PDA

Pogledati punu verziju : Sajam zimske opreme 2007/08.

alekjan
06.12.2007, 14:42
Da je neko bio na sajmu ove godine? Kakvi su utisci - cene, ponuda, ... Ranijih godina nisam bio odusevljen zbog paprenih cena i minimalnih snizenja (samo za bezvezne modele skija i cipela). Da li se nesto promenilo(na bolje)?

plageton
06.12.2007, 15:07
A si ti azuran!!! Sajam je otvoren nema tri sata.

BenDover
07.12.2007, 09:31
Poz svima. I mene interesuje sto biste izdvojili iz ponude na sajmu. S obzirom na to da sam iz Podgorice ne bih volio da "mlatnem" a da ne kupim nista. Dakle nove daske sa vezovima i cipele me interesuju. Hvala

zmijuga
07.12.2007, 10:07
Nove daske i cipele,sirok pojam, toga naravno ima. Ozbiljnije i prave stvari svakako su preskupe ali tako je to .Koliko para toliko i muzike.Sve u svemu slicno kao prosle godine.

BenDover
07.12.2007, 10:14
Moj previd nesto SL Race ili GS Race od ELANa ili nesto te klase...

plageton
07.12.2007, 10:25
Elan ces naci. toga ima najvise. Skije su jos i najjeftinija roba, ali zato majice, duksevi, cipele od goretex-a i tih drugih naprednih materijala ubijaju od skupoce. Za dva duksa mozes da kupis skije sa vezovima i to da biras.
Btw, najskuplje skije na koje sam naisao, mada bas i nisam zagledao, bile su Rossignol Zenit 11. Oko 800 E. To mi se desilo raspitujuci se za Zenit 9. Koji nisam nasao.

BenDover
07.12.2007, 10:27
ok, ako neko danas bude isao neka postuje cijene da bih znao... Hvala;)

alekjan
07.12.2007, 10:37
U pravu si, Ben Dover, mislim da bi korisnije bilo ispisati cene i dobre ponude ukoliko ih ima! Slezem se da je prateca oprema nenormalno skupa, pantalone kostaju oko 150 evra (novi modeli).

ninoslav
07.12.2007, 10:40
Bio sam sinoc na sajmu, cene su bezobrazno velike. Vezovi za snowboard koje sam kupio pre par dana preko interneta sa postarinom iz amerike, izadju jeftinije nego da ih kupite na sajmu. Popusti ne postoje, na delu gde je polovna oprema, snowboard daske koje su isluzile svoje jos pre koju godinu kostaju oko 80 evra, ljudi pa nova daska u Fitex-u kosta ispod 10000. Sramota.:confused: :confused: :confused: :confused:

Decko na standu mi kaze, pa moramo i mi od necega da zivimo:bootyshak

Jedina svetla tacka je decko koji prodaje polovan vez i step in Burton, za 180e sto je donekle OK

zmijuga
07.12.2007, 11:01
Da jos veca fora bude kada je prica o cenama ; neki lavovi u hali pored prodaju polovne skije za 250 e. Modeli od pre 10 godina a jos im i dusa izvadjena.

stanislaw
07.12.2007, 13:09
meni je danas stigao sms od madness-a gde pise da na sajmu daju popust za burton od 15 do 50 % ?!

ninoslav
07.12.2007, 13:18
burton ima opremu standradnih cena, zenski komplet ima za 350 evra. Popust nije takav sigurno, posto su cipele jeftinije u ziri nego na sajmu za isti model. Revoltiran sam generalno. Zar mora uvek da bude lose kod nas.

CrazyKong
07.12.2007, 13:19
Aj nek kaze neko ako je video negde kvalitetne jakne po pristojnoj ceni ?

