozim kineske skije fuj
bilo bi poseljno se upoznati sa konceptom megfire skije
mislim ta skija na kraju nije koncipirana kao parmak...:bootyshak
Jao, jao .......koje izjave.......Malo sklon generaliziranju, ili??:smoke: :jester:
Ti bi Veljo trebo da falis ruku koja te lebom 'rani :smoke:
Veliki brat
07.03.2008, 18:04
Dali neko zna sta ce se desiti sa testom na Kopu dali je otkazan ili je pomeren za neki drugi datum ??
Posto na skijanje mogu da odem samo vikendom,nazalost,tada hvatam svaki momenat da provedem na stazi,i ta 2 dana kafic je poslednje sto mi pada na pamet.
Mogu ti reci Alpi, previse si mlad da imas takav, blago je reci, penzijonerski stav spram skijanja i nocnog/dnevnog zivota.
Ima bolan vremena za skijanje. u 22goj se ide u nocni zivot, ganjaju se koke, nikad neznas kad ce ona mici P. Hilton da provali neku jahorinsku diKsoteku ili kafic....a ti lomi ljude po Ogorjelici za to vrijeme....a Parizerka 'ne bo chakala' da se ti naskijas, moj ti.
Skija' ces od jutra do mraka (a od mraka do jutra ces spavati) kad budes u mojim godinama. :sleep: :sm012::ski:
Dali neko zna sta ce se desiti sa testom na Kopu dali je otkazan ili je pomeren za neki drugi datum ??
E Veliki taman htjedoh da ti pozelim dobar par twintipusha na testu......kad ono prc. Ajd; valjda ce biti i snjega i testa.
elan definitivno pravi najbolje skije i tu im nema ravnih...:bootyshak
xe xe malo dosadan ali poucan ix da su mi te godine....:)
http://www.youtube.com/watch?v=q5sGvthsclw&NR=1
a sneg izgleda pada na Kopu, za nas za ovaj vikend http://www.infokop.net/komuna/, ali od probanja izgleda nista. Vise srece iduci put.
Veliki brat
07.03.2008, 20:47
@Sapa
Hvala...
Nada umire poslednja .... ako nista barem u Madoni ima snega .
Ja se nadam da dolazis sa ostalim skimagaradima , pa da se vidimo na stazi i van nje :-)
Ukaki smo sa offtopicom,
Ma samo nek imaju kakve daske da se skija.......po mogucnosti dobre :obrvajedn
Nigdje ja necu biti vise, skijanje za mene gotovo ove godine, mozda da ufatim jos neki dugi vikend za uskrssnje praznike.
Cekaj sta je to? Jel to u vas 'reunion' ??? Magarad&Manijaci u isto vrijeme u istom centru??? "same place at the same time" sto bi rekle kolege sa BBCija, hehhehehe, dobra fora, mali je svijet. Uzivajte ljudi !!! :party:
PS
Pa mogli ste za zajednicki organizovat, barem oko prevoza :D :sm022: :bootyshak
Veliki brat
11.03.2008, 07:40
sorry za :sm023:
sto se tice organizacije nemam pojma , ali da volim sto cu se sresti sa nekim mojim drugarima koji su u skimagaradima ... volim .
a posebno sa nekim ljudima koje znam samo preko net-a , pa da se konacno upoznamo :sm018: :sm018: .
Jest vala, mogli bi i onu partiju tenisa odigrati :D
Nemanjus
11.03.2008, 08:50
Padalo se na Kopu prošle sezone, ha? :sm011: :sm011: :sm011:
Veliki brat
11.03.2008, 09:40
:sm023:
@Top
Mogli bi :ok: , ajde ovaj put da se zadovoljimo sa nekom kafanom u Italiji .
@Nemanja
hahaha ... jeste padalo se , meni dodje glave gvozdac a tebi gobelja .
:sm018: :sm018: :sm018:
Nemanjus
11.03.2008, 09:47
Meni došla glave Gobelja i ove sezone, neki će znati o čemu pričam :couto:
:cool: :cool: :cool:
E ba vas dvojca imate svoje thredove, svojih udruzenja i udruga, pa na njima pisite o dogodovstinama (ko da je tesko past, treba znati ostati na skijama :D :sm012:) , pokvariste vakav jedan konkretan topic o ski-modelima.........ovakav nivo nisam od vas ocekivo, moro sam djecu odvest u drugu sobu da ovo ne gledaju :smoke:
Veliki brat
11.03.2008, 17:09
U tome je i fora sto smo padali prosle godina na testu Elana I Volkla .....
Mnogo su nam se skije svidele pa smo se zaigrali ......:sal:
Jesam li se sad izvadio zbog off-topic-A .
U tome je i fora sto smo padali prosle godina na testu Elana I Volkla .....
Mnogo su nam se skije svidele pa smo se zaigrali ......:sal:
Jesam li se sad izvadio zbog off-topic-A .
aaaa, e paaa onda nista. nije offtopic, izvinte sto sam vas (po)napadao. Osim sto ste mozda mogli i da nas ostale uvedete, sta kako, koji konkretni modeli su bili uzrok crashiranju, zasto ste se zanjeli tj toliko zagrijali za iste???..........da i nas ostale uvedete u pricu, mozda je poucna. :glavaozid.
Veliki brat
11.03.2008, 17:25
Hahaha ... necu sada o modelima da ne ispadne anti-reklama dovoljno je reci da smo vezbali takozvani prsnoglavni stil skijanja , ne bih objasnjavao kako se doticni still izvodi.... posto slabo pamtim od tada a pored tikova i poceo sam da mucam ..... hahaha .
...........ne bih objasnjavao kako se doticni still izvodi.... posto slabo pamtim od tada a pored tikova i poceo sam da mucam .....
Hahahahah, imas i pravo, bolje ne opisivati detalje, to je izgleda samo za experte; da se ljudi ne zeznu pa to sami pokusavaju, bez nadzora strucnih lica :sm011:
Nemanjus
11.03.2008, 19:07
Hehe pričao sam 100 puta istu priču, dohvatio ja elan sl race, 155 cm, sneg mekan relativno mokar, ja se primio na skiju, oduševljen, pritisnuo je ko sivonja u zavoju, ona valjda propala u sneg i spala u punoj brzini :couto: .
I ja tako leteo kroz vazduh, okrenuo se preko glave u vazduhu i pao na glavu (sreća bosanska). Let je bio za youtube :glavaozid .
Naravoučenije, prilagodite vožnju uslovima na stazi i onome šta imate pod nogama :sm022:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.