PDA

Pogledati punu verziju : ski pantalone i jakna

joe
28.09.2007, 21:03
Cao svima!

Da li mozda znate gde (i po kojoj ceni) mogu da nadjem solidne pantalone i jaknu? Dugo nisam bila na Ekspozimu, pa ne znam kakva je ponuda i da li se isplati cekati ga.

E sad, pitanjce za zenski deo ekipe - volela bih da nadjem uze pantalone i uzu jaknu, i da to sve naravno lepo izgleda :sm019: Da niste mozda videle nesto po gradu?

Hvala unapred,
pozdrav

D.I.M.
28.09.2007, 21:09
Ima lepa i skupa radnja u Kralja Milutina izmedju Kralja Milana i Njegoševe. Naravno ukoliko se radi o BGD u. A Expozim obavezno sačekaj decembar je tu.

joe
28.09.2007, 22:45
Da li mozda znas kakvog je kvaliteta odeca marke Mammut?

wlad
28.09.2007, 23:31
Beosport drži Oneill, još nisu dobili jakne/pantalone za zimsku sezonu, ali imaju i muški i ženski program. Ja već godinama koristim Oneill jaknu i prezadovoljan sam, ove godine planiram da je promenim - ekvivalentan model - pošto je već stara.....

http://www.oneill.com/products-index.php?sport=snow&categoryID=-1

Sapa
28.09.2007, 23:45
Da li mozda znas kakvog je kvaliteta odeca marke Mammut?

Mammut je prvoklasna marka outdoor opreme (dakle ne samo odjeca). Ako ti je bitan imidz, ali prije svega kvaliteta, onda ti je od srca preporucujem. Meni je licno super njihva linija, za razliku od nekog tamo spidera, btw. mnogo manje provaljena marka. A ako ne marish za marke onda trazi nesto jeftinije, jer mammut je ipak suisse made, a to koshta).

joe
29.09.2007, 01:49
Hvala najlepse na odgovorima :)
Evo, iskopala sam negde na netu da mogu da se nadju u BGu (Djusina 10, Radnicka 48, "Gora"). Koliko vidim, pantalone+jakna oko 300eu

Nije da marim za marke, ali ako hocu ok kvalitet+dizajn - nekako se uvek svede na firmiranu opremu.

Neke moje prijateljice su prosle zime kupile Oneill odela, i popucala su im pri prvom spustanju. Doduse, mozda je u pitanju bila falsh roba..

D.I.M.
29.09.2007, 11:15
Hvala najlepse na odgovorima :)
Evo, iskopala sam negde na netu da mogu da se nadju u BGu (Djusina 10, Radnicka 48, "Gora"). Koliko vidim, pantalone+jakna oko 300eu

Nije da marim za marke, ali ako hocu ok kvalitet+dizajn - nekako se uvek svede na firmiranu opremu.

Neke moje prijateljice su prosle zime kupile Oneill odela, i popucala su im pri prvom spustanju. Doduse, mozda je u pitanju bila falsh roba..

Pogledaj i onu radnju u Kralja Milutina drže Lafumu i Milet možda ti se ovi fr. brendovi i svide. Nije loše a i restoran je odmax tu pored.

wlad
29.09.2007, 13:09

Možda se nije spelovalo O'neill ;), šalim se, ali može lako da bude da nije bio "original"...

Flexon
29.09.2007, 14:29
mammut jede malu djecu:ok:

joe
29.09.2007, 14:47
Pa to se sve prodaje po nekim "urbanim" beogradskim buticima.. mada, ja sam uvek sumnjicava kad su nase radnje u pitanju.
Nasla sam nekog tipa koji se bavi ski opremom, trebalo bi ovih dana da se vidim sa njim, pa cu vam sve korisno sto budem saznala proslediti.

Ali .. ubi me taj Mammut .. probala sam komplet u jednom butiku na Kopu proslog leta .. i od tad ..
.. valjda cu u sledecem zivotu biti musko :)

pop67
29.09.2007, 15:08
Pa to se sve prodaje po nekim "urbanim" beogradskim buticima.. mada, ja sam uvek sumnjicava kad su nase radnje u pitanju.
Nasla sam nekog tipa koji se bavi ski opremom, trebalo bi ovih dana da se vidim sa njim, pa cu vam sve korisno sto budem saznala proslediti.

Ali .. ubi me taj Mammut .. probala sam komplet u jednom butiku na Kopu proslog leta .. i od tad ..
.. valjda cu u sledecem zivotu biti musko :)

Mamut je jako kvalitetan proizvodjac garderobe uopste,sa zimskom nemam iskustva,ali te mogu posavetovati ako vec zelis super kvalitetno odelo u nekom iznosu od 300E ako sam dobro shvatio...Nas desetorica iz Udruzenja Ljubitelja Ski Sporta SKI MANIJACI smo obuceni u najbolji model ski odela(PROTECH1000)sa RECCO sistemom na jaknama i pantalonama), koji je napravila vrlo poznata firma ALPINE PRO,koja inace svoju celokupnu proizvodnju bazira na alpiniste i skijase/boardere.Ukoliko zelis da pogledas kako odela izgledaju i da probas(obzirom da se ista porucuju po tvojoj meri) na www.skimanijaci.com mozes na glavnoj strani sajta skinuti brojeve telefona i kontaktirati vlasnicu!
Nadam se da sam pomogao...:sm022:

joe
29.09.2007, 15:56
O, da, da ... zanima me vrlo! Pustila sam ti PM, posto sa sajtom nesto nije u redu (privremeno verovatno).

Sapa
02.10.2007, 10:44
Pogledaj i onu radnju u Kralja Milutina drže Lafumu i Milet možda ti se ovi fr. brendovi i svide. Nije loše a i restoran je odmax tu pored.

Kad smo vec kod marki, ove dvije sto ih je DIM pomenuo, su takodje.....vrlo, vrlo jake marke. Mislim da imaju odlican izbor - zenskih ski odjela (bar sam ja vidjao).btw. joe, izvini nije mi u prvom trenutku palo u oci da si female :sm019:
ako vec nisi nabavila ovo iz Popove ponude, onda bi lafuma i millet trebali da imaju modele koji ce da ti odgovaraju (ko sto rekoh oba su top proizvodjaci, a s obzirom da su obje firme kolko ja znam francuske onda bi dizajn trebao da bude isto toliko bitan kolko i kvalitet, znam sigurno da su im linije jako skoncentrisane na zeMske ljubitelje skijanja). Ima jos jedna firma koja ne bi trebala da bude preskupa: H20...znam jednu zenu licno koja ima njihovo ski odjelo i.......svidja mi se kako joj stoji :sm011:
Bi ce da si u pravu za Mammut, sto se zenskih modela tice, Shviceri prave kvalitetno i funkcionalno, a dizajn je mislim na drugom mjestu pogotovo za skijase ljepseg ("slabijeg") pola.

Sapa
02.10.2007, 10:56
mammut jede malu djecu:ok:

A ja citav zivot zivijo u zabloodi da su mamuti bili biljozderi. :sm021:

stekan
02.10.2007, 11:39
Ima jos jedna firma koja ne bi trebala da bude preskupa: H20...znam jednu zenu licno koja ima njihovo ski odjelo i.......svidja mi se kako joj stoji :sm011:
Suzdržaću se od komentara glede stajanja. To mi teško pada, ali pokušaću.

Nego, u BiH ima firma koja je direktni uvoznik Lafume: http://www.lafuma.ba/
Danas je rizik kupovati razvikane marke kao što su Colmar i Spyder, jer su ih braća Kinezi "skinuli".

joe
02.10.2007, 14:16
Pogledala sam ovaj lafuma sajt, hvala - ici cu sutra/prekosutra da vidim i to u Kralja Milutina.
Evo u cetvrtak bi trebalo da odem da vidim tu "alpine pro", pa cu vam napisati utiske. Juce sam pred nekim starim skijasima pomenula tu firmu uz komentar da nikada ranije nisam cula za nju, pa sam dobila packu :sm021:

stekan
02.10.2007, 14:30
Juce sam pred nekim starim skijasima pomenula tu firmu uz komentar da nikada ranije nisam cula za nju, pa sam dobila packu :sm021:

Ne smatram sebe starim skijašem, ali ni ja nisam čuo za tu firmu do prije neki dan.

wlad
02.10.2007, 15:47
Za koju? Lafuma ili Alpine Pro? :)

stekan
02.10.2007, 16:02
Za koju? Lafuma ili Alpine Pro? :)

Znam da me zezaš, ali da ipak odgovorim: za Lafumu sam čuo prije otprilike godinu dana, a za Alpine Pro prije par dana.

Hoćeš li da ti nabrojim firme za koje još nisam čuo?