Trimca
07.12.2007, 18:39
Ja bash uzeo jaknu na Expozimu.Na drugom standu od PlanetBika u smeru suprotnom od skazaljke na satu,ili blize ulazu kako je kome lakse.Marke je neki Brugi.Nije Kinez.Prilicno kvalitetna i ozbiljno uradjena.Cena 4500 din.Za taj novac mi se ucinila ppovoljno.Pogledja tamo.Zacudjujuce koliko ima vishe jakni,rukavica,ski pantalona nego samih skija ,pancerica itd.Bas upadljiva razlika.

nidza
07.12.2007, 21:31
Ja video u Capriollo u Resavskoj. Fantstične kopije Bognera, jakna je čvrsta ko suva zemlja, a laka ko perce. Materijali prva liga. / ko promaši EXPO

Flexon
07.12.2007, 21:50
kad procitam cijene koje vi pominjete ja se najezim:hair:
mislim da bi najisplatnije bilo za vas da organizujete kakvo grupno putovenje do amerike i da se snadbijete sa opremom
i usput isprobate istu
kad uzmete ono sto cete da ustedite putovanje ima da vas izadje djaba

wlad
09.12.2007, 00:46
@Crazy: jakni imaš koliko voliš, i kvalitetnih i onih drugih, baš-baš ogroman izbor

Cene: bruka, apsolutno nisam video nijadan štand da ima bilo kakva sniženja - možda grešim, ali sam stekao utisak da su cene astronomske ;).

Od freeride / twintip i ostalih "modernih" skija jedini malo veći izbor je bio K2 skija, ali isto "jake" cene, prošlogodišnji modeli prekratki, ovogodišni preskupi...

Dalbello nije imao Krypton, ali su obećali da će da nabave zbog velikog interesovanja...

jijang
09.12.2007, 11:49
E ja kupio kacigu. Smith-holt za 4700.
Ortak je uzeo neki rossignol board koji je bio na snizenju, za 18000 sa vezovima.

Bata Bane
09.12.2007, 13:35
Sajam, pa sta znam onako.......:dontknow: polovna oprema skuplja nego nova, a sto su dobre pljeskavice na Perperu.

jijang
09.12.2007, 15:17
E jes stvarno, polovna oprema neznatno jeftinija nego nova...totalno glupo.

alekjan
09.12.2007, 21:08
sajam se ove godine svima zgadio. postoji dobra ponuda skija u merkatoru (radnja interex) u tuzli. licno sam pazario fischera rc4 race sc (proslogodisnji model) za 556KM. ima jos dosta jakih modela, npr. fischer rx8 (oko 700KM), fischer race s (oko 600KM), salomon streetracer 5 (380KM). navedene cene vam spuste jos 10% ako kupite u toj vrednosti robe u supermarketu. osoblje veoma ljubazno i usluzno, cene odlicne! ko je u prilici preporucujem da ode, ponuda lanjskih modela je jos bogata.

CrazyKong
10.12.2007, 11:58
Na kraju kupih samo rukavice :sm008:

Jakne gledao, birao i nista na kraju...izgleda da cu jos da skijam u D&G kompleticu :smoke:

Treba mi potkapa za kacigu...ali tanka od onog plasticnog materijala....obidjoh celi sajam i ne nenadjoh tanku...ima u PB ali nije bas tanka...

stekan
10.12.2007, 12:01
Treba mi potkapa za kacigu...ali tanka od onog plasticnog materijala....

Nisam čuo da iko radi potkape za kacigu. Za glavu da, ali za kacigu ne.

tataratira
10.12.2007, 12:13
Na kraju kupih samo rukavice :sm008:

Jakne gledao, birao i nista na kraju...izgleda da cu jos da skijam u D&G kompleticu :smoke:

Treba mi potkapa za kacigu...ali tanka od onog plasticnog materijala....obidjoh celi sajam i ne nenadjoh tanku...ima u PB ali nije bas tanka...

prvo, hvala za prognozu
drugo, :sm011: jedva čekam da ti vidim te roze skije sa D&G kompletom
yebo Beckama koji si ti šminker, Stevo je amater a ja sa svojim crno-bijelo-sivim "bojama" kao da sam ispao iz gluhonjemog filma

stekan
10.12.2007, 12:23
... :sm011: jedva čekam da ti vidim te roze skije sa D&G kompletom...

