PDA

Pogledati punu verziju : Kolašin 1450 (Jezerine)

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

wlad
21.12.2009, 20:16
Sada kažu ako vreme posluži počinje 25tog...

milos_pg_91
21.12.2009, 20:30
Sada kažu ako vreme posluži počinje 25tog...

Bogami, ove vremenske prognoze nam trenutno ne idu na ruku. Najavljuje se neka jugovina.. :glavaozid

admin
22.12.2009, 00:23
e kad se sjetim kako je ona stara mapa skijališta izgledala...prosto me jeza obuzme.....a ovo sve stvarno obećava....

http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/crna_gora/Bjelasica/mape_bjelasica.htm

Ovo je lin ka strani na sajtu na kojoj su predstavljene sve ski mape Bjelasice do kojih sam dosao. Da li neko zna za jos neku verziju?

sparky
22.12.2009, 00:31
Ja sam danas prosao kroz Kolashin,snijega ima dosta ali je problem sto su najavili jugo i malo jace temperature. Ne znam koliko ce se to zadrzati jer su najavili i kishu :(

milos_pg_91
22.12.2009, 00:32
Ja mislim da je nema.. Ti si okacio staru i novu verziju(koja je juce stavljena na net).

Highlander
22.12.2009, 00:52
potpuno se slažem sa Wladom oko kategorizacje staza....ima nelogičnosti....čovjek je lijepo objasnio....

a što se tiče heliodroma......šta ćeš....zanijeli se ljudi....ne treba im zamjeriti...napravili su fin posao....još jednom pohvale....

barda
22.12.2009, 10:41
Prvo sve čestitke ekipi iz Ski centra na odličnom poslu. Stvarno je milina gledati kako ovaj ski-centar raste! :ski:

...4ka je prijatno iznenađenje od prošle sezone, dok nju nisu napravili u donjem delu skijališta nije bilo "ozbiljnije" staze. Ovako jeste kratka i vožnja tanjirom je spora - ali barem može da se skija ako duva prejak vetar i ugasi se dvosed (i sada šestosed ;))....

ja se nadam da šestosed neće stajati obzirom da je većim delom kroz šumu?

Highlander
22.12.2009, 11:21
Našao sam na youtube neki snimak tj video zapis sa nove staze na Bjelasici, pa pogledajte.....

http://www.youtube.com/watch?v=8HNhQvOP1Cs&feature=player_embedded (http://www.youtube.com/watch?v=8HNhQvOP1Cs&feature=player_embedded)
(http://www.youtube.com/watch?=8HNhQvOP1Cs&feature=player_embedded)

wlad
22.12.2009, 12:34
ja se nadam da šestosed neće stajati obzirom da je većim delom kroz šumu?

Pa Jezerine su inače dobre što se tiče vremena, jako su retke (guste) magle, a žica, dvosed Ćupovi se jako-jako retko isključi bog (pre)jakog vetra... Ja ne znam da sam na Jezerinama imao propao dan zbog magle, a zbog vetra su možda 2 puta isključili Ćupove (a da sam ja bio na skijanju)...

Desilo se da 2 dana nije radio 2sed do vrha zbog previše snega na izlaznoj stanici i sl. ali to su stvarno izuzeci jednom u 3 sezone ;).

@Highlander: taj video je već postavljen juče na forumu :)

wlad
22.12.2009, 12:53
Izvor: Dnevni list Pobjeda, Podgorica (22.12.2009)

Metarski snijeg na Bjelasici pretvoren u skijaške staze

Već su fine - Jezerine (http://jezerine.org/info/)

Novi šestosjed "Viline vode" povećao kapacitet na 6.200 skijaša na sat. Zvanično otvaranje sezone 25. decembra
Kolašin - Gotovo da se ne pamti da je devet dana uoči novogodišnjih praznika i četiri dana uoči zvaničnog otvaranja skijaške sezone na Bjelasici bilo toliko snijega. Po pravilu - decembar je bio deficitaran. I prije kalendarske zime, snijeg je visine oko metra, što je mjera i želja svakog skijališta. Uz brojne druge poslove u pripremi sezone, direktorka Ski-centra "Kolašin -1450" Ivana Peković mogla je da odahne kada je snijeg u pitanju.
- Snijeg nas je obradovao.Staze su uređuju od prvog dana, baš kao da je počela sezona. Zvanično otvaranje zimske sezone je zakazano za 25. decembar kada ćemo ugostiti predstavnike svih crnogorskih medija. Novi šestosjed "Viline vode" donio je nove mogućnosti skijaškog upoznavanja Bjelasice.Prethodna zima je prošla bez "Vilinih voda", ali će zato ovaj šestosjed obilježiti predstojeću. Projekat je realizovan sa prestižnom austrijskom komapnijom "Dopel-majer" koja je lider u proizvodnji i montiranju žičara.Urađeno je i 10 km novih staza za sve kategorije skijaša.Time je povećan kapacitet skijališta na 6.200 skijaša na sat. Postavljen je i sistem za proizvodnju vještačkog snijega koji nam omogućava da donji dio staza bude stalno pod snijegom i da se produži sezona skijanja - kaže Peković.

......

Highlander
22.12.2009, 14:42
@Highlander: taj video je već postavljen juče na forumu :)

bravo Wlad :ok:

nije na odmet........ako je nekom promaklo :ski:

Pejamachine
22.12.2009, 19:37
Sto se radi sa klimom...sjecam se prije 5-6godina kad krene jug da duva i donese kisu u pg na planinama bi padao snijeg i natalozio finih 2 metra snijega...a sad kisa svudje...:( kako mi se cini vise na zabljak necemo moci vidjeti ovakve slike...

Panzer
22.12.2009, 20:07
Ja se ipak nadam da će snijeg koji je napadao na Bjelasici da "preživi" do vikenda, kada se očekuje zahlađenje. I otvaranje skijališta.

milos_pg_91
22.12.2009, 20:54
Pa ja mislim da ce prezivjeti nekako, jer je to sve dobro sredjeno i utabano, a gore se ne najavljuje previse kise ja mislim. Samo da izdrzi do vikenda. :ski:

Panzer
23.12.2009, 00:19
Naravno, Pobjeda :sm018::

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2009-12-22&id=176778

Otvaraju 25 - to je petak.

milos_pg_91
23.12.2009, 13:46
Naravno, Pobjeda :sm018::

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2009-12-22&id=176778

Otvaraju 25 - to je petak.

Isti post je u drugom topicu, nema potrebe za ponavljanjem ;)

Panzer
23.12.2009, 14:04
Da, nisam vidio.
Mada, mislim da bi postovi za Bjelasicu za ovu sezonu trebali biti pod ovim topikom - Bjelasica 2010 - a ne pod ovim drugim.

Highlander
23.12.2009, 16:26
Da, nisam vidio.
Mada, mislim da bi postovi za Bjelasicu za ovu sezonu trebali biti pod ovim topikom - Bjelasica 2010 - a ne pod ovim drugim.

Potpuno se slažem sa Panzerom.....uostalom, kakve veze ima što se neka info ponovi na dva topika....zar je to toliko bitno da na to treba da se skreće pažnja....ako neka info ima na topiku Kolašin i na topiku Bjelasica 2010 tim bolje......

sparky
23.12.2009, 20:45
Sad je najbitnije da prestane kisa jer sam se cuo sa ljudima koji su iz Kolasina da je kisha otopila dosta snijega i da je stanje zalosno.Ako ima neko neku "svjezu" informaciju neka napise. Ali kako je krenulo izgleda nece biti nista od skijanja za vikend :(

wlad
23.12.2009, 20:52
Pa to više znači da treba da čitate / pratite teme na forumu koje vas interesuju ako već pišete ;). Ovaj forum ima pod forum Crna Gora > Bjelasica - i sve teme pod njom imaju veze sa Bjelasicom (uopšte), Kolašinom, Jezerinama itd. pa može da se postuje u bilo koji thread...

A ponavljanje poruka nije strašno, ali u formuskom "žargonu" je spamovanje :D.

Panzer
23.12.2009, 21:00
@wlad
Batali priču o ponavljanju,što ćemo sa ovom kišom, kukalo nama ????
Oće li ovi palit' one topove za vikend, jer su prognoze da za subotu ipak ide zahlađenje?
Ja se spremam za subotu, kad ono ode snijeg :-(

sparky
23.12.2009, 21:04
A i ja sam se spremao ali izgleda cemo skijat doma ovaj vikend. Najavljuju zahladjenje ali ako ova kisa bude trajala mislim da nece biti nista od skijanja i ako bude zahladjenje...

milos_pg_91
23.12.2009, 21:06
Citam danas na meteo zavodu CG, da se gore ne ocekuje puno kise, a od petka zahladjenje sa novim snijegom!

sparky
23.12.2009, 21:14
Aj Bog te cuo sto bi rekli nashi stari :) ja jedva cekam da stanem na snijeg....

wlad
23.12.2009, 21:23
E da imamo sada web kamere gde bi nam bio kraj ;). Ako se ne otopi skroz, onda će tabačima nabiti mokar sneg - ako zahladni to je onda super podloga i dovoljno ga je i 10cm za skijanje :ok:.

Ako u petak okrene na sneg, jak, a ono od pre opstane (a trebalo bi pošto su ga tabali) onda može da bude skijanja u subotu. Ali ne morate žuriti, sačekajte nedelju da vidite šta je bilo u subotu ;).

P.S.
Ja se odjavljujem sa foruma do ponedeljka pošto imam neizostavnog posla :D.

milos_pg_91
23.12.2009, 21:28
Slazem se sa Wladom, cekajte nedjelju. Ja sam gore odmah posle Nove, na nekolika dana iz cuga, pa ako neko ode prije, neka se javlja i kaci slike.

p.s. Wlade, uzivaj :)

Panzer
24.12.2009, 19:05
Ovo bi mogla biti slika sa Jezerina od danas. Čini se da će snijeg ipak držati do vikenda.

milos_pg_91
24.12.2009, 20:53
Ja sam vec rekao, da mislim da ce izdrzati.. :dontknow: .. A, odakle ti slika?

Pejamachine
24.12.2009, 22:29
a sumnjam...u kl samo 20 cm snijega...temp +8...:(

Panzer
24.12.2009, 22:57
http://www.portalanalitika.me/

milos_pg_91
24.12.2009, 23:17
a sumnjam...u kl samo 20 cm snijega...temp +8...:(

Dobro, ali posle vikenda sigurno, nadam se da ce fino napadati..

sparky
24.12.2009, 23:17
Ovo bi mogla biti slika sa Jezerina od danas. Čini se da će snijeg ipak držati do vikenda.

Ova slika nije od danas jer je moj drugar danas bio u Kolasinu i rekao mi je da se snijeg u gradu skroz otopio,znaci da ga na stazi mozda ima ali ne ovoliko kao na slici...

Pejamachine
25.12.2009, 00:19
Primjecujem da zima svake godine kasni...Npr prosle godine snijega je bilo u januaru vrlo malo ili padne ga 'dosta' pa poslije toga naidje toplo vrijeme ili kisa pa ga otopi...i sve tako...al zato je snijeg u februaru dosao i bilo je extra za skijanje...

milos_pg_91
25.12.2009, 16:52
Izgleda ipak nema skijanja ovih dana.. :(

branix
25.12.2009, 18:36
strpi se jos par dana. doci ce sneg.

Panzer
25.12.2009, 22:46
Sa Facebook-a:
"Ski centar Kolašin 1450 - zvanična stranica
Na žalost u Ski centru trenutno pada kiša koja je odložila početak skijanja. Ski centar je spreman ali kiša i dalje pada. U gornjim dijelovima staze i dalje ima dovoljno snijega ali u dijelu ispred restorana za sada nema. Nadamo se snijegu. Izvještavaćemo o eventulanim promjenama.9 hours ago "

E, kada je bilo snijega vi niste bili spremni. Sad ćete ga čekati.

branix
26.12.2009, 01:57
haha, dobra fora.

doci ce dani gde ce morati da zive od onoga sto zarade. tek onda ce bit interesantno.

jel se jos uvek placa parking?

milos_pg_91
26.12.2009, 02:29
Placa, placa, kako da se ne placa! 1e/sat.. :) .. P.s. od ove godine ski centar ima i novi depo za odlaganje skija cipela i stapova. Dio za cipele ce biti opremljen grijacima. Depou ce se pristupati preko ski passova.

branix
26.12.2009, 13:52
steta, jel im treba neko ko je strucan za merketing i ekonomiju.
ima strucnjaka koliko hoces, mozda bi trebali da zaposle jednog.

