Prijavite se

Pogledati punu verziju : Bootfitting-ili sirenje pancerica

raving rabbid
26.01.2008, 02:51
Zna li neko da li se ovo radi kod nas (i gde), obzirom da u poslednje 2 sezone pancerice koje sam do sad koristila pocinju da mi zagorcavaju zivot i teraju me da sve krace ostajem na snegu . (ili su se one skupile ili se moja noga rasirila):sm022:

Flexon
26.01.2008, 03:46
jedno pitanje
dali drzis zakopcane pancerice van sezone
meni se desila ista stvar
pancerice su bile zakopcane vise mjeseci tako da su skroz promjenile formu
ali to se da rijesiti i to na dva nacina
prvi i bolji kod bootfitera (dobrog)
a drugi je na principu uradi sam (po sistemu ofrlje)
raskopcaj cizme i naguraj u njih sta god stignes da se rasiri
i ostavi ih tako par dana u toplok sobi
a u medjuvremenu ih pronosaj po sobi jedno pola sata u vise navrata
to ce definitivno da pomogne
ja znam da se ovdje vise cijene naucne metode
ali sto se mora nije tesko:sm018:

p.s.
za petu sam koristio 1.5L bocu kiseljaka (moze i knjaz milos ili radenska)
to je moja mjera za petu:dontknow: :sm022:

raving rabbid
27.01.2008, 16:36
Ja cu da pocnem sa 0.5l Niksickog (crnog) a sa cime cu zavrsiti........:dziveli:
BTW,da i ja ih drzim zakopcane ali mi se cini da sam negde procitala da bi i trebalo da su zakopc.(na minimumu).A gde je taj "dobar" butfiter?

Grazer
27.01.2008, 17:16
Evo kako se to radi( ali ja imam grijac za pancerice). Ukljucim ga na 15tak min i onda nakon toga pancerice nosim jedno pola sata i to je to. Sto znaci ko nema grijac moze i fem

Flexon
28.01.2008, 01:07
Evo kako se to radi( ali ja imam grijac za pancerice). Ukljucim ga na 15tak min i onda nakon toga pancerice nosim jedno pola sata i to je to. Sto znaci ko nema grijac moze i fem

da to se tako radi ali oprezno
vrlo lako se moze pretjerati sa fenom da se pregrije
i da se upropasti struktura cizme
zato tu opciju nisam ni pomenuo ali sve u svemu dobar priedlog:ok:

stekan
28.01.2008, 09:44
Mislim da je naziv teme vezan za proces zagrijavanja školjke pancerice IC lampom i deformisanja tj. izvlačenja posebnim alatima na kritičnim mjestima, npr. skočni zglob ili palac. Prošle zime sam tu intervenciju platio 10€ u Italiji (Marilleva).

Unutrašnja cipela će se prilagoditi stopalu i bez zagrijavanja. Zagrijavanje će samo ubrzati taj proces, naravno, samo kod modela koji su tome namijenjeni.