Pogledati punu verziju : Backcountry (Freeride/TT mix)
Deblja kategorija, ne all-mountain, nešto gledam sada, pa neka iskusniji dopišu:
K2 Seth
Rossignol Scratch Brigade
Fischer Misfit
Znam da ima dosta u toj kategoriji, pa da čujem vaše predloge :). Može i uže/šire, glavno je da može freeride i da su twintip..
Deblja kategorija, ne all-mountain, nešto gledam sada, pa neka iskusniji dopišu:
K2 Seth
Rossignol Scratch Brigade
Fischer Misfit
Znam da ima dosta u toj kategoriji, pa da čujem vaše predloge :). Može i uže/šire, glavno je da može freeride i da su twintip..
Ih Wlad i ti si genije! Svaka cast na temi sad cu je ceifit narednih mjesec dana; kad god mi nesto na um padne, kad procitma dobru recenziju, a ja ovdek da se sit na uzivam. Bas, mi je bas zao sto ih prije nisam otkrijo i sto ih jos ne odvezoh nekolko modela, pa da ti sad od miline ovdje preporucam iz vlastitoga iskustva, ali samo daj BOze zdravalja..............
Ja cu se trudit da budem ozbiljan s predlozima, posto kontam ti ovo ozbiljno planiras????
Sve tri zvuce super, s tim da u ovoj prici ovaj Scratch Brigade zvuci ko tenak, a o njemu i neznam puno, osim da je citiram 'ulitmate BC weapon'.(ovo iz neke druge recenzije a ne one tvoje od maloprije :sm004: ).
Misfit. I ja se lozim. U jednom od skitestova je testiran kao one-ski-quiver a impresije su bile vise nego pozitvine pa ti vidi.
Seth ko sto gore negdje napisah, u medjuvremenu je proglasen za 'allround' skiju, jer cujem od dosta ljudi da po pisti ide ko da je 69 a ne 96 mm u struku (ovo sam vec piso ponavljam se, ali nema veze bas mi merak).
Ako pronjuskas po netu, ces na zalost da se uvjeris da ih je zajebano nabavit polovne, jer se razgrabe ko u dobra stara vremena kafa i detredzent. Kultna skija i izgleda s pravom. A isplate se kupit polovne jer ko da su pravljene za desantne akcije u himalajima a ne za 'normalno' skijanje. Sva je chusta i cvrsta, mazijo sam je zimus kod nekog u visini 179 na zalost nije bilo prilke da je i probam. Vele rovi i kroz cjelac i kroz smrzlo i kroz kremen kamen. A kad se snjima negdje pojavis automatski si naj veca faca u redu za lift. :sm011: Eh da probah dakle onaj PE zimus, sto bi ti bio ko neka 'uza' verzija Setha. I znam o cemu pricam. Skija silna, ali stabilna i pouzdana stvarno, ko da vozis neki singletip race-model, tako stabilno stoji na stazi, cudo neko. A van staze ipak give me my Foil.
Ima samo jedna stvar, Skije kao te od K2 su grdne, strasne i 'teske'; tj traze jaceg skijasa, al ako se nevaram ti si jace konstitucije, sto znaci da su za tebe ko skrojene. Kazu kad imas masu i snagu onda se ponasaju ko pitome cice-mace. Ovaj Misfit je za razliku od toga opisan kao suptilna skija, koja moze sve i koja voli tempo, ali ne ubija u pojam svojom silinom.
Ja, i ja predlog (za pocetak): Mantra. Posto znam da ce kod vas biti ti testovi Volkla. A Mantra od prosle godine ima meksi flex, opisujuje prosto kao allmountain skiju sa 96 u struku, kazu takodje da je smjesno kolko je dobra na utabanoj stazi. Valjda nesto slicno Seth......... Ih zanesoK se Mantra nije pravi twintip, a ti si vidim postavijo uslove, dakle da ne sirimo temu. zaboravi Mantru, onda brate ganjaj onu neku Gotamu.
Iskreno govoreci, kad bi ja ovog momenta sebi nesto biro iso bi na Misfta (za koju sedmicu ce mi vec neka druga kombinacija pasti na pamet ;) )
mislim da su to stvarno univerzalne skije. Mislim da je Seth genijalan s obizirom na sirinu, ali nekako kontam da je to daleko od neke ozbiljne skije za pistu
ja se iskreno nadam da si odlucio da nabavis jedan pravi par skija
posto vec imas m12 u ljudskoj duzini znas odprilike
kako ce da se ponasaju freeride skije posto imaju slican radius (veci)
sve sto si gore pomenuo je odlican izbor i mislim da su sve dosta slicne
ja boh stao na bilo koju od pomenutih samo ako cijena stima
kad bih prvi put uzimao ovu vrstu skije od ovdje pomenutih mislim
da bi najbolji tranzicioni par bio head mojo 90
to je u principu skija dimenzije kao PR ali drvene konstrukcije
ona mi dodje nesto kao ona svicarska cakija
za powder skijanje od pomenutih seth i to 189 verzija
m999 naravno mislim to ne mogu da ne pomenem doduse novi modeli
nisu twin tip ali zato ima jos uvijek novih proslogodisnjih u opticaju
posto ce kod vas da budu ta testiranja elan skija vrijedi pogledati
one Poga Holmes 105 pod nogom
neznam kakva je situacija sa armada skijama tamo
ali proslogodisnji JP vs. Julien mi se pravo svidja i mislim da je to
najlaganija skija u klasi ili ARV
naravno tu je i standardna volkl ponuda gotama, mantra, bridge
ma bilo koja da se uzme neces biti razocaran i jos kad se prisije dobar vez
meraku nigdje kraja
i samo stavljati dobre vezove metalne jer kad uzmes ove skije zasigurno
ces doci na neku nekonvencijalnu ideju o upotrbi istih
sapa sigurno nebi pjesacio po onim gudurama da je uzeo najnoviji slalom model... i sigurno je zazalio sto nije imao metalni vez na nogama
din15+ sve ostalo je kompromis:ski:
Hvala, već mi je voda krenula na usta :D. Zvaću za početak ove naše predstavnike da vidim šta imaju. Pretpostavljam da samo K2 i Volkl kod nas mogu da imaju TT/freeride skije.
Skije sa testa imaju jedan problemčić, a to je da idu sa vezovima, mada ako dođu sa dobrim onda je OKe :) (vidim da je prošlogodišnja mantra i gotama išla sa "M11.0 TI SP" što je pretpostavljam Marker din 11, nešto mi ne zvuči baš sjajno ;)). Nego da ne krećem sa off-topicom i vezovima :D.
I da, Elan Zenmajsta, kako ga ocenjuju?
elan zenmaster ko dusa skija vidis to sam
zaboravio da pomenem nesto slicno kao mojo 90
samo malo veceg radiusa sto je pozitivno i malo sira u struku
drvena konstrukcija ma ne moze da omasi i naravno samo 185
dolazi u obzir
i ako budes uzimao to sa testa pokusaj da uzmes bez vezova uz popust
nesto u klasi m11 na freeride skijama je ravno samoubistvu
zbog svoje sirine na takve skije treba da ide najsolidniji moguci vez
koi se nece pomjerati da bi se omogucio sto efikasnbiji prelaz sa kantne na kantnu
Bas me zanimalo koja ce dvojica prva da se jave na ovu temu :D
Ja videh na kopu neki SCOTT (cuj skot... skotina bre... a da li je bas dvoguza... nisam video) ... dascurina ko pola borda... i nije mi jasno kako neko moze to da nosi na nogama, da skija... i jos da kaze da uziva...
Ako je onoliko siroka... cenim da je i tezina proporcionalna sirini... moras biti bas momcina da bi to savladao...
Ne bilo mi tesko da pogledam neku impresiju o Mojo90 iz decembra 06.
Nikako ko ga tad nisu pohvalili sto se plovnosti u dubljem snjegu tice. Vele da mu je flex naprijed previse tvrd za fini snjeg.
A na stazi je htjeo samo na kantnu :confused: AL ni to karvanje nije cinijo ljudski na testu, no je pocesto isao svojim putem to jest pravo. Jes da su testeri napomenuli da misle da je u pitanju bio tuning, i naravno to je jedan od desetina testova, tako citaj jos pa ces mozda da naidjes na neke pozitivne primjere.
PS
Jedna fina skijica, samo neznam imal se ta dje na balkanu nabavit: Movement Gladiator 125-92-113. Klasika, ali cisto pretendira teren, a na tom terenu ide ko svajcarski voz, lako, sigurno i u krivinu ulazi i izlazi na vrijeme.Mnogi je koriste kao allmountain skiju. Nit je BC a nit je bigmoutnain.Laka a opet crvsta i stabilna. Da potrazis negjde na netu, neku polovnjacu, a dobro ocuvanu, ovo bi mogla biti skija za "pocetak" ???........nastavi ce se :sm011:
Zvao sam sada u BG prodavnice, jedino što ima od TT skija je K2 Fujative i to dužina 169, pozitivno je što je skija bez veza ;), za cenu nisam ni pitao pošto je prekratka...
Ostala je i ona Gotama, izgleda da je toliko razvaljena da niko neće da je kupi ;) (i ima onaj marker rental M1000 vez na njoj - tako mi reče prodavac).
Eto, izgleda da mi je ostalo da poručujem skije preko neta...
Malo polu-off-topica, idemo dalje sa predlozima :D.
Zvao sam sada u BG prodavnice, jedino što ima od TT skija je K2 Fujative i to dužina 169, pozitivno je što je skija bez veza ;), za cenu nisam ni pitao pošto je prekratka...
Ostala je i ona Gotama, izgleda da je toliko razvaljena da niko neće da je kupi ;) (i ima onaj marker rental M1000 vez na njoj - tako mi reče prodavac).
Eto, izgleda da mi je ostalo da poručujem skije preko neta...
Malo polu-off-topica, idemo dalje sa predlozima :D.
Ih cojece nije los taj Fuja al nema veze sa BC skijom i krataaak :(. Ja, ta Gotama, steta sto je tako ofucana, na izgled. Ako bi je dali za jedno € 150 do max. € 180,190 (sa ili bez vezova, nema vez :) ionako su nikaki, ja bi i nju uzo u ozbiljno razmatranje, nije ona sigurno toliko vozena), nikako vise od te cifre.
Btw. pogleni sta imaju u Zagrebu, imaju i tamo nekog K2 uvoznika i bi ce da oni ima neke FS BC modele u ponudi. Oni Skimanovi jarani u Ljubljani su kolko sam vidijo dosta skupi, uglavnom imaju Volkl modele.
Kako god okrenes/obrnes znaci ipak ebay, ne-ima druge. I jest zakon, a mozda natrcis i na super polovnjaka za smjesne pare. Konsultuj se sa onim jednim kolegom sa ovog foruma, cojek je stvarni experat za tu bransu, ebay mislim, pa mozda ti dane neke korisne savjete i upu'stva ( a hoce garant).
Gotama je 300E, a još ofucana (nisam vid'o, nego čuo ;)), mnogo :).
Gotama je 300E, a još ofucana (nisam vid'o, nego čuo ;)), mnogo :).
I ja samo cuo, ali iz vise veoma pouzdanih izvora sa ovog foruma.
Kako su mi ove kolege opisvale, izgleda malko ofucano, al oni misle da nije puno rabljena.
Dakle ponudis max190,- i ako daju eto skijetine upravo kakvu ti trazis.
Ti si se definitvno odlucijo da ganjas 90+ ???
Imam ovu Mantis12 od 184cm, i odlična je za led i tvrdu stazu, ide OK i van. Ali oću da uzNem neku za offpiste i zezanje samo...
Pa kad su loši dani onda mantis, a dobri kad su onda TT/debeljucu :D.
Magma je super, ali je teška za šetnju, pa sam je prosledio bratu :).
Imam ovu Mantis12 od 184cm, i odlična je za led i tvrdu stazu, ide OK i van. Ali oću da uzNem neku za offpiste i zezanje samo...