Placa, placa, kako da se ne placa! 1e/sat.. :) ..

milos_pg_91
26.12.2009, 18:03
NA BJELASICI KIŠA ODLOŽILA SKIJANjE

Nada u novogodišnji snijeg

Kolašin - Ogromne napore na uređenju skijaških staza i značajna ulaganja na izgradnji novih žičara i šestosjeda „Viline vode” koje su upotpunile ponudu Ski-centra „Kolašin 1450” – juče je odložila kiša. Direktorica Ski-centra „Kolašin 1450” Ivana Peković, potvrdila nam je da je odloženo zvanično otvaranje skijališta.

- Planirali smo da u petak zvanično otvorimo sezonu skijanja koje će ove godine biti puno zanimljivije i atraktivnije na Bjelasici zbog novog šestosjeda „Viline vode” i novih deset kilometara uređenih staza. Sve je bilo spremno da skijaške staze omoguće prava uživanja, ali je kiša učinila da odložimo zvanično otvaranje zimske turističke sezone – kaže Peković.

Juče je na planini bilo više stotina gostiju iz Albanije koji katolički Božić proslavljaju u Kolašinu i smješteni su u hotelima „Bjanka” i „Lipka”.

- Snijeg koji se najavljuje narednih dana će vratiti pravi zimski ambijent na Bjelasicu. Imamo najavljeno interesovanje gostiju za Novogodišnje praznike koji su uvijek najatraktivniji dio zimske sezone u Kolašinu, najavila je Ivana Peković.

Izvor: Pobjeda

milos_pg_91
30.12.2009, 13:08
Sta je sa ovim vremenom? :awm2:

sparky
30.12.2009, 13:18
Po nekim vremenskim prognozama na BBC weather site-u najavljuju veliko zahladjenje od nedelje. E sad dali ce biti snijeznih padavina to cemo vidjet.

Tadija_91
30.12.2009, 13:19
sto, bas je lepo vreme:sm019:
u novogodisnjoj noci 15 stepeni:sm022:
'oce li vise ova zima:couto:

branix
30.12.2009, 14:54
pa koliko ja znam zima je uveliko stigla. samo sto sneg nije pao.

Panzer
01.01.2010, 21:22
Je li moguće, evo ga konačno novi sajt:
http://kolasin1450.com/

Panzer
01.01.2010, 22:02
Ski centar Kolašin 1450 - zvanična stranica Jak snijeg na stazi.

wlad
01.01.2010, 22:38
Ojha :), ima webcamova na sajtu, samo se ne podudaraju sa podacima o visini snega ;).

Bravo za sajt, super je što ima kamera, to je glavna novost, ima i temperatura u podnožju i na vrhovima 2seda i 6seda...

ehtelion
02.01.2010, 17:42
mislim da je uvodjenje kamera i ukupno redovno update-ovanog sajta odlican potez kao i ski bus koji ce saobracati. time ce dobiti na masovnosti ljudi koji ce dolaziti iz pg-a. sada je potrebno ne puno para da se dodje i skija.

Panzer
02.01.2010, 19:13
Danas se na Vilinim vodama moglo skijati sasvim fino :sm019:
Podnožje staze loše (dio koji se skija od lifta Carev Do do kraja), ali gornji dio staze, nakon silaska sa šestosjeda - odličan.
Bjelasica je čudo - svuda okolo kiša, a na njoj snijeg 20-30 cm.
Cesta je zakrpljena, ništa spektakularno ali bolje nego prethodnih godina. U kafanama ogromna gužva, ne možeš naći mjesta. Na stazi si više mogao čuti albanski i ruski nego crnogorski i srpski. Jbg, podgoričani ne znaju za web kamere i slične stvari. Prevelika su oni šminka za ovo:sm022:
Sutra bi trebalo da bude još bolje, upravo pada snijeg.

branix
02.01.2010, 20:58
hvala na postingu.
ovo se zove socijalni zivot.

skojao, slikao, objavio na netu i obradovao clanove na forumi.

:dziveli:

Panzer
02.01.2010, 21:29
Nema na čemu.
:dziveli:
Nadam se da će se i sutra skijati.

Highlander
03.01.2010, 03:35
Bravo za izvještaj....hvala....

kažu da noćas pada a sjutra (danas) će prestanak padavina i zahlađenje....cijenim da će neđelja biti odlična za skijanje....ako odem, postavljam slike i kratki izvještaj....

wlad
03.01.2010, 06:53
Ako možeš idi ovih 3 dana, posle će izgleda opet jugo.....

milos_pg_91
03.01.2010, 20:17
Nisam bio par dana na forumu, ali evo, docekase me zaista lijepe vijesti :ok: Samo se nadam da nece opet jugo :(

Highlander
03.01.2010, 21:09
........................................

Highlander
03.01.2010, 21:18
neke slike od danas.....

Panzer
03.01.2010, 22:15
Bilo je skijanja i danas. Snijeg bolji, staze - tu i tamo, mogle bi biti bolje pripremljene. Dva ozbiljna propusta:
1. Velika gužva na kasi za ski pas. Čekalo se i po 45 min. Obavezno staviti još jednu kasu - uložili 5 M€ u novi šestosjed, a nemaju organizaciju da pokupe te pare nazad od gostiju. :confused:
2. Dvosjed Ćupovi zaglavio oko 12 i 30. Ljudi ostali da vise na žici preko 45 min. :glavaozid
Ostalo je bilo više - manje OK.
Znači, dobra i lijepa direktorica bi se mogla malo više zabaviti organizacijom posla i radom skijališta, a manje davanjem izjava i slikanjem pred kamerama. Za to postoje potparoli ili PR službe.

wlad
03.01.2010, 22:23
Imaju i dva prodajna mesta u Bjanki i Lipki (za ski pass) :), tako da tamo uzmeš ski pass i odvezeš se skibusom za DŽ na stazu :).

Koliko sam ja čuo prošle sezone plan im je da se Ćupovi zamene brzim četvorosedom, sad da li imaju para i da li će to biti ostaje da se vidi. Možda im je bolje da naprave negde drugde novi 4sed a da Ćupovi ostanu za "izvlačenje"...

Dosadan sam, ali mislim da bi trebali da ulože u tanjire/sidra i postave ih na par lokacija (npr. ispod grebena Ključa, levo od žice Ćupovi da proseku stazu za tanjir kroz šumu i sl.).

Nego, koliko vidim nije radio Ključ? A tamo sigurno ima dovoljno snega...

Panzer
03.01.2010, 22:33
Znam ja za ta dva mjesta, ali ipak većina ljudi kupuje pas na stazi. Ja ne pričam o samo mom iskustvu, već o objektivnom propustu organizatora - na ski pas se čekalo predugo.
Meni i nije toliko bitno ono "za DŽ". Skijanje je skup sport - ako već dolazim autom na stazu, sa dosta opreme u njemu, ne pada mi na pamet da ga ostavljam u Kolašin i trpam se u autobus, da bih izbjegao 5 € za parking.
Danas sam gledao ljude (uglavnom sa strane) koji ne pitaju koliko para treba dati, samo da dobiju ski pas, hranu u restoranu itd. Fora je pružiti što bolju uslugu.
Oni trenutno imaju dobre kapacitete za skijanje, ali sada treba širiti priču sa povećanjem POS mjesta, širenjem restorana (iako nisam zagovornik "fast food" punktova na stazi, možda razmisliti i o tome, povećanjem parkinga (ovaj je danas bio skoro pun) itd.
Za Ključ si u pravu, i mislim da ni gore trebalo ili zamjeniti postojeći lift ili dodate nove okolo. Ali, kako doći do Ključa ako Ćupovi ne rade :sm006:

wlad
03.01.2010, 23:52
Mislim da je svrha ski centra pre svega da pruži što bolje skijanje. Restorani su u drugom planu, to će neminovno biti napravljeno.

A komentar za Bjanku i Lipku je jednostavan, nije problem svratiti do hotela uzeti ski pas i izbeći gužvu (to ne podrazumeva da morate da idete busom na stazu). Takođe najavljuju da će ski pass moći da se kupi putem Interneta.

Žičare rade dnevno 6.5h (9:30-16:00h) pa je za parking neophodno izdvojiti minimalno 7-8EUR, ako se dolazi na 7 dana skijanja to je preko 50EUR za parking. Slažem se da je udobnije dolaziti kolima ali mislim da je odličan potez uvođenje skibusa, a ko voli autom neka plati :). Prednost busa je i apreski posle skijanja :D, ne morate da brinete na piće :).

Panzer
04.01.2010, 00:29
Ako dolazis na 7 dana skijanja, vjerovatno ćeš se smjestiti negdje u Kolašinu, i onda ima smisla dolaziti ski busom. ;)
Naravno da valja ski bus, :ok:, ali dajte još makar jednu kasu na stazi, gdje bi se npr. odvojilo plaćanje iznajmljene opreme i slično.
Ipak, da ne budem previše kritičan - Kolasin 1450 je sad odlično skijalište, najbolje u CG, i jedno od boljih u regionu. I ima potencijala da bude još bolje. :ski:

striker74
04.01.2010, 01:18
da li neko zna tacno da li zice rade svakim radnim danom ili samo preko vikenda
tanks...

milos_pg_91
04.01.2010, 01:50
da li neko zna tacno da li zice rade svakim radnim danom ili samo preko vikenda
tanks...

Pa ako ima snijega, radice svaki dan svakako. Sada se o svim ovim podacima mozes interesovati na novom sajtu.

wlad
04.01.2010, 02:45
Da, rade svaki dan, i radnim i neradnim danima. Isto tako i van raspusta radi svim danima...

branix
04.01.2010, 13:21
taj "Yugo" nikad nist dobro doneo nije

Ako možeš idi ovih 3 dana, posle će izgleda opet jugo.....

branix
04.01.2010, 19:30
sad sam cuo da je poceo jugo vec da duva i da kisa pada. temperatura oko 0

:glavaozid

http://rlv.zcache.com/smiley_skiing_sticker-p217049065321158583tdcj_210.jpg

Panzer
04.01.2010, 20:18
Odakle ti informacija?
Sa sajta hmz cg (www.meteo.co.me) :
Kolasin - 2010.01.04. (19:00)
Temperatura: -4oC
Relativna vlaznost vazduha: 86 %
Vazdusni pritisak: 907 hPa
Brzina vjetra: 1.0 m/s
Smjer vjetra: S
Nebo: umjereno_oblacno

Obično je na Jezerinama hladnije 2-3 stepena nego u gradu, znaci oko -6.

branix
04.01.2010, 20:28
nazvao prijatelja u kolasinu

i ja sam odmah pogledao na netu ali covek stoji napolju i kisa pada.

kome sada da verujem?

Panzer
04.01.2010, 20:40
Ja sam planirao sutra tamo, tako da ću ujutro vidjeti kakva je situacija. Mislim da još sutra mora biti OK za skijanje, ali od srijede do subote - pitanje.
Za subotu se najavljuje novo zahlađenje :ok:

branix
04.01.2010, 21:15
i ja sam cuo da od petka i subote opet sneg
planiram isto da idem na sankanje sutra ali cuo san danas da nema bas dosta snega i da je kosava juce odnela puno snega

najavljuju i u austriji za sledece dane toplo.
alo od 10tog opet sneg i to puuuno snega.

milos_pg_91
05.01.2010, 15:25
Evo vidim na njihovom sajtu da skijanja ima, ali uslovi su zaista losi, jutros je padao snijeg, a sada kisa.

Pejamachine
05.01.2010, 16:16
Ja sam bio juce na bjelasici na skijanje....dacu neki moj utisak i poneku informaciju:
Temp u 9:30 je bila -8,dakle hladno,snijeg dosta "tvrd",ujutru ne prevelika guzva...za ski pas sam cekao jedno 15-ak minuta...i napokon na novu zicu...zica je extra,zaista za nekih 4-5 min si na vrhu...snijega je bilo mozda 30 cm al mi se cini da to nije redovno tabano sto se ispostavilo i tacno jer kad su naisli borderi nastali poveci hupseri...na stazi podosta kamenja,staza neravna,na pocetku ispod zice dobro progledala tako da se islo na stazu pored tanjira 'carev do'...staze strme,ne znam zasto su poneke okarakterisane crvenima...i to bi bilo to...kasnije kacim poneku sliku...

branix
05.01.2010, 16:21
njihov sajt je toliko siguran i iskren kao da ga drzi vidoviti tarot milan :-)

Evo vidim na njihovom sajtu da skijanja ima, ali uslovi su zaista losi, jutros je padao snijeg, a sada kisa.

ehtelion
05.01.2010, 18:43
ne mora uvjek da znaci da su jezerine hladnije od kolasina. pogledaj sada na sajtu hidrometeoroloskog je u pg 3.7 a na zabljaku 3.5 ili tako nesto. hladni vazduh je ostao u rupi dok gore po planinama jugo duva i stvara topliju temperaturu. a od subote bas mnogo snijega.

