Pogledati punu verziju : Inovacije, patenti...
Atomic-ov novi koncept skije koja mijenja geometriju repa skije: http://tinyurl.com/32z749
Kombinacija skija u bordu: http://tinyurl.com/39f5kn
Skija koja se širi i skuplja: http://tinyurl.com/3d9xyh
Atomic-ov novi koncept skije koja mijenja geometriju
Necu ni da gledam, opet varaju narodne mase :sm021:
a skija koja se siri i skuplja........???? U masini prati samo do 40 stepeni???
Kazem ti ja: Pih, sta ti je Nemac. Svaka cast!!!
Tadija_91
29.01.2008, 15:19
Lepo, nema sta.
Nego u kojoj je f-ji ovo sirenje repova? Ako je promena radijusa onda nema logike jer bi onda i vrh morao da se siri.
Elan je nekada davno (početkom osamdesetih) imao model kod kojeg se mogla podešavati širina vrha i repa.
Elan je nekada davno (početkom osamdesetih) imao model kod kojeg se mogla podešavati širina vrha i repa.
sjetih se da smo nekad davno o tome chakulali, stvarno (ovo bez sprdanja) su inovativni do besvjesti.
Citam nedavno neki intervju sa njihovim inovatorima takozvanim, "shaper-ima" novih modela. Jedan od momaka sto u shali sto, u zbilji rece u intervjuu da planiraju da prave freeride-puder skiju na bazi Elanovih modela za skijaske skokove. Jerbo tu vec ima ugradjen taj takozvani rocker-sistem (reverse-camber). Sad zasad smatraju rocker za s..nje i jos uvjek experimentisu sa neutralnim 'camber' sistemom.
Ih kad naprave jednu od 200 cm, ukrivljenu na gore, da uliva straopostovanje, plasis se da je vidis a kamoli da je probas da vozis. :eek:
CrazyKong
29.01.2008, 15:42
Bese VSS ili "isecena".....:sm017:
Bese VSS ili "isecena".....:sm017:
Imaš dobru memoriju pamćenja. Bila su dva modela. Jedan isječen samo na repu i jedan isječen na obe strane.
Da je valjala ta isečena, sekli bi i dalje Slovenci ;).
slalom i freeride skija u jednom to ne moze na dobro da izadje :sm008:
Evo patenta iz prvog teksta u primjeni:
http://www.planetsnow.de/know-how/ispo-winter-2008.202074.6.htm?skip=1
Tadija_91
04.02.2008, 10:25
Poslusali me ljudi pa napravili i vrh koji se siri i skuplja:D.
Samo se nadam da se rep i vrh sire proporcionalno (postoji neki uredjaj, a ne podesava se odokativno).
Patent im je nedorađen. Potenciometar na ručici štapa te veza plavom tutom (bluetooth) sa skijama bi omogućio da skijaš u vožnji mijenja radijus skija. To bi bilo nešto, a ne ovako ručno šrafcigerati.
Evo još jedne novotarije:
1490
http://www.antongliders.com/
Sta je ovo rodjace i cemu ovo sluzi molim te????:confused:
zbunjen sam do dacke. U freeride svijetu je ove godine moda da sredina skije bude niza od repova i vr'ova, onaj tzv revers camber iliti rocker, a kako ovo da nazovem??? ultra-camber :confused:
Ma povukla im daska vlagu i iskrivila se skija.
Evo nisam jos procito o cemu se radi, znas mene, lijen u pm, ali kontam ovo je jaci patent od onih elanovih integrisanih vezova, odje dibidus neutralisane negativne sile i stra'ote koje preko veza djeluju na dacku tj obrnuto, jeR ili je poenta da flex u skije na ovaj nacin na duze vrijeme ostane u formi, nesto kao ofinger za odjela?:sm011:
Ma povukla im daska vlagu i iskrivila se skija.
Dobro to je jasno, drzali ih u garazi a u garazi vlageeee.......e sad s ovim ofingermo im vratis oblik, da budu ko nove, sta li?
To su skije za skokove ;).
Meni bogami vise lice na skije za skijasko trcanje, samo im otpustis hepek pozadi :glavaozid\
PS
a da mozda otvorimo linak, mozda nam se sve samo kaze i misterija se razrijesi ??
A o čemo bi mi onda kakili.
Šalio sam se naravno, koliko vidim filozofija im je da naprave skije koje će ulaziti u carving zavoje "po defaultu".. Znači za carving (ne curving ;)) lovere, staviš skije i one same skijaju, bez odklizavanja.
A ove prečage valjda služe da se više opterećuju / bolje kontrolišu krajevi skija (kao, konvencionalne skije ne kontrolišu krajeve ;)).