:).
E pa onda definitvno imam jedan prijedlog za tebe: Fischer Atua. Twintip, 96mm pod cipelom. Ljetos je cvaknem na ebay za nekih valjda 170 evra (ne sjecam se vise), ganjc nova naravno i samo daska (sjeti ce se neki ljudi ove epizode).
I "za promjenu" je ne kupim tj nikad ne dodje do transakcije.
Nisam je kupijo jerbo sam tad skonto da hocu univerzalnu skiju i za tvrdu stazu, a iza mekan cjelac i zato sam odustao, racunajuci da je Atua ipak prevashodno ili mozda dibidus za offpistu.
Bio sam se poprilicno udubijo u tu skiju i ispalo je da ima float za duboki cjelac ko neka laka jedrilica, ali da je na (tvrdoj) stazi poteska za upravljanje. Offpiste je kazu balerina.
U medjuvremenu je ispalo da ni na stazi uopste nije tako losa, a skoro ni jedna BC skija svakako nije za leda.
Naravno drvena jezgra, skija lagana ki perce u divlje guske, moze i da se nosi na ramenu, ruksaku (ili da nadjes hamala da za tebe nosi), a odlicna i da se na nju natakare kozhe.
Tad sam je cvakno u duzini 186 ili 7cm (ubilo se za tebe). Redovno se pojavljuje u ponudi, a mislim da sad moze da se nadje i za manje pare. Pricam o modelu 06/07. S obzirom da imas M12 za to sve sto si naveo, onda bi ova Autua bila perfektan izbor. Dakle trk na ebay.de :sm018:
Evo malo da se nalozis to je model 06/07. Ta zuta kod tog rajdera je stariji model, ali ista skija. E Wlad zamsili se vako, skije na ledja, pa uz Bjelasicu (posto kontam onaj crossmotor nemoze uz te vrleti)...........:sm019:
Jel nju nasledio ovaj Misfit? Geometrija im je skoro identična. To je to što tražim, to je ta kategorija.......
Sad samo još da nađem nešto povoljno od svih ovih :).
Stvarno nemam pojma jel nju nasljedijo Misfit (hheheh, poso sam pisat F... :sm011: ), bi ce da jest, vidi sta kaze "guglo", vjerovatno jeste..Al na kraju karjeve ne bitno, kad si napiso da imas M12 i da ti je ona za led, znao sam da ce ovo biti 'perfect match'
Stvarno je opisuju kao famoznu, laganu i da se nosi i da se vozi. Sendvic moj brajko: mortadela, sir, majoneza, krastavac kiseli (neko stavi i kechapa, ja jok :obrvajedn ) nikako tesku za upravljanje vam staze. Drz je Wlade! ganjaj dok ne uvatis :yay:
Da, dobra je! 10x
Dynastar Big Trouble isto deluje ok :).
"The Atua is a discontinued model. However, it is the same ski as the T-Stix 96 with a different topsheet and, according to rumor, the Atua has a slightly better base material. Rumor also has it that the new Fischer Misfit is also the same ski as the Atua, although the tip and tail profiles may have changed."
barrcode
30.01.2008, 20:34
http://www.lepoint.fr/outdoor/product/freeride/sommaire.html?onote=1
one poga stick i poga holmes mi se sve vise svidjaju
poga holmes mi lici na mjesavinu gotame i blowera
i jos kad se uzme da elan proizvodi blower i da je to bila skija
pomenutog holmesa dok je vozio za norrdicu...
grafika je pravo jednostavna a skija sigurno nece omasit
i ako budu na testu to treba da oprobas
a mislim da ce elan staviti i solidne vezove na iste
ne kao volkl
a nebi bilo lose da se da luda ponuda na onu gotamu (bez veza naravno)
ostavi im broj telefona pa neka razmisle
cisto sumnjam da ima previse musterija za istu
i kad tad ce doci izvlacenje stete:sm011:
:)
Evo sam poslao mail da proverim za cene
Volkl Bridge (dužina 185)
Volkl Mantra (dužina 184)
Elan Zenmaster (dužina 185)
Ostali u SR ne poručuju (može da se poruči samo u predsezoni) pa ako ima neki Volkl/Elan eto :). Ako ne, onda pravim tabelu od svega pa na net shopping :D.
malo listah neke novine i primjetih da su Black Diamond prilicno povoljne
ovdje barem 100 do 200 jeftinije nego konkurencija
s obzirom da ih sastavlja atomic i da su od ove godine sa drvenom konstrukciom vrijedi pogledati pogotovo onaj kilowatt i verdict
Sta ima BD od twintip skija??? Wlad razmotri i onu Gotamu, ozbiljno, mislim da je super skija sam da je danu za manje pare.
ps
mantra nije cisti twintip, ako ti je to vec jedan od zahtjeva za novu skiju.
Oću, naravno, to je jedino što ima sada kod nas. Nego nešto se mislim da sačekam ovaj test skija, možda bude bilo nešto još (valjda će onaj tamo vikend biti test skija) od TT skija, kao i prošle godine :).
Svakako ću videti koja je cena Gotama-e ako može bez veza, meni je ona veoma interesantna :D.
AKo vec moras da biras izmedju novog Setha i koristene Gotame, a za istu cjenu od 300 evra (M11 kao vez svakako ne shvatamo ozbiljno), onda mislim da odluka pada brzo lako i jednostavno;
A cuo sam od nekoga (nije bitno koga ) da ces iz USandA uskoro dobiti, i to na poklon, titulu Vojvode tj Duke-ta.....
Dakle taj vez i ova skija.............................. ko nokat i mJeso:
http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp=artikel&art_nr=70005231
Sta se radi sta se ceka????? Ganjaj veze po Njemcke, da ti dognaju ove daCke. Pa vidjaj skije i cuda, ko skrojena za druga Wlada korpulentnog momcinu, naravno model: 189cm :sm017: :sm017: :sm017:
Sve ovo znas, ali da jos jednom ponovimo, zvuci ubjedljivije na engelskom :sm011:
The most versatile ski in the Factory Series was designed by Seth Morrison as a single tool to attack any condition the mountain offers. The 98 mm waist width, progressive sidecut and mini rocker design gives it advantages in the soft snow, but the generous sidecut in the tip and all mountain flex make it ideal for the groomers.
Dimensions: 130/98/118
Performance: n/a
Radius: 21m @179
Construction: Torsion Box Sidewall
Core: Fir
:sm017: :sm017: :sm017:
Seth!!! ... ... ... :sm017: Seth!!! ... ... ... :sm017: .............:sm017:
:D, hvala na linku, samo ne isporučuju u Srbiju(tm) ;). Videću da nađem neku kombinaciju, ili iz US...
:D, hvala na linku, samo ne isporučuju u Srbiju(tm) ;). Videću da nađem neku kombinaciju, ili iz US...
... ... ... Seth ... ... ... :sm017:
Da sad kupujem skije i da trazim to sto ti trazis, ja nebik sekunde razmisljo. Stvarno. Ih. Pa naravno da ne isporucuju, a sta to pa isprucuju???
E pa ne budi cojek crnogorac tj lijen, nego nadji kaku vezu, pa ima barem vas iz CG svudje po svijetu.
U njemackoj isporuka kosta par evra. Nek ti neko uzme, donese, turi na autobus.............
Obrati paznju kolko dugo ce da ostanu ove skije u ponudi; Ne vise do sedmicu - dvije. TO bi ti bilo sad ili nikad. A znam ljude koji je voze i kazu da je za tu shirinu nevjerovatna na stazi.
Sretno
... ... ... Seth ... ... ... :sm017:
Pa ti sad vidi.
... ... OK, će da kombinujemo :) :sm017: ... ...
... ... ...Seth!!!... ... ... :sm017:
ta skija jeste dobra nema sta mislim seth
ali to mi previse lici na specificnu powder skiju
rocker je tu ne smije se zaboraviti
neznam koliko bi to bilo dobro za tvrdu stazu
za proslogodisnji seth neboh rekao nista ali ovaj ne znam
ja bih ga vozio bez razmisljanja ali dali svakome pase rocekr to je pitanje
i skija mora da se montira prilicno centralno zbog toga
jer ako potrazite malo po netu vidjecete da model za sljedecu
sezonu ima minimalan rocker bas zbog toga da bi se skiji
vratila svestranost koju je sezonama imala
i ove sezone donekle izgubila ...
A cuo sam od nekoga (nije bitno koga ) da ces iz USandA uskoro dobiti, i to na poklon, titulu Vojvode tj Duke-ta.....
Dakle taj vez i ova skija.............................. ko nokat i mJeso:
sta ovo treba da bidne?
kakva se to oruzja za masovno unistenje snjeznih staza nabavljaju i to potajno
pa to je protiv svih konvencija
http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp=artikel&art_nr=70000516
:yay: :dziveli: :sm018:
ja glasam za ovu monstruoznu tvorevinu za samo 100 vise
Nije TT taj XXL Legend :). A vojvoda treba da stigne za mesec i po :yay: .
Šta predlažete za poziciju montaže veza?
Vidim da se npr. na Sport-Conradu pominje 5 pozicija montaže:
True ski center
core center (Freestyle/Park & Pipe)
standard (mid sole + 3 cm)
mid sole (Freeride/Off Piste)
3 pin (Telemark Standard)
Meni su interesantne (predpostavljam ;)) pozicije "standard" (tako se valjda montiraju vezovi standardno, tj. tako sam do sada imao montirane vezove) i "mid sole".
E sad, predpostavljam da je najbolje da stoji na standardnoj poziciji - da ne mora da se povlači nazad za FR - da ne bude baš "specijalizovana" skija?
sve zavisi od skije do skije obicno montiranje na liniju nije greska
vecina freeride tt skija ima dvije linije ili vise
centralno montiranje je ako zelis da vozis skiju vise unazad i da se
bavis kojekakvim skokovima uz rotacije
ova vrsta mnontiranja najvise pomaze u zraku ali posto ne mislim
da cu raditi neki 1080 u skorijoj buducnosti ta vrsta montiranja nije za mene
montiranje na freeride liniju to je obicno ono sto ja preferiram
daje duzi tip skije sto pomaze pri voznji u dubljem snijegu sprijecava
takopzvani "tip dive"
mada kod nekih skija linija je pomjerena naprijed vise nego sto je meni drago tako da je pozeljno montirati nekoliko cm unazad
naravno treba odmjeriti liniju od vrha skije to ni u kojem slucaju ne zaboraviti
jer kod freeride modela je cesta pojava da linije nisu odmjerene na
istom mjestu gledano po duzini skije
citao sam negdje da se desi da je razlika i po 2cm zato oprez
(ako se ne varam to je bio slucaj kod armada skija i jos neke)
nikakav veliki problem samo izvrsiti mjerenja
ali kada bih imao skiju bez bilo kakvih oznaka
za mene bi bilo idealno da imam 1/3 efektivne duzine skije iza zadnjeg veza
Hmmm teska tema, minus centralnog montiranja je da ti tezina ide previse naprijed, sto naravno negatinvo utice na float. Ovo si vjerovatno i sam skonto, al da naglasimo jopet:
True centar: sredina izmedju vrha i repa
Core centar: sredina drvenog jezgra, a ta je uvijek malo unazad u odnosu na stvarni centar.
Ako ces skije koristiti samo za skijanje na pisti i pored nje onda je naj bolja standardna tacka tj mid sole. Onda se polozaj veza poklapa sa najuzim djelom skije takozvanim waistom. Za freestyle/ride poziciju, mislim da mozes komotno da experimentises sa +2,5 cm pa do + 4 cm.
Centralno montirani vezovi su meni cool. Moja skija je montirana centralno, ali ne kao kod freestylera koji idu i do 5,6 cm u plus. Nego centralno od linije, sto je jos uvijek unazad od stvarnog centra mislim jedno - 2, neznam vise. Skije postaju lakse za upravljanje, za igranje, za otkliznu tehniku. Sto skiju vise montiras unazad to je skija stabilnija, ovo bi trebalo da vazi za stazu, ali gubi na okretljivosti (a meni ta okretljivost bas, bas fazon).