Panzer
05.01.2010, 20:37
A komentar za Bjanku i Lipku je jednostavan, nije problem svratiti do hotela uzeti ski pas i izbeći gužvu (to ne podrazumeva da morate da idete busom na stazu). Takođe najavljuju da će ski pass moći da se kupi putem Interneta.

Pa, svrati idući put kad budeš dolazio u Lipku, baš ćeš kupiti ski pas...:sm021:

Skijanje danas loše. Kiša, potop :glavaozid

Panzer
05.01.2010, 20:49
Poslednji komentari sa Facebook strane:

sparky
06.01.2010, 21:29
jugo jugo i samo jugo na svim prognozama vremena u narednih pet sest dana, znaci ovo nije normalno. Prosle godine sam u ovom periodu dozivio najljepsi snijeg na Bijelasici. Natrpao je,sjecam se da nisu imali vremena da srede staze ali je za bordere bilo kao stvoreno :) ali ove godine izgleda necu docekati takav dan :(

branix
06.01.2010, 21:39
opusteno. nemci najavljujo od polovine januara teske padavine sirom evrope

jugo jugo i samo jugo na svim prognozama vremena u narednih pet sest dana, znaci ovo nije normalno. Prosle godine sam u ovom periodu dozivio najljepsi snijeg na Bijelasici. Natrpao je,sjecam se da nisu imali vremena da srede staze ali je za bordere bilo kao stvoreno :) ali ove godine izgleda necu docekati takav dan :(

Stit
07.01.2010, 02:41
opusteno. nemci najavljujo od polovine januara teske padavine sirom evrope

Crnu Goru, pa i Bjelasicu te teške padavine peru evo već tri mjeseca, nego im nešto oblik i forma ne zadovoljavaju.:glavaozid Samo je Kolašin od početka decembra do sad pokupio 700mm padavina, da je bar pola od toga snijeg na Bjelasici bi ga bilo par metara. Al šta da se radi... Inače, najveći snjegovi na crnogorskim planinama skoro uvijek padaju s juga, čisto da se zna da nije jugovina uvijek loša, problem je što nikako da se poklope i neki temperaturni uslovi. Inače, ova posljednja otopljenja su stvarno brutalna, nulta izoterma ide i do 3000m, sniježna granica je krajem decembra bila iznad najviših dinarskih planina. U kombinaciji sa olujnim, pa i orkanskim južnim vjetrom snijeg je nemoćan. I to je u stvari najveći problem, svaki novi snijeg pada na golu zemlju, ne stigne da se ˝usoli˝, tj. da se dobro slegne, promrzne, da mu se gustina poveća, kada je mnogo otporniji na topljenje, i naravno mnogo bolji za sređivanje ski staza. Slijedeća tri dana opet nas čeka pravi pakao, Bjelasica, Kop i Jahorina će od nedjelje morati opet da krenu iz početka, i opet ako ne bude baš obilnog snijega stanje na stazama će biti povuci potegni. Loše, načisto loše...:glavaozid

Stit
07.01.2010, 16:17
U ovih 7 januarskih dana Kolašin bilježi 302mm padavina!!! Planina Bjelasica je skoro sigurno dobila i nešto više, što će reći da je ˝mogućih˝ tri metra snijega propalo, baš tužno...:dontknow: Evo dvije slike današnjeg stanja sa web camera na skijalištu, gornji dio još nije progledao, kad bi bar nekakva podloga preživjela do subote veče:

Donji dio gotov, tu nikakvi topovi ne pomažu:

http://img237.imageshack.us/img237/508/bjelasicapod07012010.jpg

Gore je još OK:

http://img231.imageshack.us/img231/3856/bjelasica07012010.jpg

Ka´će više ovaj snijeg? :sm022:

wlad
07.01.2010, 20:38
A na sajtu ne vidim ovu tvoju drugu sliku sa web kamere... Koji je link za drugu web kameru (gde se vidi staza)??

milos_pg_91
07.01.2010, 23:28
A na sajtu ne vidim ovu tvoju drugu sliku sa web kamere... Koji je link za drugu web kameru (gde se vidi staza)??

I mene zanima odakle ti ova 2 slika. Oni su najavili 8 web camera, a na sajtu su 5 pod rednim brojevima 1, 3, 6, 7, 8. Gdje su 2, 4 i 5, ako postoje naravno?

Stit
08.01.2010, 00:02

Nemam pojma, kada sam ušao na sajt bile su aktuelne među 5 ponuđenih slika sa web kamera i ove dvije koje sam postavio (kao što piše na slikama to je bilo oko 14.08h). Sada vidim da ih među ovim zamrznutim od 16h više nema. Ali izgleda da neko mijenja položaj tih kamera, ili povremeno među pet izabranih ubaci i neku koja nije stalno na mreži:dontknow: Ako obratite pažnju i ova prva ponuđena slika od 16h nije identična onoj od 14h:

http://img690.imageshack.us/img690/9301/bjelasica1.jpg

Nažalost, bitnije je da je prognoza sve gora i gora, sad će dva dana da pere žalosna kiša i jug, znači od ovo malo snijega teško da će nešto ostati, i taman kad zahladi 'cvrc', padavina više nema ili ih ima vrlo malo :glavaozid:glavaozid
Tuga.................šta je bilo s pravim zimama, ovo je već četvrta zaredom sa ovakvim problemima :sm012:

trendo
08.01.2010, 01:10
Crnu Goru, pa i Bjelasicu te teške padavine peru evo već tri mjeseca, nego im nešto oblik i forma ne zadovoljavaju.:glavaozid Samo je Kolašin od početka decembra do sad pokupio 700mm padavina, da je bar pola od toga snijeg na Bjelasici bi ga bilo par metara. Al šta da se radi... Inače, najveći snjegovi na crnogorskim planinama skoro uvijek padaju s juga, čisto da se zna da nije jugovina uvijek loša, problem je što nikako da se poklope i neki temperaturni uslovi. Inače, ova posljednja otopljenja su stvarno brutalna, nulta izoterma ide i do 3000m, sniježna granica je krajem decembra bila iznad najviših dinarskih planina. U kombinaciji sa olujnim, pa i orkanskim južnim vjetrom snijeg je nemoćan. I to je u stvari najveći problem, svaki novi snijeg pada na golu zemlju, ne stigne da se ˝usoli˝, tj. da se dobro slegne, promrzne, da mu se gustina poveća, kada je mnogo otporniji na topljenje, i naravno mnogo bolji za sređivanje ski staza. Slijedeća tri dana opet nas čeka pravi pakao, Bjelasica, Kop i Jahorina će od nedjelje morati opet da krenu iz početka, i opet ako ne bude baš obilnog snijega stanje na stazama će biti povuci potegni. Loše, načisto loše...:glavaozid
Sve gore receno vazi i za planine u Mak.
Padavina i to juznih mnogo ali temperatura mnogo visoka i to je to.
Niska temperatura treba doci sa severa i da se sudare i onda par metara snega na Sari, a ovako samo poplave. Bojim se da vreme odmice, dan se povecava i sesona nece trajati tako dugo ko prosle godine (sto znaci da se nadam da ce je ipak biti)

milos_pg_91
08.01.2010, 14:38
Sad je link kamere broj 8 izlazna stanica Cupova. Ne znam zasto ne stave linkove za svih 8 kamera, nego ovako mijenjaju na onih 5 linkova.

Stit
08.01.2010, 19:07
Ma dobro je i ovako, bolje da ne tražimo dlaku u jajetu. Bar možemo da vidimo stanje na planini, a da li je slika sa kamera mogla biti kvalitetnija ili da li su mogli biti izabrani bolji kadrovi manje je važno. Nažalost, večeras i ovaj snijeg pjeva labudovu pjesmu, čak je i na vrhu temperatura otišla na +7 uz olujni južni vjetar-snjegožder, pa dokle više :sm008:

trendo
08.01.2010, 19:57
To olujni južni vjetar-snjegožder ti je dobra.
Sa sutra najavljuju juzni potop a tek od nedelje koja sansa, mada ko tacno zna.
Dobro je vi bar imate kamere, kakve takve

trendo
08.01.2010, 19:59
Bas proverio prognozu
tesko od nedenje mozda od utorka

milos_pg_91
09.01.2010, 15:21
Evo sad citam na sajtu i zvanicnoj FB strani da na ski centru trenutno pada snijeg, a da za veceras najavljuju intezivnije padavine..

milos_pg_91
10.01.2010, 13:47
Na Jezerinama opet ima skijanja, napadalo 10cm novog snijega i u ra pusten 6sjed i manji tanjir.

http://kolasin1450.com/

Panzer
10.01.2010, 18:35
Jeste, skijanja je bilo, iznad očekivanja. Fora je u kvalitetu snijega i pripremljenosti staza, a ne samo u količini snijega. Stavili još jednu kasu za pult, ali je još ne koriste.
Borderima je danas bilo odlično, jer nije bilo puno naroda, pa je dosta staza bilo samo za njih.

milos_pg_91
13.01.2010, 21:26
Ja sam sad sa Bjelasice. Sigurno najbolji dan ove sezone, staze dovedene do perfekcije, nikakvih zamjerki nemam. Uskoro par slika i malo detalja. Pozdrav

branix
13.01.2010, 22:11
koliko je snega palo?

jel ima vise od 40 oko parkinga?

Ja sam sad sa Bjelasice. Sigurno najbolji dan ove sezone, staze dovedene do perfekcije, nikakvih zamjerki nemam. Uskoro par slika i malo detalja. Pozdrav

milos_pg_91
13.01.2010, 23:41
30cm u podnozju, gore oko 1m.. Temperature ce i narednih dana biti niske, tako da ce sigurno biti dobroG skijanja.

milos_pg_91
14.01.2010, 18:43
Znaci sve staze sredjene do perfekcije.. Jedino nije sredjivana staza odmah ispod 6sjeda na vrhu (2a) koja je dosta strma i neutabana.. Dusu je dala za bordere i freeridere, ja sam jednom prosao njome i bilo je pravo mucenje, zbog neodgovarajucih skija. Sto se ostalih staza tice, nisu posebno zahtjevne, nista teze od stare staze, koja vodi sa vrha Cupova. Ni ona staza koja ide pored Carevog dola, koja je klasifikovana kao crna, uopste nije zahtjevna, da bi se tako klasifikovala, po meni. Sto se tice novog sestosjeda, stvarno nemam rijeci. Zadrzavanja nema preko jednog minuta, bukvalno leti.. nesto preko 4 minuta do vrha.. Morao sam da odradim i 2 spusta sa stare zice(nostalgija) :) , koja je sada maximalno rasterecena, i koja bi morala da se remontuje ili mijenja. I dalje do vrha ide za 20ak minuta, sto je stvarno sporo(prelazak sa Vilinih Voda na 2sjed mi je bas tesko pao:) ). I ove staze, iako da gotovo nema skijasa, maximalno pripremljene. Juce je bilo oko 100-150 skijasa na stazama, koje su drzale gotovo cijeli dan, s obzirom da je temperatura konstantno bila oko 0 stepeni. Jedino je u losijem stanju donji dio staze 1(plavi dio) na kojem ima po neki kamen.

Po meni najbolja staza je 1 do dna, ili krenuti 1, prikljuciti se na 3, zatim 3a, i na kraju na 4 do pocetne stanice Vilinih Voda.

Evo i par slika.. Slike su uglavnom sa stare zice(tada sam uspio da slikam, imao sam vremena:) ) .. Samo je prva sa vrha V. Voda.

Tadija_91
14.01.2010, 21:30
Svaka cast na izvestaju, vidim da je situacija na stazi odlicna, pretpostavljam da je za skijanje van staze potrebno da jos malo zasnezi. Nego sto se tice offpistea tice, jel moguc pristup nekim livadama sa sestoseda, posto sa slika vidim da je uglavnom suma?

wlad
15.01.2010, 01:07
@miloš: vidim da je sređena i staza na Ključu, da li su palili tanjir?