Sapa
02.10.2007, 16:19
Aj nabroj :cool:

Jesi cuo zaaaa npr.:

http://www.schoeffel.de/web/de/category.html?parentId=484&categoryId=21 ???

a za

www.kjus.com ????

btw. evo tek sad vidim da kjus polako izlazi iz opste anonimnosti, eno cak i Bodo Mileram sheta u njihovim odjelcima.....fino mu 'stoji' :smoke:

super linije, pogotovo ove shvabe iz schoffel-a

a posto si vidim mladji (skijash) mozda se ne sjecas firmi tipa: Toper, Yassa......????

stekan
02.10.2007, 17:11

Jesi cuo zaaaa npr.:

a za

www.kjus.com ????

btw. evo tek sad vidim da kjus polako izlazi iz opste anonimnosti, eno cak i Bodo Mileram sheta u njihovim odjelcima.....fino mu 'stoji' :smoke:

a posto si vidim mladji (skijash) mozda se ne sjecas firmi tipa: Toper, Yassa......????
Za Shöffel-a sam čuo (šta čuo, probavao) prije 4 - 5 godina kad je kolega u Austriji kupio jaknu te marke. Dobra jakna.

Za Kjus-a (marku) sam čuo ljetos i vidio sam jutros lijepu jaknu na onom sajtu gdje se MwSt teško (vrlo teško) vraća po cijeni od 850€. Isto dobra jakna. Za skijaša Kjusa sam čuo prije nekoliko godina. Nisam ga upoznao, ali nije ni on mene.

Po pitanju Toper-a i Yassa-e, tad sam bio mali (nešto ispod 2 metra).

jijang
02.10.2007, 17:12
E tu sam vas cekao...
Od prosle godine me kopka jedna stvar. U radnji Lafume u BGu mi je prodavacica predlozila kupovinu Goretex jakne koja je tanka kao flis papir i laka ko pero, ispod moze obicna Ski rolka ili ako se ide na neke ludje temperature(ispod -20) jos jedan dodatak za ispod koji je takodje lagan tako da sve zajedno izgleda mnogo opustenije od moje klasicne ski jakne koja je u sustini ogromna budza (da se razumemo, vrhunska je,ali je budza).
To zadovoljstvo je trebalo da kosta nekih 700-800e, a zanima me da li neko od vas fura taj fazon i koliko to stvarno drzi toplotu tokom skijanja.
btw, U Minhenu pre par dana sam takodje razgovarao sa prodavcem na istu temu i predlozio mi je istu stvar,ali je cena bila loodacka.

pop67
02.10.2007, 17:21
ako vec nisi nabavila ovo iz Popove ponude

Postovani Sapo,
ovo nije moja ponuda nego ponuda proizvodjaca koji je prijatelj SKI MANIJAKA i ma sta ljudi pricali,odela su EXTRA,ja ga imam,probao ga pa mogu iz iskustava da preporucim,nisam citao o proizvodu nego ga probao i uverio se!
Ja skijam jako dugo i nisam cuo za mnoge proizvodjace odela i nije me sramota,a koliko ih ima bilo bi malo i smesno da znam sve i da o njima pisem a da ih probao nisam....
Pozdrav!:yay:

skiman
02.10.2007, 18:03

Jesi cuo zaaaa npr.:

a za

www.kjus.com ????

Kjus ti je vrh ponude, isto tako Descente, Halti......Dali se neko seča Mclub firme iz Mozirja?:dontknow: :ok: Skiman

Sapa
02.10.2007, 18:49
E tu sam vas cekao...
Od prosle godine me kopka jedna stvar. U radnji Lafume u BGu mi je prodavacica predlozila kupovinu Goretex jakne koja je tanka kao flis papir i laka ko pero, ispod moze obicna Ski rolka ili ako se ide na neke ludje temperature(ispod -20) jos jedan dodatak za ispod koji je takodje lagan tako da sve zajedno izgleda mnogo opustenije od moje klasicne ski jakne koja je u sustini ogromna budza (da se razumemo, vrhunska je,ali je budza).
To zadovoljstvo je trebalo da kosta nekih 700-800e, a zanima me da li neko od vas fura taj fazon i koliko to stvarno drzi toplotu tokom skijanja.
btw, U Minhenu pre par dana sam takodje razgovarao sa prodavcem na istu temu i predlozio mi je istu stvar,ali je cena bila loodacka.

@ Jijang, to sto je tebi ljubazna prodavacica/prodavac nudijo su vjerovatno bili:

gore-tex paclite i gore-tex Soft shell

Paclite je veoma laka jaknica, koja extremno "dishe" i vodonepropusna je. Prakticno za ljoodove koji prte mnogo stvari kad krenu u planinu, (jer je malo teza od kutije cigareta, npr. Nishka Drina standardno pakovanje 19+1) pa im je svaki extra gram tezak ko olovo kad kreneu uzbrdo-nizbrdo. ono jest materijal odbija kishu i snjeg, al se smrzens kad duva vjetar :sm022: e zato je chika Gore napravijo
Softshell....od izuzetno meHkih 'laminata' takodje vodonepropusno, ali i grije kada duva bura, koshava, sjeverac....pipo ove stvari prije par ljeta, samo pipo nisam htjeo ni da probavam, prepo se od cjene, sjecam se da je skupo ki apoteka :eek:
Al kad bi 'moro' da biram ja bi odma kupijo onaj softshell, malo je tezi od paclite jaknice, al je mekan, topao...i vodonerpopusan sta bi dalje htijo??? :ok:

al princip ove tehnologije je chika Gore puno ljepse svojim rijecima objsnio na licno njegovom sajtu:

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite?c=fabrics_cont_land_c&childpagename=goretex_en_US%2Ffabrics_cont_land_c% 2FFabricTechnologiesChapterTwoLanding&cid=1179537213347&p=1179537213343&packedargs=q%3Djacket&pagename=SessionWrapper

@pop67, posto si ti zeni preporucijo konkretnu marku, ja to nazvah 'tvoja ponuda'. Zabole me dalje uvo dal je ti prodajesh ili Pero, Lazo iz predstavnistva firme Alpine Pro i dal si se ti zbog ovoga nashao prozvanim.

Ja vec rekoh curi, ako ne ganja firme i marke, (i ako nije outdoor profesionalac) nek trazi jeftinije od Mammuta i slicnih. Nosim 'no name' ski-pantolone, koje odlicno sluze, a kostale € 15,-
Ne znam jel ovaj tvoj kompentar o besmislenosti pisanja o 'opremi' koju nisi probao bilo na moju adresu??? Hehehe, Ja bas danas pomenuh kako je pozitivno sto se pise na forumu o svemu i svacemu, veliki broj posjetilaca foruma nije sposoban (ili je nezainteresovan) da sam nesto iskopa sa interneta, pa kad neko ostavi interesantan text, mislim da vecina ljudi to sa uzitkom cita.

Sto, zar je smjesno ako ja napisem tudje impresije o nekoj skiji :dontknow: ili ako znam background informaciju o nekom produktu, ap moram li sve ja licno da probam, puno bi bilo, maykoo moo, al sam zato entuzijst da to podjelim sa drugima. Ja podvucem da su impresije od Pere, Marka, Janka. hehehehe Pope, ma yebo marke...ako je taj alpine pro 3 ili 4 puta jeftiniji od gore pomenutih modela vrijedan je razmatranja..... Jeli ovdje neko reko da je Alpine Pro pogresna marka??? Ja mislim da nije. Samo je receno da je marka anonimna i to je fakat. Mozda su ta odjela made in CS fantasticna, ali ako finansiski mogu da biram, izvinuces, nece mi na um pasti da experimentisem i kupim anonimnu marku. Ne vidim da ti vozis skije marke "Sloboda" ili kako se ono zvase sad 'Orion", a mozda daskama nista ne fali. Ako mozemo ili moramo onda svi biramo sigurnost brenda . Osim toga ja uvjek podvucem kad sa necim imam licno iskustvo: A te Mammute, the north face, descente....ne samo probavo nego i u zdravlju poderao, ali sa uzitkom nosim no name marke kad nalete za jako male pare. A skijam masala godina, i mnogo toga jos nisam probao (cu probam samo polako), al cu i dalje da pisem sta drugi kazu o tome i sto je naj bitnije sta JA mislim o tome......ko se iritira nek ne cita :yay:
ps
kad vecina na forumu konstatuje da k.njam klanfe ja cu prestat da ih zamaram.

pop67
02.10.2007, 19:05
@ Jijang, to sto je tebi ljubazna prodavacica/prodavac nudijo su vjerovatno bili:

gore-tex paclite i gore-tex Soft shell

Paclite je veoma laka jaknica, koja extremno "dishe" i vodonepropusna je. Prakticno za ljoodove koji prte mnogo stvari kad krenu u planinu, (jer je malo teza od kutije cigareta, npr. Nishka Drina standardno pakovanje 19+1) pa je svaki extra gram tezak ko olovo kad krenes uzbrdo-nizbrdo. odbija kishu i snjeg, al se smrzens kad duva vjetar :sm022: e zato je chika Gore napravijo
Softshell....od izuzetno meHkih 'laminata' takodje vodonepropusno, ali i grije kada duva bura, koshava, sjeverac....pipo ove stvari prije par ljeta, samo pipo nisam htjeo ni da probavam, prepo se od cjene, sjecam se da je skupo ki apoteka :eek:
Al kad bi 'moro' da biram ja bi odma kupijo onaj softshell, malo je tezi, al je mekan, topao...i vodonerpopusan sta bi dalje htijo???

al princip ove tehnologije je chika Gore puno ljepse svojim rijecima objsnio na licno njegovom sajtu:

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite?c=fabrics_cont_land_c&childpagename=goretex_en_US%2Ffabrics_cont_land_c% 2FFabricTechnologiesChapterTwoLanding&cid=1179537213347&p=1179537213343&packedargs=q%3Djacket&pagename=SessionWrapper

@pop67, posto si ti zeni preporucijo konkretnu marku, ja to nazvah 'tvoja ponuda'. Zabole me dalje uvo dal je ti prodajesh ili Pero, Lazo iz predstavnistva firme Alpine Pro i dal si se ti zbog ovoga nashao prozvanim.