Vjerovatno bi u cjelcu islo ljepse da sam montiro vise u nazad, ali………
Ja bi sa skijom kao Seth experimentiso, iso bi vise prema sredini cuo sam da ljudima to pravo odgovara i onim koji su klasicini skijasi a ne freestyle frikovi (koji vise voze switch nego normalno). Ako ti se ne svidi centralno, a ti zapljunes pa busnes nove rupe i pomjeris malo unazad, ozbiljno. Nece im kruna s glave spast, pa jeR? Ja nebik pocinjo sa "freeride pozicijom" previse unazad, mislim da ces sav gust da izgubis. twintip ne uzimas tek tako pa jel???/
btw. kolko ja znam kod Setha nema nikakve linije koja bi oznacavala 'waist' .
Procitaj ovu diskusiju, mozda ti pomogen, meni nije, nista vise ne kontam u vezi tog Setha i njihovog stvarnog i core-centra.
http://www.biglines.com/msgbrd/viewtopic.php?t=12430&sid=3a45b8ab3e53a3c16afc12cbcd28ffda
Samo da citiram nekog znalca sa tog sajta:
....we mount 90% of our Seths at +3. As far as the rest of K2's twin tips everyone mounts them ahead of mid sole.
Sad ću da čitam link koji si mi dao. Ali to znači da 90% stavlja na standardnu poziciju?
3. standard (mid sole + 3 cm)
Sad ću da čitam link koji si mi dao. Ali to znači da 90% stavlja na standardnu poziciju?
3. standard (mid sole + 3 cm)
..bem li ga. VaLda. Meni to zvuci skroz logicno, za jednu takvu skiju. Ne previse naprijed da nebi bilo bum-tras u cjelcu, a opet ne previse nazad da nemozes ljudski da se dzipash na njoj kad hoces i kako hoces.
Uglavnom da vez ne montiras previse unazad. Mislim da ces da izgubis draz twintipa. A poslje ako ti se ne svidne, a ti borer u shake, ili das nekom ko je majstor. A jesi se ti odlucijo za skiju ili se jos uvijek orijetnises??? a Taj Djuke dolazi sigurno? Ih. cojece kakav ces vez da nabachis. Pi'.
A da montiraš vez na jednoj skiji malo naprijed, a na drugoj malo nazad. Pa po potrebi više pritišćeš jednu ili drugu skiju. :bootyshak
Samo da citiram nekog znalca sa tog sajta:
....we mount 90% of our Seths at +3. As far as the rest of K2's twin tips everyone mounts them ahead of mid sole.
pa everyone montira ahead of mid sole, sto ne znaci da svi montiraju plus 3 pa jeR?? neko ide i plus 2,5, neko 4............ima i tih 10% koji vole da traze idealnu poziciju.
A da montiraš vez na jednoj skiji malo naprijed, a na drugoj malo nazad. Pa po potrebi više pritišćeš jednu ili drugu skiju. :bootyshak
Zvuci ne-stabilno, ali vrlo uzbudljivo.
Tadija_91
12.02.2008, 17:38
Uh, pa nemojte ici u telemark:D.
Uh, pa nemojte ici u telemark:D.
Telemark je za mene skijanje buducnosti..........kad se penzijonisem.
Tadija_91
12.02.2008, 17:45
ovi penzioneri su bas dobri...:D
http://youtube.com/watch?v=C7XiC-7bcps
..bem li ga. VaLda. Meni to zvuci skroz logicno, za jednu takvu skiju. Ne previse naprijed da nebi bilo bum-tras u cjelcu, a opet ne previse nazad da nemozes ljudski da se dzipash na njoj kad hoces i kako hoces.
Uglavnom da vez ne montiras previse unazad. Mislim da ces da izgubis draz twintipa. A poslje ako ti se ne svidne, a ti borer u shake, ili das nekom ko je majstor.
Mislio sam standard, tj. +3cm :). Ne verujem da ću posle da pomeram - al' ko zna :).
A jesi se ti odlucijo za skiju ili se jos uvijek orijetnises??? a Taj Djuke dolazi sigurno? Ih. cojece kakav ces vez da nabachis. Pi'.
95% Seth+Duke, ovih dana rešavam transport :). Posle još "kože" :).
Vidim sada slike na ovom sajtu, pa pazi ovu :D
http://slike.skijanje.co.yu/v/brezovica_januar2008/CRAZY+K2.jpg.html
Tadija_91
12.02.2008, 17:57
Vidim sada slike na ovom sajtu, pa pazi ovu :D
http://slike.skijanje.co.yu/v/brezovica_januar2008/CRAZY+K2.jpg.htmlJel ovo seth ili outlaw ili nesto trece?
Mislio sam standard, tj. +3cm [QUOTE]Ne verujem da ću posle da pomeram - al' ko zna
Ma ja znam neke sto su pomjerali, nece tom tenku nista biti od par novih rupa, naravno da je ljepse da ih jednom mentes i da je to to.
95% Seth+Duke, ovih dana rešavam transport. Posle još koze.
To genijeeeeeee!!!! Super izbor. 189cm??? :sm019: :yay: :dziveli:
Vidim sada slike na ovom sajtu, pa pazi ovu
[url]http://slike.skijanje.co.yu/v/brezovica_januar2008/CRAZY+K2.jpg.html
O jooooooooooooooooooj. Vidi Krejzija druga sta radi na skijama, svaka cast. okle njemu ova skija :sm006:
Kakav merak, pa vidis ti kako to hoda, moj ti. E pa moresh mislit kad na cackalicama nikad nemoze biti ovako (pa nek Patak prica sta hoce :smoke: ). a sto je dobro, tamo negdje, dosta prostora medj boricima, ihaaaaaaa. Brezovica???
Jel ovo seth ili outlaw ili nesto trece?
Nista trece. there can be only one. Dakle nije Outlaw. ;)
Super izbor. 189cm???
Hvala, da 189cm..
O jooooooooooooooooooj. Vidi Krejzija druga sta radi na skijama, svaka cast. okle njemu ova skija :sm006:
Kakav merak, pa vidis ti kako to hoda, moj ti. E pa moresh mislit kad na cackalicama nikad nemoze biti ovako (pa nek Patak prica sta hoce :smoke: ). a sto je dobro, tamo negdje, dosta prostora medj boricima, ihaaaaaaa. Brezovica???
Ovo je neki lik sa njeri.net, Brezovica...
Jel ovo seth ili outlaw ili nesto trece?
Seth..
jednu stvar da napomenem o seth skijama
njihova mid sole linija je pomjerena abnormalno unazad
tako da cisto sumnjam da bi iko zdravog razuma montirao
na mid sole liniju
ja sam svoje 179 montirao +3 i to je za mene freeride pozicija
u stvari ono sto bi trebalo da bude midsole
+7.5 je centar skije
da sam imao srece da uzmem tada 189 bez razmisljanja bih je montirao +5
na kraju krajeva maistor licno ih montira +5
ovogodisnji model zbog rockera bih montirao na minimum +5 ili bih cak
razmislio o centru skije iako apsolutno nisam ljubitelj centralnog montiranja
ali zbog upravljivosti skije bi ovo bila bolja opcija
jer sa rockerom koje ove skije imaju i duzinom od 189 nema sanse za tip dive
mozda grijesim ali mislim da je ovaj model previse specifican
i ne vidim da ima mnogo ljubitelja istog zato se i moze naci relativno jeftino
za powder ulitimativna skija ali za bilo sta drugo ...(kupovanje macke u dzaku) mozda valja a mozda ne
ali zato proslogodisnji model ili model prije toga prave skije za sve uslove
cak i model od sljedece godine ce da bude vise allmountain orijentisan
sa minimalnim rockerom naprijed
to meni lici kao ispravljanje greske
ali u svakom slucaju pazi kod montiranja i dobro se informisi
ja nebih isao ispod +5 nikako:sm018:
p.s.
k2 seth 189 je pravo duga skija
Hvala na informacijama, video sam na onom topicu koji je Sapa ostavio da je izgleda ta linija kod K2 Setha pomerena 2cm, tako da to što kažeš +5cm ispada kao realnih +3cm... A za dužinu, mislim da će mi 189 odgovarati :).
Seth mi nekako izgleda lepo u ovoj ponudi, ne znam koliko smeta taj mini-rocker na stazi?
Vidim da u ponudi ovde konkretno imaju: K2 Seth/PE, Rossignol Scratch BC Brigade, Fischer Addict (ovo i nije FR), Salomon Gun/Foil, Volkl Bridge/Gotama/Wall, Dynastar Big Trouble, Atomic Pimp/itd, Armada ARV/JP vs Julien (preskupe ;)). Velika ponuda (samo TT gledam) - pa ti sad bIdi pametan :).
opet sa druge strane dosta raje ih voli ja znam
da je stari model haos
ali i pored rockera na duzinu od 189 ima vise nego dovoljno korisne
povrsine
malo sam sada razgledao mislim da ce biti skroz ok
cijena zaista stima nema govora
+5 montiranje ako je dobro za morisona dobro je i za tebe :ok:
Hvala na savetima obojici! :ok:
Na temu položaja pancerice na skiji evo jedan stari članak sa Realskiers-a: http://www.techsupportforskiers.com/binding_placement.htm
Ovaj tekst je public, a više detalja na ovu temu ima na subscribed dijelu sajta.
Hvala na informacijama, video sam na onom topicu koji je Sapa ostavio da je izgleda ta linija kod K2 Setha pomerena 2cm, tako da to što kažeš +5cm ispada kao realnih +3cm... A za dužinu, mislim da će mi 189 odgovarati :).
[QUOTE]Seth mi nekako izgleda lepo u ovoj ponudi, ne znam koliko smeta taj mini-rocker na stazi?
Mora da samo mini-smeta, posto je mini-rocker :) . Pa dobro rocker je smisljen za 'one rabote' u mekom snjegu, ali jos nisam cuo da se neko zali na upravljivost Setha na stazi; mislim, u odnosu na shirinu te skijetine. Neces s njom slalomati sto posto, ali duge i poluduge zavoje ces da radis ko sa nekim bornim kolima :sm019:
Vidim da u ponudi ovde konkretno imaju: K2 Seth/PE, Rossignol Scratch BC Brigade, Fischer Addict (ovo i nije FR), Salomon Gun/Foil, Volkl Bridge/Gotama/Wall, Dynastar Big Trouble, Atomic Pimp/itd, Armada ARV/JP vs Julien (preskupe ;)). Velika ponuda (samo TT gledam) - pa ti sad bIdi pametan
Pa tu nemos bit pametan, dok ih sve nebi probo u raznim uslovima.......i tata bi ih sve probo sine, ali........
Taj Addict kolko ja citam nije nikakva skija osim za park&pipe, kazu van toga je vrlo siromasnih mogucnosti. Gun sigurno cool, ali mislim da je Seth univerzalniji kao skija. Bridge, ja...nemam pojma. Gotama je mama, kazu da je na stazi slicnih performansi kao i Seth izuzetno laka za 'metenje otkliznom tehnikom', mjenja radijus izuzetno lako i vedro, a van staze, mozda i puno leprsavija od Setha. Ali ti si vidim odusto od cjenkanja sa planetbike jel? Za neku cjenu do 200 evra tj nesto manje....???
Vidim ova tema dobi neke silne zvjezdice zbog interesantnosti valjda :dontknow: Steta sto naslov nije npr. BC skije, da 'zivotinje nazovemo njihovim pravim imenom'. Jerbo se ne zovu skije freeride TT nego jednostanvo 'backcountry'-smuckice (podrazumjeva se da su to twintipskije za razliku od klasicnih freeride skija koje su onetip),
PS
a jednom bi mozda mogli i da nacmemo temu: 'razlika izmedju takozv
PS
a jednom bi mozda mogli i da nacmemo temu: 'razlika izmedju takozv
E, potrosila mi se hemijska olovka, pa da zavrsim zapocetu "misao".
Dakle tema bi bila: razlika izmedju tzv (klasicnih) freeride-skija i backcountry skija
Pa dobro, biću mini roker :D.
A za nove teme, biće ih sve više :), ova je načela temu o opremi za 'backcountry' skijaše :ok:
A u koju kategoriju spada ovaj par desno kojem se vidi klizna ploha:
1548
Evo još jednih sličnih. Za prave muškarce, sudeći po imenu:
1550
Tadija_91
14.02.2008, 14:02
ma bre koga oni loze, to su bordovi.
Vidim Stevo je odlucijo da potencijalnim ljubiteljima twintipa ogadi citav taj segment. Izabro je modele da ako se ne prepadnes dimenzija, onda se obavezno zbunis zbog forme istih, jer nije jasno za kakve aktivnosti su ovi parmaci namjenjeni.
Pusti Tadija, nedaj se zbunit, ne obaziri se, sve ce to narod pozlatiti.
Nego. Stevo, izraziti kopachu po netu, A. Sirotanovicu virtualnog rudnika, dje si izvuko ove modele molim te? ovu Lauru npr. Evo guglam i nemerm da nadjem, ne bi je diro ni strujom, al me kopka kakva je ovo skija. :confused:
btw. povlacim optuzbu o smisljenoj negativnoj kampanji u vezi twintipa: ona prva lopata nije twintip, a ni Laura mi ne lici na skiju sa dva vrha.
Baci pogled na: http://www.skipass.com/forums/sports/ski/sujet-90669-0.html
Laura = kura/kuro? :)
ih. :glavaozid
kurko? do ko....ko?
Baci pogled na: http://www.skipass.com/forums/sports/ski/sujet-90669-0.html
Razvrat i nemoral
Ovo je malo offtopic, ali FLEXONE druze, saborcu vidi je, a vidi joj cjene:
http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp=suchergebnis&suchanfrage=anti+piste:sm017:
JA o ovom sad ozbiljno razmisljam, naidjoh slucajno, sad necu moc da spavam :confused:
Ako ni zbog ceg drugog, onda je treba kupit makar zbog imena :sm011:
Evo ga linak iz drugog pokusaja,
http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp=suchergebnis&suchanfrage=anti+piste
:sm017: :sm017: :sm017:
Dužina 174 max u toj ponudi?
to je povoljna cijena i za americke uslove skidam kapu
ali jedino je sranje sto duzina ne odgovara
to je ista skija kao i proslogodisnji seth sa insertima za telemark vez
sto nema nikakve veze
vidio sam nekoliko puta Hippy Stinx (one stare sa bombom)
ne koje su stavljeni obicni vezovi usput to mi je jedna od najljepsih skija
[QUOTE]to je povoljna cijena i za americke uslove skidam kapu
ali jedino je sranje sto duzina ne odgovara
Ma znam. fakat kratko, ali lijepo ko ideja.........zato je toliko i snizeno. Cito sam nekad sasvim oke kritike o toj skiji inace totalno marginalne po popularnosti u evropi.
http://www.tramdock.com/tramdock/NOR0044/Nordica-Blower-Alpine-Ski.html
http://www.tramdock.com/tramdock/MRK0005/Marker-Duke-Ski-Binding.html
http://www.tramdock.com/tramdock/DYN0090/Look-PX-18-MaxFlex-Alpine-Ski-Binding.html
vidi ovo pa budi normalan:sm022:
jutros je bilo armada ant za 351
ali gamad navalila evo sada gledam nema nista ispod 480
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu :D) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno ;) (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu ) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
In other words, you're the owner of a pair Seths mounted with Duke AT- bindings?????
ako je tako..........CESTITAM, sve si nas preHebo.:sm019:
Kolko je ispalo u totalu? 500?
Hvala. Poručio sam ih pre par dana (kada sam iskombinovao prebacivanje ;), ispalo je 500E), trebalo bi da stignu do drugara u CH, pa onda da on šalje dalje :).
Nadam se da će stići za 2-3 nedelje da ih testiram u ovoj sezoni :).
Iz US kasnije treba da mi stigne skin (GlideLite STS), pa se nadam da ću organizovati neko prolećno skijanje kasnije ;).
odlican izbor BD skin nema govora o istima svuda samo sve najbolje
to bi bio i moj licni izbor
a skije ce da ti dodju taman u pravo vrijeme
na proljetno skijanje
mislim da je to najbolje vrijeme da se zapocne bavlkjenje tim sportom
Stigao Seth+Duke danas :dziveli: . Sad još da ih testiram :D pa javljam utiske :).
Vizuelno izgleda super.
Tadija_91
01.03.2008, 19:23
Cestitam, wlad, cestitam.
Ja sam kupio vezove marker comp 1400.Jos samo da nadjem tt.
cestitke wlad nadam se da ces biti zadovoljan sa izborom:yay: :dziveli:
i isprobavaj to sto prije moguce po svim uslovima
Hvala svima. Evo se već dogovaramo da odemo u utorak na par dana na skijanje - nadam se da će biti dovoljno snega :ok: . Montirani su vezovi na +5 pa ćemo da vidimo :).
ma plus 5 to je prava mjera za tu skiju tu nema brige i uzivaj
Skije su testirane :). Bio sam tri dana na Kopu, "tanak" sneg ali može da se skija, prva dva dana sunce, treći magla i (mokar) sneg koji pada...
Super smo se naskijali, iako treba još da padne snega da bude pravi "osećaj za filing" ;).
Ja sam prezadovoljan sa debeljucama, iako je skija 189cm (efektivno kraća za ne-znam-ja-koliko pošto je TT) okretna je neviđeno za svoje gabarite, možda ima veze sa +5 montažom, a možda i nešto drugo (TT) ali skija se "obrće" veoma lako.
Prvo sam je vozio samo po stazi, staze su ujutro bile tvrđe i ponegde led, popodne se smekšaju pa na kraju kačamak. Skija ide odlično kroz sve te terene, doduđe nisam skijao po stazi koja je većim delom zaleđena (samo kratke komade) tako da ne znam kako se ponaša po ledu - verovatno lošije - ali nije mi ni bitno iskreno. Skija "prolazi" kroz sve prepreke a krbe "upija" jako lepo - može da se skija i preko njih bez problema.
Van staze je bio mokar i težak sneg, ali sa ovim skijama može i to da se skija sa širim zavojima. Kao test polje sam koristio levu stranu od gvozdca (levo od sidra) a kasnije (mnogo lepšu) desnu stranu između malog drveća je bilo uživanje. Skija ide super i po takvom veoma teškom snegu. Ostaje da se proba i po lepom dubljem snegu - ali tu očekujem da mora da se ponaša super sa ovakvom okretnošću i širinom (98mm ispod cipele).
U skoku se skija ponaša izuzetno stabilno, bilo je par delova sa odsečenim snegom i propadanjem po pola metra-metar i u vazduhu nema nikakve tendencije da idu nazad ili napred pa se skokovi izvode sa lakoćom - nema šta da misliš da će skije da ti pobegnu.
Jedino što sam primetio na početku je da ne smem da se nagnem previše napred - da legnem na skiju napred pošto imaš mali osećaj nestabilnosti - ali posle jednog dana skijanja to nisam više osećao. Prvi dan sam došao popodne pa je odmah na nekim delovima staze bio mokar sneg - pa te "zakoči" i ako si napred zaljujaš se - to je kasnije nestajalo - verovatno sam našao poziciju tela za tih par dana skijanja pošto sam juče leteo svuda po stazi i svim terenima :).
Kojom god brzinom da sam se kretao skija nije klaparala ili vibrirala, moram da priznam da se nisam zaletao previše (nisam tražio maksimum).
Interesantno je da skija iako ima velik radijus i veliku dužinu ipak hvata zavoje kada se nagne na rub (za razliku od onog čisto freeride fišera koji se ponašao kao flat skija), dakle vide se i karving karakteristike - nije čista daska :D.
Skija može da se vozi različitim stilovima ali naravno najviše voli šire zavoje - veleslalom itd. Može da se vozi i u užim zavojima bez problema - zato što je izuzetno okretna i živahna skija - naravno uz veći "rad" nogu tj. napor ;).
Sve u svemu sjajna skija za sve terene (osim verovatno čistog leda).
U nedelju idemo ponovo na skijanje da proširimo vidike...
To Wlade care! Nisam ni sumnjo da ces se oduseviti tom daskom.
Btw. Mogo si jos jednom na pocetku texta da naglasis da se radi o skiji K2 model Seth. te i te geometrije. No dobro. Sve stoji jasno u impresijama, skije su testirane u razlicitim (nepogodnim) uslovima i .....pokazale se ko terensko vozilo 4X4, ali sa relly-performansama. Nesto ko onaj Subaru. :-)
Eto postade i ti clan twintip-sekte. Dobro doso u drustvo. Znam da nas vise neces ni napustati.
Btw. One slike sto sam okacijo iz St.Foy i sa Fogliette, mogo si da primjetis da decko sa kacigom vozi tvoju novu skiju samo stariji model. Nisam ih probo, al sam vido vlastitim ocima da mogu i steep i deep i decko kaze da su u onom kuloaru bile lake za kratke zavoje i da su na kliskom snjegu kantne odlicno drzale, ali to ces se vec sam uvjeriti. UZIVAJJJJ!!!! SUPER IZBOR!!!!
Da, da, zabrljao sam, onaj ko nije pratio celu temu ne zna..
K2 Seth, geometrija 130/98/118 (model 07/08) u dužini 189cm. Radijus je 21m u dužini 179, u mojoj 189 ne znam koji je :dontknow: (a i ne zanima me iskreno ;)).
Eto i mene u TT sekti, hvala na dobrodošlici :D.
1650
K2 Seth, geometrija 130/98/118 (model 07/08) u dužini 189cm. Radijus je 21m u dužini 179, u mojoj 189 ne znam koji je :dontknow: (a i ne zanima me iskreno ;)).
Joj geometrije? ma koja geometrija to je astronomija, kvantna mehanika i atomska fizika.....:sm021: Radijus from here to ethrnity,kontam da je jedno 24,25, a moz bit i 27, ali nebitnooo...skroz. Bitno je da dike i ponosi plove u zavojima.
Daj bolan baci slike, neke makar sa chilima iz dnevne sobe, da joj se divimo, klanjamo, da pasemo ocima one Duke vezove zoomirane u gro-planu.
Ma da, treba se malo navici na tako centrirane vezove, ne moze da se poredi, moji su ipak manje centrirani od tvojih, ali znam da sam se na to naviko poslje jedne zice i prijalo mi je. Mislim da ta vodljivost tog Setha ima direktno veze sa polozajem vezova. E sad vidi ces u pravom dubokom snjegu je si li trebao da ih okacis malo unazad. btw. jesu ti to radili ovi iz Konrada? (jesi uz njih dobijo i onu super-cool torbu za skije pride??? onu sa divokozom kao logo? platno futrovano, debelo ko tri obicne torbe? To Konrad poklanja uz pazarene skije? Ne bitno i ako nisi).
Negoooo daj slikeeee!
PS
Jesi primjetio jednu stvar sa twintip skijama; onaj ko ide iza tebe "guta snjeg", hoce da se ugushi, cak i ako je na stazi sloj od samo par centimetara, o dubljem da i nepricamo: SPREY!!! Jesi obratijo paznju ili jeli neko drugi obratijo paznju kako baca iza tebe, koji osjecaj za feeling!!!!
Ja sam to provalijo tek kad sam gledo neke snimke sto je brat pravijo na stazi i joooj ko da vozis hidro-gliser. A i primjetio sam kako to sa repova baca snjeg, kad mi je neki tata "prijateljski" skrenuo paznju na kolicnu snjega na kacigi i ramenima njegovog djeteta :sm003:
Ih. sad bi ti se pridruzijo da jedrimo :yay:
Daj bolan baci slike, neke makar sa chilima iz dnevne sobe, da joj se divimo, klanjamo, da pasemo ocima one Duke vezove zoomirane u gro-planu.
1651
1652
1653
1654
1655
Ma da, treba se malo navici na tako centrirane vezove, ne moze da se poredi, moji su ipak manje centrirani od tvojih, ali znam da sam se na to naviko poslje jedne zice i prijalo mi je. Mislim da ta vodljivost tog Setha ima direktno veze sa polozajem vezova. E sad vidi ces u pravom dubokom snjegu je si li trebao da ih okacis malo unazad. btw. jesu ti to radili ovi iz Konrada? (jesi uz njih dobijo i onu super-cool torbu za skije pride??? onu sa divokozom kao logo? platno futrovano, debelo ko tri obicne torbe? To Konrad poklanja uz pazarene skije? Ne bitno i ako nisi).
'Će da vidimE kako će da bude u pravom meHkanom dubokom snegu, ali mislim da tu ne može da bude greške.
Ja sam uz skije poručio torbu za 2 para, pa sam ih i platio, bojao sam se da zbog velikih vezova neće stati skije u torbu za 1 par. A to jeste ta debela torba koja ima zaštitu za opremu + su OK boje.
Jesi primjetio jednu stvar sa twintip skijama; onaj ko ide iza tebe "guta snjeg", hoce da se ugushi, cak i ako je na stazi sloj od samo par centimetara, o dubljem da i nepricamo: SPREY!!! Jesi obratijo paznju ili jeli neko drugi obratijo paznju kako baca iza tebe, koji osjecaj za feeling!!!!
Ja sam to provalijo tek kad sam gledo neke snimke sto je brat pravijo na stazi i joooj ko da vozis hidro-gliser. A i primjetio sam kako to sa repova baca snjeg, kad mi je neki tata "prijateljski" skrenuo paznju na kolicnu snjega na kacigi i ramenima njegovog djeteta :sm003:
Nisam primetio da bacam sneg svuda za sobom :).
Ih. sad bi ti se pridruzijo da jedrimo :yay:
:ok:
Tadija_91
06.03.2008, 22:01
jel si probao da guslas/veslas kad otkacis vezove?
Da, oni su montirali vez, samo sam im u polje komentar naveo da stave +5cm. Nema da se odabere ta pozicija kod njih (ima koliko se sećam: midsole, midsole +3cm, centralno) ali su videli komentar i tako i montirali...
@TADIJA_91: nisam probao sa otkačenom petom da šetam, ne znam ima li mnogo smisla bez "koža" :dontknow: .
Uh, ta slika treca odzgo.........
... SETH ... :sm017: ... SETH ... :sm017: ... SETH
UFFFFFFFFF, kako to mocno izgleda cak i na tvom hrastovom parketu.....joooj. JOJ VEZOVA JOOOOOOOOOJ. btw. Jesi se malo igro sa tim funkcionisanjem, mislim vidjeli smo na onom spotu od prosle godine da se alpine lako prebacuje u tourni polozaj jel tako i u praxi? i kakvi su pod rukom.? jesu isto tako mocni kao vizuelno? djeluju mocno.
Nego, Wlade! Pa jel to + 5 montaza??? pa to ne djeluje uopste tako centralno, cak mi se cini da je manje centralno od mojih vezova. Ako me oko ne vara, meni vise zvuci kao ride-polozaj, ne skroz, ali malko da??? pa ti smogu ici komotno u + 7 onda bi stajo skroz centralno........ili se meni cini. Robusno izgledaju, esu li se vec otakcinjali u voznji :)) ??? na koliko si ih nastimao???
'Će da vidimE kako će da bude u pravom meHkanom dubokom snegu, ali mislim da tu ne može da bude greške.
Ma covjek vidis da je to za sve, a dubokom ne treba da trosimo rijeci, pogotovo sto mi se cini da vezovi nisu tako centralni.
Nisam primetio da bacam sneg svuda za sobom :).
Uh cu valjda nekad skinem kratak snimak sa telefona i stavim na youtube, ko sto rekoh to je bas ko hidro-gliserrrrrrrr
Skije su samo takve vizuelno, mocne, mocne (a znam da su i na terenu zmajcek) ... SETH ... :sm017:
NEgo nemoj mi reci da sa takvom skijom metenje otkliznom tehnikom nije 2X veci merak nego karving, ha? i merak, a i vise cool ;-)
Hvala za trud da nas na forumu pocastis ovim fotografijama.
Nek ti i Seth i Duke budu vijerne sluge na svim snjeznim pohodima:sm019: :ok: :ski:
[QUOTE]Da, oni su montirali vez, samo sam im u polje komentar naveo da stave +5cm. Nema da se odabere ta pozicija kod njih (ima koliko se sećam: midsole, midsole +3cm, centralno) ali su videli komentar i tako i montirali...
Pa zar je to + 5? nisam ocekivo !!! (sto bi reko radovan III). nekako mi de-centralno cuce te 'vezice'.
@TADIJA_91: nisam probao sa otkačenom petom da šetam, ne znam ima li mnogo smisla bez "koža" :dontknow:
Da. Nema ama bas nikakvog smisla bez 'fokica' ispod skije, tj turna funkcija tog veza je bezvrijedna bez kozhe, na zalost je tako, jerbo mucho expensive te koze hebo te, za tu shirinu nije cjena ispod 120 evra ? ti si narucijo vec??? neka si. to je prava stvar..........................BJELASICO i ostale gore!!! Drz'te se eto Wlada da vas osvaja i na vishe i na nize.....................:yay:
btw. Jesi se malo igro sa tim funkcionisanjem, mislim vidjeli smo na onom spotu od prosle godine da se alpine lako prebacuje u tourni polozaj jel tako i u praxi? i kakvi su pod rukom.? jesu isto tako mocni kao vizuelno? djeluju mocno.
Da, naravno da sam probav'o, to prebacivanje veza, tj. otkačinjanje pete je prosto - samo tu polugicu prebaciš nazad i to je to - pis-of-kejk. Traje bukvalno 3 sekunde. Vraćanje samo kontra, negde sam video da se malo žale da ide teže vraćanje kada je hladno i kada se nahvata led..
Vez je moćan, ima dosta metala, a i neke kvalitetne plastike, opruge su ogromne, valjda zato što je skala 6-16din.
Nego, Wlade! Pa jel to + 5 montaza??? pa to ne djeluje uopste tako centralno, cak mi se cini da je manje centralno od mojih vezova. Ako me oko ne vara, meni vise zvuci kao ride-polozaj, ne skroz, ali malko da??? pa ti smogu ici komotno u + 7 onda bi stajo skroz centralno........ili se meni cini. Robusno izgledaju, esu li se vec otakcinjali u voznji :)) ??? na koliko si ih nastimao???
Jeste, +5cm je moj montiran, +7.5 je po njima centralna pozicija. Ja sam otprilike merio i izgledalo mi je kao da je centar cipele -5cm od pravog centra skije (klizne površine koje se dodiruju). Oni preporučuju manje ili jednako sa +3 za freeride, +3 je standardna pozicija, od +3 do +5 je 50% freeride/50% freestyle i preko +5 freestyle.
Ja sam vez namestio na 7.5, izbacio mi je samo jednom u doskoku u neku rupu dok sam skijao kroz taj mokar duboki sneg. Nisam imao ozbiljnih padova gde je trebao da otkači, ali s' obzirom da je to vrh ponude markera pretpostavljam da nema greške. Videću, ako bude malo 7.5 povećaću do 8.. Ja obično na početku sezone krenem sa 6.5, pa posle povećam na 7-7.5 kada upadnem u kondiciju.
NEgo nemoj mi reci da sa takvom skijom metenje otkliznom tehnikom nije 2X veci merak nego karving, ha? i merak, a i vise cool ;-)
Ma nisam ja karver ;), ja nešto mešam stalno, nisam ja tehničar ni otklizavanjem a ni karving.
Hvala za trud da nas na forumu pocastis ovim fotografijama.
Nek ti i Seth i Duke budu vijerne sluge na svim snjeznim pohodima
Hvala!
Da. Nema ama bas nikakvog smisla bez 'fokica' ispod skije, tj turna funkcija tog veza je bezvrijedna bez kozhe, na zalost je tako, jerbo mucho expensive te koze hebo te, za tu shirinu nije cjena ispod 120 evra ? ti si narucijo vec??? neka si. to je prava stvar..........................BJELASICO i ostale gore!!! Drz'te se eto Wlada da vas osvaja i na vishe i na nize.....................
Nisam još poručio kože, bila je neka kombinacija iz US, ali prekasno bi došlo (tek krajem maja) pa ću sada videti neku drugu. U US je oko $130, u EU isto ali u EUR :cool: . Ali OK, mislim/nadam se da će to poslužiti par godina.
Tadija_91
06.03.2008, 23:56
7.5 din? ja mislim da je to premalo za neki iole ozbiljniji izlet van piste.
meni vezovi na amc-u stoje na 9 pa su se jednom otkacili kad je skija upala pod ledenu koru. Inace nisam imao problema. Otkacinjali su se bas na vreme.Ovo kazem jer pretpostavljam da si poveci momak(cim si izabrao duzinu 189).
Visok sam 190cm, ali sam težak 82kg, još kad se ubaci da mi je cipela 344mm (spoljnja mera naravno :D) i stavi da sam osrednji skijaš - po DIN skali se dobije 6.5...
Prošle godine sam sa Mantis 12 i Magfire 14 veći deo skijanja išao van staze i vez na 7.0 mi je radio posao. Bilo je izbacivanja, ali nisam 100% siguran da su bila nepoželjna (osim možda 1-2 - što tolerišem).
Možda je u pitanju moj stil vožnje, relativno opušteno, ali više volim da izbaci i kad ne treba nego da mi se uvrću noge :D. Skijao sam i sa din8, i OK je izbacivao vez (neki tyrolia rentali i sl.), ali to su sitne razlike (7-8).......
[QUOTE]Ja sam vez namestio na 7.5, izbacio mi je samo jednom u doskoku u neku rupu dok sam skijao kroz taj mokar duboki sneg. Nisam imao ozbiljnih padova gde je trebao da otkači, ali s' obzirom da je to vrh ponude markera pretpostavljam da nema greške. Videću, ako bude malo 7.5 povećaću do 8.. Ja obično na početku sezone krenem sa 6.5, pa posle povećam na 7-7.5 kada upadnem u kondiciju.
Moji stoje na 11....i opet se znaju otkacit. Visok sam 184,5 a momentalno 80kg tezak, pa ti vidi.
Inace je vez dosad uvijek stajao na 8-om podijoku. Kompjuteru zadaju visine, tezine, nivo/stil skijanja i starosno doba i on ti to sam odredi. Naravno svi serviseri se trude da nastimaju na sto nizi nivo, nikako visi, jer ako ti se nesto desi i vez se ne otkaci onda su odogovorni i mozes da ih tuzis.....na Zapadu mislim.
Stavljen je na 11 kad se poceo otkacinjati (bez vidnog razloga) u tvrdjem snjegu offpiste.
Mislim i ja da je 7 malo za tvoju tezinu.
Ma nisam ja karver ;), ja nešto mešam stalno, nisam ja tehničar ni otklizavanjem a ni karving.
Wlad, esmo mi fanaticni rekreativci ili nismo, kakvi ba tehnicari, kad smo sa visokom skolskom spremom. :-)
Ja sam sebe prvi put ove sezone, gledo "na televiziji", snimano i na stazi a i van nje.
I ja sam ti definitvni prelaz iz iz oldskool u newskool skijanje. U stvari je to onaj old-skool ali ne sa skupljenim nogama, nego nako malo sire; 'takmicarski stil'.
Carve svakako i dibidus sucks :smoke:
Visok sam 190cm, ali sam težak 82kg
Visok sam 184,5 a momentalno 80kg tezak, pa ti vidi.
Ja, manekena... ebote....