@tadija: koliko se ja sećam od prošle godine sve staze idu kroz šumu sa VV, nema "livada" u tom delu. Ali je zato tu Ključ koji je :ok: za offpiste (taj kraj), kao i ispod starog dvoseda.

milos_pg_91
15.01.2010, 01:21
Hvala Tadija, a Wlad je u pravu sto se tice VV sve staze su probijene kroz sumu, tako da nemas nekih mogucnosti, sem ove staze sto sam vec rekao. Ali, zato je tu Kljuc, kao sto Wlad rece, koji nije radio, iako su staze bile sredjene i vrijeme idealno. Takodje ni tanjir Carev Do nije pustan u rad. Cuo sam gore, valjda nemaju radnika :confused: .. Mozda je i sa Kljucem ista stvar, uglavnom nisu radili juce, ni uopste ove sezone cini mi se.

Stit
15.01.2010, 02:09
Gre'ote, Ključ odštampan, kao i uvijek u dubokom snijegu, a skijaša, tj. skijanja nema :sm022: Bar ga je lijepo viđet'! Hvala, Miloše... super su slike :ok:

Stit
15.01.2010, 03:30
Malo off-a. Negdje na početku ove teme smo pričali o mogućnostima za proširenje ski centra na područje Troglave. Kao jedan od mogućih problema je postavljeno pitanje loše orijentacije njenih padina ka Jezerinama (jug, jugozapad). Na prvoj Miloševoj slici u pozadini se upravo vidi Troglava (2075m) u svom uobičajenom, a najljepšem ruhu, dakle u dubokom snijegu. :ski: Takođe se vide prelijepe padine koje bi s njenog vrha vodile sve do Jezerina (u prvom dijelu preko golog grebena, a zatim kroz šumu) i koje bi zajedno sa stazama sa Ćupova i Vilinih Voda, eventualno još sa vrha Klisura (1827m), zatvarale jedan prelijepi amfiteatar budućeg ski centra. Pozajmio sam Miloševu sliku za mali prikaz (nadam se da mi dotični neće zamjeriti :dziveli:):

http://img691.imageshack.us/img691/9956/milostroglavacopy.jpg

Nekom greškom na zvaničnom sajtu ski centra Kolasin1450 stoje na web kamerama slike od 28.XII 2009. tokom trajanja onog strašnog juga i otopljenja. Upravo su mi omogućile da pokažem kako kada u podnožju skijališta uopšte nema snijega i pored sjeverne orijentacije, Troglava je opet savršeno bijela i preravnjena. Mnogo je visokoooooooooooo, bre!

Podnožje:

http://img23.imageshack.us/img23/4025/bjelasicapodnozje281220.jpg

Pogled sa Vilinih Voda na ''ušlagiranu'' Troglavu i Zekovu Glavu (2117m)u gornjem desnom uglu:

http://img6.imageshack.us/img6/209/bjelasicatroglava281220.jpg

Ono što je najljepše, greben Troglave je dugačak ili širok skoro 1,5km, pa samo zamislite koliko bi tu bilo prostora za freeride.
S druge strane pri ovakvom stanju stvari, razvoj ski centra nema baš previše smisla, jer i pored toga što ima mnogo bolje sniježne uslove (ne samo ove zime) od najbližih centara-konkurenata (Kopaonik i Jahorina), Bjelasica nema goste, pa je i ovo staza što imaju izgleda previše, i osim vikendom uglavnom zvrje prazne. To opet govori o neisplativosti nekakvih novih ulaganja. Postoje čini mi se samo dva puta. Jedan se zasniva na dobrom marketingu i krvavom radu, kako bi centar povratio stare i pridobio nove goste, dakle značajno popravio posjetu, čime bi se stvorili uslovi za njegovo daljnje proširenje, a drugi je tavorenje i prepoznavanje Bjelasice kao vikend ski centra, uprkos nesumnjivo daleko većim potencijalima...

wlad
15.01.2010, 11:39
Kao i uvek dobar prikaz Stita :ok:, "džaba" nove staze kao što kažeš kada ni ove nisu popunjene. A već smo pomenuli da Ključ ne radi, žica je u dobrom stanju, ima snega, utabane staze ali ne ne radi ista. Update: evo vidim da danas radi i Ključ! :)

U svakom slučaju ovogodišnju napredak u centru mora se pohvaliti - i to je dobar pravac koji treba da zadrže (puštene VV, nove staze, web kamere, web sajt sa stanjem / prognozom, ski bus, snižene cene u hotelima itd.).

milos_pg_91
15.01.2010, 15:36
Nikakav problem sto se slike tice Stit, sjajan prikaz mogucnosti za dalji razvoj. Nisam znao da je Troglava toliko visoka.
Evo i ja sada vidjeh Kljuc pusten u rad danas, samo Carev Do jos nije pustan u rad ove sezone, a zasto ne znam. U svakom slucaju, slazem se sa Wladom, treba pohvaliti ovogodisnji napred centra, iako tu ima jos dosta da se radi. :sm004:

strobo
16.01.2010, 05:52
Cuo sam neke cijene pica i hrane na planini.
Prije nego ih izblatim volio bih da prvo od vas, koji ste bili, cujem da li je moguce da su 2-3 puta skuplje od cijena u gradu
Da li vlasnici '1450' drze monopol na tom polju ili ugost. objekte mogu otvarati i drugi samostalni privatnici
(caj od 3eura namjeravam platiti u francuskoj koja pored limuna i meda pruza i 200km staza, u '1450' tesko)
Ako se ne plase komentara svojih posjetilaca neka stave formu komentara na svom sajtu, mislim da ce TO oslikati pravo stanje na planini a ne hvalospjevi vlasnika
...ljetos je na moru covjek prodao dupleks STAN od 250m2 za 500.000eura
eto, toliko su i talenti iz vlasti prodali (poklonili) skijaliste Jezerine !
Mozda prodaju i Biogradsko jezero, Crno jezero na Durmitoru, neku plazu ili sl.
Dje mi zivimo majko sveta...

milos_pg_91
16.01.2010, 14:04
Caj je 1.5e, ali cijene jesu zaista visoke, evo npr hamburger, koji je 4e :dontknow:

obis
16.01.2010, 14:34
Pozdrav evo vec neko vrijeme pratim o cemu se ovdje pise pa da se i ja ukljucim.
Nisam neki skijas ali poslijednjih nekoliko godina odlazim na dnevna skijanja na Bjelasicu pored ove planine isao sam jos na Jahorinu i Bjelasnicu.
Bio sam 13-og na skijanju sa par drugova na Bjelasici i odusevljen sam sa onim sto su postigli, nove staze i lift su odlicni sa ovim sto sad imamo definitivno naredne 3 godina necu ici nigdje drugo.
Meni ne smeta ni caj od 3 eura ni parking od 1 euro sat ni ski pas od 20eura. Sve ovo me izadje mnogo jeftinije nego da idem bilo gdje drugo!

Skupim drustvo u kola i za 2 i po h smo iz Budve na stazi, iznajmim opremu i citav dan skijanje, na kraju ok 5h nazad kuci i spavam u svom krevetu iste noci a sutra dan mogu na posao i sve to za 50e za jedan dan vrhuskog skijanaj. Poslije para dana kad prodje upala misica skupimo se i ponovo na skijanje. na ovaj nacin ne moram da gatam kad ce ponovo snijeg, sta ako padne kisa, ako se istopi snijeg i kako sutra opet da skijam ako sam se taj dan iscrpio a sto je najbitnije na ovaj nacin meni sezona skijanja traje od januara do marta a ne samo 5 ili 7 dana.

Bajke o Alpima i Evropskim skijalistima treba zaboravit, tamo zivi sigurno 100 miliona skijasa sa platamo preko 1000 eura ( i mnogo su razmazeni ) zato vratimo se u realnost i budimo srecni sto Bjelasica ima takav potencijal i sto je bilo ko uzeo da ulaze u to skijaliste. Ja sam prezadovoljan i neka im je srecnjo i ako mogu nek se obogate to im od srca zelim a ja cu i dalje na Bijelasicu na skijanje.

Panzer
16.01.2010, 19:10
Cuo sam neke cijene pica i hrane na planini.

...ljetos je na moru covjek prodao dupleks STAN od 250m2 za 500.000eura
eto, toliko su i talenti iz vlasti prodali (poklonili) skijaliste Jezerine !
Mozda prodaju i Biogradsko jezero, Crno jezero na Durmitoru, neku plazu ili sl.
Dje mi zivimo majko sveta...

Pretežak si s tom pričom. Aj' ti u Francusku, pa tamo pij čaj od 3 € :sm022:
Bas mi je žao što su prodali Jezerine, da nisu, sada bi one bile super sređene
Baš kao Durmitor kojeg pominješ :smoke:
Obis, potpuno se slažem s tobom :ok:

plecko
16.01.2010, 19:40
Bajke o Alpima i Evropskim skijalistima treba zaboravit, tamo zivi sigurno 100 miliona skijasa sa platamo preko 1000 eura ( i mnogo su razmazeni ) zato vratimo se u realnost i budimo srecni sto Bjelasica ima takav potencijal i sto je bilo ko uzeo da ulaze u to skijaliste. Ja sam prezadovoljan i neka im je srecnjo i ako mogu nek se obogate to im od srca zelim a ja cu i dalje na Bijelasicu na skijanje.

:ok:tako je brate, male su ovde plate da bi si priustili Alpe i ostale ski-centre

milos_pg_91
16.01.2010, 21:22
Danas najveca guzva do sada, staze odlicne, sve ok.

Igi
16.01.2010, 21:51
Meni jedino smeta neprofesionalnost pojedinih konobara/sankera i neizdavanje fiskalnih racuna! To smatram kradjom... Sigurno ne kucaju to poslije, nego uzimaju kes... Isto tako, konobari nemaju "sitno" i ostaju duzni gostima... Kao poslije ce donijeti i naravno, ne donesu... Ni poslije zahtjeva, pravda se guzvom i sl. stvarima... To ne smije da se dogadjaja u vrhunske turisticke centre kome ovi teze...

Put je posebna prica... Objavljeno je u svim medijima da je sredjen, zakrpljen, a danas rupa na rupu... Prosle godine slomih jednu alu. felnu, a ako ova nastave da ga "odrzavaju" i ove cu godine ostanuti makar bez jedne...

Parking je veliki, prostran i momci iz obezbjedjenja fino organizuju ulaz na parking i parkiranje, ali izlaz sa parkinga je katastrofa... Nikoga nema da nesto organizuje i onda se formiraju ogromne guzve, nervoza i sl...

Staze se odrzavaju vjerovatno koliko su u mogucnosti sa ovolikim snijegom i tu nemam primjedbi, mada je evidentno da vec nakon 13h postoje problemi na stazi i neki kriticni djelovi su vec progledali i prilicno osteceni... Valjalo bi makar jednom u toku dana na pojedina mjesta proci ratrakom...

milos_pg_91
19.01.2010, 00:50
Rekordna posjecenost na Jezerinama

''Ski centar 1450 zabilježio je rekordnu posjetu od svog postojanja sa preko tri hiljade gostiju proteklog vikenda.

Rekordna posjeta propraćena je dobrom zabavom ispred restorana, koja se uz kuvano vino i rakiju nastavljala i poslije zatvaranja staza, a zatim ispred hotela Lipka i u noćnom kubu hotela Bianca.

Broj prodatih ski pasova je takođe rekordan, a uz sve to gužvi na liftovima nije bilo.

Novi kapaciteti šestosjeda sa novih 10 kilometara staza još jednom su se pokazali dovoljnim da bez gužvi prihvate sve skijaše.

Prošireni parking, koji je trebalo u najboljim očekivanjima da bude dovoljan, je bio prepun vozila.

Iz Ski centra Kolašin 1450 apeluju na vozače da koriste ski autobus od hotela i da u slučajevima lošijih meteo uslova koriste zimsku opremu na vozilima.

Brojni mediji u Crnoj Gori su prenijeli dio atmosefre za vrijeme vikedna, a mi vam uz ovaj video dajemo i prilog TV produkcije MAMA.''