Ima sve djevojčice (i mame) da mu zavide na skijama.

patak
10.12.2007, 13:17
Nisam čuo da iko radi potkape za kacigu. Za glavu da, ali za kacigu ne.
Pa podkapa znači za pod kapu, onda moraš nositi podkapu, kapu, pa tek onda kacigu.

Crazy, jel nisi mogao uopšte da nađeš ili nemaju roze podkapu da napraviš kompletić.

stekan
10.12.2007, 13:26
Sad Krejzi razmišlja: "Samo se vi smejte! Ko se zadnji smeje, poslednji se smeje!"

CrazyKong
10.12.2007, 13:41
ha ha ha

Cekaj samo da vidite skije....nema takih na expozimu

oddball
10.12.2007, 15:54
poz Ivane, probaj u Army Shop-u ili kod Mileta Dragića možda oni imaju dobre podkape. Pre dve godine kad sam gledao u Sarajevskoj bilo je dobrih crnih za neku normalnu kintu.
Ove godine expo bio kao i pre dve. Ništa nisam našao. Najzanimljivije su mi bile rukavice i kacige. Ponuda je bila dobra i pristupačna, dvojca ortaka su pazarili kacige, i ne žale se ni malo. Ja sam video extra Flow vezove ali ću sačekati pred početak sledeće sezone taman da cena malo padne.

CrazyKong
13.12.2007, 11:37
Samo da vas obavestim...

U Metrou kupio jaknu Acvtive...deluje vrlo kvalitetno...mnogo bolje od vecine firmiranih sa Expozima...cene 4500 - 7000.

Kupio i tanki duks za skijanje od aktivnog materijala...1000 din kao i komplet vesa 700 din

Potkapu dobijam iz Sarajeva....

Les 3 Vallees eve me:yay: :yay: :yay:

Sapa
13.12.2007, 11:51
...
[QUOTE]U Metrou kupio jaknu Acvtive...deluje vrlo kvalitetno...mnogo bolje od vecine firmiranih sa Expozima...cene 4500 - 7000.

Zvuci izuzetno renomirano :smoke: nego kolko je to u konvertibilnim evrima??

Kupio i tanki duks za skijanje od aktivnog materijala...1000 din kao i komplet vesa 700 din

Nek bude sve sa srecom, ukljucujuci i pink-boards special editon :sm011:
Mnogo ljepsih na skijanju podero, ni prst te ne zabolijo.......

Potkapu dobijam iz Sarajeva....

Duge gace i vunjene carape vec spremijo u tehnicki ruksak??

Les 3 Vallees eve me::

Juhuu, juhuuu, juhuuuu, uzivaaaaj, uzivaaaaj uzivaaaj sa i bez potkapeee!!!!:yay: :sm019: :sm022:

100jan
28.12.2007, 13:31
e jesi ih okrpiJo!

alex11
06.01.2008, 01:45
Odgovor za Plagetona.
Plageton nisu nasi skupi i bezobrazni. 800 EU je realna cena za Rossignol Z11 jer toliko kostaju i u Kanadi. Ja sam ove godine pazario Rossignol Z9 (u Kanadi) koje su nesto malo jeftinije od Z11. Inace mogu reci da sam zadovoljan sa Z9. Lako se okrecu, drze na rubnicima dobro, dobre su na ledu i groomed snow (uredjenim stazama). U dubokom snegu se isto ne ponasaju lose, s obzirom da su all mountain skiis (skije za sve uslove).
Srecno.

alex11
06.01.2008, 01:50
800 EU je realna cena za Rossignol Z11 - toliko kostaju i ovde u Kanadi. Ja sam ove godine pazario Rossignol Z9 koje su nesto malo manje kostale i odmah su do Z11 u kategoriji i mogu reci da sam zadovoljan performansama. Z9 je prava carving skija, dobro drze na rubovima na ledu i na groomed terrain (sredjenim stazama). Takodje nisu lose i za malo dublji sneg, jer spadaju u all mountain skiis kategoriju.

