PDA

Pogledati punu verziju : Ispo 2008

Sapa
09.01.2008, 17:58
Zadnjih godina je drugu Stekanu pripadala cast da na forumu 'otvori' temu o ISPO-berzi u Minkenu i svim mogucim novotarijima koje su se tamo pojavile. Posto ga ovih dana nema , a bi ce da mu internet nije ni pri ruci, evo da ga perdu'itrim u otvaranju ove teme za 2008.

Za one koji "nemaju kad" da svrate i dozive Minhenski Sajam, a vole da mijenjaju opremu (redovno) bas ko ja.....neke druge stvari, evo sajta da se makar inofrmisu o ko, kad, sta, kako i koliko po pitanju svih mogucih, neznanih i znanih proizvodjaca ski i ostale outdoor opreme:
Sajam pocinje 27 januara.

http://www.ispo-winter.com/

Sapa
09.01.2008, 18:08
Ove skije ce se definitvno pojaviti na ovogodisnjem ISPO-u; Rossi ih je vec bacijo u pretprodaju:

http://www.evogear.com/skis/rossignol-sas-s4-squindo-pre-sale-2009.aspx

stekan
22.01.2008, 17:02
Zadnjih godina je drugu Stekanu pripadala cast da na forumu 'otvori' temu o ISPO-berzi u Minkenu i svim mogucim novotarijima koje su se tamo pojavile. Posto ga ovih dana nema , a bi ce da mu internet nije ni pri ruci, evo da ga perdu'itrim u otvaranju ove teme za 2008.

Druže Sapa, ljubičice bijela, fala što misliš na mene dok sam odsutan. Eto, ispovraćah se nazad, pa samo da ti rečem da mi ne treba sajam u Minkenu da bi na slikama gledo novotarije. U našoj zemlji matici (austrougarska) sam vozio skije koje će tek biti predstavljene na tom sajmu. Imaš moje utiske u temi o testu modela 08/09. Šta'š, trudim se da pratim novotarije. Nemoj mi samo opet ono: "zašto race skiju, pa zar nije bilo kakve freeride...".

Sapa
22.01.2008, 17:03
: "zašto race skiju, pa zar nije bilo kakve freeride...".

... :sm011:

Sapa
24.01.2008, 15:27
to je stara bosanksa narodna pjesma-seFdalinka;

Elem od dogodine je puno salomonovih modela skija punjenih onom pjenom (ko kod atomica) zamjenjeno skijama punjenim jelovinom i slicnim prirodnim materijalom. Salomon goes woodencore.
U moje ime i u ime ostalih ljubitelja Salomona (na ovom forumu znam samo jednog) :sm011: svaka im cast,

Mada sam mojom pjenusavom 'foam-Foil' skijom bio i ostao vise nego zadovoljan. Svi oni koje sam pljuvao zbog 'foaom-core, izvinte. Foil-Skija ima flex ko ritmicka gimnasticarka, ko prima balerina nacijonalnog baleta iz Petrograda...stó pokreti brzi i komplikovaniji ona sve stabilnija i velicanstvenija.......i tako. Uglavnom umro je Foil zivijo Lord.

Foil se od dogodine zove Lord i ima drveno jezgro. Respect i RIP (naj bolja skija koju sam ikad posjedovao)!!!!

wlad
24.01.2008, 17:33
Probao sam pretprošle godine neke Salomon skije (lopate, ne sećam se modela) i ponašale su se lepo po mekanom snegu.

Za nas šumare, sada Salomon postaje još interesantniji :D.

wlad
24.01.2008, 17:38
Nego jedno pitanje za Foil / Lord, kakva je težina tih TT skija?
'el su lagane?

Sapa
24.01.2008, 17:47
Nego jedno pitanje za Foil / Lord, kakva je težina tih TT skija?
'el su lagane?

Ako pitas za Foil jeste. Kakv ce biti Lord, ocekujem takodje. Prvo iskustvo sa Foilom je bilo (ako se sjecas mojih impresija od aprila) ko da je mnogo tezak pod rukom, mislim da je to bilo zbog onih rental vezova proljetos :dontknow: Vuopste nisu teske (da se nose), a da se voze............da dalje ne pretjeram sa superlativima :sm011:

PE je npr, pod rukom tezi, ali neznatno. U principu twintip skije nebi trebale da budu (pre)teske. Ne zvuci logicno da na nogama imas osjecaj da vuces sto kila a hoces da izvodis tamo neke, razno razne trikove, skokove.......