Video: http://www.youtube.com/watch?v=yIgVSu9zXRA&feature=player_embedded

Izvor : http://cdm.me/index.php?group=43&news=103826

milos_pg_91
24.01.2010, 18:58
Samo da kazem, da ukoliko ima zainteresovanih iz PG za jednodnevno skijanje na Jezerinama, a nemaju prevoz, svakog vikenda ispred hotela Podgorica idu autobusi visko turisticke klase do Jezerina sa polaskom u 7:30h i povratkom za PG u 17h.

ehtelion
24.01.2010, 19:28
kolika je cijena? ja sam juce bio vozom, kasni dosta.

milos_pg_91
24.01.2010, 19:35
10e je povratna karta, samo mora da se rezervise mjesto unaprijed..

ehtelion
24.01.2010, 21:52
hvala milose

30 ljudi x 10 eura = 300 eura
300 eura x 8 dana vikenda = 2400 eura

mozda kupim neki bus, isplatio bi mi se za jednu sezonu:))

a imaju li dje gojzerice na jezerine da se ostave posto dolazim iz danilovgrada?

P.S. S obzirom da sve vise i vise ima skijasa i boardera iz Podgorice ne bi bila losa ideja da se organizuje neko ski udruzenje. Ali neko koje funkcionise, jer sam cuo za neka ali ne i za njihove aktivnosti.

milos_pg_91
24.01.2010, 21:59
haha, a mnogo je skup autobus, vjeruj mi :).. Na ovo naidjoh slucajno na fb-u, mislim da nije lose ko ide na dan. A potpuno se slazem sto se tice tog ski udruzenja..

p.s. skije mozes da ostavis u ski depou, koji je otvoren ove godine.. Pristup je preko ski passa, ali treba nesto da se doplati valjda.

ExBaker
25.01.2010, 00:55
10e je povratna karta, samo mora da se rezervise mjesto unaprijed..
Dzabe vala da ..be oca!
To je dobra stvar.
Ethelion, nemoj da nosis skupe stvari sa sobom ako neces da ih ostavljas u depo.Mislim da za cipele kosta 3eura.Imas cijene na zvanicnom sajtu kolasin1450.com

Attention
25.01.2010, 10:47
bio u subotu i odusevljen :)
nema guzve, staze dobre (kasnije su bile malo losije pogotovo prva strana sa vilinih voda-led) ali zato staze sa stare zice extra! iskijao se kao nikad u zivotu :)
milose... mislim da sam presao 20 puta :) plus sam pola sata odmarao, skoro sat vremena ucio druga tako da bi se lagano preko 30 moglo :)
inace put do ski centra uopste nije los kao sto je neko pomenuo... bolji je nego glavne ulice u Niksicu :)))

milos_pg_91
25.01.2010, 20:11
Dobar si.. i ja sam preko 20 puta sa jednom pauzom :).. P.s. ne grijesi dusu, put je ochajan.. :sm022:

Attention
25.01.2010, 20:26
jesi bio kad u Nk? :)) vidio bi da ne grijesim :)
put do ski centra (9sati) je bio ok...mozda zato sto je snijeg pokrio rupe ali mi nijesmo dva puta zaobilazili rupe, jednostavno nijesmo morali ali u povratku je vec bilo losije ali sve u svemu to nije toliko lose...
P.S. Svrati do nk-a da vidis rupa po centru grada :)

wlad
25.01.2010, 20:32
Pa to je klasika, kada pada sneg, i noću zaledi taj put ka Jezerinama je OK, nema rupa pošto su napunjene ledom :).

Dok je bio državni ski centar, i nisu imali para, rupe su krpili nekom smesom blata i ne znam čega pred minus, onda ta smesa očvrsne u rupama i dok je minus put je bio odličan :D.

Verovatno su rupe pokrpili asfaltom pred sezonu (ne bi valjda lagali ovi iz puteva) ali je urađeno na brzinu / traljavo pa je prvi mraz odvalio te komade..

milos_pg_91
25.01.2010, 22:34
Upravo ovo sto ti Wlad govori.. Ja sam bio prije nego sto je palo ovo malo snijega ovih dana, put je bio katastrofa. Sada su te rupe malo popunjene ledom i snijegom, pa je vjerovatno izgledalo bolje, ali to nije to..

DadoCG
26.01.2010, 10:26
Ljudi, ajmo jedna organizacija 5 dobrih skijasa na Bjelasici da se taj jedan dan zavlada stazama :)

milos_pg_91
26.01.2010, 10:53
Dado, sigurno bi se naslo vise od pet ljubitelja skijanja u toj organizaciji.. ali vjerovatno bi bilo i tih pet koji extra skijaju.. ;)

DadoCG
26.01.2010, 11:01
Milose mislis we could set up an organizatation of ski fans in Podgorica? :) Ide li ko sledeceg vikenda na Bjelasicu?

milos_pg_91
26.01.2010, 11:20
Mislim Dado.. :).. p.s. Idem ja sa 10 do 15 drugara, jos se ne zna tacan broj ;)

DadoCG
26.01.2010, 11:29
Imas li neko prepoznatljivo obiljezje? Tipa..zeleno drecavi skafander, rogove na glavi...? :) Ides li ovim busom ili sopstvenim prevozom?

milos_pg_91
26.01.2010, 11:30
Skroz crveno, sem kape i rukavica koje su crne.. ;).. Mozemo se cuti na pm, da ne davimo ljude ovdje.

milos_pg_91
28.01.2010, 20:22
Ja sam sjutra gore, pa kacim najnovije utiske, slike.. :sm018:

ExBaker
28.01.2010, 20:46
Ja sam sjutra gore, pa kacim najnovije utiske, slike.. :sm018:
Postavi, bas me zanima jer sam i ja mislio ici gore, takodje iz PG.Vidi molim te da li rade svi liftovi jer ce mozda i 2 druga samnom koji nisu dobri skijasi.

milos_pg_91
28.01.2010, 23:43
Ok, mada sve te podatke mozes naci na zvanicnom sajtu(i koje zice rade i ostalo).

ExBaker
29.01.2010, 16:30
Ok, mada sve te podatke mozes naci na zvanicnom sajtu(i koje zice rade i ostalo).

Znam, ali mislim da oni pomalo prettjeruju sa kolicinom snijega pa rekoh bolje da cujem od nekog koji je bio gore.

milos_pg_91
29.01.2010, 22:07
Danas dobar dan za skijanje, bez padavina.. staze tvrde, dobro pripremljene.. snijega dosta, dolje preko pola, gore preko metar.. U funkciji su bili 6sjed, manji tanjir i bebi lift.

ExBaker
29.01.2010, 23:31
Super!Sjutra ce malo ojuziti i biti malo snijega da pada, prema prognozi.U nekom od ranijih postova si pomenuo bus ispred hotela Podgorica, ja rekoh nekim drugovima, oni zvali hotel i oni im rekli da nemaju veze s tim, kao to vjerovatno redi neka agancija, a tu im je samo polazna stanica.Dje da se informisu o tom?

milos_pg_91
30.01.2010, 14:15
Pa nema hotel Podgorica veze sa tim, Auto skola Miljanjic je u pitanju, oni imaju autobuse i vrse transfere do parkinga na ski centru i nazad. Ostavio sam gore brojeve cini mi se, da ne trazim sad. Mada za ovaj vikend nemas sta zvati, jer sam ja sinoc pitao, bilo je sam 10-15 prijavljenih, sto je mali broj. Vjerovatno zbog loseg vremena..

agena
01.02.2010, 12:05
:) pozdrav svima
bio sam prosle i pretprole godine na bjelasisci i bilo je ok
planiram da dodjem i ove obzirom da se nadam da nema guzve. pitanje da li neko zna kako ce vreme biti oko 20 - 25 .02. ove god. i kakvo je stanje na stazama
vidim da ima novih staza. nemam vremena da citam forum pa molim konkrtean odgovor.
nadam se da cemo se videti :sm017:

wlad
01.02.2010, 12:28
Kako će biti 20-25 februara ne zna niko, ali velika verovatnoća da će biti snežno, ako te to interesuje. Svaka prognoza preko par dana ne može biti tačna ;).

Za ostale informacije pročitaj forum, ako nemaš vremena da čitaš onda nemoj ni da pitaš na forumu, idi na sajt:

http://www.skijanje.rs/Ski_Centri/crna_gora/bjelasica.htm
ili
http://www.kolasin1450.com/
ili
http://jezerine.org/

agena
01.02.2010, 16:33
bas ti hvala:dziveli:

Attention
02.02.2010, 21:30
danas skijanje perfektno! staze super sredjene, bez guzve... samo je lose sto ne radi 2sjed radnim danima :(

wlad
02.02.2010, 22:07
Za one koji skijaju samo po stazama je to ok (da radi samo 6sed preko nedelje), ali za skijanje van staze i za bordere to je jako loše. Kako ćemo skijati van staze ako ne rade Ćupovi? To automatski znači da ne radi ni Ključ...

Attention
03.02.2010, 11:09
rekose da 2sjed radi samo vikendom ali sad u nedelju nije radio... ako im je vikend samo subota onda ok :)

milos_pg_91
03.02.2010, 13:41
To sto ne radi je stvarno lose, ali pretpostavljam da ga u nedjelju nisu pustali, jer vrijeme nije bilo dobro? ..

wlad
03.02.2010, 13:46
Ja sam mislio da dođemo preko sledeće nedelje par dana da vidim / iskijam malo. Ovako, plan je promenjen i idem na neko drugo skijalište...
(mislim ;), da od dve žičare radi jedna, pa makar bio to i 6sed)

Ne zameram im ništa, samo komentarišem ;)

milos_pg_91
03.02.2010, 13:56
Sad sam se cuo sa sestrom, dan je idealna za skijanje. Ali dvosjed ni danas ne radi.. -
_-

Stit
03.02.2010, 16:52
Koliko imaju skijaša radnim danima izgleda da bi im sasvim dovoljan bio i mali ski lift na početku staza :sm022: Evo live webcama sa šestosjeda, dan k'o iz priče, brdo snijega i sunce, a koliko je skijaša u korpama:

http://img14.imageshack.us/img14/4136/image3pfm.jpg

http://img707.imageshack.us/img707/5843/image6nd.jpg

Ako nekog sretneš na stazi možeš još da budeš srećan. Skijalištu se, u stvari, ne isplati ni ovaj šestosjed da pali, ali ko im je kriv...kako siješ, tako i žanješ. Bolje im je da se zatvore radnim danima nego ovako da rade, ili da priznaju da su nesposobni da upravljaju ski centrom, možda ima neko bolji... Mogu misliti kako se osjeća turista koji je danas došao da se skija, ima idealne uslove, prelijepo sunčano i hladno vrijeme, snijega kol'ko hoćeš, platio je sve što treba, ali avaj... Većina žica ne radi, jer eto ski centru se ne isplati :dontknow: Upravo ovakvo stanje, međutim, pokazuje da se mnogo manje isplati varati ljude na ovakav način, jer oni više neće ni dolaziti, jednom izgubljen turista je često izgubljen zauvijek. Tužno, stvarno tužno...:sm008:

wlad
03.02.2010, 20:05
Zato kažem da im ne zameram, ali ja neću doći ;). JeR 6sed je lepa stvar, ali pod njim nema mesta za off-piste skijanje. Dok ispod Ćupova i oko Ključa ima i te kako :ok:

Stit
05.02.2010, 05:17
Sjajan video sa katuna Vranjak (1770m) ispod vrha Troglava (2075m), nedaleko od Ski centra na Bjelasici. Ovuda je i naš forumaš Branix krstario svojim sankama prošle sezone, stvarno pravi raj, sa preko metar i po snijega, prelijepo :yay::yay::yay::

http://www.kolasin1450.com/tura-motornim-sankama-0

Čisto da se vidi kakvi su i koliki potencijali Bjelasice...

big blue
05.02.2010, 11:08
Evo par rijeci o skijalistu 02.02.2010.(moje vidjenje)
Stigli smo gori oko 9.20 , prvo iznenadenje je pocetak rada zice u 9.30 (mislim da 8.30 vrijeme kad treba pocet sa radom) . Staze okupane suncem , perfektno ispeglane za svaku pohvalu bez daska vjetra cinilo mi se da ce biti perfektno bordanje. Uzeli karte i sjeli na sestoguz odradio par zica , ugrijao se i cijelo vrijeme promatrao dvosjed kad ce on zavrtiti , ali nikako , malo pomalo mi se uvukao crv sumnje da ni nece. Pitam na zici radnike a oni slijegaju ramenima . Na kraju nije ni zavrtio . Pauza za rucak u restoranu , sve pet osim cijena i u Svicarskoj (najskuplja) je jeftinije nego ovdje . Grah 7 eura , cevapi 7 eura, cola 2,5 eura i da ne nabrajam preskupo , preskupo za najmanje 50 % , ali to je njihov izbor.
Sve u svemu zica i staze ok :ok: (kad bi radila i druga zica ) , proguta bi i placanje parkinga , ali proci toliko km za jednu zicu NE HVALA.