Mislim se, još da te razrežu na krajevima, pa da budu još više egzotične :).
Jel ste primetili koliko su lepše freeride/freestyle skije od konvencionalnih kategorija na ovim sajmovima?? :D
Jel ste primetili koliko su lepše freeride/freestyle skije od konvencionalnih kategorija na ovim sajmovima?? :D
Evo ga Wlad skroz 'prolupo'. Definitivno se primijo na twintipushe i mlohave u kukovima, gotovo je, povratka na staro mu nema vise. :bootyshak
'Vitke cure-manekenke' , jahati vas ovaj delija vise nece.
A o čemo bi mi onda kakili.
Ih. :sm018:
Dobro, i ova sada od 82mm u struku nije baš vitka. Ali zato ako bog da na 100+ hahahahah.
Dobro, i ova sada od 82mm u struku nije baš vitka. Ali zato ako bog da na 100+ hahahahah.
A da mozda ipak pocnes sa manje 'naprednim djevuskama', nesto izmedju 90 i 100mm ? Mnogo si mi entuzijastican, mogle bi te korpulentne da te sataru prijatelju, pa ce poslje da ti se ogade :)
Eto te ;), predložiš Gotamu, a sada 100+ mnogo ;).
kakvi su ono amortizeri na skijama
pa lisnate opruge se vise ne koriste ni na kamionima:sm022:
sada servisiranje skija dobija sasvim novo znacenje
zamisli neko te pita hoces na skijanje
a ti kazes ne mogu moram da mijenjam amortizere na skijama :glavaozid
Eto te ;), predložiš Gotamu, a sada 100+ mnogo ;).
Ma mislijo sam ne zaleci se, te ne uzmi neki nagrdan model namjenjen samo za suvi puder i za profesijonalce.
A Gotamu sigurno da je razmatras, nigdje nisam procitao da je teska za rukovanje. Pa jesil se u mejduvremenu orijetniso tipa; jes'l ponudijo neku svotu za te skije?
Idemo ovaj vikend na test, pa (valjda) sledeći isto - pa posle testa idem u konkretnu akciju (što se tiče Gotame) :ok:
A da je bolje da uzNem 90+ jes'. Najradije bi uzeo onu Atua/Misfit sada...
A da je bolje da uzNem 90+ jes'
NIsam reko da je bolje, nemam pojma. Samo da pripazis koji model shacujesh.
Možda K2 Apache Outlow ?
Hahahah. Zvuci kao da definitvno okoncavas karijeru freerider-a :sm022:
Vlad trazi izricito twintip, a i 88mm u struku mu je izgleda previse usko, cojek hoce pravu teretnu skiju.
Znaci li ova implicitna ponuda da si nezadovoljan do daCke ???
Pa daj nam jednom te impresije o Outlowu, pa nek budu i negativne ma.ka mu stara. :)
Ne, grdno se varaš. Evo ovako: Jednog lepog dana vozo se ja malo po Kopu van staza. Čuli to neki moji drugari iz GSS ( inače su tamo instruktori skijanja ) i došli da se voze samnom. I ja se razboleo. Ne mogah verovati. U čudu ostah. Itd. Čovek ne da vozi, on voooozi. I to sa čim: Elan SLX - prava slalomska skija, tkz. čačkalica. I ja reših da vežbam i vežbam i vežbam.... ne bi li i ja savladao tu veštinu na mojim čačkalicama, jerbo "boj ne bije svijetlo oružje....". Ovako teglim dva para skija cele sezone gde god krenem, a nekog velikog snega-nigde. Pa mi eto pade na pamet da bi možda prodao K2 koje sam i kupio zbog skijanja u 3d, a tamo ništa ne bi od toga. Pa ako se malo još naučim ode ja sa čačkalicama u sneg do 50 cm jer ga kod nas i nema većeg, a ako bude prilike za neki skroz ozbiljan freeride negde u alpima ( možda baš i sa tobom ) lako ću nabaviti nešto šire. ;)
[QUOTE]Ne, grdno se varaš. Evo ovako: Jednog lepog dana vozo se ja malo po Kopu van staza. Čuli to neki moji drugari iz GSS ( inače su tamo instruktori skijanja ) i došli da se voze samnom. I ja se razboleo. Ne mogah verovati. U čudu ostah. Itd. Čovek ne da vozi, on voooozi. I to sa čim: Elan SLX - prava slalomska skija, tkz. čačkalica. I ja reših da vežbam i vežbam i vežbam.... ne bi li i ja savladao tu veštinu na mojim čačkalicama, jerbo "boj ne bije svijetlo oružje....".