plageton
06.01.2008, 16:59
E, Alex, svaka cast sto si se javio. Znam ja da su Zenit 11 skupe, o njima ja i ne razmisljam. Zenit 11 imaju onu Mutix kerefeku - citav se deo skije premontira i onda imas prakticno dve razlicite skije. Racunam da zbog te novotarije koja je, kao i svaka novoatarija, skupa, Zenit 11 nesrazmerno skuplji od drugih skija koje to nemaju. Sad, ako Zenit 9 (koji nije Mutix) ipak nije mnogo jeftiniji, to je onda zabrinjavajuce. Procenio sam da bi mi takva skija mozda odgovarala jednog dana kada resim da pazarim nove. Ali, eto, u Bgd. ih tesko nalazim, jer trgovci sminke radi vise vole da nabave najnaprednije, najnovije modele. To mene nervira.

Ako nije tajna, koliko si platio Zenit 9 u Kanadi - pretpostavljam da je model od ove godine? I uzgred, bas ti hvala sto si izneo utiske, zivo me zanimalo od nekoga to da cujem.

alex11
06.01.2008, 19:42
Plageton,

Da i ja mislim da je Z11 multix varijanta samo sminka za sada. Jeste one imaju plasticne sine koje se stavljaju napred (ispred vezova) i pozadi (iza vezova) cija tvrdoca utice na tvrdocu (odnosno elasticnost) skije u razlicitim uslovima a tu su prvenstveno obuhvacene dve kategorije kada je pista groomed (plitak sneg ili led) i dubok sneg.
Po meni treba uzeti nekoliko elemenata u obzir da bi se videlo sta se zaista dobija a sta gubi imajuci u vidu dodatne sine koje se prikacinju i njih, sto naravno utice i na cenu.
Ovde treba uzeti u obzir kilazu odnosno tezinu osobe koja skija, jer ako je tvrdja skija i skijas nije velike tezine niti vlada carving tehnikom (kada se skije dovedu na rub i onda se pod tezinom opterecenja savijaju) onda ovo nema puno svrhe. Takodje po meni ima smisla izvoditi carving tehniku na besprekorno groomed terrain (gde je ratrak prosao i gde je pista cista) ili tamo gde je led i uglacana staza ali nisam tako siguran da tvrdoca igra toliko veliku ulogu u dubokom snegu, jer tada ne skijamo carving tehnikom. Po meni vise igraju ulogu deblje skije za powder, jer se tada skija u malo uzem stavu skoro skija do skije zbog drugacijih uslova (nego na groomed terrainu) i odrzavanja ravnoteze.
Zbog toga po meni ja volim Z9 jer su jako dobre za carving, dobro drze na ivicama, initiation (inicijacija) u zaokret nije teska i drze pravac i ovo naravno sve govorim kada je terrain groomed ili icy a ako ponekada odem u British Columbiu tamo uglavnom preko noci dobiju dosta snega i tada ga je dosta i na stazama jer ratrak prodje posle podne kada se staze zatvore, pa kada sneg padne preko noci ima ga. Za takve uslove jos uvek mogu da koristim Z9, jer je all mountain ski (sto bi u prevodu znacilo za sve vrste uslova) a i takodje ima dosta versatility (dobro se ponasa u razlicitim uslovima i nisu iskljuzivo pravljene samo za jednu vrstu uslova). Znaci jos uvek nisu toliko siroke kao skije za powder ali su dobre za carving i po menu su dosta slicne i Rossignolu 9S radical koje su uglavnom za kratke zaokrete i radijuse i za slalom ali isklucivo pravljene za hard pack snow ili icy conditions.
Inace Z9 o kojima pricam su ovogodisnji model. Attachovao sam sliku ako nisi imao prilike da ih vidis u Beogradu. Cene sam ti poslao na privatni email. Srecno i ako imas pitanja tu sam.

Sapa
06.01.2008, 20:43
Vozijo sam Z11 prije dvije sedmice (test rossignola pocinje u momentu kad ja hocu da uhvatim prvu zicu, u nedelju u jutro. Reko: to lutko! odma slao sms Arseniju da se pohvalim :) ) istina skijao samo na sat, sat i po ali dovoljno da steknem utisak.
Vozijo sam ga u duzini 1.70 i poslje mog Foila osjecaj ko da vozim race-carve skiju (mada je i foil vise nego solidna skija na stazi i izdrzava odlicno brzinu),
Z11 je, kazu, ozbilljan igrac. Ali daleko od neke 'race-carve' skije to se meni samo ucinilo.

