Prijavite se

Pogledati punu verziju : savet za kupovinu skija?

vampire
06.12.2007, 19:54
ortaka zanima koje od ovih skija da uzme. visok je 182, tezhak 65 i treba mu all mountain skija. dobar je skijash, skija vec 10ak god.. suma za kupovinu skija sa vezovima je do 22000.

razmishla izmedju ova 2 modela:

rossignol actys 300
blizzard CMX 10 IQ

hvala.

i jos jedno pitanje: koja je tvrdoca rossignol actys 300?

hehehe
07.12.2007, 06:46
http://www.skijanje.co.yu/forum/showthread.php?t=1530

Neka pogleda ovo. Drasticno jeftinije.

Sapa
07.12.2007, 08:25

Mmmm, dobro pitanje ;-). dovoljno tvrd da s njim osakatis nekoga.:)

Veliki brat
07.12.2007, 08:56
ortaka zanima koje od ovih skija da uzme. visok je 182, tezhak 65 i treba mu all mountain skija. dobar je skijash, skija vec 10ak god.. suma za kupovinu skija sa vezovima je do 22000.

razmishla izmedju ova 2 modela:

rossignol actys 300
blizzard CMX 10 IQ

hvala.

Na sajmu sam video K2-public enemy za 2008god u duzini 159 sa markerovim vezom(nisam dobio odgovor kojim) za 22000din .
"Malo" je kraca skija ali ako ti odgovara .... skija se nalazi na standu u centralnom delu hale ja mislim da je stand markonija posto su na istom standu i dalbello cipele.

Sapa
07.12.2007, 16:35
Na sajmu sam video K2-public enemy za 2008god u duzini 159 sa markerovim vezom(nisam dobio odgovor kojim) za 22000din .
"Malo" je kraca skija ali ako ti odgovara .... skija se nalazi na standu u centralnom delu hale ja mislim da je stand markonija posto su na istom standu i dalbello cipele.

Ja VB, kosto si i sam naznacijio "malo" je kraca skija, a onaj momak bi nekih 1.82, a trazi allmountain skijicu........;)

Super je PE, evo falijo sam ga zadnjih dana bog zna kako kolko je allround, a kako stvari momentalno stoje cu ga cak i probam nekad od 22-dec u duzini 1.79. I odma cu da bacim impresije iz prve ruke negjde tamo pocetkom januara '08 :sm019:

Ja mu taj PE u duzini 1.59 ne bih preporucijo za allmountain, a ni za neku drugu upotrebu; "malo je puno" kratka za njegov uzrast. Super sto su tu skiju donjeli na sajam, ali sto ne ponesose neku ljudsku duzinu, pitam se.

PS
A koliko je 22 iljada DIN u € ???

hehehe
07.12.2007, 16:41
22000 RSD (srpski dinar) = 276,76 EUR (evro)

Flexon
07.12.2007, 21:54
159 pa to je za uzrast do prvog razreda

Flexon
07.12.2007, 21:55
276 euro za PE:hair: :hair: :hair:
brezobrazluku nigdje kraja
vidjo sam ih za 150 dolara u ljudskim duzinama

cnevena
11.12.2007, 23:55
ej ljudi hitno mi treba pomoc!Vidjela sam jedne pravo dobre skije proizvodjaca "Stockli" i planiram da ih kupim al sem prezentacija ne netu ne znam nista o tim skijama.Inece ono solidan sam skijas skijam na jahorini cjelu sezonu pa me interesuje info od nekog ko je vozio ove stockli skije kakve su za koji nivo, izdrzljivost i sl?:dontknow:

oggy
12.12.2007, 00:06
Pa ako su "pravo dobre" onda ih kupi :D Salim se, pa Stockli skija vjerovatno ima kao i ostalih, sto ce reci raznih namjena i raznih kvaliteta. Bilo bi dobro da das bar ime modela.

cnevena
12.12.2007, 00:12
ima par komada modela SINOX,ROTOR I STORMRIDER.I sve su pravo dobre :ski: heheheh.JEL znas nesto o izdrzljivosti tih stockli skija posto ih na Jahorini skoro niko ne vozi pa niko nemoze da mi kaze, a odokativnom metodom izgledaju super.

wlad
12.12.2007, 02:01
Ja mu taj PE u duzini 1.59 ne bih preporucijo za allmountain, a ni za neku drugu upotrebu; "malo je puno" kratka za njegov uzrast. Super sto su tu skiju donjeli na sajam, ali sto ne ponesose neku ljudsku duzinu, pitam se.