Pozdrav

Attention
05.02.2010, 15:48
2sjed radi samo vikendom, kad je fino vrijeme :)

Pejamachine
05.02.2010, 19:33
dok nije bilo sestosjeda svi smo dvosjed ogovarali i cekali sestosjed,sad kad je sestosjed tu opet je prica o dvosjedu...Koja je to ljubav...
PS sto se mene tice ne bi nikad vise sjeo u dvosjed a da je sestosjed pored bez jedino zbog skijanja na kljucu i kad se umorim na sestosjed da odmorim malo na dvosjed...

wlad
05.02.2010, 20:00
100 ljudi, 100 ćudi ;). Prost rezon: 6sed ne nudi ni 1% offpiste mogućnosti, a ko voli po dubokom (border, skijaš) - nezamenljivo :D.

Išao bih ja i na 6sed, naravno, ali pista "brzo" dosadi...

milos_pg_91
05.02.2010, 20:06
Evo jednog zanimljivog klipa o servisu na Jezerinama.. http://www.youtube.com/watch?v=6SmmqlebxYE

Ive shp
06.02.2010, 19:16
kakvo je stanje? oce otvarat dvosjed preko tjedna ili od sad radi samo vikendom?

GSSCG
07.02.2010, 01:00
samo vikendom ce raditi dvosjed

milos_pg_91
07.02.2010, 02:31
Evo par slika od srijede i cetvrtka ..

milos_pg_91
07.02.2010, 15:22
Danas se dogodio visecasovni nestanak struje na Jezerinama. Na zvanicnoj fb strani stoji da je prekid bio od 11 do 13h, medjutim, neki poznanici koji su bili gore kazu da je struja nestala dosta ranije.. Zaista lose:sm008:

DadoCG
07.02.2010, 17:06
Kakvi smo mi srecnici hahaah :)

milos_pg_91
07.02.2010, 17:16
Preveliki.. Bas bih popi*dio sam otisao danas gore..

wlad
07.02.2010, 21:10
Par Ilijinih slika sa Jezerina (2010):

http://aeoo.me/na/bjelasici/

milos_pg_91
07.02.2010, 21:55
Sjajne slike, svaka cast!.. Inace, valjda je danas receno gore, da ce se sa danasnjim ski passom moci skijati neki drugi dan, zbog nastale situacije danas. Pa ako je neko sa foruma bio danas gore, neka provjeri, za svaki slucaj.

ExBaker
08.02.2010, 19:52

Fatnastico!

wlad
08.02.2010, 21:07
Odavno nisam pročitao ovako zabavan članak u novinama a vezano za skijanje:

Staze za odvažne

Dan, Regioni, February 08, 2010

KOLAŠIN Vikend na skijalištima skicentra Bjelasica pamtiće se po izuzetno pripremljenim stazama za svaku vožnju od spusta do slaloma i veleslaloma. Iako je prethodne večeri padala kiša, staze na Jezerinama nijesu izgubile na brzini. Upravo je subota bila idealan dai za boravak na skijalištu i prilika da se brojnim posjetiocima prezentuje rad Gorske službe spasavanja.

Poznato je da skijanje spada u opasne i ekstremne sportove, a skijaši su odvažni i hrabri ljudi koji se nikada ne zadovoljavaju prosječnom dozom adrenalina. Još hrabriji, ali i veliki humanisti su spasioci. Oni stazu i terene poznaju u prste. Znaju svaku krivinu, udolinu, riječju poznaju staze u dušu. Njihov zadatak je da obezbijede red na skijalištu i da budu pripravni da intervenišu i pomognu u slučaju da neko izleti sa staze u provaliju i obezbijede mu transport do mjesta gdje će mu biti ukazana prva pomoć. Gorska služba je opremljena neophodnom opremom da djeluje brzo i po pravilima, onako kako se to radi u svjetskim zimskim centrima. Demonstracija improvizovane intervencije pokazalaje da su pripadnici ove službe obučeni da pruže adekvatnu pomoć. Ipak, prezentacija je pokazala da se pravila kada dođe do izlijetanja i padova moraju poštovati, ali da je svako povređivanje slučaj za sebe. Najvažnije je da se na stazu dođe sa adekvatiom opremom. Da se u vrijeme skijanja skijaši posvete samo tome i da rasterećeni svakodnevnih briga bar toga dana budu opušteni i posvećeni isključivo uživanu na snijegu. Ukoliko se. pak, desi da neko skrene sa staze treba zadržati prisebnost i odmah pozvati službu spasavanja. Članovi ove službe opremljeni su specijalnim kadicama za imobilizaciju u slučaju povrede kičme i adekvatnim motornim sankama, uz čiju pomoć će se najbrže i najsigurnije obaviti evakuacija povrijeđenih. Inače, ove sezone na skijalištima Bjelasice nije bilo težih padova i povreda. '

Spasioci sa Bjelasice poručuju da su staze izuzetno dobre, profesionalne, brze, ali da, ipak bez obzira na skijaški staž, tehniku i obučenost, prilikom spuštanja sa vrha „Viline vode" i drugih staza, skijaši moraju i te kako biti oprezni. Jer, nepisano je pravilo da ako se poštuju zakonitosti koje je priroda uredila i postavila. uživanje u zimskim sportovima i boravak na snijegu može biti samo privilegija.

M.J.

Ovo je štivo koje se mora pročitati i zaključak: skijaši na Bjelasici pamet u glavu! :D

Panzer
08.02.2010, 21:38
He he he...
" Da se u vrijeme skijanja skijaši posvete samo tome i da rasterećeni svakodnevnih briga bar toga dana budu opušteni i posvećeni isključivo uživanu na snijegu. Ukoliko se. pak, desi da neko skrene sa staze treba zadržati prisebnost i odmah pozvati službu spasavanja "

Ni slučajno nervozan na stazu! :sm022:

Ive shp
10.02.2010, 21:45
e koliko ima sad kilometara staza kad su napravili ovaj sestosjed?

milos_pg_91
10.02.2010, 23:51
oko 20ak km staza..

Highlander
12.02.2010, 21:40

svaka chast za slike, sjajna promocija.....ko je Ilija? :ok:

jos slika......

wlad
13.02.2010, 01:22
Pa u potpisu svih slika osim poslednje 2 piše "Ilija Perić" :)

milos_pg_91
13.02.2010, 03:34
Ja sam u nedjelju gore, najavili su oblacno vrijeme, ali bez padavina, tako da ocekujem dobro skijanje.. ;)

milos_pg_91
13.02.2010, 18:16
„SKI-CENTAR KOLAŠIN 1450” OVE GODINE POSTIGAO REKORDNU POSJETU

Metar snijega za beskraj uživanja

..
Opsirnije: http://pobjeda.me/citanje.php?datum=2010-02-13&id=179609

Panzer
13.02.2010, 18:53
Skijanje jeste danas bilo odlično, ali bi staze mogli biti utabanije. Čini mi se da im fali još jedan ratrak. Poslije 13h naprave se grbe.
Ostalo - vrijeme super, oblačno, -2. Ćupovi radili i sa njih se odlično vozi. Stvarno je bezveze da radnim danima ne rade, to daje jednu lošu sliku o skijalištu.
I nije mi jasna oznaka staze sa Ćupova - plava? Iako sam vidio na karti, mislio sam da je možda greška, a oni stvarno stavili plave štapove pored one druge strmine sa vrha :-).
Recimo, taj dio je, po meni, crnji od bilo koje staze na Kopu.
Ipak, skijanje je super i za jedna dan se može odvesti 20-ak žica.

ExBaker
13.02.2010, 20:06
Ja namjeravam sjutra ujutro iz Pg gore.Ima li neko da skupa idemo posto moji drugovi vise vole u penzijskom da piju kafu nego da uzivaju na snijegu?

milos_pg_91
13.02.2010, 20:11
Ja i tri druga picimo ujutro gore ;)

ExBaker
13.02.2010, 20:15
Ja necu kolima jer ih moram ostaviti zeni da djecu poveze,a ovaj Miljanic izgleda nece ici jer se malo prijavilo.Ako cujes nekog da ih je manje u kola posalji mi poruku.Mislio sam na Vucje, ali mi rece drug iy Nk s kojim sam trebao ici da je danas bilo katastrofa, da nisu ni utabali staze, plus bilo i neko takmicenje za klince tako da se 2 put spustio uz cekanje po 15 min.

milos_pg_91
13.02.2010, 20:30
Necemo ni mi kolima, picimo brzim vozom u 07:05 .. Nije losa kombinacija, vec smo isli tako..

ExBaker
13.02.2010, 20:41
a nesto mi u vozu sporo, koliko ide do gore?
Sa cim se vrnete?

milos_pg_91
14.02.2010, 01:01
a nesto mi u vozu sporo, koliko ide do gore?
Sa cim se vrnete?

A, sve zavisi od ukrstanja, inace brzi je voz, moze da stigne za sat vremena, nego ima 2 ukrstanja pa je oko 8ipo u Kolasin, sto nam savrseno odgovara.. A povratak takodje vozom, u 17:30h.

milos_pg_91
14.02.2010, 21:20
Upravo sam stigao u Pg, sa Jezerina.. Dan odlican za skijanje, malo oblacno, tempertatura oko 0, bez padavina.. Kasnije je progrijalo sunca.. Guzve je bilo, ali i u spicu dana nije bilo preko 5 minuta cekanja.. Staza u pocetku solidna, ali pose 1ipo, 2 casa skijanja, u dosta losem stanju(vjerovatno jer je tabana rano jutros).. U funkciji sve zice, sem Kljuca..

ExBaker
14.02.2010, 23:23
Takodje bio i skijao danas.Dan nije bio los, mada malo ojuzilo, ali nije pri sto ce narednih dana.Poslije 1 sat sam skoro citavo vrijeme isao do Cupova jer je sa Vilinih voda bilo dosta zalosno od riljanja.Nije bilo neke velike guzve.Nemam pojma dje je sav taj narod.Vikend,vrijeme lijepo,snijega koliko volis i sta bi jos?!
Milose, poslusao sam te i posao vozom.Kasnio je dobrih pola sata i taxijem sam sa stanice isao do skijalista.Ako sam dobro zapamtio neki raniji post na kojem su ti slike - cini mi se da si ti bio sa par drugova i nosio skije.Varam li se?Slike sa danasnjeg skijanja cu sjutra postaviti jer sad idem pravac horizontala posto sam skijao od 9 i 45 do 15 i 45 bez odmora.

cazo22
15.02.2010, 13:04
borderi raskopaju i upropaste staze u roku od sat vremena.To se najbolje vidi nedjeljom kad dođe veći broj bordera skromnijeg ski znanja.Trebalo bi ih izmjestit na stazu npr. br.2 i donji dio staze br.5

wlad
15.02.2010, 13:59
Cazo legendo :), kakvo izmeštanje, pa to je valjda slobodna zemlja :).

milos_pg_91
15.02.2010, 15:03
U pravu si ExBaker, bio sam vozom sa par drugova, i nosio sam skije ;) .. A, voz bi trebalo da za neki sat i 10 minuta stize do gore, nego sve zavisi od ujrstanja, posto ih ima 3 iz suprotnog pravca u tom periodu, tako da sve zavisi od toga..

cazo22
15.02.2010, 15:14
Cazo legendo :), kakvo izmeštanje, pa to je valjda slobodna zemlja :).
pa dobro,eto dao bi im još jednu,onu neuređenu ispod šesterosjeda:smoke:

Tadija_91
15.02.2010, 18:36
pa dobro,eto dao bi im još jednu,onu neuređenu ispod šesterosjeda:smoke:
Da se ja pitam ja bih bordere zabranio :D
U stvari pustio bi ih da se voze na zici, radi panoramskog razgledanja:sm022:
Kupite ljudi Hellbentove ili nesto slicno pa se vozite:jester:

http://newimages.fotopic.net/?iid=yloa2z&outx=0&quality=70&noresize=1

Pejamachine
15.02.2010, 20:47
e ja bio danas...Raj za skijanje...al ne i za nase auto...:( 10-ak kola na parkingu sto znaci slabo koga da ima na stazi i mozes da skijas kako volis...bio cika ambasador USA pa smo slusali helihoptere kako nam bruje nad glavama radi njegove bezbjednosti....sve u svemu,extra dan za skijanje samo sto mogu pojeftiniti taj ski pas ili bar parking da caste kad su vec i kop i jah dali snizenja....

milos_pg_91
15.02.2010, 23:08
Da, i ja zaboravih da kazem da je put, blago receno, u OCAJNOM stanju.

ehtelion
16.02.2010, 21:27
Takodje bio i skijao danas.Dan nije bio los, mada malo ojuzilo, ali nije pri sto ce narednih dana.Poslije 1 sat sam skoro citavo vrijeme isao do Cupova jer je sa Vilinih voda bilo dosta zalosno od riljanja.Nije bilo neke velike guzve.Nemam pojma dje je sav taj narod.Vikend,vrijeme lijepo,snijega koliko volis i sta bi jos?!
Milose, poslusao sam te i posao vozom.Kasnio je dobrih pola sata i taxijem sam sa stanice isao do skijalista.Ako sam dobro zapamtio neki raniji post na kojem su ti slike - cini mi se da si ti bio sa par drugova i nosio skije.Varam li se?Slike sa danasnjeg skijanja cu sjutra postaviti jer sad idem pravac horizontala posto sam skijao od 9 i 45 do 15 i 45 bez odmora.