Z11 sam dozivijo kao jako lagan za upravljanje. Dok na Foilu moram dobro da se koncentrisem (tj uprem) kad npr iz dugog zavoja hocu da predjem u kratke, to kod z11 ide samo od sebe. Spominju je kao top-model, za sportski orijentisane rekreativce i poslje probe meni se cini da je upravo to je to. Nista manje i nista vise.

Mjenjanje radijusa je 'easy'. Super se povaljuje na kant, ali otkliznom tehnikom mi se cini ide jos lakse.
Snjeg van piste u tom trenutku mmmm, slab tj tvrd. Ali nema veze, to mora da se proba. Z11 kroz to sjece lakse nego Foil, ali.......nije to taj fini flex koji ja volem. Oke, duzina je takodje bila "na kracoj strani", mozda da sam je probo duzu............

Sve u svemu klasicni super-cruiser, za pistu, a ako bas mora moze i pored piste. Ponavljam meni se ucinila mnogo laka za voznju na tvrdo ispeglanim stazama. Sve u svemu ocjena 8,5 (na skali do 10), steta samo sto nije kategorija skije na koju se lozim.
Cjena: €799,- (za te pare mogu na snizenju da kupim jos jedan Foil i jos jedan Gun pride) :sm011:

plageton
06.01.2008, 21:51
Kako ja kapiram, taj mutix sistem na Z 11 je predvidjen za ljude koji vole da na skijanje nose dva para skija, pa im ovo dodje kao ekonomičnija varijanta u smislu transporta a i cene. Naime, iako reklamiraju taj mutix da čitava rabota sa konverzijom produžetka traje 10 min uz odgovarajući alat, pa i kraće, ipak mi se čini preterano da bi neko na samoj stazi uzeo da prepravlja skiju za promenu uslova. To je ipak posao za skijašnicu.

U tom smislu mi se Z9 vise cini kao model za nas "normalce". Osim po ceni :):sm022:

P.S. Predlazem Adminu da poslednjih nekoliko postova prebaci u temu koju bi nazvao Rosinjol Zenit. Ako nekog bude zanimalo (a ima sta da procita), da zna gde moze da nadje

alex11
06.01.2008, 22:04
Da vecina prodavaca Z11 multix reklamira kao dvoje skija zbog sina koje se namacinju, tj. koje daju razlicitu elasticnost/tvrdocu skiji. Inace montiranje nije tako tesko. Pritisne se kao dugme tamo gde plasticni deo sine ulaci u sinu za vez i povuce se ka spolja. Jedino sto ako covek hoce da ih ima na terenu dok skija mora da nosi i ove druge sine da bi ih zamenio po potrebi i jos sto se transporta tice zauzimaju dodatno mesto.

Plageton, dobra ideja je da se ovo prebaci pod Zenith Z9, ja sam se i mislio da postujem kao novi thread pod opremom, samo nisam hteo da dupliram clanke dok moderator ne odluci sta da radi sa postojecim.

Sapa
06.01.2008, 22:14
Da vecina prodavaca Z11 multix reklamira kao dvoje skija zbog sina koje se namacinju, tj. koje daju razlicitu elasticnost/tvrdocu skiji. Inace montiranje nije tako tesko. Pritisne se kao dugme tamo gde plasticni deo sine ulaci u sinu za vez i povuce se ka spolja. Jedino sto ako covek hoce da ih ima na terenu dok skija mora da nosi i ove druge sine da bi ih zamenio po potrebi i jos sto se transporta tice zauzimaju dodatno mesto.
.

