PDA

Pogledati punu verziju : Koje skije i pancerice odabrati

vexx
09.02.2008, 13:22
Prvo sebe bih svrstao u nekog srednjeg rekreativca,naginjući prema naprednom.
Imam 185cm i 87kg.
Danas sam obisao prodavnice nebi li uspio naci neku normalnu pancericu i skije za mene.
Izbor sam sveo na:

1.Fisher rc 4 race
2.Salomon x-wing 8
3.Atomic sl9
4.Atomic sx9.2
5.Fisher rx super heat fti
6.Elan SpedWave 11
7.Pancerice-Nordica easy move rc flex 55(jedino su ove ostale u moj broju)

Svaka pomoć dobro došla.

patak
09.02.2008, 17:35
Od svih tih skija nisam vozio jedino salomon i fischer rx heat. Ako je skija koju pominješ fischer rc4 race sc onda je ona po meni najbolja u toj skupini. To je skija koju možeš voziti i sad, a i kada budeš napredovao do vrhunskog rekreativca( po meni to je jedna od najboljih skija uopšte za rekreativno skijanje najnaprednijih skijaša ). Posle nje od ponuđenih Atomic sl 9, ali ona traži više snage od vozačevih nogu za vožnju, i više umara nego race sc. Elan speedwave je dobra skija za srednje rekreativce, ali kada se pritisne malo više otklizava u zavojima i ne drži ni blizu Fischera. Za mene bila jedno od najneprijatnijih iznenađenja i ne preporučujem je . Ima se utisak kao da voziš skiju istupljenih rubova. Obrati pažnju i na pancerice. Uz Fischer rc4 ne ide cipela tako malog fleksa. Mislim da ti treba bar fleks 10, jer nema ošrtije vožnje sa tom cipelom iako kupiš race skiju.

patak
09.02.2008, 17:41
Pogledaj i ove skije u malim oglasima. Jest da mi je prodavac prijatelj ali nevezano od toga mislim da bi trebao i o njima da razmisliš. http://www.skijanje.co.yu/forum/showthread.php?t=1679

Flexon
12.02.2008, 01:17
7.Pancerice-Nordica easy move
definitivno najlosije pancerice koje sam probao
jednom prilikom onako iz zajebancije oprobah
mislim da bih radije skijao u carapama
plastika je ocajnog kvaliteta
mada ja generalno ne volim nordica cipele

vexx
12.02.2008, 11:47
definitivno najlosije pancerice koje sam probao
jednom prilikom onako iz zajebancije oprobah
mislim da bih radije skijao u carapama
plastika je ocajnog kvaliteta
mada ja generalno ne volim nordica cipele

Odlučio sam se za Salomon Impact 9.

Sapa
12.02.2008, 11:55

Mislim da su to jako dobre pancerice...............................ako pasu tvojoj noGi.

stekan
12.02.2008, 12:24

Rešpekt za izbor. To je nasljednik modela X-Wave 9 koji je meni savršen. Kao što Sapa reče, bitno je da ti odgovaraju nozi, jer on zna nekoga (čak vrlo dobro) kome takva pancerica nije odgovarala.

Sapa
12.02.2008, 12:57
Rešpekt za izbor. To je nasljednik modela X-Wave 9 .

Da se ne vodim onom narodnom: o mrtvima sve naj bolje, jos bi i lano sta, u vezi tih modela.
Kolko sam taj impact vidijo na sliki (mos mislit nisam probavo :sm003: ), model izgleda drugacije, tj nekako uze, naginje formom na Falcon, ako se dobro sjecam, (na zalost falcon sam probavo i.......:glavaozid ).