Ja vec rekoh curi, ako ne ganja firme i marke, (i ako nije outdoor profesionalac) nek trazi jeftinije od Mammuta i slicnih. Nosim 'no name' ski-pantolone, koje odlicno sluze, a kostale € 15,-
Ne znam jel ovaj tvoj kompentar o besmislenosti pisanja o 'opremi' koju nisi probao bilo na moju adresu??? Hehehe, Ja bas danas pomenuh kako je pozitivno sto se pise na forumu o svemu i svacemu, veliki broj posjetilaca foruma nije sposoban (ili je nezainteresovan) da sam nesto iskopa sa interneta, pa kad neko ostavi interesantan text, mislim da vecina ljudi to sa uzitkom cita.

Sto, zar je smjesno ako ja napisem tudje impresije o nekoj skiji :dontknow: ili ako znam background informaciju o nekom produktu, ap moram li sve ja licno da probam, puno bi bilo, maykoo moo, al sam zato entuzijst da to podjelim sa drugima. Ja podvucem da su impresije od Pere, Marka, Janka. hehehehe Pope, ma yebo marke...ako je taj alpine pro 3 ili 4 puta jeftiniji od gore pomenutih modela vrijedan je razmatranja..... Jeli ovdje neko reko da je Alpine Pro pogresna marka??? Ja mislim da nije. Samo je receno da je marka anonimna i to je fakat. Mozda su ta odjela made in CS fantasticna, ali ako finansiski mogu da biram, izvinuces, nece mi na um pasti da experimentisem i kupim anonimnu marku. Ne vidim da ti vozis skije marke "Sloboda" ili kako se ono zvase sad 'Orion", a mozda daskama nista ne fali. Ako mozemo ili moramo onda svi biramo sigurnost brenda . Osim toga ja uvjek podvucem kad sa necim imam licno iskustvo: A te Mammute, the north face, descente....ne samo probavo nego i u zdravlju poderao, ali sa uzitkom nosim no name marke kad nalete za jako male pare. A skijam masala godina, i mnogo toga jos nisam probao (cu probam samo polako), al cu i dalje da pisem sta drugi kazu o tome i sto je naj bitnije sta JA mislim o tome......ko se iritira nek ne cita :yay:
ps
kad vecina na forumu konstatuje da k.njam klanfe ja cu prestat da ih zamaram.

Mislim da treba ponovo moj post da procitas...
Nikoga ne kritikujem,prosto ja te kapiram kako pises ali neko ko to ne zna moze i drugacije da protumaci,nemam ja nista protiv informisanja ljudi dapace podrzavam iz sve snage,niti je ovde bilo reci o jeftinijim ili skupljim modelima ski odela,niti o tome ko je sta poderao vec o preporuci devojci koja se izjasnila koliko novca bi dala za KVALITETNO odelo,a to moras priznati nema veze sa tvojim pisanjem u prethodnom postu...I nista nije upuceno na tvoj ili bilo ciji racun,ja se ovde necu prepucavati nisakim...A to ko je anonimus od proizvodjaca ako boss nije na meni niti tebi da sudimo...
Shvati kako hoces ovo sto pisem,i ne zelim da te ikada zaboli uvo jer je jako bolno!Ziveo ti meni:dziveli:

munZe
02.10.2007, 19:08

...te stvari funkcionišu, samo je pitanje da li tebi to vredi toliko novca, u ovom trenutku. Gotovo sigurno je da za 10-ak godina nećemo moći ni da se setimo kakav je osećaj nositi ove "krave" od jakni, kakve danas nosimo. Pre 20-ak godina i malo više, si za perjanu jaknu morao da digneš kredit...stvar ekonomije velikih brojki.
Što se iskustva tiče, evo ti jedno iz prve ruke. Zimus sam iz zezanja poneo na Brezovicu, rukavice tanke kao flis papir, a koje su inače namenjene biciklizmu u zimskim uslovima. Sve što mogu da ti kažem je da su moje Rossignol-ke, prosto bile smešne u odnosu na to "čudo", od materijala. Od istog materijala, se pravi i jakna kao i pantalone. Deklarisane su kao materijal za -5, uz obavezan Wind Stop, tako da nemaš "Chill" efekat. U vreme kada sam ih kupovao, nudjene su mi veoma slične, koje rade i do -20, ali po vrlo "nesličnoj" ceni.
Kad oni u NASI nemaju, pametnija posla

stekan
02.10.2007, 20:24
E, MunZe, jesi ti neki. Ja taman mislio da napišem o Völkl rukavicama koje je moj kolega (onaj isti sa jaknom) kupio pred prošlu zimu, koje su tanke skroz, a tople skroz, ali eto, zbog tebe neću to da pišem.

Sapa
02.10.2007, 20:49
Kjus ti je vrh ponude, isto tako Descente, Halti......Dali se neko seča Mclub firme iz Mozirja?: :ok: Skiman

Hehe, Odlicno se sjecam te firme, vjeruj!!! danas, spominjuci Toper i Yasu sam htjeo da se sjetim kako se zvala ta marka. Imali su logo u 'pisanim slovima'
Imadoh kombinezon od iste, o joooooj sto sam ko klinac bio ponosan na taj komad krpe, bila mi to strava od odjece. (sad me sramota da pomislim da sam nosijo te homoseksualne kombinezone :bootyshak ). Salim se. Sjecam je rado i tog vremena i tog kombinezona; Bio je tamnoplavi sa 2 rajfeshlusa na obje strane nogavica duz citavog kombinezona, uu sto je to bilo :cool: , a i prakticno za pishanje. sa lijeve strane taj logo mclub (trebalo mi dugo vremena da desifrujem sta tu pise, tim pisanim slovima) meni izgledalo kao IN-club. :sm022:
e da su bili bash bash iz tog "svjetski" poznatog Mozirja toga se bas nisam sjetio. Sta sad rade? Shiju li neshto?

PS
I Descente je homo-marka ali nema veze.:bootyshak

skiman
02.10.2007, 20:53
Mislim da treba ponovo moj post da procitas...
Nikoga ne kritikujem,prosto ja te kapiram kako pises ali neko ko to ne zna moze i drugacije da protumaci,nemam ja nista protiv informisanja ljudi dapace podrzavam iz sve snage,niti je ovde bilo reci o jeftinijim ili skupljim modelima ski odela,niti o tome ko je sta poderao vec o preporuci devojci koja se izjasnila koliko novca bi dala za KVALITETNO odelo,a to moras priznati nema veze sa tvojim pisanjem u prethodnom postu...I nista nije upuceno na tvoj ili bilo ciji racun,ja se ovde necu prepucavati nisakim...A to ko je anonimus od proizvodjaca ako boss nije na meni niti tebi da sudimo...
Shvati kako hoces ovo sto pisem,i ne zelim da te ikada zaboli uvo jer je jako bolno!Ziveo ti meni:dziveli:

Ajde ljudi, dosta više.....Pa vidi se, da još nije zima pa se zamarate materialima jakni i pantalona:sm022: ......Uz to samo toliko da znate DESCENTE JE NAJBOLJI..... Zašto? E pa zato, jer ga imam ja.....:smoke: :sm011: :dziveli: SKIMAN

D.I.M.
02.10.2007, 20:53

Xe xe,Yasa jel to beše sa olimijade 84? Yugoslovenski asortiman sportskih artikala?

joe
02.10.2007, 21:36
@pop67, posto si ti zeni preporucijo konkretnu marku, ja to nazvah 'tvoja ponuda'.

e pa Sapo, ovu podvucenu rec bih mogla pogresno da shvatim, i da ti se na nekom ski druzenju suptilno osvetim za ovo perfidno dodavanje godina :awm2:;)

Nego, cudi me da se nijedna devojka nije javila sa nekim predlogom. Nemoguce je da barem neka od njih nije imala i estetsku dilemu pri kupovini ski odela..