Ja iskreno govoreci ne vjerujem u shemu 'dvije skije u jednoj' kroz carobne stapice koji uticu na flex , ne vjerujem ni u cudotvornost skije zvane tiger-shark koja flex mjenja 'pritiskom na dugme"...........no to sto sam ja "malo skeptican"iskreno nije ni bitno.
Nego pade mi na um da ja pojma nemam koje 'shine' su bile na onom Zenith test-modelu :dontknow: jednostavno nisam ni obraco paznju na te detalje, vidijo sam neku sinu u obliku slova V isperd prednjeg veza i to je bilo to. Dal je to bina shina za meksi ili tvrdji flex stvarno nemam pojma, a vidim to je kao neki issue.

plageton
07.01.2008, 14:42
Nego pade mi na um da ja pojma nemam koje 'shine' su bile na onom Zenith test-modelu :dontknow: jednostavno nisam ni obraco paznju na te detalje,

Ma nema veze Sapa, vazno je da si ti prvi sa foruma vozio Z11, samo to se boduje :sm017:. Kolumbu se pise da je otkrio Ameriku, mada on to nije znao :confused:, a nije mu coveku to ni bila namera.

:dziveli:

Sapa
08.01.2008, 14:04
Ma nema veze Sapa, vazno je da si ti prvi sa foruma vozio Z11.....

Nisam otkrijo ni Ameriku ni toplu vodu, skiju sam dozivijo onako kako je otprilike opisuju.
Iskreno da ti kazem moja namjera je bila da testiram neki sasvim drugi model: B83, ali ga je vec neko bio pokupijo (a dosao sam 5 minuta posto su na razglasu najavili da test pocinje :( ) , a sljedeca dostupna duzina je bila malecka (160 ili tako nesto). Bio je i B94, ali ne uzeh, jer nisu imali duzinu 185cm sad mi bas zao sto nisam probo 175.
I jos sam se premisljo da probam Scratch seriju, ali reko idem da probam nesto sto nije twintip.
Z11 je jednostavno dobra skija, upravljiva, pouzdana i komforna skoro u svim uslovima, ma francuski proizvod, ali nije moj tip – nikako.
Odlicna za ljudove koji gutaju kilometre pista, ko sto joj i kategorija kaze: allmountain-supercruise. Ali……….malo dosadna, meni licno, ako smijem da kazem. Nema one kvalitete na koje se ja lozim, previse sigurna i previse predvidiva. To je naravno sve apstrakcija; pitanje je sta ko vole jel.

Ali ima jedna konkretna stvar: sve ide fantasticno stvarno, ali kad joj dadoh jedan dobar gas, ucini mi se da je postala previse plahovita (tj umjesto ja da vozim nju ona je pocela da sheta mene.........mozda je do vozaca a ne do bolida :dontknow: :sm004: Ipak isti taj gas nekako bolje podnosi moj Foil, tj manje 'migolji' ispod nogu.

plageton
08.01.2008, 15:06
Ipak isti taj gas nekako bolje podnosi moj Foil, tj manje 'migolji' ispod nogu.

A mozda je malo i do staze? Kazes bilo je rano ujutru, mozda je bila malo zaledjena, a?

Sapa
08.01.2008, 15:33
Volijo bih da imam neki dobar razlog za to, al nemam. Skijao sam nesto poslje 10 ujutro (kao i svako jutro) i staza je bila tvrda, ali daleko od zaledjene.
btw. na citavom skijalistu sam za 8 dana naisao samo na jedno mjesto (na italijanskoj strani) gdje je bilo leda i tu dobro odletijoooo.
Staza je taj dan bila savrsena. A sta je u pitanju ne znam. Mozda je do mene :sm022:
Z11 sjece carve-zavoje bolje od moje skije, sto nije ni cudo jer je moja skija twintip (twintip uglavnom nije sampijon za to manevrisanje), ali usudjujem se da konstatujem da Foil bolje drzi u brzini nego Z11.
Vracamo se na one famozne 'viljuske' koje sluze za postizanje drugacijeg flexa skije, moze biti da su na skiji u tom trenutku bile v-shine za mekse uslove na stazi, moze biti, ali ne smije da tvrdim jerbo se ne sjecam.

Opet kazem, meni se to cini jedna velika izmotacija, ali da sam mozda probo obje mogucnosti tj razlicite v-shine, mozda bih sad tvrdijo nesto sasvim drugo :dontknow: