Prijavite se

Pogledati punu verziju : Savet za kupovinu polovnih skija

IvanQ
27.11.2007, 11:25
Dakle, nisam bas u prilici da kupim nove skije pa sam se resio za nesto polovno. U Nisu ima ljudi koji to prodaju pa cu verovatno da obidjem njih i da pogledam sta nude, ali nisam nesto mnogo iskusan pa ne znam sta konkretno da gledam kako mi ne bi zapalo nesto stvarno lose.

Takodje, nisam ni oko modela siguran (ne bas konkretnog modela, vec oko duzine, radijusa i sl.). Skijam 4 ili 5 godina (nisam bas 100% siguran) i mogu reci da se OK snalazim. Nisam ucio od instruktora vec su me ucili drugari koji su stvarno dobri u skijanju tako da sam na Kopaoniku prosao sve staze sem Gvozdaca i Ledenica, ali pretpostavljam da ne bi bio problem ni to da se spusti :). Visok sam 185cm, 90kg (+-1) i nosim cipele 45.

Unapred hvala na savetima.

Sapa
27.11.2007, 12:25
Naj bolje ce biti da prelistas topice sa foruma, ovakva pitanja se postavljaju skoro svakondnevno. U moru nekorisnih offtopica, nadje se ipak mnostvo korisnih informacija koje mogu da pomognu kao orijentir za nabavku sopstvene opreme.
Prati i 'male oglase', npr. ove sedmice su se tu na forumu prodavali pravi biseri od skija. Malo koristene, a za jako povoljne cijene.
Neko tvoje konstitucije, sa 4,5 godina skijaskog iskustva (a snalazi se oke) svakako treba da bira skiju koja ce mu omoguciti da dalje napreduje u skijaskoj vjestini. Dakle svakako ne preslabu pocetnicku skiju, nego neku 'cvrscu dasku'. Evo i ovo je svakodnevna Wladova mantra: "ako nemas (dobre) cipele prvo to nabavi". Biraj da dobro pase, da nije slucajno prevelika i da nije prenizak flex (premekana vanjska cipela) , jerbo si ti ljudina od 90 i kusur kila. A skije ce doci poslje, neki dobar twintip i nema glava da te boli. :D