Sapa
02.10.2007, 22:14
Posto si rekao da bih trebao da procitam jos jednom, evo da podjelim text na manje cjeline, pa da vidim jesam nesto pogresno protumacijo

ako vec nisi nabavila ovo iz Popove ponude

[QUOTE]Postovani Sapo,
ovo nije moja ponuda nego ponuda proizvodjaca koji je prijatelj SKI MANIJAKA

Postovani Pope, ajd da da konstatujemo da promovises firmu koja je prijatelj ili drugim rijecima nazvano sponzor ski manijaka. Pazi!!! U ovom konkretnom slucaju nisi sumnjivo lice. Ja ne sumnjam da ti imas ikakve licne koristi od promovisanje marke Alpina Pro. Samo konstatujem da si ti pretjerano entuzijstican jer zelis da skrenes paznju na tu firmu. Ne mislim da te vode neke lose namjere. Nothing wrong with it.

i ma sta ljudi pricali,odela su EXTRA,ja ga imam,probao ga pa mogu iz iskustava da preporucim,nisam citao o proizvodu nego ga probao i uverio se!

Ovo zvuci kao onaj vic o Muji...kad ga pitaju jel cito Na Drini Cupriju......sta cito? Hodo!!!

Kazes ma sta ljudi pricali, ja neznam sta ljoodi pricaju o Alpine Pro, samo znam da je firma nepoznata. ja mislim da je to ono sto ljudi pricaju. A kako ti pocinjes ovu recenicu meni zvuci kao: ljudi pricaju, psi laju, karavani prolaze......ali Pop zna da su odela EXTRA. Izvini tako meni zvuci, ispravi me ako grijesim.
Citiram "nisam citao o proizvodu nego ga probao i uverio se".
Da opet ponovim. Ne mislim (unapred) da je neka firma npr. Alpine Pro pogresna, losha, ali kako ti znas da su odela Alpine Pro EXTRA ???
Jesi li ti odjela samo probao ili si u njima i skijao ???
Ako si ih samo probao, onda izvinuces vise vjerujem opste prihvacenim standardima i sistemima vrijednosti, informacijama pokupljenim iz 'otvorenih izovra', znaci onome sto sam procitao, nego tvojoj konstataciji da su ta odjela extra. Ako moram da biram izmedju lafume koju mi preporucuju reklame iz 1001 casopisa ili alpine pro koju mi reklamira Pop, jer stvar smatra za extra... necu dugo da razmisljam, dacu pare za francuze a ne za chehe.
E sad , ako si skijao u njoj onda je brate to je druga prica i odmah da tis e izvinem jer volko k.njam, ti stvar korisitijo i uvjerio se i to vec postaje ozbiljna impresija, ali onda nam daj neke naj vaznije podatke tipa, nisam se u tom cudu znojio, a picio sam ko malouman, nisam se smrzo na zhici, a duvalo je 100/h.........a ne da mi prijavljujes da jakna ima recco-element. Jaka stvar nema sta. Pope napisah u nekom postu nedavno, da je recco-element, obicna komercijala, shminkeracija, koju ni jedan ozbiljan spasilac, ne uzmima za ozbiljno, mogucnost da te ikada pronadju prateci "signal" iz tog limenog stapica, ako te nedaj Boze zatrpa je ravna 0. Pogledaj danas bilo koju profi jaknu.....pa mi reci koja jos ima recco, rijetko, ako ima onda je u pitanju q....nje, ovo je vec naucno dokazano i ako moze nebih dokazivao na svojoj kozi :hair:

Ja skijam jako dugo i nisam cuo za mnoge proizvodjace odela i nije me sramota,a koliko ih ima bilo bi malo i smesno da znam sve i da o njima pisem a da ih probao nisam....

I ja skijam jako dugo i nisam ni ja cuo za mnoge proizvodjace odela, skija, cipela, brila, stapova........ i bas me boli...ajd da spomenem nesto drugo osim uva (kazes to boli -mnogo), sto ih nisam probo, ali mi uopste nebi bilo smjesno da o tim prozivodima pisem (naglas razmisljam) a da ih probo nisam. reko bi eeee, ovi anonimusi Alpine Pro, prave iste stvar kao renomirani: lafuma, mammut, toper........nikad cuo za njih, kolko to kosta odjelo???......€300??? puuuu previse za takav jedan experiment, sta misle ko su oni......
€ 150 ? e to je vec vrijedno razmatranja,ali neznam dal sam toliko bogat da expermientisem sa tim anonimusima........... € 50? - komplet odjelo?? kupujem odmah, ne pitam ni ko su ni sta su.....jer estetski ne izgledaju lose (ovo ozbiljno mislim), a za te pare........

eto pope to je moja logika shopovanja ski-odjece, a i drugog materijala.
I meni moja logika nije uopste smjesna.
A kad u 101 magazinu stoji da mammut, Toper, Kluz....prave kvalitene stvari, koje koriste ljoodovi koji se bave extremnim sportovima u extremnim okolnostima, onda ja nemam potrebu da previse sumnjam. Probo ih ja ili ne probo.
Ne moram da odem na Mjesec da bi znao da tamo nema uslova za zivot, vjerujem americkim naucnicima, predavacima koji nikad nisu bili u kosmosu,ali dolaze sa toliko argumenata da je nemam kud nego da u to povjerujem, ono jest bilo bi lijepo da su i Rusi bili na licu mjesta, informacija bi bila objektivnija, potpunija, ali sta je tu je.
Sve naj bolje Pope.

pop67
02.10.2007, 22:45
Vidis Sapo kako za kratko vreme anonimni Alpina Pro postade poznat samo na osnovu tvoga pisanja,animozitet je cudo!:dziveli:
I tebi sve najbolje!

Sapa
02.10.2007, 22:50
[QUOTE]e pa Sapo, ovu podvucenu rec bih mogla pogresno da shvatim, i da ti se na nekom ski druzenju suptilno osvetim za ovo perfidno dodavanje godina :awm2:

"I deeply regret my dear". Izvinjavam se mladom, sharmantnom stvorenju, za koje sam u prvom trenutku pomislio da je musko, a u drugom trenutku procjenio da ima barem 29,30 godina ;) Jedna mlada dama sa Nickom JOE, koja je kao svoj avatar izabrala jedno ovakvo prefinjeno umjetnicko djelo, jedne senzualne, snene dame nacrtane rukom gospodina Klimta (il je ovo Kokoshka??? koji bijase majkoo moo?, ipak je Klimt,ha?), jeda takva dama vec sad uziva moju simpatiju. Gospodjice nije mi bila ni naj manje namjera uvrieditit vas. Pa Joe dobrodosla u ovu loodu kucu, ovaj pichvajz, ovo leglo mushkog ego-triperaja......ti si pravo osvjeznje ovog foruma :sm017: :sm017: :sm017:

Nego, cudi me da se nijedna devojka nije javila sa nekim predlogom. Nemoguce je da barem neka od njih nije imala i estetsku dilemu pri kupovini ski odela..

Ehm, znas......nebih da te plasim, ali mnoge su vec pokusale, ali je vecina odustala......izgleda da je ovaj forum jedini ispusni ventila za jedan broj "mladica" koji su pregurali 40-tu i jedan broj takodje "mladica" koji se iz petnih zila odupiru cinjenici da ce uskoro postati 40-to godisnjaci. E da ima tu i mladjeg drustva, nekih pravih tinejdzera, kontam da si taj nivo vec davno presisala????
U svakom slucaju zelim ti puno srece i uspjeha u borbi za emancipaciju i popularizaciju ovog foruma medj devojcicama, devojkama i zenama.

Sapa
02.10.2007, 23:09
Vidis Sapo kako za kratko vreme anonimni Alpina Pro postade poznat samo na osnovu tvoga pisanja,animozitet je cudo!:dziveli:
I tebi sve najbolje!

Vidis Pope, primjecujem jednu pravilnost. Ne odgovaras mi na postavljena pitanja. Pitao sam te konkretno da li si ova odjela samo probavao ili ih i konkretno koristijo? Ne znam cemu ovoliko pridavanje paznje pisaniju nekog tamo anonimusa zvanog Sapa??? to vec pocinje da intrigira. Ma snaci ce se Alpina Pro i bez mene, nasli su ljudi vec svoje trziste. Evo i Pop67 garantuje da su odjela EXTRA, tako da sumnje vise nema. A sad ozbiljno, sto se mene tice nek osvoje svjet, bilo bi mi drago za firmu iz istocne evrope, pogotovo Ceshke republike.

Btw. Ne znam sta rijec animozitet treba da izrazi u ovom konkretnom slucaju???

Hehehe, sta ovo sve skupa treba da znaci ko ce znati? posto ti pope neces da das konkretne odgovore. U svakom slucaju se vrijedjas, jer na javnom forumu dolazi sa konstacijama, koje ne djele svi ucesnici istog javnog foruma. Izgleda da volesh da je tvoja posljednja pa sad bio u pravu ne bio.
Znas bilo bi postenije da kazes da u tom odjelu nisi ni skijao. I ko da to ma ikakve veze sa zivotom, halo ovo je hobi, zezanje a ne stvari od presudnog zivotnog znacaja, pa ne zivimo ni ja ni ti od Alpine Pro i Mammuta, .ebe mi se i za jedne i za druge.

zloglasni
02.10.2007, 23:29
Ja glasam za visnju ovaj za Bogner

wlad
03.10.2007, 00:38
Znam da me zezaš, ali da ipak odgovorim: za Lafumu sam čuo prije otprilike godinu dana, a za Alpine Pro prije par dana.