Ja se pridržavam iso standarda :D. Ako bude bilo problema sa pogrešnim izbacivanjem onda ću da povećavam ;).
http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso_11088_opt.swf
(stekanov link)
U stvari iso/din tabela...... Za moje parametre ide do max 8 din. Ali svuda ima mesta za reviziju stava :D.
A za tehniku, bitno je da se uživa :ok:
@hehehe: šta misliš zašto se okreću na stazi za nama? zbog skijanja? ;) Još lopate kad nabacimo .......
Pridružujem se. Skijam sa 6.5 i nemam problema, vrlo često ulećem u sneg. Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem.
Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.
184cm/82kg recimo.
Bilo je situacija kada nisam siguran da li je vez trebao ili ne, ali meni je uvek draže da se otkači, nego da se dovedem u situaciju kao onaj nesrećni Austrijanac - au što je grozna priča, da je ne spominjem....Možda bih pomakao do 7, 7.5 plafon, ali 11, nema šanse.
Nidzo, mislim da na nekim terenima nikada ne bi imao zelju da ti se vez otkaci (pogotovo ne bez razolga). Vjeruj mi. Moj vez tada nije stavljen na takvu nenormalnu skalu bez razloga. br.1 mozda je do opste poznatog diskutabilnog kvaliteta salomon vezova (ovaj je z12); mozda bi neki drugi vez sasvim solidno drzao na 8,9, ne znam sta je, ali je zadnje sto mi je trebalo da mi se na nagibima od 40tak stepeni, i stjenama koje me cekaju 50 metara nize, otkaci vez. Srecom ispadao je na 'bezazlenim' mjestima, pa je pritegnut na vrijeme.
Isto vazi i za tezak dubok snjeg, nije samo dosadno traziti skije po cjelcu nego je i krajnje iscrpljujuce.
Uglavnom za smukanje van utabane staze je pozeljno popritegnut. Ali, ako ne ispada ni na nizem podijoku, onda potrebe nema jeR?
@Wlad
Nasao sam ovde "iste" skije kao tvoje.U sustini slicne su jer su 179cm duzine.Znaci ipak se malo razlikuju,sto i nije tako lose,ako se nekad sretnemo da se slucajno ne zamenimo:ok: E sad,ove nemaju Marker Duke vez,vec nekakvu Marker 14ticu,sto se meni ne svidja, ja bih ipak na tu skiju stavio pravi Turno vez.E sad... interesuje me;da li ti vozis taj vez,odnosno skiju na normalnu pancericu ili pravu Turno pancericu(Turne= skijenje+ planinarenje u slobodnom prevodu):dziveli:
@Wlad
Nasao sam ovde "iste" skije kao tvoje.U sustini slicne su jer su 179cm duzine.Znaci ipak se malo razlikuju,sto i nije tako lose,ako se nekad sretnemo da se slucajno ne zamenimo:ok: E sad,ove nemaju Marker Duke vez,vec nekakvu Marker 14ticu,sto se meni ne svidja, ja bih ipak na tu skiju stavio pravi Turno vez.E sad... interesuje me;da li ti vozis taj vez,odnosno skiju na normalnu pancericu ili pravu Turno pancericu(Turne= skijenje+ planinarenje u slobodnom prevodu):dziveli:
Bicu slobodan da odgovorim u njegovo ime: drug Wlad koristi 'naj obicniju' pancerice. Dakle turne-pancerice, kao sto ih npr. pravi Dynafit, Lowe isl. nisu neophodne, cak sta vise, vecina skijasa koji imaju Duke vezove se prevashodno bave freeridom, a 'shetnja' do padine je usputno nuzno zlo. Klasicne turne pancerice uglavnom imaju nizi flex i nisu toliko pogodne za pravi freeride. Dobru kombinaciju turnih i alpskih cipela proizvodi npr. Endophrine.
Jeste da Duke vez spada u kategoriju AT-vezova, ali je ipak prevashodno namjenjen za alpsko-freeride skijanje, mada ima funkciju za hodanje tj turnu namjenu, je sto se funkcijonalnosti tice 'obicni vez'. Vjerovatno i sam znas da su klasicni turni vezovi puno laksi i uglavanom se ne montiraju na skije kao sto je Seth, nego na 'klasicne' turne skije (koje su takodje puno lakse od obicnih alpsikih skija). Laski su za hodanje, ali su istovremeno slabiji za spustanje. skala veza je uglavnom do 12, izezetak je mislim Fritschi koji cini mi se proizvodi neki freeride vez koji ide do 14 ili 16, ali nisam siguran. pogledaj na sajtu.
O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.
O Markeru nemam viskoko misljenje, ali se mozda varam. DIN 14 ne zvuci lose, u svako slucaju ako prvensteveno skijas van staze gledaj da uzmes ljudske vezove.
Marker je vrlo osjetljiv na podešavanje uzdužnog pritiska. Ako je ispravno podešen, neće biti problema. Međutim, veliki dio skijaša vodi računa o brojevima na skali, a i ne zna šta je to uzdužni pritisak. Rezultat toga je da se hrpa ljudi žali na neželjeno izbacivanje veza.
Sapa, koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, kod tebe su vezovi na 11 jer je na uređaju za testiranje ustanovljeno da skala nije tačna. Realno su tebi vezovi na manjem broju. Da li se varam?
Ja sam vjekovima sa vezovima podešenim na 8 i u posljednjih dvadesetak godina mi se vez otvorio bez potrebe samo jednom. A i to je bilo zato što sam tad napustio svoju svijetlu Tyrolia tradiciju i nabavio Atomic Race 614 vezove. Nisu dugo ostali kod mene. Ove sezone sam na Vist vezovima i prvi utisci su odlični.
Sapa, koliko me memorija pamćenja (RAM) služi, kod tebe su vezovi na 11 jer je na uređaju za testiranje ustanovljeno da skala nije tačna. Realno su tebi vezovi na manjem broju. Da li se varam?
Stevo varash se (djelomicno), ti si iz RAMa izvukao neke podatke koji se odnose na jedan drugi produkAt (mada od istog proizvodjaca). "Onda" se radilo o vezu valjda bijase s810 i vez je odma bio eliminisan, a od proizvodjaca sam dobijo novi vez s810 TI, ako se dobro sjecam, moj RAM je katastrofalan pa ne uzmi za zlo ako brojevi nisu potpuno tacni, za pricu to i nije relevantno (btw. taj novi vez sam koristijo sve skupa 2 dana). To sa neispravnim vezom je dakle dogadja od prosle sezone.
Sa novim skijama sam uzeo i nove vezove z12 tj novija verzija onih s912. Zao m sto makar nisam uzeo 14ku ili 16ku pa i od Salke, a naj sretniji bi bijo da sam uzo neki Luk (sa slaninom) ili jednim rossijem.
Vez je nastiman na aparatu, po onoj nekoj metodi za koju si ti nekad u proslosti ostavljao linak. Dakle nekoliko bitnih faktora odredjuju na kom podijoku treba da stoji vez. Tezina, visina, nivo i jos po nesto....... (sto se nivoa tice imaju tri mogucnosti pocetnik, srednji i expert, kod mene ukucano to (o)srednji i na kraju kod mene ispao 8smi podiok. Ko sto vec ispricah ispado je pri sudaru sa talasicima tvrdog snjega van staze. Ono sto si ti rekao da je moguci razlog; snjeg na pancerici, je mozda 100% tacno, ipak mislim da jedan ljudski vez ne smije da se otvara kod prve jace 'distorzije'.
Elem vez je ispravan samo je Salomon. Kompjuteraski nastiman na 8icu a rucno to jest shrafcigerom na 11.
Uopste ne mislim da je to cool, imati visok podijok, ali sam u tom trenutku izmedju dva zla birao manje. Nije rijedak slucaj da se za skijanje van staze vez vise zategne tj digne na veci podijok. Kad vozis puder moze da stoji i na 3, ali kad je tezak snjeg u pitanju onda......prosle godine sam posudjivao skiju na kojoj je vez nastiman na 7, na mokrom snjegu van staze se otvarao u svakom trecem zavoju, a ja nit sam neki previse brz offpistas a nit sam 100 kila tezak.
Bicu slobodan da odgovorim u njegovo ime: drug Wlad koristi 'naj obicniju' pancerice. Dakle turne-pancerice, kao sto ih npr. pravi Dynafit, Lowe isl. nisu neophodne, cak sta vise, vecina skijasa koji imaju Duke vezove se prevashodno bave freeridom, a 'shetnja' do padine je usputno nuzno zlo. Klasicne turne pancerice uglavnom imaju nizi flex i nisu toliko pogodne za pravi freeride. Dobru kombinaciju turnih i alpskih cipela proizvodi npr. Endophrine.
Mogu ti reci da ja nesto i ne naginjem jakom fleksu,vise sam razmisljo o turno pancerici zbog samog pentranja,e sad kako se ponasa pri skijanju...ne znam koliko bih ja to osetio jer ipak kuburim sa snagom,ono odvozam padinu,malo stanem,pogledam kuda dalje pa udri Jovo nanovo...itd
Jeste da Duke vez spada u kategoriju AT-vezova, ali je ipak prevashodno namjenjen za alpsko-freeride skijanje, mada ima funkciju za hodanje tj turnu namjenu, je sto se funkcijonalnosti tice 'obicni vez'. Vjerovatno i sam znas da su klasicni turni vezovi puno laksi i uglavanom se ne montiraju na skije kao sto je Seth, nego na 'klasicne' turne skije (koje su takodje puno lakse od obicnih alpsikih skija). Laski su za hodanje, ali su istovremeno slabiji za spustanje. skala veza je uglavnom do 12, izezetak je mislim Fritschi koji cini mi se proizvodi neki freeride vez koji ide do 14 ili 16, ali nisam siguran. pogledaj na sajtu.
Mislim da je taj Duke vez ipak u neku ruku revolucionaran vez jer je uspeo da spoji dobru turno funkciju sa freeraidom, koji ipak trazi solidno naprezanje kako veza tako i skijasa ali mu je cena jos uvek domacinska.Vidio sam i i taj Fritschi vez o kom pricas uzivo. Deluje isto tako kvalittno ko Duke vez,ali nije tako robusan a i cena mu je nekakvih 100 Evrica niza.
A sto se ovog tice nemam ja nista protiv ovog Markera(DIN14)nego ipak bih voleo da zavrsim kombinaciju i kompletiram skiju sa vezom koji ce moci da mi omoguci da odpesacim malo,nista daleko ali ipak dovoljno da uvatim ono sto mi ipak najvise volimo.....svez prshic(domaca rec za powder-pulver):dziveli:
Izvinjavam se što kasno odgovaram, dobro je što je drug Sapa odgovorio na vreme :).
Da, koristim obične cipele na Duke vezu. Duke vez deluje baš-baš solidno. Npr. kada ubacim u njega cipelu deluje kao da su cipele zabetonirane za skije :).
Moj vez je podešen na moju pancericu prilikom montaže veza - neću da se igram sa tim da ne bih morao posle da mislim ;).
Skin sam poručio i nadam se da stiže za 10-15 dana - pa posle kada prođu sve ove mećave idemo negde u turu :ok: .
Izvinjavam se što kasno odgovaram, dobro je što je drug Sapa odgovorio na vreme :).
Ma no frks,skonto sam ja da si ti odjezdio da probas debeljuce,s obzirom koliko je snega palo dole kod Vas.
Nego, same skije sa vezom su bile relativno povoljne nekakvih 250 Evrica,naravno polovne,ali u perfektnom stanju 4 dana vozene...
Odo sad da vidim slike koje si okacio...:sm018:
Ne znam gde da se "pohvalim", pošto je oprema onda u ovoj "pod temi".. Juče mi je stigao paket za "turno" skijanje, tj. oprema koja mi je još nedostajala... Nadam se samo da ću uspeti da je testiram ove sezone (od silnog posla ;)).