Ako zelis mogli bi ici zajedno vozom nekad, crnjak je cekati voz sam. Ja sam ga cekao sat vremena. Nije da ti se nabacujem ili slicno samo mislim da bi lakse palo :)

Pejamachine
16.02.2010, 22:18
Ako se dogovorite,mozete racunati i na mene pa zato javite...

ExBaker
16.02.2010, 23:48
Ako zelis mogli bi ici zajedno vozom nekad, crnjak je cekati voz sam. Ja sam ga cekao sat vremena. Nije da ti se nabacujem ili slicno samo mislim da bi lakse palo :)
Samo ako ne bude kise idem i ovaj vikend pa cemo se dogovoriti.Ja inace idem kolima ali sam zadnja 2 puta isao jednom busom a drugi put vozom jer auto ostavim zeni zbog djece.

ehtelion
17.02.2010, 00:25
ja mogu u subotu jer u nedelju snimam svadbu:)

milos_pg_91
17.02.2010, 10:19
Ma i ja sam planirao ovaj vikend opet, ali izgleda da nam vrijeme nece biti naklonjeno.. :(

Krecha_86
17.02.2010, 16:03
Iskoristili smo neradni dan i napravili produženi ski vikend na Bjelasici, bilo je zaista fenomenalno, novi šestosed je pun pogodak!!! Evo i malo sličica...

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0225.JPG

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0227.JPG

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0244.JPG

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0272.JPG

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0279.JPG

Krecha_86
17.02.2010, 16:05
http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0260.JPG

http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0294.JPG

:sm022::sm022:
http://www.ski-trip.net/assets/galleries/564/img_0292.JPG

Ive shp
17.02.2010, 16:31
jel poceo normalno radit dvosjed preko tjedna?

ova zadnja slika presmjeh, ipak se mora jebeno izgledat i na stazi heheh

milos_pg_91
17.02.2010, 18:01
Dvosjed i dalje radi samo vikendom, bez ako nema neke jace guzve radnim danima(sto je rijetko). Extra su ti slike, posebno zadnja ! hahah :sm022:

ExBaker
17.02.2010, 19:11
E sta sve mozes vidjeti kod nas!Ovo nidje nema!U suknjici,kakav lik!:sm022:

Tadija_91
17.02.2010, 20:48
Super slike, ovaj vikend je na Bjelasici koliko vidim bio pun pogodak:ok:
welcome back:sm018:

PhilJack
18.02.2010, 00:10
Bio sam na Bjelasici od 12 do 15.03 i mogu vam reci da se dugo nisam ovako dobro iskijao kao tri dana u Kolasinu...

milos_pg_91
18.02.2010, 01:35
Pošaljite fotografiju i osvojite ski pass

'Čitaoci CdM-a koji pošalju nabolje fotografije sa Ski centra Kolašin 1450 do 4. marta ove godine, a koje budu objavljene dobiće besplatan ski pass.''

Detaljnije: http://cdm.me/index.php?group=43&news=107904

milos_pg_91
18.02.2010, 18:10
Cijelli dan kisno na skijalistu, a i narednih dana slicno vrijeme :glavaozid

ExBaker
18.02.2010, 18:40
Cijelli dan kisno na skijalistu, a i narednih dana slicno vrijeme :glavaozid
Ova slika sa Vilinih voda je od danas.Gore kao da je padao snijeg?!

milos_pg_91
18.02.2010, 18:53
Ovo je sa vrha VV-a(mozda je gore bilo snijega). I na sajtu skijalista, i na zvanicnoj fb strani, stoji da je padala kisa cijeli dan. Temperatura ja u plusu cijeli dan.

ExBaker
18.02.2010, 20:02
Ovo je sa vrha VV-a(mozda je gore bilo snijega). I na sajtu skijalista, i na zvanicnoj fb strani, stoji da je padala kisa cijeli dan. Temperatura ja u plusu cijeli dan.
Gledah prognozu za nardnih nekoliko dana, izgleda da ce samo nedjelja biti malo sjevernija, pa onda opet jug i kisa.

milos_pg_91
19.02.2010, 12:49
Izgleda da se danas ipak moze solidno skijati na Jezerinama, oblacno je, bez padavina.. A javio mi je prijatelj odozgo, da je uprkos najavljenoj kisi gore, oko 14h presnijezilo u gornjim, a u 16h se snijeg spustio skroz dolje.. Ne da se Bjelasica tako lako :ok: , iako prognoza za naredni period izgleda ocajno. :(

milos_pg_91
21.02.2010, 13:08
Danas se vrijeme malo stabilizovalo, t.j. presnijezilo je, pa se mzoe skijati.

wlad
23.02.2010, 21:11
Makedonska vojska obučavaće se na Bjelasici

Pobjeda, Društvo. February 23, 2010

Kolašin Alpinističke i planinarske specijalizovane jedinice Vojske Makedonije će se od 1. marta ove godine obučavati na Bjelasici, potvrđeno je „Pobjedi" iz pouzdanih izvora. Time se nastavlja uspješna saradnja Vojske Crne Gore sa regionom. Pripadnici Vojske Makedonije biće smješteni u kasarni „Breza" u Kolašinu. Zahvaljujući modernizaciji i investicijama koje je proteklih godina realizovalo Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, kasarna „Breza" ima sve uslove da smještajem i ostalim potrebnim sadržajima bude pravi domaćin elitnim vojnim jedinicama.

Sa druge strane, uz maksimalno razumijevanje Ski centra „Kolašin 1450" i planina Bjelasica će omogućiti pravi ambijent za obučavanje alpinističkih i planinskih jedinica. Proteklih nedjelja na Bjelasici je uspješno završena obuka jedinice Vojske Crne Gore.

milos_pg_91
24.02.2010, 11:20
Danas veoma zanimljiva situacija. Ne radi sestoguz, vec dvosjed ;)(Nikako obadvije da ukljuce).. Mada ne vjerujem da imaju nesto posla danas.. ;)

Stit
24.02.2010, 11:49
Ipak radi šestosjed, vidi se na web kameri. Takođe po postojanju kitine na okolnom drveću zaključujem da je juče u gornjem dijelu padao snijeg, a ne kiša :yay::yay::yay:

http://img52.imageshack.us/img52/2373/bj624022010.jpg

Čini mi se da je stanje sa snijegom na Bjelasici daleko bolje nego na Kopu i Jahorini. Više zone imaju oko 140cm biće skijanja još duugo, neće ni ovaj topli talas vječno trajati. :ski:

ExBaker
26.02.2010, 19:12
Ja idem sjutra pa cu vam reci koliki je snijeg i koliko ce ga jos duugoo biti:)

milos_pg_91
26.02.2010, 20:02
Super, ja sam u nedjelju gore, najvjerovatnije ;) ! A, sto se snijega tice, mislim da jos ne treba da se sjekiramo.
p.s. cuo sam da u martu sada ide neko zahladjenje, sa dosta padavina(snijega).

wlad
27.02.2010, 00:26
Mart je kao i svake godine nepogrešiv :), jedan "huge dump" talas i uživanje, evo dosta godina još nije izdao mart :). To je perfektan završetak sezone ;).

milos_pg_91
27.02.2010, 14:57
Danas je izgleda odlican dan za skijanje(slican bi trebao biti i sjutra). Ja sam sjutra gore, pa javljam stanje.

Evo i nesto sa zvanicne fb-uk strane: '' Na Ski centru se sjutra očekuje mali show jer će gost biti profesionalni italijanski snowboarder iz Cortine, Nicola Alberti. Prepoznaćete ga po izvodjenju SBoard trikova na stazi :-). Očekuje se da će biti gost i u nedjelju. ''

Ako je neko bio danas, neka javi je'l vidjeo madjionicara. :)

ExBaker
27.02.2010, 20:16
Milose, znas li onaj vic: pita Mujo Hasa dje je bio na ljetovanju, on mu veli u Egiptu.Opet pita Mujo a jesi li vidio sfingu, a Haso mu odgovara, sta bolan vidio!? .EBAO!!!
:)
Te ti ja tako i ovog bordera, sta jesam li vidio?SLIKAO!:)

ExBaker
27.02.2010, 20:28
I zaboravih reci daje dan bio dobar, kao sto se na slici vidi. Jutro je bilo malo prohladno kad sam dosao(oko 9 i 20), a izgleda da je padao snijeg rano jutros jer je po stazama bilo 10cm tako da je bio prekrio ratrakove tragove i to dobro.Oni nisu poslije palili tabac, ali nije ni bilo potrebe.Obzirom da je temp bila prilicno visoka, snijeg je ojuzio, ali Boze moj, ko voli ima Cupove.
Mjerio sam onim stapom sto obiljezavaju stazu dubnu snijega ispod nordijske staze. Ja sam visok 185 i meni taj dio stapa dodje tacno do kuka tako da ne brinete!Bice snijega jos dugo, dugo, dugo.
Sto se tice bordera, vidio sam da znao posao i slucajno se zatekao na stazi kad su ovi iz Mame pravili video zapis tako da sam ga uslikao:dontknow:.
Oko njega ministar i ostala sminka, te ja svoga posla.
Ljudi nesto nije bilo previse obzirom da je vikend. Sve u svemu jos jedan lijepi dan zacinjen sa asprinom C (OPET UPALA).Odoh sad do grada, pa ako vas sto zanima, bicu tu opet za 2 sata.
I da ne zaboravim, na Cafe del Mn je jos jedna slika bordera from Italy;)

ExBaker
27.02.2010, 23:01
Ja odoh i sjutra na Bjelasicu!!!:sm021:

lector
27.02.2010, 23:16
kako da prepoznam tebe i milosa jer i ja najverovatnije dolazim. crna jakna, crvene pantalone, fischer cool heat tarabe (crnozelene) i 126kg pokretne smrti :hair:

ExBaker
27.02.2010, 23:28
kako da prepoznam tebe i milosa jer i ja najverovatnije dolazim. crna jakna, crvene pantalone, fischer cool heat tarabe (crnozelene) i 126kg pokretne smrti :hair:
HAHAHAHA!
Ja imam bez-sivu colmar jaknu, sive pantalone i head rent ski.Posalji pm pa da razmijenimo telefone.Danas sam vidio nekog lika sa priblizno toliko zive vage kako pade pa se zbog toga smijem.

milos_pg_91
28.02.2010, 01:31
Vidim da se fino skijalo. Mene mozes prepoznati po crvenoj opremi(jakna i skafander) i zutim elan skijama(magfire 8).

Tadija_91
28.02.2010, 03:15
Bole te brige. Tebi skijanje na sat vremena ;)
ocu i ja :(

lector
28.02.2010, 20:47
Evo me nazad sa Kolasina.

Skijanje odlicno, vreme super, staze odlicno pripremljene drzale do kraja.

Hteo bih ovim putem da preporucim ljudima iz Skijalista Srbije da odu neki dan u Kolasin na obucavanje kako se odrzavaju staze i kako se cuva sneg. Kada sam danas posle 15h krenuo nazad, temperatura je bila 3.5C a sneg je bio odlican. Dakle, nije bilo topljenja kao sto se to desava na Kopaoniku i na nizoj temperaturi. I pored toga sto se skijalo juce i danas (guzva za vikend) staze kao piste!!! Masa stranaca - Englezi, Rusi, Albanci na stazama. Sve je funkcionisalo perfektno.

