Pogledati punu verziju : Polovna oprema?
Cuo sam pre neki dan da se kod Bubanj potoka desava prodaja ski opreme koju gastarbajteri donose u zemlju sa zapada, uglavnom noviji modeli.. ali nikakvu vise informaciju nemam, pa ako neko zna nesto vise o tome bilo bi lepo da podeli to...
Koliko ja znam, nasi zemljaci kupuju skije na kilo za smesne pare po austriji,svajcarskoj i drugde i to mahom rental modele stare par sezona ali bude i dobrih komada vrhunskih skija.Samo nisam cuo da bas prodaju kod nas na otvorenom.vecinom je to po porudzbini i za preprodavce koji otkupljuju na veliko.A za bubanj potok ,ako je tako ,ta prodaja je verovatno subotom kada je "buvljak ".nedeljom je auto pijac a ostalim danima je kvantash
tu prodaju polovne opreme obavezno treba posjetit
tu je sigurno 99% smeca ali cuda se desavaju
kako nas narod kaze i corva kokos ubode zrno
tu vrlo lako moze da bude dobrih modela starih par sezona
posebno treba obratit paznju na vezove
ako neznate sta da trazite onda look/rosi i salomon vezovi
sve preko din12 uzimajte
to su dobri stari metalni vezovi koima nema smrti
tu definitivno greske nema
i takvi vezovi se uglavnom mogu naci na skijama 200+ cm
i predpostavljam da se mogu naci za vrlo povoljnu cijenu
...ako neznate sta da trazite onda look/rosi i salomon vezovi
sve preko din12 uzimajte...
Flexon, ovo je ipak malo opasan savjet. Šta ako neko naleti na stari Salomon 727 Equipe iz doba od prije DIN skale. Na takvom vezu je skala od 1 do 4. Jedinica odgovara otprilike DIN 8, a četvorka možda i DIN 17. Vodeći se logikom podešavanja prema DIN vrijednostima, a neznajući da vez nema DIN skalu, dobra je šansea da ljudi zategnu vez na 4. Još ako se u kućištu veza nakupila korozija (možda je vez stajao 10 godina u vlažnom podrumu), eto prekrasne šanse da se fotografišete na aparatu kojeg je izmislio gospodin Rendgen.
sve je to tacno sto zboris stekane
ne kazem ja
ali prilikom kupovine polovne opreme dosta je veca sansa
da ce oprema vrhunskog kvaliteta biti u boljem stanju
i dostaa je manja sansa da je takva oprema stajala u podrumu
u vlaznim uslovima
jer u mome iskustvu onaj ko ima lovu da izbroi za takvu opremu
vjerovatno nema vlagu u podrumu :ok:
u svakom slucaju ja bih rizikovao kad bih naletio na neki dobar par
zr/fks ili 997/977/900
uglavnom ako neko naleti na iste u dobrom stanju
od mene uvijek ima od 20-40 eura:dontknow:
Sve to stoji, samo sam htio upozoriti na potencijalnu opasnost.
To što se prodaje na buvljaku su uglavnom krševi koje ni za dž. ne bi nosio kući. Velika većina su skije stare 15-20 god.
Ma evo ja sam danas kupio rossignol axium str model sa vezovima 177cm nov + atomic 310 vezove stare sezonu-dve za ukupno 100 eura.
Nego kad sam prihajao kuci potvrdilo se ono sto sam i mislio "pipajuci" ih -da je model fucking pocetnicki.
Jel ih vozio neko ,kako se ponasaju ? Bedacim se da mi ne budu previse meke jer skijam 20-tak godina.
Mislim da je cena ok .
Nemam pojma koji je to model iz Axium linije, ali znam da je axium-a bilo razlicitih. Neki su bili namjenjeni za (mnogo) dobre rekreativce, a neki za malo manje napredne, takodje rekreativce. Mozda je taj tvoj bas, bas dobar. Sta kaze google ???
Koliko ja znam axium linija je ukinuta ima jedno 2 godine, jos od 2005te, tako da mislim da je tvoj model stariji od jedne sezone, ali nije bitno, cjena je sigurno oke. zbog 100 evri se neces predugo kajati, ako budu preslabe za tvoj nivo odma ih preprodas i trazis bolje (mislim ja :dontknow: ).
PS
Ne znam kolko pipanjem mozes da napipash u danasnja vremena. Mozda su zilave po vertikali a meHke po horizontali :jester:
Imao sam prilike da probam jedan Rossignol Axium (početnički-rekreativni model), kupljen je valjda na ExpoZimu pre 2 godine.
Skija je OK kada si na mekom terenu, znači staza ali bez leda, ide skroz OK. Na ledu je nestabilna, tj. rubovi ne "hvataju", pogotovo ako nisu sveže naoštreni.
Van staze nisam pokušavao sa istim....
Što kaže Sapa, ko zna koji je tvoj model (ne sećam se oznake ovoga što sam ja probao - ako ima neke dodatne), znam da su bile neke plave/svetlo-plave boje u pitanju :D
[QUOTE]Ma evo ja sam danas kupio rossignol axium str model sa vezovima 177cm nov + atomic 310 vezove stare sezonu-dve za ukupno 100 eura.
Jesm ja ovo dobro razumijo??? 1 par skija + 2 para vezova ??? a koji su vezovi na Axium skijama ??? bi ce da su i vezovi axium ??? Za 100 evri definitvno nije puno.
Sve si dobro razumeo Sapa :)
A zbog čega na jednom paru skija dva para vezova? :smoke:
Jel' to ono što zovu tandem?