1811
1812
1813
Bjelasica mi je u mislima, one Stit & Vragodo padine sa "Tura po Bjelasici (http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=1801)" :sm011:
Tadija_91
19.04.2008, 00:36
pa ti si se bas opremio...cestitam, cestitam...i allmighty GPS si nabavio :D:D
ako nije tajna, koliko su izasle trake?
$155, poručio sam direktno sa www.bdel.com sajta.. A GPS, pa da, i za mene ako me uhvati magla/mrak, a koristiće i posle da vidim gde sam bio (GE) + drugima nadam se :).
milos_pg_91
19.04.2008, 13:15
Svaka cast wlad, samo naprijed :ok:
codemaster
22.06.2009, 13:00
I ja se interesujem za tu kategoriju skija (freeride twintip), citao sam po forumima i odabrao sledece:
Dynastar Big Trouble
Dynastar Mythic Rider
Rossignol Scratch BC
Atomic Snoop Daddy
Völkl Karma
Völkl Gothama
Völkl Mantra
Armada ARV
K2 Public Enemy
K2 Apache Outlaw
K2 Seth Vicious
Fisher Watea 94
Head Mojo 90
Line Prophet 90/100.
Elan Pogo
O svakom modelu ima dovoljno na netu...ali je bolje na nasem:))
Kako i kada cu dobiti priliku da vidim probam...ne znam, tako veliko demo skupove valjda samo Amerikanci imaju.
edit: poruka prebacena u pravu temu (sa mix u freeride)
Kod nas probati tako nešto je veoma retko, može da se naleti na testovima skija koji se organiuju krajem sezone (Elan/Volkl na Kopu, Fischer je bio na Jahorini i sl.). Još teže (čitaj nisam video) iznajmiti.
Što se probanja tiče možeš u toku sezone da propratiš nas sa foruma koji imamo takve skije & probaš iste (govorim barem u svoje ime :D)....
Pregledaj celu ovu temu, ima dosta interesantnih poruka & predloga.
I za kraj, ima nešto PlanetBike u ponudi sada na:
http://www.planetbike.rs/ (skije, muške, bez veza)
Elan: 777, 888, 999, 666
Volkl: Bridge, Mantra, Kuro, Wall
na ovoj listi ima definitivno super skija
medjutim kad wlad pomenu elan 999 wood
ja glasam za iste
skija koja te nece ostaviti ni u koim uslovima
bolja je za puder nego puno sirih skija
e sada 32000 i kusur krvnih zrnaca ja ne znam koliko je to
posto ne pratim kursnu listu
ali je definitivno skija za koju neces naci negativan komentar
Oko 350 eurića, ali koliko sam shvatio za freeride skije kod nas važi pravilo dogovora :).
ovdje generalno za sve vazi pravilo dogovora ova zemlja je ko velika pijaca
ali sudeci po tome da freeride modeli JOS nisu toliko trazeni na tim proistorima
ne iznenadjuje me da su prodavci spremni na dogovor
a 350 za m999 je dobra cijena i za ove prostore
jedva da i ovdje moze da se nadje jeftinije od toga
ja bih to odmah zgrabio
I ja se interesujem za tu kategoriju skija (freeride twintip), citao sam po forumima i odabrao sledece:
Dynastar Big Trouble
Dynastar Mythic Rider
Rossignol Scratch BC
Atomic Snoop Daddy
Völkl Karma
Völkl Gothama
Völkl Mantra
Armada ARV
K2 Public Enemy
K2 Apache Outlaw
K2 Seth Vicious
Fisher Watea 94
Head Mojo 90
Line Prophet 90/100.
Elan Pogo
O svakom modelu ima dovoljno na netu...ali je bolje na nasem:))
Kako i kada cu dobiti priliku da vidim probam...ne znam, tako veliko demo skupove valjda samo Amerikanci imaju.
edit: poruka prebacena u pravu temu (sa mix u freeride)
Ko sto rece ima dovoljno da se pronadje na netu, e sad ako se koncentrises samo na twintip (za BC skijanje ili freestyle zabavu) onda iz ove uze konkurencije izbaci; Apache Outlaw, Mythic Rider, Watea 94. Nista ovim modelima ne fali osim sto nisu twintip i Mantra nije pravi vengo samo blagi twintip. Inace sva tri (tj 4) navedena modela spadaju u vrhunske i pouzdane allmountain/freeride daske.
codemaster
23.06.2009, 17:07
Pa i mislim na freeride twin tip ili na freeride setting vez malo pozadi ako je pravi twin tip...a znam zasto sam sastavio takav spisak necu nista izbacivati vec daj neki predlog da dodam :) imam ja jos da skijam i skijam...ako ne pokidam levo koleno sto sam par puta bezuspesno i nenamerno (?) pokusao.
A da kontaktiramo SierraSkis&Snowboards da nad organizuju demo feštu u znak...necega
codemaster
23.06.2009, 17:13
A,sada sam shvatio,ti razdvajas backcountry i freeride?
Koja je razlika?
Ma jok, ne razdvajam ja nista; sve to spada pod onaj 'prepotopski' termin offpist skijanje. Pojam Backcountry je u literaturi i freestyle-narodu nekako usko vezan uz upotrebu twintip skije; podrazumjeva igrice u pomogucnosti dubljem snjegu dalje od utabane staze; voznja u switch tehnici ili ti sa dupetom niz strminu, skokovi (po mogucnostii) raznorazni, 360,540,720 i doskoci normalno i u switch i takve neke kerefeke za neobicne smrtnike. Sve to omogucava twintipa svojim karakteristikama.
Freeride skije su vise "klasika", picenje niz, ponekad mnogo strme padine u, naj dubljem mogucem dubokom snjegu, naj radije puderu. Skije za tu namjenu su puno stabilnije od twintip skija jer se radi o vecim brzinama i upravo potrebi za balansom/ravnotezom (dugi dugi zavoji, tvrd snjeg, rasturen snjeg, led...). Freeride skije nisu za igrice, nego za voznju.U pravilu jace kantne i relativno manji flex od bc-skija. Mantra je tipican primjer izuzetne freeride skije....
evo jos jednom pogleda ovu ponudu planet bike
i vidim m777 stari model za 16000 i niko ih ne uzima ne mogu da vjerujem
duzina 176 jedna od najsvestranijih skija ikad
idealna skija da se covjek navuce na freeride modele :dziveli:
Zapale su mi njegove skije za "oko" pa potražih marku, prvi put čujem za CoreUPT a on "vozi" za njih... Izgleda da je skija na videJu:
http://www.coreupt.com/ski/freestyle/candide-thovex/pow
Vezove koje "prodaju" su čini se Look....
edit: prebačena poruka iz Freeride (Ski Clubbing) teme
Tadija_91
17.05.2010, 23:40
Znalci, ima li koji model sirine oko 100, a sto vece duzine (sto blize 200 a moze i vise), po mogucstvu twintip?
PS i jos jedan, mozda najbitniji uslov, da moze da se nabavi i da je upotrebljiv(znaci fischer 207 odmah otpada :D)
Pitanje je za šta ti treba skija, da li za freeride (offpiste + čardžing), backcountry (offpiste + freestyle) ili nešto treće. Za freeride (čist) ti i ne treba mnogo twintip, mada ima skija koja su odlične za čardžing a twintip su (npr. "moj" Seth) itd. Mislim da je važniji flex kod odabira skije od TT (ako se izuzme FS). Dužina je takođe važna nema čardžinga bez duge skije, i stabilnosti.
Probao sam par kraćih skija i ne sviđaju mi se za offpiste, ima dva razloga, prvi i važniji je kontrola/stabilnost kod prepreka (drveća / šume), kada je duža skija ona ide ultra-precizno kako joj kažeš, možeš da prilaziš jako blizu drveća i neće da "smakne", govorim ne-stručnim jezikom (ne znam ni koji bi se koristio jezik ovde), ali da pojasnim malčice, kada se ide sa kraćom skijom ona u mekom snegu može da prokliza/propadne pri velikom opretećenju / snažnim zavojima (a koji su česti u šumi zbog "izbegavanja" prepreke - tj. naglog menjanja putanje) dok duže kada se "legne" na nju drži i kontrola je jako precizna (nema bojazni da ćeš "možda" da sklizneš u neko stablo ;)). Drugi je već iznet za čardžing, ako ne možeš da se pustiš brzo kroz dubok sneg / strminu onda ni nema toliko "dinamike" / uživanja ;), "vezenje" brzo dosadi :D. Ako se radi o promenljivom snegu/ne-pršiću onda je važno i da skija ima tvrđi flex.
I još nešto, duga skija je "majka" za skokove.... Ali sve ti to već znaš čim tražiš preko 200 :D.
Da se "vratim na temu", najbolje je da kažeš šta ti treba / šta bi voleo pa imamo celo leto da svi redom damo svoje predloge :ok:
http://www.coreupt.com/ski/freeride/adrien-coirier
mislim da ne treba puno razmisljati ovdje idu za $400
ovaj model je dobio vise nego genijalne ocijene na nekim testovima ovdje
sta reci na ovo da nemam viska sada bi ih uzeo
http://www.porterstahoe.com/istar.asp?a=6&id=972370!ELAN&utm_source=googlebase&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed
http://www.coreupt.com/ski/freeride/adrien-coirier
$320, ali nije twintip što osećam da je Tadiji važno (da se razumemo - ja bih uvek odabrato pre TT nego neTT :D).
Ja bih rado probao ove ;)
http://www.coreupt.com/ski/freestyle/candide-thovex/pow
Ono što je jako interesantno je da imaju delivery za "Yugoslavia", tj. za sve zemlje, nisam poručivao ali na sajtu vidim da ima svih zemalja u listi, da li to funkcioniše ili ne - ne znam :dontknow:
Tadija_91
18.05.2010, 13:58
prvenstvano, trebalo bi da bude za freeride, a pozeljno je da bude TT(znaci idealno bi bilo nesto kao Seth, samo da ga ima u duzini od oko 2). Ovaj candide thovex pow ima lepu geometriju, samo sto je kratak(najveca duzina 186), a i ove Adrien Coirie-ove nisu neke duzine(191), a o devetkama da ne pricam(185 u ponudi). Znaci prvenstveno jurim duzinu zbog stabilnosti van staze i skokova, onda po mogucstvu tt, pa tek onda geometriju(ali da se razumemo ne bih isao ispod 95 sirine ;) ).
Znaci- veeeelika duzina, voleo bih da bude tt ali ne mora i sirina preko 95- da bude mnogo stabilno van staze, a znam da ce moci da se upotrebljava i na stazi(bas mi je super onaj "kamionski" osecaj na stazi)
Adrien Coirie model nije twin tip sto ga cini duzim i stabilnijim nego sto jeste
ima veci kontakt sa snijegom nego TT skija od 2m
ili ako budzet dozvoljava kastle mx 108 u duzini od 195 tesko da se moze naci bolja i kvalitetnija skija
dynastar legend pro xxl 194
To što ti kaže Flexon za neTT skije je 100% u pravu, zbog zadnjeg repa na TT gubiš najmanje 10cm u "korisnoj" dužini skija.. Ali mislim da su maksimalne dužine određenih modela "odmerene" korektno, da nemaš potrebu za 200cm dužinom, osim ako nećeš u nordijske discipline :D.
Od neTT skija pre 2-3 godine sam probao Fischer Watea 101 u 192cm dužini i skija je odlična (bila je na onom Fischer Jahorina ski testu), pravi freeride tenak. Ma šta pričam ;), ja mislim da je 90% skija u tim dimenzijama odlična za to što (nama) treba :ok:, to je takva kategorija skija gde nema "kompromisa"...
Ja sam Seth držao dobrih 3 sezona na +3cm vez, onda sam nabavio nove cipele kojima je spoljnja mera manja i onda je tih +3 prešlo na +4cm.. Pa sam ove godine u servisu pomerio vez za -4cm tj. postavio je na 0cm poziciju da dobijem na dužini ispred veza. Moram da priznam da sam se na okretnost i kraći deo skije "iza" jako brzo navikao (posle 1 dana) i da je "za mene" bolje da ne guram vez napred - nazad je cipeli sasvim lepo ;) (a povećana plovnost skija se oseti). Sa obe pozicije veza u skokovima se skija ponaša isto, za okrete je verovatno bolje centralna pozicija ali to ja ne radim.