Na kraju, jedina ali ozbiljna zamerka. Malo je reci da je put od Kolasina do skijalista katastrofa. Rupe su takve da voznjom brzom od 5km/h rizikujete da ostavite motor ili menjac u nekoj od njih a ima ih toliko da je neverovatno. Interesantno je to da kada se krene od Kolasina, put i nije tako los, ali sve do poslednje kuce. A onda, nekih 4-5km - jeza. Tacno se vidi da se ljudi iz opstine izzhivljavaju i ucenjuju skijaliste jer je to sad privatluk pa "vise ne mora da se sredjuje iz opstinskih para" nego sredjuju dokle moraju. Zaboravljaju pri tome da je put javno dobro i da je drzava/opstina duzna da put odrzava jer to mi placamo svaki put kada registrujemo automobile. Na stranu to da je to skijaliste i sve oko njega, ako ne jedini, onda najveci zdravi izvor prihoda opstine. Podseticu da se za sve sto se na skijalistu i oko njega (hoteli, hrana, pice, plate itd) placa porez/doprinosi/boravisne takse.
Bilo je ranije pisanja da je put sredjen, sto jeste istina, ali tako, da su izgleda nabacali malo asfalta po rupama kojeg vise nema u istim. Dakle, zbog minornih interesa, pare ponovo bacene kroz prozor. Umesto da iskoriste bogom-danu cinjenicu da imaju skijaliste, jedino koje funkcionise u Crnoj gori, ti ljudi pokusavaju i to da uniste. Posle ce kriza biti kriva sto je sve propalo. Steta!!!
Evo i par fotki iz podnozja.

Pejamachine
01.03.2010, 20:53
Sto se puta tice,put je svakako bio bolji pocetkom sezone.I tad je to bilo na primitivnom nivou ali mnogo bolje nego sada...Putari sipaju mnogo soli i slabo kad leda ima al zato so nagrize asfalt i otud tolike rupe...

milos_pg_91
01.03.2010, 22:14
http://www.youtube.com/watch?v=f92YxXhdGq0

Evo i klipa ovog Talijana sto je bio da nam proba staze ;)

DadoCG
02.03.2010, 02:08
E nije vala nesto... hahahaha :p

ExBaker
02.03.2010, 18:16
Nema web kamera na zvanicbon sajtu skijalista,zna li ko zasto?

milos_pg_91
02.03.2010, 21:00
Mora da su makli zbog loseg vremena .. :)

Stit
03.03.2010, 01:29
Od 01.03. ujutru sajt se iz nekog razloga ne ažurira, nema ni kamera, ni bilo kakvih novih obavještenja, baš šteta. :dontknow: Šta je u pitanju ne znam, znam da je tokom prethodne noći i dana gore padao snijeg, tako da ne vjerujem da su u pitanju vremenske (ne)prilike. Uostalom, Bjelasica ima daleko bolje stanje sa snijegom od okolnih centara, mislim da bi im više odgovaralo da preko web kamera to ističu nego da kriju?! :dontknow: Jedna fotka od nedjelje 28.02. (autor Vanja sa foruma HMZCG) svjedoči da snijega u šumama gornjeg dijela sigurno ima preko 1,5m, možda i više :yay::

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=803;im age

Pošto vremenske prognoze najavljuju hladno, snjegovito vrijeme skoro do polovine marta, uz već postojeći ovoliki snijeg, skijaće se na Bjelasici još duuugo, duuuugoooooooo! :dziveli:

...a valjda i kamere uskoro opet prorade...

milos_pg_91
03.03.2010, 10:18
Slazem se sa Stitom. Mora jos jednom da natrpa, mart nikad nije iznevjerio. ;)
A mislim da je vrijeme vise da nas ovi sa ski centra iznenade, u vidu nekog popusta na ski pass, barem simbolicno, za pocetak. ;)

ExBaker
03.03.2010, 18:42
Snijega ima preko metar i deset u dijelu medjustanice Cupovi,mjereno van staze,neutabano, tako da ce ga biti jos zadugo. Mada, sve prognoze govore da ce ga i padati jos, mozda i ove sedmice.
Sto se ski pasa tice, ove cicije iz ski centra ne popustaju.Jedino da se coek nada nagradi od strane cafe del MNGro:)

milos_pg_91
04.03.2010, 10:33
I dalje ne rade kamere, a i podaci o stanju na skijalistu se ne azuriraju vec 3 dana?!:dontknow:(sto me cudi, jer do sada nije bilo nikakvih problema)

admin
04.03.2010, 21:05
Ski centar nije nastavio da postuje obaveze prema kompaniji MAMA, koja je ove sezone za njih radila kampanju, pa je saradnja prekinuta.

Tako da nema ski ino podataka, kamera....

ehtelion
04.03.2010, 23:55
kakva sramota. najbolje da su im ponudili kompenzaciju za usluge vodjenja sajta i snimanja promo videa tako sto bi im naplacivali hamburger po 5 eura i ski pas 20 eura.

ExBaker
05.03.2010, 02:09
Bez veze vala!
Te kamere su super stvar.Ne znam zasto ne ispostuju tu MAMU, radila im je solidno usluge!?

ExBaker
05.03.2010, 17:50
A sto me nervira pvp sto nemaju kamere!

ExBaker
05.03.2010, 17:51
Ako je neko danas bio na Jezerinama molim da ostavi utiske jer sam mislio ici sjutra.

Attention
08.03.2010, 10:05
juce sam bio i bilo je super... tacnije meni je bilo super :)
staza sa vilinih voda se posle 12-1 unistila...uzasna je bila pa sam isao na dvosjed gdje su staze bile fenomenalne
u 11 sati su izgasili kljuc...pokvario se... hah prevaranti jedni... treba milion ljudi da dodje da bi citav dan radio....ukljucuju dvosjed i kljuc samo vikendom a nece ni tada da ispostuju ccc

big blue
08.03.2010, 21:46
Kakvo je stanje sa snijegom? Sto ti znaci staze sa VV unistene ? Jeli zbog novoga snijega pa su se napravili hupseri ili su staze oguljene?

Panzer
08.03.2010, 23:30
Pa nisu bas unistene. Skijao sam juce do 13h, i samo je gornji dio Vilinih voda bio malo losiji, napravili su se hupseri. Ostatak staze odlican, snijega masu, vrijeme super, za svaku preporuku.
Ipak, cudno mi je bilo sto su javili da se Kljuc pokvario. Takodje, necuveno je to da nisu u stanju azurirati informacije na sajtu i facebook strani. Sto ce im marketinska agencija za to? Jesu li oni nepismeni ili sta? Sta radi ta direktorica koji matrak? Nije cula za internet?
S druge strane, ako su vec angazovali agenciju trebali su im posteno platiti.

ExBaker
09.03.2010, 19:06
Direktoricu boli ona stvar, dodje par puta se spusti niz stazu i pozira sa blejacima iz ministsarsvtva i TO u kafani skijalista.Oni su inace mislili i ranije da toj agenciji ne plate usluge, sigurno. Vidite da je na sajtu zadnji datum 1.mart tako da su sigurno na vrijeme upozoreni da ako ne plate nece biti azuriranja.Najblaze receno katastrofa.Mislili su da su odradili sezonu, pa sledece godine nova agencija, nova nafaka.

Attention
12.03.2010, 00:21
pa da... prva strana 1ce haos....drugi dio sav u ledu... cupovi su zakon!
napadalo je sad dosta snijega a i dalje pada pa dako bude ovog skijanja jos jedno mjesec dana :)

GSSCG
13.03.2010, 19:48
sjutra ce staza da bude vrhunska u 5 su krenuli sampaci, do ujutro ce zalediti i drzace citav dan. Bice bolja nego danas duplo.

milos_pg_91
14.03.2010, 22:21
Evo dvije slicice od danas..

milos_pg_91
16.03.2010, 10:47
Nikako mi ne ide u glavu zasto i Kolasin1450 ne spusti cijenu ski passa VISE. Sva regionalna veca skijalista su to odavno uradila, ovi izgleda nemaju namjeru.

p.s. Jedina dobra novina je sto skijaliste vikendom radi sat vremena duze, t.j. do 17h, i sto snijega ima zaista dosta. ;)

DadoCG
16.03.2010, 23:53
Milose odakle to da radi do 5? Pa vala ako je tako nek i zadrze onda cijene, goni ih u pm... Smanjit ski pas nece sigurno pa bar neka produze to skijanje..

milos_pg_91
17.03.2010, 03:16
Milose odakle to da radi do 5? Pa vala ako je tako nek i zadrze onda cijene, goni ih u pm... Smanjit ski pas nece sigurno pa bar neka produze to skijanje..

Provjerena info.. sestra mi je bila ovaj vikend, a i svaki naredni ce biti tako.. A i pored toga bi trebali da smanje cijene passa...

DadoCG
18.03.2010, 09:35
Bi trebalo ali ja nisam navikao da je kod nas nesto povoljno po kupce tako da...pusti, bolje ovako. Mozda nam ne bi sredjivali staze kad bi nam smanjili ski pass hahah :)

milos_pg_91
21.03.2010, 12:08
Izgleda da su ponovo poceli da saradjuju skijaliste i agencija koja im je radila promociju, uglavnom, sajt opet funkcionise(web camere i stanje na skijalistu).

U podnozju 1m, gore 1.5m snijega.

milos_pg_91
21.03.2010, 12:11
Evo par slicica od danas sa web camera:

Stit
23.03.2010, 02:54
Izgleda da je vikend na Bjelasici bio odličan, dosta sunca i snijega (100-150cm). Evo nekoliko pozajmljenih slika od forumaša Vanje, sa CG meteo foruma (http://www.meteo.co.me/forumi/index.php):

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=845;im age

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=851;im age

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=853;im age

Raj na Ključu:

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=859;im age

http://www.meteo.co.me/forumi/index.php?action=dlattach;topic=18.0;attach=861;im age

Očito je da će na Bjelasici još biti snijega, ali temperature su previsoke da bi skijanje bilo dobro. Valjda naiđe još neki hladniji talas koji bi skijanje učinio boljim i smislenijim...

milos_pg_91
25.03.2010, 00:59
Ovih dana je dosta toplo :/ .. ali za vikend ce biti bar malo svjezije izgleda. Nadam se da je tako, jer cu u nedjelju najvjerovatnije gore..

milos_pg_91
26.03.2010, 12:00
Evo dvije jutrosnje slike sa web camera.. Mislim da bi u nedjelju biti moglo biti ok skijanja, jer najavljuju zahladjenje(samo da ne bude kise).

Stit
26.03.2010, 19:49
Članak iz današnje ''Pobjede'':

Crna Gora - Petak, 26. mart 2010. godine

PREDSTOJEĆI VIKEND NA SKIJALIŠTIMA BJELASICE MOGAO BI BITI REKORDAN

Proljećni snijeg sa 10 odsto popusta

Kolašin - Drugi proljećni vikend na Bjelasici bi trebalo da bude rekordan u ovogodišnjoj sezoni. Sve se proteklih dana na planini spojilo – visina snijega, proljećne temperature, koje ne ugrožavaju dobro pripremljene staze, i događaji koji će pratiti skijaška uzbuđenja na Bjelasici.

- Posebno smo se pripremili za predstojeći vikend, jer nam je cilj da na pravi način promovišemo proljećno skijanje na Bjelasici. Pošto ovog vikenda počinje proljećni raspust, za organizovane posjete škola i učenika smo omogućili popust od 10 odsto - kazala nam je direktorica Ski-centra Kolašin 1450 Ivana Peković.

Narednog vikenda će biti održano i prvenstvo Crne Gore u alpskom skijanju, tako da će i taj segment biti zastupljen na Bjelasici.

- Hoćemo da promijenimo navike januarskog i februarskog skijanja, jer je Bjelasica jednako atraktivna planina i tokom proljeća - kazala je Ivana Peković.

Dr.D.

Iz ski centra obećavaju dobro skijanje za vikend, koliko će to dozvoliti visoke temperature vidjećemo, važno je da se snijeg još drži. :yay::yay::yay:

Stit
28.03.2010, 12:43
Prelijepo jutros na Bjelasici, novih 10-15cm snijega, ukupno 72-132cm :yay::yay::yay::

http://img180.imageshack.us/img180/5267/bj328032010ii.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/2161/bj628032010ii.jpg