Ne, ne, nisam te zezao, nego nije bilo 100% jasno u onom kontekstu na koju marku misliš - pa rek'o da razjasnimo (da neko nedaj bože ne pomisli da je Lafuma nepoznata marka ;)).

---

Evo ja sam za tu Alpine Pro slučajno čuo, gledao sam neke rančeve u prodavnici lovačke opreme pre par meseci i video da "rade" i rančeve. Ima tih Čeha sada masa, sad se setih i Hi-Tec i sl. Mada nešto nisam siguran da (mogu) da koriste napredne materijale zbog copyrighta..

Sastav jakni ja jako bitan (da "diše", a da te u isto vreme vetar ne razvali), većina tih "pametnih" materijala je patentirano - pa samim tim i skupo - pa je teško sa niskom cenom jakni napraviti da "dišu" - zato u "Kinezima" plivaš - a ne skijaš posle par sati skijanja :D. Iz tog razloga bi za "aktivan sport" preporučio poznate marke, za šetnju po gradu je svaka OK...

hehehe
03.10.2007, 07:30
Eeeee.... jeste se istrtljali za kratko vreme dok me nije bilo na globalnoj mrezi... (otisao sam odavde juce oko 16:00, dosao jutros oko 7:00 a pisanije... onolikoooo)

Na prvo citanje sam dobio poriv da repliciram na nekoliko postova al odustajem.

Pitam se, pitam: Koliko ljudi je spremno da se odrekne skijanja citave sezone (ne bas citave al par nedelja sigurno) u nekom "jakom" alpskom skijalistu zbog kupovine jednog "pametnog" ski-odela (majice, schlaffijanke, jakne, windstopera, untercigera, pantalona) od 1000 i kusur eura?

Nauka cini cuda, NASA planira da salje ljude na Mars a skijasi sa Yugo-prostora brbljaju o jaknicama za kojima se na skijalistu okrene po koji "poznavalac" ("...da l' zbog mene ili zbog zaketa, prevari se, pogleda me Cveta...")...

'Ajde ljudi, uozbiljite se...

@sapa: Ti, sto se blizis 40-toj, nauci da se na forumima smeskas drugacije. Tumacenje tvog "hehehe" u postovima mi oduzima previse vremena...

wlad
03.10.2007, 07:48
E i ti ga sada pretera, k'o da je neko rekao da moraš da kupiš "zadnje čudo tehnike" za 1000EUR - čak suprotno, to se savetovalo da se ne kupuje :D.

Sapa je nasao prilicno dobru analogiju: Orion, da vidimo koliko ljudi na forumu koristi Orion opremu?

Ne kažem da treba trčati za markama i brendovima, ali ako neko troši 300EUR ili sl. jasno je da može da kupi "sigurnu varijantu", i da je to preporučeno ovde. I ajde da se ne pravimo "skromni", svako ko kupuje SKI opremu gleda "marku", prosto zato što je to "sigurniji" način kupovine, a te marke se veoma često pojavljuju na opremi ljudi koji idu npr. na Everest (pogledaj samo koliko ljudi ponosno napraviše spisak opreme/marki/brendova ispod svojih avatara na ovome forumu, i to do detalja).

A ako nemaš para da kupiš nešto za 300EUR, onda svakako imaš sužen izbor i nemaš šta da razmišljaš. Potpuno ista stvar je i sa kupovinom auta ili bilo koje druge stvari, kol'ko para, tol'ko muzike.

A forum i jeste mesto gde ćemo da "mlatimo" do kraja, tj. iznosimo razna mišljenja a ne "istine".

alpinista
03.10.2007, 07:54
Auuuuuuuu al se rasprava otvorila . . . zestoko.
Iskreno ja se ne razumijem u ta odijela i materijale, pa zato nemam sta da pricam i pametujem. Samo bih mozda mogao reci za Millet jer ga gore spomenuste u smislu kao tanka lagana jaknica, gorotex,dali je to funkcionalno? E pa reci cu vam da su ove godine momci iz planinarskog drustva sa Pala isli na Ande na Akonkagvu i upravo su imali Milletove jakne. Ja nisam mogao da vjerujem da idu sa tim "papirima" na sebi,ali su se,kako oni kazu pokazali veoma funkcionalnim,a cijena im je bila oko 300 eura,i kupovali su u Hrvatskoj,IgluSport ja mislim,tako nesto ebem li ga.
E toliko od mene,nemojte zamjeriti ako sam fulio u nekoj konstataciji al to je ono sto sam ja cuo, pa sad . . .
Aj samo polako

skiman
03.10.2007, 08:35
(pogledaj samo koliko ljudi ponosno napraviše spisak opreme/marki/brendova ispod svojih avatara na ovome forumu, i to do detalja).
:yay: Pa nek se vidi raskoš...:yay: :sm018: Skiman

stekan
03.10.2007, 08:41
Napokon malo dinamike na forumu. Već sam se prepao da na ovom forumu obitavaju samo rijetki oblici života (amebe, Sape...)

@Wlad,
Mislio sam da se zezaš, jer se iz posta koji je prethodio mome vidi o kom brendu je riječ. Slažem se i da svi pri kupovini gledamo na marku, ali mnogi od nas gledaju i na model. Svaki proizvođač ima širok diaFazon proizvoda i nije sve uvijek visoke kvalitete, čak ni kod poznatih brendova.

wlad
03.10.2007, 09:04
Da, naravno, i model je bitan, tj. materijali/sastav i sl.

K'o što pomenuh, ako u sastavu ima ključnih reči sa (r) i sl. :D, kao Gore-Tex (r), WindStopper (r) itd, i sl. onda :ok:

GT je samo jedan od najpoznatijih materijala (i među prvim "pametnim") ima ih još dosta sada, ali svaki koji iole nešto vredi je zaštićen (r), i samim tim i "skup".

E sad, može da se nađe i povoljno van sezone, ili na akciji itd. Tih pomenutih 300 eurića je dosta para i za skupe modele :).

stekan
03.10.2007, 09:12
Tih pomenutih 300 eurića je dosta para i za skupe modele :).

Apsolutno. Kad kupujem skije, iz vjerskih razloga neću da dajem više od 300€ za skije sa vezovima, a iz istih razloga nema smisla da nosim jaknu skuplju od skija.

pop67
03.10.2007, 10:38
Sapo nisam skijao u ski odelu Alpine Pro...samo smo ga nas desetorica obukli pocetkom avgusta na malih 34-35 stepeni i koliko se secam niko se nije oznojio a prolaznici su se cudom cudili kada su nas videli,ali nisu znali da smo SKI MANIJACI.
Nismo imali vremena dakle da skijamo u odelima posto je model za 2007/2008 godinu...
Vidim da si i psihologijom poceo da se bavis,bas lepo,nastavi ti ali bez mene u daljim pisanijima.
Sve najbolje:dziveli:

Sapa
03.10.2007, 11:25
[QUOTE]Na prvo citanje sam dobio poriv da repliciram na nekoliko postova al odustajem.

Kako mislis odustajes ooo A'senije???, pa evo napiso si citav referant, iznjeo svoje misljenje ?

Posto mi ne pada na um da brojim kolko puta sam napiso hehehheheheheh, cu te odsad fabim sa Arsa.
Evo ja ovdje vidim citavu repliku, a pogotovo na moje pisanje

Pitam se, pitam: Koliko ljudi je spremno da se odrekne skijanja citave sezone (ne bas citave al par nedelja sigurno) u nekom "jakom" alpskom skijalistu zbog kupovine jednog "pametnog" ski-odela (majice, schlaffijanke, jakne, windstopera, untercigera, pantalona) od 1000 i kusur eura?

Ne razumijem sto se ti ovo pitas???. Repliciras, na nesto sto nije bio issue. Ko je spominjo kupovinu jakne od 1000 evra??? Jijang je pitao za kvalitet jakni cija cijena je skoro 1000, evra. Spominjali smo poznate i manje poznate firme. Slusaj bre Arsenije! Meni je puno dati i € 300,- evra za gornji i donji dio krpe, a pogotovo ako je to neko ne ponzato/sumnjivo ime. Sad neko treba da me pravi loodim pricajuci o nekoj X marki kao o Extra kvalitetu, a da istu nije u praxi ni probao. Da je recen da se neka X marka poslje jedne sezone koristenja pokazala kao dobra ja bi tu konstataciju uzeo u ozbiljno razmatranje (za te pare). Da je covjek rekao da je probao npr Mammut, i rekao da je jakna EXTRA ja se nebih ni osvrnuo na tu konstataciju. Jer bi to bila samo jos jedna potvrda onoga sto je opste poznato. Pa dobro ljudi ja neznam sta je s vama. ali za dvjesto evra moze da se kupi jakna renomiranog imena i EXTRA kvaliteta i jos 100, za pantalone i eto te.

Nauka cini cuda, NASA planira da salje ljude na Mars a skijasi sa Yugo-prostora brbljaju o jaknicama za kojima se na skijalistu okrene po koji "poznavalac" ("...da l' zbog mene ili zbog zaketa, prevari se, pogleda me Cveta...")...