Povodom efektivne "plohe" skija pogledaj sajt 4frnt gde ima pored dužina prikazana i "efective edge" (efektivni rub je manji od površine zato što za "plovnost" pomažu i tipovi - a ovde za ivice "odbijaju" i rockere):
http://www.4frnt.com/
pa model, pa pogledaj specs...
Tadija_91
19.05.2010, 15:15
uh, ovaj kastle odlican, mada kad bi uzimao(cena nije bas lepa), birao bi mx 98, naravno 194 duzina. LP xxl moze takodje da dodje u obzir, posebno kad bi bila neka primamljiva cena, jel prodajes Flexone :D ?
PS i ovo moze da dodje u obzir http://www.fat-ypus.com/home/d-sender.php
prodati ni u kojem slucaju ali se zato moze naci na netu za pristojnu cijenu
da trazs 187 teze ali 194 se moze naci
http://www.sierrasnowboard.com/Dynastar-Legend-Pro-XXL-Skis.asp
ako mozes ovdje da uzmes pricekaj jos barem mjesec i ici ce za 399 ili ispod nema sanse da se prodaju po ovoj cijeni jer je market u americi prezasicen sa ovim modelom zadnje dvije godine su ih skoro pa poklanjali
sto narod kaze strpljen spasen mislim da tek za mjesec pocinje internet lovna sezona na skije
http://www.backcountry.com/outdoorgear/Line-Mothership-Ski/LIN0103M.html#reviews
ovo odmah stavi pri vrh liste ja sam vidjeo u prodavnici 185 i bio sam ubijedjen da se radi o 190+ (tada nisam znao u koim duzinama dolazi) mogu samo da zamislim da 195 izgleda monstruozno
http://www.untracked.com/p1338c44b89-07_head_supermojo_103_team_powder_skis.html
ako zelis da vidis dali si NINJA ILI si MINDJA
cijena je vise nego povoljna
http://www.untracked.com/p637c2b89-06_head_supermojo_freeride_powder_ski.html
ista skija samo godinu starija izaberi koja ti grafika vise pase
Tadija_91
20.05.2010, 00:18
hvala na linkovima, videcu kako moze da se iskombinuje shipping...
mada mi se lp xxl po reviewima najvise svidja od ovih...
dali si uspio sta da pronadjes?
isto sto se mene tice xxl nije sigurno pogresan izbir genijalna skija
Tadija_91
25.05.2010, 18:12
ma jok, cekam da xxl-u padne cena ;)
zloglasni
26.05.2010, 18:36
Nemam vise snage (godine cine svoje) da se njakam sa kratkim race daskama po neuredjenom i dubokom snegau tako da sam se odjednom nasao u nepoznatim vodama pa mi trebaju vasa iskustva i saveti koje bih ubacio u bubanj sa inostranim pa da vidimo sta ce da ispadne.
Uslovi za koje mi treba skija:
Svez sneg na prethodno uredjenim terenima
Off piste izleti ali bez extrema ( couloir,litica,skokova,trikova i ostalih zajebanicja):dziveli:
http://www.departmentofgoods.com/sales/Elan-Pogo-Holmes-Ski/ELA0039M.html
pogledaj ovo mislim da tesko moze da nadjes bilo sta bolje od ovoga
i sto se cijene tice i kvaliteta
kako vidim ostala jos dva para
tadija, kako mislis shiping (carinu) da iskombinujes?
obzirom da sam moje mojo90 prilicno izakao, vreme je da i ja pocnem o novim skijama da razmisljam. ovaj mojo90 od 193 mi je extra odgovarao, ali bih isao na nesto sire, tako da smo tu negde u istoj kategoriji.
Tadija_91
27.05.2010, 02:00
mislio sam preko ovih da iskombinujem, jeste malo skuplje , ali bi trebalo da je sigurno ;)
http://www.e-ducan.com/
Ako ja mogu nekome da pomognem, pisite. Zivim u Slovackoj, imas isporuku na vecini sajtova do ovde i voljan sam da pomognem...
Sto se tice e-ducana, imam dobrog drugara tamo, daj link koji te zanima, mogu da ti iskombinujem malo bolju cenu. Mada moje iskustvo je da se to manje vise ne isplati
Tadija_91
27.05.2010, 12:08
Hvala na pomoci, imacu to u vidu ;)
trenutno cekam malo bolju cenu za skije koje bij uzeo :D
sta mislite o ovom?
http://www.powder7.com/sale-skis/model/Head-Monster-103-Team-SW-Skis-193cm-New-Flat-2009
to je skija za onoga ko bas zeli izazov
to ti je vise manje spust skija sa strukom od 103
neogranicena stablinost pri velikim brzinama ali zato
okretljivost pri manjim brzinama i na mjestima gdje su neophdne ceste promjene pravca (nek ti je bog na pomoci)
svestranost joj nije jaca strana definitivno sa istima nebih ulazio u kakav sumarak
mada sam i sam dolazio u iskusenje da uzmem iste jer su bile pravo jeftine
ali sam se ipak odlucio za xxl
Pročitah negdje na EpicSki forumu da su svi proizvođači skija za prethodnu sezonu proizveli manje skija nego za ranije sezone, očekujući "tanku" zimu i slabu prodaju. Kako je zima bila dobra, takva je bila i prodaja, a rezultat za nas je da je malo šta ostalo za rasprodaju u pola cijene.
@Flexon (i ostali), misliš li da griješim zamjenom Gun-a (185 cm) sa Scott Punisher (191 cm)? Oba su 90 mm u struku. Namjena ista: popodnevno skijanje na razrovanoj stazi i povremeni off-piste kad ima pravog snijega.
Tadija_91
28.05.2010, 18:37
duze=bolje
ne gresis ;)
Tadija, koja je sadašnja dužina tvog Gun-a, isto 185 ili kraće?
Tadija_91
29.05.2010, 15:29
isto 185, ali prijalo bi mi jos jedno 15 cm ;)
Možda ti više treba tvrđa skija, ono (malo) što se sećam kada sam probao tvoju skiju je da je bila mekša - lakša za vožnju, ali i manje "stabilna", tj. manji tenak ;).
Dakle, idi na nešto tvrđu i širu skiju, može i dužu, ali i 185 nije kratko :).
Možda ti više treba tvrđa skija, ono (malo) što se sećam kada sam probao tvoju skiju je da je bila mekša - lakša za vožnju, ali i manje "stabilna", tj. manji tenak ;).
???
Gun ima vrlo mekane vrh i rep, ali su srednje 2/3-ne dužine vrlo tvrde. Skije su izuzetno stabilne i pri visokim brzinama, bar za mene. Jedino ne vole kad težina ostane skroz na (mehkim) repovima.
Moguće je da se slabo sećam :), za stazu su verovatno stabilne (nisam probao po stazi) ali van staze mora da se pazi ;). Vrlo okretna i lagana skija za vožnju.
Verovatno je to što kažeš: da ne voli na repove, pa da se to kod mene odrazilo (koliko se sećam probao sam je na Gvozdcu onaj levi deo - van staze naravno).
Nisam dugo probavao pošto je Duke bio slabo namešten za Tadiju (brzo mu je ispao sa nogu :)).
.. zamjenom Gun-a (185 cm) sa Scott Punisher (191 cm)? Oba su 90 mm u struku. Namjena ista: popodnevno skijanje na razrovanoj stazi i povremeni off-piste kad ima pravog snijega.
Jel' ovo realizovano, kao što potpis sugeriše?
Jel' ovo realizovano, kao što potpis sugeriše?
Realizovano, ali još ne do kraja. Gun je još kod mene, a Punisher je stigao do prijatelja koji treba da ga donese.
ja glasam za punisher mada p4...
Ivan Bgd
01.09.2010, 12:23
Imam K2 Apache crossfire i mogu vam reci da su extra i na stazi i u dubokom snegu.
Izuzetno su stabilne prilikom spusta na stazi, nikakve vibracije tako da i ne osetis brzinu.(sto zna da neki put bude problem - pretera se)
I na ledu su mi se pokazale odlicno. Na Jahorini je jedne godine sve bilo zaledilo sa vrha ali nisam imao nikakav problem da i po tom ledu (zaledjenom utabanom snegu) strikam brz-kratak slalom.
Po dubokom snegu su milina sa spojenim skijama naravno.
Njih sam izabrao kao drugu opciju jer nisam mogao da nabavim Salomon crossmax V12 koje cuveni Fitex te godine nije mogao da dobije od proizvodjaca i nisam se pokajao.
Em jeftinije , em odlicno sluze.
Pozdrav
A da su još TwinTip onda bi bile :ok:
Mada su te skije po sadašnjim merilima daleko od freeride (74mm u struku?), sada i all-mountain modeli ne idu ispod 80mm...
...sada i all-mountain modeli ne idu ispod 80mm...
A kod braće amerikanaca se danas freeride skije smatraju samo one sa širinom struka preko od 100mm.
izglasan ovogodisnji memorandum 110+ freeride:dontknow:
Ivan Bgd
14.09.2010, 13:48
A da su još TwinTip onda bi bile :ok:
Mada su te skije po sadašnjim merilima daleko od freeride (74mm u struku?), sada i all-mountain modeli ne idu ispod 80mm...
Naravno da nisu vrh za dubok, vec sa njima moze pristojno da se bez muke vozi po dubokom. Trebale su mi skije i za dubok i za stazu, tj. jedne za sve. I ove su mi bas za sve. Kada slepim daske u dubokom povrsina u struku je 2*74 i plivaju, iako imam 95kg.
Inace su repovi vrlo zakrivljeni i bez problema se vozi unazad, okrece i ostalo.
Pozdrav
Jasno, trebale su ti allmountain i odabrao si odlično.
Samo što je tema Backcountry ;), a bez 90mm (ili kako ti računaš 2x90mm) ne vredi ni da zaroniš :D.
Tadija_91
30.10.2010, 03:29
ko kaze da je twintip izum modernog doba, pre 80 godina se uveliko furao(premotati na 5:20)
http://www.youtube.com/watch?v=IuK_mykh2qM
Mozda nije mesto i mozda negde pise, mada ja nisam nasao. Zanima me kolika duzina treba da bude skija za freeride, naravno u odnosu na visinu skijasa?
Znaci, ne bira se skija po visini skijasa nego po masi. A jel to znaci onda ovo:
skier's weight
ski length*
lb (kg)
cm
> 200 (90)
195
181-200 (81-90)
187
161-180 (72-80)
180
141-160 (63-71)
174
120-140 (54-70)
167
< 120 (54)
155
od 81-90 kg- 187cm
od 72-80 kg- 180cm
i tako dalje
izglasan ovogodisnji memorandum 110+ freeride:dontknow:
Ali koliko je to plus
Evo sta ovi kazu
http://www.ski-review.com/ski_news/article/duret_redefine_fat_skis/
Pa sve je to freeride (i 100mm), a ovih 177mm anderfut = not bed et ol :D. Ali to su Amerokanci, njima pada puder kao da je džabe, pa koriste mnogo šire skije nego u EU.
kad smo vec kod ove teme dali neko zna jeli istina
da ce salomon izbaciti ogranicenu seriju originalnih gunjeva ove godine?
kad smo vec kod ove teme dali neko zna jeli istina
da ce salomon izbaciti ogranicenu seriju originalnih gunjeva ove godine?
Čuli da sam ja svoj prodao?
Čuli da sam ja svoj prodao?
ti to mijenjas kao da ce se ubudjati:dziveli:
ti to mijenjas kao da ce se ubudjati:dziveli:
evo ga flexon! pa jel ima kakvog skijanja u ameriki? donedavno znam da nije bilo ni za opepelit, kakvo je sad stanje.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.