Pogledati punu verziju : One Piece is Back
Neki dan je tovarish Skiman pominjao In-Club iz Slovenije, pravili su super ski-kombinezone, ko tinjejdzer bijah tako ponosan na taj komad krpe, Na stazi, a pogotovo u redu za zhicu osjecao tako :cool:
E onda su prosle 80-te i kombinezoni su totalno ispali iz mode i ne samo da nisu vise bili cool nego su postali not-donn u svjetu ski-mode.
Proteklih godina su cini se jedino skijasi iz redova Njemacke nacije vjerno i konsekvetno nosili branili cult ski-kombinezona, ali ih to nije cinilo vise popularnim, dapace.
Kako to vec biva u svjetu mode; vracaju nam se "dobra stara vremena" i 'One Piece' sto bi rekli Englezi je ponovo :cool: , ljepsi i prakticniji no ikad prije.
Trend je poceo prije godinu dvije; zapoceli su ga, a ko bi drugi do freestyleri, ove godine ski-kombinezone prave sve firme koje iole drze do sebe tj sebe stvarno mogu da nazovu renomiranim:
http://www.salomonski.com/us/products/Conspiracy-One-Piece-M-1-6-41-880863.html
http://www.peakperformance.com/templates/products07____23151.aspx
http://www.hellyhansen.com/sport/index.php?menu=5&id=163&contentID=p1004&action=product
http://www.norrona.com/web/homepage.nsf/web/index.html
Ihhh, kako je meni ovo nostalgicno i moram priznati lozim se :sm022:
Pogotovo na ovaj dole zadnji norronin kombinezon u roze i flourescentnom izdanju; bije me nostalgija sta li? Mnogo mi se svidja ovaj retro-look.
U stvari ovi novi kombinezoni osim na prvi pogled, nemaju nikakve veze sa onim 'najlonskim ski-kombinezonima' koje je nekad pravio In-club iz Trzica, a u kojima sam se (mada sam sebi izgledao cool) znojio kao u sauni.
Ovi danasnji primjerci, za razliku od onih iz 80-tih su satkani od sve samih 'hi-tech materijala', gore-texa i slicnog i osim sto meni licno izgledaju ne vidjeno dobro, imaju i stvarnu prakticnu funkciju.
Mislijo sam na ovaj konkretan model od Norrone, majstorski izgleda (bukvalno :sm011: )
1264
ali ni ovaj peak ne izgleda lose
1265
neko jutro po belaju upalim tv i cujem onu pjesmu haljinica boje lila
i cijeli dan sam je pjevo poludio sam nacisto
i sad ka vidjeh ovaj 'one piece' opet:glavaozid :glavaozid :glavaozid
Neki dan je tovarish Skiman pominjao In-Club iz Slovenije, pravili su super ski-kombinezone, ko tinjejdzer bijah tako ponosan na taj komad krpe, Na stazi, a pogotovo u redu za zhicu osjecao tako :cool:
E onda su prosle 80-te i kombinezoni su totalno ispali iz mode i ne samo da nisu vise bili cool nego su postali not-donn u svjetu ski-mode.
Proteklih godina su cini se jedino skijasi iz redova Njemacke nacije vjerno i konsekvetno nosili branili cult ski-kombinezona, ali ih to nije cinilo vise popularnim, dapace.
Kako to vec biva u svjetu mode; vracaju nam se "dobra stara vremena" i 'One Piece' sto bi rekli Englezi je ponovo :cool: , ljepsi i prakticniji no ikad prije.
Trend je poceo prije godinu dvije; zapoceli su ga, a ko bi drugi do freestyleri, ove godine ski-kombinezone prave sve firme koje iole drze do sebe tj sebe stvarno mogu da nazovu renomiranim:
http://www.salomonski.com/us/products/Conspiracy-One-Piece-M-1-6-41-880863.html
http://www.peakperformance.com/templates/products07____23151.aspx
http://www.hellyhansen.com/sport/index.php?menu=5&id=163&contentID=p1004&action=product
http://www.norrona.com/web/homepage.nsf/web/index.html
Ihhh, kako je meni ovo nostalgicno i moram priznati lozim se :sm022:
Pogotovo na ovaj dole zadnji norronin kombinezon u roze i flourescentnom izdanju; bije me nostalgija sta li? Mnogo mi se svidja ovaj retro-look.
U stvari ovi novi kombinezoni osim na prvi pogled, nemaju nikakve veze sa onim 'najlonskim ski-kombinezonima' koje je nekad pravio In-club iz Trzica, a u kojima sam se (mada sam sebi izgledao cool) znojio kao u sauni.
Ovi danasnji primjerci, za razliku od onih iz 80-tih su satkani od sve samih 'hi-tech materijala', gore-texa i slicnog i osim sto meni licno izgledaju ne vidjeno dobro, imaju i stvarnu prakticnu funkciju.