.ebla te nauka......................i tehnika. A i jaknice. Mogo bi citav zivot da skijam u ALpine Pro odjeci i da me ne zabole ni uvo ni neka stvar. Nebi imo sekunde komplexa, evo i sad imam pantolone vrijedne tri pakla cigareta (kupljenih po EU-cjenama) i naj veci sam car kad u njim skijam. Dakle mogu da skijam i hodam i u naj jeftinijem, alo ako imam pare cu onda da platim pravi kvalitet. Imam brile marke be-square, iz supermarketa, kostale kao 2 pakla cigara i mogu ti reci doobre su, ne magle, ja mislio da su EXTRA, dok na oke nisam stavijo bolje Uvex ochaline predamnom se otvorili novi horizonti. mali je problem sto Uvex brile. Uvex kosta kao 25 pakli cigareta (€ 4,80/pakla marlbora) i meni to previse para, tako da su mi ove be-square sasvim dobre jer su 10X jeftinije.
ode sad da privredjujem, hocu da kupim gomilu skupocjene, ali neophodne opreme.

stekan
03.10.2007, 11:52
... NASA planira da salje ljude na Mars a skijasi sa Yugo-prostora...

Jel' to neko organizuje skijanje na Marsu?

hehehe
03.10.2007, 12:11
Aj', dobro... povlacim sve sto sam napisao...

El sad ok?

stekan
03.10.2007, 12:17
Aj', dobro... povlacim sve sto sam napisao...

El sad ok?

To znači da ti ne organizuješ?

alpinista
03.10.2007, 12:18
Samo mirno molim vas . . . bez udaraca ispod pojasa .
Hvala

munZe
03.10.2007, 12:27
....Robne Marke, Brand-ovi, No-Name...

Obrni okreni, vrlo često se diskusija svede na teren ličnih afiniteta, dubine džepa i životnih stilova. Kao što se i o ukusima teško može raspravljati, blisko mi je pameti da i ova rasprava ima veoma male šanse da ubedi sagovornika u ispravnost svog sopstvenog stanovišta.

Ako ništa drugo, svi smo mi gospodari svojih novčanika (naravno, u meri u kojoj to našim suprugama odgovara...o damama sve vajbolje...neoženjenima svaka čast na razumevanju nas „uhapšenih“), i besmisleno je da jedni drugima objašnjavamo prednosti svog sopstvenog „stila trošenja novca“.

Ništa novo nema u tome da u svakoj oblasti života, postoji bukvalno „poplava“ u ponudi. Nebrojene Robne Marke sve od reda tvrde da su upravo one rešenje našeg problema. U kakofoniji svog tog šarenila, svi se oslanjamo i na tudja iskustva i preporuke.
Što veći kredibilitet u vašim očima ima onaj koji vam nešto preporučuje, to manje sumnjate...ne samo u iskrenost, već i u njegovu objektivnost. Kredibilitet je nešto što se teško stiče, a lako gubi.
I obrnuto, kada je neko u mojim očima mali...ne verujem mu ni kada kaže da je danas sreda, pa čak i kada jeste, ja odem i prepravim kalendar. Taki sam ti ja...emotivac

joe
03.10.2007, 13:26
Jel vi uvek ovako 'razgovarate' ili ste samo pod stresom jer jos uvek nije pocela sezona??

Nego, posto vidim da se svi drzite obrasca napad-odbrana, ajde da se i ja prikljucim vecini :sm017:

Tih pomenutih 300 eurića je dosta para i za skupe modele :). Bas zato sto ne znam kakve su cene, i ne znam koja odela su dobra, pa ne znam ni koliko treba da platim za odelo solidnog* kvaliteta, obratila sam se vama za savet. Meni bi do pre nekoliko meseci 300eu izgledalo kao visoka suma za odelo i pantalone, ali gledajuci odela po Beogradu, videla sam da sve sto je firmirano otprilike toliko kosta.

Sutra cu ici da pogledam ta Alpine-Pro odela, i ako cena bude ista ili neznatno niza kao i Mammutovih odela, (i ako mi ne bude dobro stajalo, naravno :sm019:), onda cu radije fljusnuti 300eu na Mammut.
Ipak, jos malo cu se konsultovati sa gospodinom Popovicem :sm021: posto covek sigurno ima mnogo vise iskustva od mene (mada verujem da ce razumeti ako za istu cenu Mammutov dizajn odnese prevagu). Uz to, rekla sam i da se bojim da u BGu ne naletim na falsh Mammut, pa da za dz. dam toliki novac.

Ako mislite da dobro odelo (j+p) moze da se nadje za manje od 300eu, molim vas da mi date neki predlog. Mada, sve marke koje ste vi ovde naveli, kostaju otprilike toliko.

Toliko o odbrani, a napad prepustam vama posto sam ja miroljubiva i strpljivo cu sacekati sezonu :yay:

Sapa
03.10.2007, 13:28
....[QUOTE]Robne Marke, Brand-ovi, No-Name...

Ekonomski strucnjak

Obrni okreni, vrlo često se diskusija svede na teren ličnih afiniteta, dubine džepa i životnih stilova. Kao što se i o ukusima teško može raspravljati, blisko mi je pameti da i ova rasprava ima veoma male šanse da ubedi sagovornika u ispravnost svog sopstvenog stanovišta.

A mudar ko socijolog.

Ako ništa drugo, svi smo mi gospodari svojih novčanika (naravno, u meri u kojoj to našim suprugama odgovara...o damama sve vajbolje...neoženjenima svaka čast na razumevanju nas „uhapšenih“), i besmisleno je da jedni drugima objašnjavamo prednosti svog sopstvenog „stila trošenja novca“.

I jos ozenjen: "glava porodice"

Ništa novo nema u tome da u svakoj oblasti života, postoji bukvalno „poplava“ u ponudi. Nebrojene Robne Marke sve od reda tvrde da su upravo one rešenje našeg problema. U kakofoniji svog tog šarenila, svi se oslanjamo i na tudja iskustva i preporuke.

A jakog intelektualnog naboja.

Što veći kredibilitet u vašim očima ima onaj koji vam nešto preporučuje, to manje sumnjate...ne samo u iskrenost, već i u njegovu objektivnost. Kredibilitet je nešto što se teško stiče, a lako gubi.
I obrnuto, kada je neko u mojim očima mali...ne verujem mu ni kada kaže da je danas sreda, pa čak i kada jeste, ja odem i prepravim kalendar. Taki sam ti ja...emotivac

A romanantican ko da je iz 19-tog vjeka izaso.

sta reci osim: :bday:

Sapa
03.10.2007, 13:51
[QUOTE]Jel vi uvek ovako 'razgovarate' ili ste samo pod stresom jer jos uvek nije pocela sezona??

Kao vec opste priznati psiholog-amater moram da ti kazem da je ovdje u pitanju kombinacija vise internih i externih fakotra, s jede strane stress, a s druge strane nedostatak ski-infrastrukture i pola metra snjega. Ovo sve u kombinacija sa krizom srednjih godina. Koja je kod nekih u pocetnoj a kod nekih u poodmakloj fazi. Dakle ovo sve skupa dovodi do erupcije koja se manifestuje u vidu neurotsoskog (da nekazem neuroticnog) djelovanja po tastaturi. Nista strasno. proci ce....jednog dana kad se hormoni smire. Do tad preporucujem svima tusiranje ladnom vodom, caj od gracnice Sv.Jakova. sklekove i redovan seks.

Nego, posto vidim da se svi drzite obrasca napad-odbrana, ajde da se i ja prikljucim vecini

Ne slazem se. Mislim da se samo pojedinci drze tog obrasca, ostali pokusavaju da vode konstruktivnu raspravu.

Meni bi do pre nekoliko meseci 300eu izgledalo kao visoka suma za odelo i pantalone, ali gledajuci odela po Beogradu, videla sam da sve sto je firmirano otprilike toliko kosta.

.bem ti drzavu da prostis. Meni to jos uvjek izgleda kao jedna prilicna suma, tih € 300 , ali ako je to surova stvarnost onda........

Sutra cu ici da pogledam ta Alpine-Pro odela, i ako cena bude ista ili neznatno niza kao i Mammutovih odela, (i ako mi ne bude dobro stajalo, naravno :sm019:), onda cu radije fljusnuti 300eu na Mammut.
Ipak, jos malo cu se konsultovati sa gospodinom Popovicem :sm021: posto covek sigurno ima mnogo vise iskustva od mene (mada verujem da ce razumeti ako za istu cenu Mammutov dizajn odnese prevagu). Uz to, rekla sam i da se bojim da u BGu ne naletim na falsh Mammut, pa da za dz. dam toliki novac.

Ovdje se toliko baljezga da naravno nemos da odlucis bitnu informaciju od nebitne, ali.............ne zaboravi pomenute lafuma i milet, nisam njihov predstavnik za srednju i jugoistocnu Evropu, nego znam da imaju lijepe zenske linije, sigurno ljepse nego Mammut ciji modeli imaju malo vise izgled namjenske "radnicke" opreme. I trebali bi da budu za nijansu jeftiniji nego ti shviceri.