Jesam li ja dobro razumio?
@ZLI
Pa jesi ih kupio na Bubanj potoku ili negde drugde?Posto je bilo reci o gastrosima koji ih donose od preko
Jes na dve skije 4 veza ,mosh si misliti kolko ti tek nogu treba(bez srednje):))))
Ma dao mi coek vezove pride da se iskupi za cenu od 100eura;).
Nije Bubanj potok u pitanju...Rekao bih ti i adresu ali nema nista vise sto bi bilo primamljivo...
Pozdrav prijatelji!
Da zaboravih, vezovi na skijama su axium 100.
I nek mi neko skine ovo junior member ,cisto zbog godina (zivota + snega)...
Poz!
Idi u "Juzer kontrol panel" - možeš da staviš sam tituli koja ti najviše prija :).
Pa jel ima na kraju sta da se nadje tamo ili ne?
gdje ima polovnih skija
ima i levata koi ne znaju sta posjeduju
ja bih u svakom slucaju provjerio
Pozdrav ljudi,
Ja planiram ove godine da pocnem da ucim da skijam..pa imam par pitanja
Dal da pocnem da ucim na obicnim skijama starim modelima,il da uzmem neki carving...Kako se krecu cene karvinga,uzmite u obzir da sam totalni duduk za skijanje i da nemam nista od opreme...Sta bi mi jos trebalo za pocetak da uzmem.
I najvaznije,jel ima nade da naucim da skijam,il bolje da odem na stazu i pijem kuvano vino:) POZZ
Piće svakako, ali posle i za vreme skijanja! Naravno da ima nade, i te kako :).
Ako još nisi naučio da skijaš, nemoj kupovati opremu, eventualno kupi cipele, one što se iznajmljuju kod nas su uglavnom sr****. Dakle, kupi udobne cipele i ima bog da te vidi.
Skijaj na "novim" skijama obavezno, mnogo lakše ćeš da naučiš i da skijaš, uznapredovala je tehnologija značajno pa me moraš da se "mučiš" na starim bez potrebe.
Reci malo više o sebi, visina, težina pa ćemo ti reći predlog šta da iznajmljuješ (koju dužinu skija).
Za cipele iščitaj tekstove na ovom forumu, koristi "search" po forumu da nađeš stare teme - ima ih mnogo - osnovno - ne brzaj - nađi najudobniju....
UŽIVAJ! :D
Pa to sam i ja razmisljao.Imam neke stare elan skije CR804,il tako nesto,pa sam mislio d pocnem sa njima,al necu onda da se glupiram,iznajmicu te nove.Inace visina tezina 190/100 ... Koje su cene cipela?Dal da cekam ovaj sajam za 15 dana il da kupim negde u radnji...
POZZZ
"Batali" te stare skije, iznajmi novi i uživaćeš. Ako baš nikad nisi stao na skije uzmi par časova ili upiši neku školu skijanja.
Kada iznajmiš skije reci im da ti podese vezove za tebe - SAM izračunaj koje podešavanje ti je potrebno, to ćeš lako da odrediš preko:
http://theloginovs.wtr.ru/equipe/bidings/iso_11088_opt.swf
Iznajmi dužinu 170-180cm.
Najbolje je da kupiš cipele, uzmi neke da ti budu udobne, i ne premekane zbog tvoje težine. Uzmi pravi broj, nemoj da uzimaš veće a ni manje ;). Obavezno ih probaj, zakopčaj (dok ne zakopčaš činiće ti se da su male) i šetaj lagano u njima 15-20 minuta. Probaj više komada - gledaj i pre ExpoZima i na njemu - možda i sada ima nešto što ti odgovara u prodavnici. Nove cipele se kreću od 100-200EUR.
Sačekaj još komentara na forumu, biće ih sigurno :) pa saberi sve :).
Uživaj!
potrebno nam je vise informacija
mozda starosno doba
vrsta skijanja sa kojom namjeravas da se bavis(odma da se zna ovdje se ne persira:sm004: )
ako si zaista zagrijan za skijanje ja bih zapoceo sa novom opremom
naravno ako si u mogucnosti
a mi cemo se potruditi da pomognemo u izboru
cizme obavezno gledaj da su udobne
Najbolje je da kupiš cipele, uzmi neke da ti budu udobne, i ne premekane zbog tvoje težine. Uzmi pravi broj, nemoj da uzimaš veće a ni manje ;). Obavezno ih probaj, zakopčaj (dok ne zakopčaš činiće ti se da su male) i šetaj lagano u njima 15-20 minuta. Probaj više komada - gledaj i pre ExpoZima i na njemu - možda i sada ima nešto što ti odgovara u prodavnici. Nove cipele se kreću od 100-200EUR.
Evo ti linkovi na clanke o izboru skijaskih cipela sa par "neozbiljnih" i jednog "ozbiljnog" skijaskog sajta iz okruzenja... dobro procitaj...
http://www.skijanje.co.yu/Oprema/cipele.htm
http://www.bhski.ba/ba/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=89
http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=12568
Pozdrav i srecno!
Skije Elan 100, Fus, vezovi M26, u odlicnom stanju! Ako koga interesuje i snowboard - neka posalje poruku na private pa cemo se dogovoriti. Poz.!
Skije Elan 100, Fus, vezovi M26, u odlicnom stanju! Ako koga interesuje i snowboard - neka posalje poruku na private pa cemo se dogovoriti. Poz.!
Negredo, imaš posebnu sekciju Oglasi. Zainteresovani za kupovinu neće ovdje gledati.
Mislim da model skija nije FUS 100 već FAS 100.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.