Samo, da pitam.....koliko ja znam jedini proizvođači su bili: M club iz Mozirja, Toper iz Celja, Metka iz Celja (čuvene bunde Mont) i Kors iz Rogaške Slatine (možda su moje godine odradile svoje, ko zna).... A da ti pravo kažem, nikad čuo za In-club iz Tržiča...Nema veze, ali sa ovim modelima če opet biti pi......ja sa pišanjem i s.....njem. Ne znam, ovi modeli (pogotovo onaj pink) mene osobno podseča na njemački Elho iz tamo neke 87-88 godine......Meni se ove stvari ne siđaju baš previše, ali sam se setio, da sam baš u tim godinama imao neki Adidas kombinezon (Okus-Radlje ob Dravi je pravio te stvari za njemačko tržište), bio je baš one plave boje ko od radnika odelo u nekoj fabrici......Smešno, kad se setim ali mi je bilo toplo......:sm018: Skiman
[QUOTE]Samo, da pitam.....koliko ja znam jedini proizvođači su bili: M club iz Mozirja, Toper iz Celja, Metka iz Celja (čuvene bunde Mont) i Kors iz Rogaške Slatine (možda su moje godine odradile svoje, ko zna).... A da ti pravo kažem, nikad čuo za In-club iz Tržiča...
Hahahaha, sta da ti kazem prijatelju......Dal je iz Trzica ili je iz Metke, ili iz Mozirja, whatever, stvarno mislim da je, osim Skimanu, svima drugim mnogo manje bitno u kom selu se nalazi proizvodjac, bitno je da je funkcijonalno i cool izgleda. E sad da ti pravo kazem izvinjavam se za pogresno ime, u pitanju JESTE "M"Club, a sinoc sam piso u neka doba noci, sto nije pametno. Moj kombinezon je imao pisanim slovima ushiveno ime...a meni je to tada izgledalo kao "In"(club) , mada Bosanac,ipak sam shvatijo da se firma zove M-club. Sinoc, onako pospan, pa me obhrvale neke misli direktno iz dubokog nejsvjsenog..... te ja firmu ponovo prekrstih u IN-Club. btw. ovaj Trzic sam svjesno spomenuo, stvarno ne znajuci odakle je taj Mclub, ali prilicno ocekujuci tvoju reakciju, (ali nisam racunao da cu i ime firme da napisem pogresno :sm011: _)
Nema veze, ali sa ovim modelima če opet biti pi......ja sa pišanjem i s.....njem.
Znas da sam te fizijoloske potrebe htjeo da navedem kao jedinu manu ovih odjela.
Ne znam, ovi modeli (pogotovo onaj pink) mene osobno podseča na njemački Elho iz tamo neke 87-88 godine......Meni se ove stvari ne siđaju baš previše,
PInk Narrona je ne vidjena, ali model u florescentnom izdanju je jos jaci. Em se lozim na retro em postujem dobre kombinezone. Da mi novac ni je issue u zivotu, ja bi ga kupijo bez razmisljanja; samo cjena je €900,-
ali sam se setio, da sam baš u tim godinama imao neki Adidas kombinezon (Okus-Radlje ob Dravi je pravio te stvari za njemačko tržište), bio je baš one plave boje ko od radnika odelo u nekoj fabrici......Smešno, kad se setim ali mi je bilo toplo......:sm018: Skiman
opet kazem Respect za kombinezone: nikad snjeg u gacama, ispod pazuha......itd (e jedino to piskenje....).
Ima još jedna mana kombinezona, osim problema u šumarku. A to je pobuna bubrega glede hladnoće. Rješenje je kakav skijaški prsluk preko one piece (uan piš) odijela.
Drago mi je da su se vratili u modu. Već sam se pitao šta da činim sa Colmar odijelom sa kraja devedesetih.
Ima još jedna mana kombinezona, osim problema u šumarku. A to je pobuna bubrega glede hladnoće. Rješenje je kakav skijaški prsluk preko one piece (uan piš).
Stevo obrati paznju od kakvih materijala su pravljena vecina ovih kombinezona; sve ba vodo- i vjetronepropusno ba.. Sve sami Gore i slicni sofisticirani textili.
Ovo su kombinezoni nove generacije. Mada ovaj svaki kombinezon nalazim za puno manje 'gej' nego jedno prosjecno spider ili descente ski-odjelo, ipak se cini mi se ne bih usudijo da npr. ovaj roze Norrona nosim u nekim zabitima gdje obitavaju rednecks :eek:
PS
Od ovih gore modela mi je definitivno naj jaci onaj gore Salomonov 'one pice' ala nase domace odjelo za zastitu na radu. respect.
Ne vidi se sa ovih fotki da li sa zadnje strane imaju "emergency exit" po pitanju velike nužde. Možda je tehnologija toliko uznapredovala da su i taj problem riješili.
Ako je strukiran uz bubrege, nema tog hi-tec materijala da grije bubrege. Ovo moje odijelo je top model iz 1998 sa tadašnjim top materijalima.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.