Ako mislite da dobro odelo (j+p) moze da se nadje za manje od 300eu, molim vas da mi date neki predlog. Mada, sve marke koje ste vi ovde naveli, kostaju otprilike toliko.

Ja neznam moze li u zemlji Serbiji za 300 da se kupi al na trulom zapadu moze.

Toliko o odbrani, a napad prepustam vama posto sam ja miroljubiva i strpljivo cu sacekati sezonu

Mmmm, kako je to divno receno, ne idi ne napustaj nas, ovdje nam treba zenski glas razuma.:sm011:

alpinista
03.10.2007, 13:56
Joe ne vjerujem da ces naci Mamutovo odijelo koje je stvarno dobro za 300 eura,mislim da je skuplje. Moj drug ima mamutovo odijelo i znam sigurno da je ga platio papreno(300 eura je sica),al da je dobro jeste,alpinisticko odijelo.

tataratira
03.10.2007, 14:00
http://www.opanci.com/images/vlaska01.jpg

retro maajka, ima i Mahmut dobar gunj ali nije ovaki

stekan
03.10.2007, 14:09
retro maajka, ima i Mahmut dobar gunj ali nije ovaki

Materijal diše, ali ovca više ne.

joe
03.10.2007, 14:13
Dobro, Sapo, dobro, necu da vas napustam, samo budite malo manje negativno nastrojeni :yay:

@alpinista
e ti si me sad skroz zbunio :sm021:
sad tek ne znam sta da trazim i koliko treba da platim

jel moguce da do 300eu ne moze da se nadje nesto dobro?

alpinista
03.10.2007, 14:23
Dobro, Sapo, dobro, necu da vas napustam, samo budite malo manje negativno nastrojeni :yay:

@alpinista

Pogresno si me shvatila,naravno da moze da se nadje dobro odijelo,ali ja mislim da za mamut odijelo treba vise izdvojiti . . .
Cek da vidim nesto pa cu ti javiti

tataratira
03.10.2007, 14:25
Materijal diše, ali ovca više ne.

ubila se za presvlaka/jambolija..pogotovo ko ima pezejca :smoke:

odjelo bez hiljade/milje maraka iliti 500eura ima možda ljeti na Havajima na nekom vansezonskom sniženju ili da pokažeš ovim klincima ispred moje zgrade pa da ti to srede...isto to što pokažeš

ta odjela su bezveze, uzmeš čuturicu :cug:

Sapa
03.10.2007, 14:26
[QUOTE]Dobro, Sapo, dobro, necu da vas napustam, samo budite malo manje negativno nastrojeni :yay:

Bas nam je drago sto ostajes, samo pazi da ne postanes ovisna. Nego priupitah te u jednom od gornjih postova jel to sliko onaj Shvicer.....? nije Mammut nego Klimt? Ne foliram se, nego se pitam :glavaozid
Bas mi je za srce prirasto tvoj avatar.

@alpinista

Samo slusaj intuiciju i sve ce ti se samo kasti. Pa zena si pardon djevojka si valjda je to u tvojoj prirodi.

Naci mozes, ali ako dobro kopas i budes strpljiva (ko sto strpljivo cekas skijanje). Sretno sa nabavkom.

PS
A jel imas skije i cipele?????? Daj da pocnemo novu rundu konstruktivnog prepucavanja o tim temama :)

tataratira
03.10.2007, 14:27
jesu ti skije drveneeeeeeeee ? a što nisu?

hehehehe, počelo je počelo

skiman
03.10.2007, 14:30
PS
A jel imas skije i cipele?????? Daj da pocnemo novu rundu konstruktivnog prepucavanja o tim temama :)[/quote]

Ako nema Atomic, onda je luzer....:smoke: :ski: :ok: Skiman

Sapa
03.10.2007, 14:30
ubila se za presvlaka/jambolija..pogotovo ko ima pezejca :smoke:

odjelo bez hiljade/milje maraka iliti 500eura ima možda ljeti na Havajima na nekom vansezonskom sniženju ili da pokažeš ovim klincima ispred moje zgrade pa da ti to srede...isto to što pokažeš

ta odjela su bezveze, uzmeš čuturicu :cug:

Daj angazuj te "male preduzetnike" da radimo bizMiss, a za 500 racunam moze da se kupi bas bas dobro odjelo u Bih ili Ser?????

Sapa
03.10.2007, 14:32
PS

Ako nema Atomic, onda je luzer....:smoke: :ski: :ok: Skiman

Daa, mozda je bez Atomica luuzer, ali ako ne kupi Descente_odjelo, onda definitivno nije guy-tip. :bootyshak

hehehe
03.10.2007, 14:36
Ebes odelo koje nema antistress niti utkane u goretex...

joe
03.10.2007, 14:39
E ovog u vezi sa skijama i cipelama sam se plasila :sm021:
Imam, ali sam ih davno uzela (4 god) doduse, nisam ih puno 'rabila', i skije znam da su neki salomon zenski rekreativni model (nisu mi ovde pa ne mogu da prosledim tacne detalje), a cipele, isto salomon, medjutim i one su negde .. zatrpen ko zna cime.
Nove cipele ne bih uzimala, ovima sam bas zadovoljna, ali daske bih kupila sledece godine.
Samo, moram da ih uklopim sa bojom cipela.. ove mi se sad bas slazu :sm019:

hehehe
03.10.2007, 14:42
To znači da ti ne organizuješ?

Nikako... a i ako se bude islo organizovano... necu... daleeeeko je...

stekan
03.10.2007, 15:05
E ovog u vezi sa skijama i cipelama sam se plasila :sm021:
Imam, ali sam ih davno uzela (4 god) doduse, nisam ih puno 'rabila', i skije znam da su neki salomon zenski rekreativni model (nisu mi ovde pa ne mogu da prosledim tacne detalje), a cipele, isto salomon, medjutim i one su negde .. zatrpen ko zna cime.
Nove cipele ne bih uzimala, ovima sam bas zadovoljna, ali daske bih kupila sledece godine.
Samo, moram da ih uklopim sa bojom cipela.. ove mi se sad bas slazu :sm019:

Ajoj, Salomon rekreativne skije iz doba prije nego ih je Atomic preuzeo. Možda iz serije Verso. Punjene pjenom. Ni trunke drveta. Čuvene po kratkom vijeku trajanja. Sendvič neću spominjati.

E, cipele Salomon su druga priča. Još kad odgovaraju nozi. Osobni rešpekt, naklon i klimoglav. Bez obzira koji je model.

stekan
03.10.2007, 15:23
Joe, valjda si skontala da se zezam. Možda ti i skije savršeno odgovaraju.

joe
03.10.2007, 15:25
Da, da, za skije i ja znam, ali dobro .. izguracu ovu sezonu, i onako planiram da budem duze na skijanju pa cu da ih iskoristim do kraja (a i oprastam im na odgovarajucu boju :) )
A kad sam uzela cipele, unutra je bio neki gel, sta znam .. to su zagrejali i formirali prema mom stopalu i nozi. Ali pretpostavljam da je to uobicajena praksa sad?

joe
03.10.2007, 15:27
stekan Joe, valjda si skontala da se zezam. Možda ti i skije savršeno odgovaraju. dzo je plava :yay:

skiman
03.10.2007, 16:51
Daa, mozda je bez Atomica luuzer, ali ako ne kupi Descente_odjelo, onda definitivno nije guy-tip. :bootyshak

Atomic i Descente se podrazumijeva (mora da bude skupa).....:smoke: :bootyshak (zezam se)......

wlad
03.10.2007, 17:25
@joe: još je rano za kupovinu kompleta, po prodavnicama je sada jako slaba ponuda.

Preporučujem: sačekaj da "zimski program" stigne u prodavnice, a onda lagano...

Sapa
03.10.2007, 17:35
[QUOTE]Ne, ne, nisam te zezao, nego nije bilo 100% jasno u onom kontekstu na koju marku misliš - pa rek'o da razjasnimo (da neko nedaj bože ne pomisli da je Lafuma nepoznata marka

Ma sve je to shminkeracija, ja da vama kazem: Puma, Lafuma, Duma.....

Ima tih Čeha sada masa, sad se setih i Hi-Tec i sl. Mada nešto nisam siguran da (mogu) da koriste napredne materijale zbog copyrighta..

Wlad, as far as I know...je copyright za prvu generaciju gore-texa istekao prosle ili cak pretprosle godine. Dakle ocekuja da i ti razno-razni Cesi, pa i ovi skimanovi Slovenci pocnu da prave jakne i odjela sa Gore-mat'rijalom. E kad se i Alpine Pro pojavi sa onim gore-tex logom na lijevom rukavu (a hoce garant).......onda ce to sto se mene tice i biti vrijedno 300 keka. Evo sad vec imas masu neki X marki koje su dobile prava da koriste taj materijal i cjene su naravno drasticno nize.

Zato je Goretex vec prije 3,4 godine izabcijo ove paclite i Softshell......koristenje te nove generacije tex-a mogu sebi da priuste samo ovi glavni igraci.