Jel trazis za "planinarenje" ???

Necu ove nadam se da mjenjam jos za dugo ali ako bude prilke da probam tog Lorda, ih.

PS

Nova poslovica za sezonu 08/09: 'Zivim ko k...c ali zato vozim Lord'

Sapa
24.01.2008, 19:41
Evo malo twintip-Armade, par teretnih modela za 08.

stekan
30.01.2008, 13:18
Kruži trač po selu da je Salomon pripremio nove pancerice kod kojih će se plastika, a ne uložak, zagrijavati da se prilagodi obliku stopala. A možda je samo trač.

stekan
30.01.2008, 13:46
Novosti sa ISPO sajma se kriju k'o zmija noge.

U dilemi ste: kupiti skije ili board?
1444

Volite da se vaše skije razlikuju od drugih?
1445

Evo ih za Sapu, a posebno za Flexona:
1446

Na kratkim je Look vez, a ostali su vjerovatno Tyrolia. Čudno, ali dobar izbor.

stekan
31.01.2008, 16:40
Ima i korisnih stvari. Ovo NIJE jedna od tih:
1449
1450

Sapa
31.01.2008, 16:45
Kruži trač po selu da je Salomon pripremio nove pancerice kod kojih će se plastika, a ne uložak, zagrijavati da se prilagodi obliku stopala. A možda je samo trač.

Mislis kruzi trach po carsiji? hehehe, znam da se saljis i ti si majstor tog zanata........dakle znas da nije trac no......procitah i ja juce; i to svo prilagodjavanje noGi za 10 minuta. Ma meni ni to nece pomoci. Ode ja u snowboardere.

Sapa
31.01.2008, 16:50
Ispade i Ispo, svakog cuda 3 dana, jeR? Vidjim ovi novi freerajderi, svi presli u rockere. (narodnjaci su totalno out ). Svaka firma ima bar po koji model sto se vas iskrivijo. Prije su to bacali kao tehnoloski shkart, sad uzimaju pari na tome i to debele. :sm021:

Tadija_91
31.01.2008, 16:52
Ima i korisnih stvari. Ovo NIJE jedna od tih:
1449
1450
A koja je funkcija ove skalamerije?
Da spreci nekoga da sedne pored tebe na zicu ili da te spreci da skijas uopste?

stekan
31.01.2008, 17:07
A koja je funkcija ove skalamerije?
Da spreci nekoga da sedne pored tebe na zicu ili da te spreci da skijas uopste?

Do sada su mnogi najveće uživanje u vezi skijanja imali kad skinu pancerice. Od sada još veće uživanje kad skineš ovu skalameriju.

stekan
01.02.2008, 09:54
Evo fotki sa sajma (punačkiji modeli):
http://www.freeride.se/content/1810/

Flexon
01.02.2008, 23:35
lijepe li su one zute elanke sunce im njihovo:sm021:

wlad
02.02.2008, 14:29
Valjda će ih biti na testu ove godine :)

stekan
12.02.2008, 13:00
Pronađoh i par fotki novih modela njemačkog proizvođača:
1537
1538

Glasam za treće na gornjoj fotografiji.

Sapa
12.02.2008, 14:27
Glassam za srednje na doLnjoj sliki.

Tadija_91
12.02.2008, 14:50
ako je bal, nek' je maskembal
ja sam za ove levo

wlad
12.02.2008, 16:41
Srednja sa donje slike, a i vezovi su dobro odabrani :ok: ;).

Sapa
12.02.2008, 18:19
Evo spravke da nam zivot ucini laksim, bezbjednijim i naravno sretnijim

Ova stvarcica, velicine penkala sluzi kako joj ime i kazuje za '"Check&Ride" (a moze i check-and-no-go). Nesto kao pribor za geometriju (uglomjeri, shestari itd, itd), ali malo smislenije namjene.

Elem odredis nekoliko parametara; nagib terena tj padine, momentalnu opasnost od lavina, vjetar, stranu svijeta.............i "Check" ti 'izracuna' dal' da skijas il ne skijas van staze.

Dobi i neku nagradu na ISPO-u. Pih ovo nebi trebalo da bude skupo, a zvuci prakticno...bas, bas.

http://www.ispo-sportsdesign.com/history/award/product.check-and-ride.95.html