E taman tako,slazem se: boj ne bije svjetlo oruzije, ali kad jos imas artiljeriju onda i nekako srce kuca jace/hrabrije :sm011:
Ma to definitvno, ko zna zna, ne treba mu ni sire ni duze. A savlada ces je druze, samo tako...vjezbas i vjezbas.....i vjezbas i moci ce i na cackalicama. Ali kontam da taj outlow 5x bolje sluzi u te svrhe, pa sad bilo cjelca ne bilo, on bi trebo da ore sve vrste 3 D uslova. Tvoje iskustvo po tom pitanju ???
btw. da ta 181cm ipak nije bila malo pre duga za tebe ??? ebiga to je skijetina ko tenak.
Ovako teglim dva para skija cele sezone gde god krenem, a nekog velikog snega-nigde.
Pa dobro mogu mislit da je taj Outlow ipak 'lagana' borba na uredjenim stazama, to je ipak smisljeno nekad kao bigmountain skija.
Kako si je ti dozivijo na samoj stazi to jest upeglanom cord du roi u 3 dolne.??
Pa mi eto pade na pamet da bi možda prodao K2 koje sam i kupio zbog skijanja u 3d, a tamo ništa ne bi od toga. Pa ako se malo još naučim ode ja sa čačkalicama u sneg do 50 cm jer ga kod nas i nema većeg, a ako bude prilike za neki skroz ozbiljan freeride negde u alpima ( možda baš i sa tobom ) lako ću nabaviti nešto šire. ;
A sta da kazem ja sam te nagovaro da je kupis, a ti sad imas iskustva s tom skijom, bez obzira na tvoja iskustva, ja vjerujem da je skija zmaj zato sto je namjenjena, mada dal treba vjerovat "televiziji"
(eto narode sala nije, eto ga OUTLOW u ponudi, navali, a Wlad ti je posto tezak narkoman, on hoce nesto sasvim drugo za drogiranje........ipak druge performanse)
Ma moze se i s cackalicama, naucno dokazano, ali meni licno je razlika nebo i zemlja. Dje sam npr. prije redovno 'upado' tj ugibo sa crosmax10 i sl., sad predjem i ne primjetim.
PS
Da ne bih nesto opet obecavao.....pa ispaljivao, ko zna ako BOg da vozikamo rame uz rame....
Zaboravih da dodam; sta god pisale "novine" i pricala "televizija" po pitanju sposobnosti i sklonosti tog outlowa ipak si ti jedini na ovom forumu koji sa istom ima iskustva. :sm019:
Pa dobro mogu mislit da je taj Outlow ipak 'lagana' borba na uredjenim stazama, to je ipak smisljeno nekad kao bigmountain skija.
Kako si je ti dozivijo na samoj stazi to jest upeglanom cord du roi u 3 dolne.??
Na uređenoj stazi se prilično lako vozi, al kad uvatiš malo brzinu vrhovi počnu klaparati, pa leži odma na kočnicu. Tako da je sve u svemu vožnja po uređenoj stazi samo "prevoz" do sledećeg mesta na kome ćeš skijati van staze. O 3d sam negde već pisao, možda nisi pročitao, 7 dana sunca, netaknutog snega van staze nigde, sve off piste iskijane i razrovane, sneg nabijen i težak, skijanje se svelo na skakanje između hupsera. Vozo se jedan dan, tražio terene, luto ko gluva kučka sam po planini, i sledeći dan se vratio čačkalicama i upeglanim stazama.
A nije ni da bi ih prodavao, ne znam ni sam, ako bi ih baš neko tražio možda, ali ovako neću ni da ih nudim na prodaju.
Ma vidi' ces kad ljuljne sad za vikend na Jahorini, pola i vise metara........ima da ih poslje tog iskustva, izneses iz shupe i metnes u spavacu sobu ;)
E, a jel ono i ti ides s ovom ekipom sad za vikend ......................:sm003:
Provociram (znam da ne ides) sta cu nemam pametnija posla :D
Ma vidi' ces kad ljuljne sad za vikend na Jahorini, pola i vise metara........ima da ih poslje tog iskustva, izneses iz shupe i metnes u spavacu sobu ;)
E, a jel ono i ti ides s ovom ekipom sad za vikend ......................:sm003:
Provociram (znam da ne ides) sta cu nemam pametnija posla :D
Neka, neka, posle će ti bude đavo kriv kad te gurnem negde iz helikoptera na heliski-ju.:bootyshak
Imam neku ponudu pa verovatno odem na Jahorinu od utorka do petka, videćemo.:sm018:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.