To im je prošlogodisnji model za decu ostao ;), video sam da su imali na štandu i ovogodišnji model sa preko 180cm u dužini (ne sećam se dužine) - lepo izgleda nema šta :).

Jedino da dodam, ako se neko zaleti, da taj "ovogodišnji" normalne dužine košta 400EUR, i to bez veza. Pa ko-voli-nek-izVoli ;).

Na tom štandu su imali šta da ponude, bilo je i nekih FR modela, i mnogo K2 kaciga...

Sapa
12.12.2007, 10:19
Rotor se na testovima vec par godina ocjenjuje kao izuzetno dobra multicondition ili supercruise skija. Multicondition skije su u pravilu skije za sve uslove na utabanoj stazi i za (pomalo) skijanje van staze. Rotor medjutim spada u skije koje po svojim preformansama odlicno funkcijonisu offpiste, tako da se slobodno moze svrstati i u allmountain kategoriju. Ako si dobar skijas, ne razmisljaj puno nego kupuj…..ALI preporucujme ti je u tvojoj duzini/visini da skija ne bi izgubila na svojim kvalitetima za dublji snjeg.

Stormrider je…….stormrider. Allmoutnain/freeride skija. Ozbiljna. Trazi fizicki jaceg i tehnicki kompetentijeg skijasa. Ne znam zasta ces skije prvesnstveno da koristis, ali ako skijas po Javorini-planini mislim da ti je Rotor odlican izbor.

Sapa
12.12.2007, 10:55
To im je prošlogodisnji model za decu ostao ;), video sam da su imali na štandu i ovogodišnji model sa preko 180cm u dužini (ne sećam se dužine) - lepo izgleda nema šta :).

Mmmm, cudno. PE duzi od 180 ??? Vec godinama, postoji samo u maximalnoj duzini 1.79. Ne pogledah na oficijelnom sajtu, ali kontam da je to jos uvjek slucaj, ovogodisnji PE bi trebao da samo ima novu grafiku i nista drugo. btw. grafika od prosle godine izgleda puno mochinije, ali to su samo slike, nebitno za dalje performanse.

Ako se nisu rasprodale kod Konrada su stajale za 220 evra.(model 06/07)

wlad
12.12.2007, 13:53
Zunuo sam ;), mada i tih 179 nije predugačko, al' može da prođe :).

Onda je bolje uzeti Seth ili sl. ;).

Sapa
12.12.2007, 15:16
[QUOTE]mada i tih 179 nije predugačko, al' može da prođe :).

Jel to ti geldas za sebe? Ti si ono bi oko 1.90? pa onda je malko dosta kratko. Mislim da tu duzinu mozes porediti sa obicnom skijom duzine izmedju 170-175

Onda je bolje uzeti Seth ili sl.

Pa ko sto rekoh zavisi za sta ce ti. PE je izuzetan allround prije svega za piste, parka, pajpa, ali i za ostalo.
A ja bi volo imat Seth-a, a kazu da s obizirom na sirinu 96mm vrlo fino carva po stazi. Ali zna se gdje je toj skiji mjesto.Seth je max 189. ko saliven za tvoju visinu.

Nb
Mislim da ga je besmisleno nabavljati ako stvarno nece biti koristen za freeride

wlad
12.12.2007, 18:16
Bio na sajmu, pa merkao sve :D. A ko zna, možda sledeće godine ;).