Sastav jakni ja jako bitan (da "diše", a da te u isto vreme vetar ne razvali), većina tih "pametnih" materijala je patentirano - pa samim tim i skupo - pa je teško sa niskom cenom jakni napraviti da "dišu" - zato u "Kinezima" plivaš - a ne skijaš posle par sati skijanja :D. Iz tog razloga bi za "aktivan sport" preporučio poznate marke, za šetnju po gradu je svaka OK...

the north face jaknu (sa goretex matrijalom) sam koristijo punih 5 godina, jakna se u medjuvremenu izlizala i izkrzala na rubovima u setnju po gradu nemam kud od bruke da je nosim (podbacim je kad se podvlacim pod auto) ali flis je jos skroz oke. Nosio sam je intenzivno i ljeti i zimi. I u planinu i na posao......kostala je, ali je bila funkcionlanija vise nego sto sam ikada mogao da ocekujem.
Evo sad, igrom slucaja, imam jaknu iz ovog proizvodnog programa za homoseksualce - Descente (jos kad vidim da i skiman nosi istu jaknu, lijepo mi dodje da g.vna preprodam :sm021: , osjecam se totalno ko looser u godinama sa tom firmom na grudima, heheheh). Jos vecom igrom slucaja dobijo sam je od jednog Janeza. Izgleda da Janezi kickuju na ovo gej marku :dontknow: :sm011:
Iskreno govoreci nemam blagog pojma koju tehnologiju je Descente razvijo, ono sto kao laik mogu da konstatujem da vanjski materijal djeluje mocno, negdje procitah da imaju naj veci nivo vodo-otpornosti. Iznutra jakna djeluje manje uzbudljivo, neki svilenkasti materijal, cak mi je djelovalo jeftino. Posto je koncept totlano drugaciji nego kod north face i mammuta (obje su imale flis koji se moze izvaditi) , pitao sam se dal ce ta krpa da me grije, moram priznati da nisam bio na extremnim temperaturama, ova zima je bila topla, ali sam konstantno skijao u majci kratkih rukava, a na zicama na 2500m je znalo prilicno da duva. Moram reci da sam dosada jako zadovoljan. Skiman druze, sta ti kazes???? :smoke: ili da te nepitam? Jer ko dirne u atomic, descente, tita i partiju ima ce posla sa tobom ???

joe
03.10.2007, 19:08
@joe: još je rano za kupovinu kompleta, po prodavnicama je sada jako slaba ponuda.

Preporučujem: sačekaj da "zimski program" stigne u prodavnice, a onda lagano...

wlad, kako stvari stoje .. mislim da cu na kraju od svih silnih saveta koje sam dobila da poslusam upravo ovaj :)

Evo na sajtu AlpinePro spisak materijala koje koristehttp://www.alpinepro.cz/srp/level127.html
jel to ikakva garancija za kvalitet odela?
.. samo bez svadje molim vas ;)

skiman
03.10.2007, 19:17
[QUOTE=wlad;22880]

Evo sad, igrom slucaja, imam jaknu iz ovog proizvodnog programa za homoseksualce - Descente (jos kad vidim da i skiman nosi istu jaknu, lijepo mi dodje da g.vna preprodam :sm021: , osjecam se totalno ko looser u godinama sa tom firmom na grudima, heheheh). Jos vecom igrom slucaja dobijo sam je od jednog Janeza. Izgleda da Janezi kickuju na ovo gej marku :dontknow: :sm011:
Iskreno govoreci nemam blagog pojma koju tehnologiju je descente razvijo, ono sto kao laik mogu da konstatujem da vanjski materijal djeluje mocno, negdje procitah da imaju naj veci nivo vodo-otpornosti. Iznutra jakna djeluje manje uzbudljivo, neki svilenkasti materijal, cak mi je djelovalo jeftino. Posto je koncept totlano drugaciji nego kod north face i mammuta (obje su imale flis koji se moze izvaditi) , pitao sam se dal ce ta krpa da me grije, moram priznati da nisam bio na extremnim temperaturama, ova zima je bila topla, ali sam konstantno skijao u majci kratkih rukava, a na zicama na 2500m je znalo prilicno da duva. Moram reci da sam dosada jako zadovoljan. Skiman druze, sta ti kazes???? :smoke: ili da te nepitam? Jer ko dirne u atomic, descente, tita i partiju ima ce posla sa tobom ???

Ne volim traktate, nisam neki teoretičar, ali druže Sapa, firma Descente vredi svaki euro koji sam dao za nju. Nijednom nisam zažalio, da je imam...Koristio sam je do sada dve sezone, jedno s dosta snjiega, i prošlu koja i nije bila nešto naročito. Računajuči na to , da sam na snjigu u proseku 50-60 dana u sezoni, trebam odjelo, koje diše (kako se znojim i kod-15 to je vrlo bitno). Skijam uvek samo u puliju, bez pulovera (pa dovoljna mi je samo jakna). Jedina mu je mana bila da je košto komplet 650 eura, ali pošto ne kupujem komplet za jednu sezonu (mora da mi izdrži barem 4), sami proračunajte, da li se to isplati, ili ne.....Tako ne dirajte mi Descente i Tita....ostalo je rekao Sapa...:ok: Skiman

joe
03.10.2007, 19:19
Da, samo da dodam da je alpinista bio u pravu u vezi sa cenom Mammuta .. malopre sam zvala neki butik/firmu.. GORA (Radnicka ulica, to je valjda negde na Cukarici..).. elem, rekli su mi da mogu da mi naruce bilo sta sto odaberem na mammutovom sajtu ili kod njih u mammutovom katalogu, i da cene pantalona pocinju od 200, a jakni od 200/300eu.

Verovatno je komplet koji sam ja videla (za 300eu) bio iz neke od prethodnih sezona.

wlad
03.10.2007, 19:22
@Sapa: moguće da su istekla patentna prava (da sada mogu i drugi da proizvode), ali je ime i dalje zaštićeno - tako da može da se desi da neko koristi isti materijal ali ne sme tako da ga zove??

@joe: još bolje ako je od prošle sezone :)

stekan
03.10.2007, 20:11
Evo na sajtu AlpinePro spisak materijala koje koriste http://www.alpinepro.cz/srp/level127.html

Jesi li sigurna da su to materijali koje koriste? Na sajtu piše samo "Materijali", a ne "Materijali koje koristimo". Znam da ovo zvuči kao sitničarenje, ali marketing je igra koja se bazira na igri riječi. Princip "ne laži, ali nemoj navesti cijelu istinu", kao u politici. Mi možemo samo pretpostaviti da ih oni koriste. Ne kažem da ih ne koriste, ali nisu to naveli.
Od navedenih, znam da Spyder koristi Dermizax, jer imam hlače sa tim materijalom.

Sapa
03.10.2007, 21:06
@Sapa: moguće da su istekla patentna prava (da sada mogu i drugi da proizvode), ali je ime i dalje zaštićeno - tako da može da se desi da neko koristi isti materijal ali ne sme tako da ga zove

Wlad ti si potpuno u pravu, do mene-hrkljush :sm022: Ime je zasticeno da nemere vishe. A patentna prava su sigurno istekla prije godinu-dvije.

Sapa
03.10.2007, 21:35
Jesi li sigurna da su to materijali koje koriste? Na sajtu piše samo "Materijali", a ne "Materijali koje koristimo". Znam da ovo zvuči kao sitničarenje, ali marketing je igra koja se bazira na igri riječi. Princip "ne laži, ali nemoj navesti cijelu istinu", kao u politici. Mi možemo samo pretpostaviti da ih oni koriste. Ne kažem da ih ne koriste, ali nisu to naveli.
Od navedenih, znam da Spyder koristi Dermizax, jer imam hlače sa tim materijalom.

Stevo, ne sumnjam da se ovi materijali stvarno primjenjuju: vecina je vec duze vrijeme standardno u upotrebi, prepoznajme cak i vecinu log-a. Uglavnom cesh i vijdeti primjenjene na outdoor opremi koja spada u 'B-kategoriju'. Da odma bude jasno pod B-kategorijom ne mislim na odjecu sumnjivog kvaliteta, nego na odjecu anonimnih marki, i 'house brand' kako je to munZe strucno nazvao. Prednost B-marki bi trebao da bude solidan kvalitet, ali i drasticno niza cjena u odnosu na ove takozvane vrhunske firme.

wlad
03.10.2007, 22:03
Jedini problem kod nas je što Česi to naprave jeftino, ali naši trgovci samo povećaju maržu - naprave da je nešto jeftinije, ali ne drastično.
Zato takva roba kod nas ima puno predstavnika/trgovaca, zarada im je x3...

oggy
03.10.2007, 23:58
Sto se jakni tice, ja skijam u nekakvom O'Neillu, kojeg sam zimus zbavio za nesto preko 100E. Dal je orginial ili nije, ne znam, ali koliko mogu da prokuzim kako radi tip od kojeg sam ga kupio, vjerovatno jeste, samo povucena sa nekih zaliha iz vana. U svakom slucaju, mogu reci da sam zadovoljan, nisam imao problema ni sa vjetrom ni sa vodom, tj. nije pustala ni po mecavi a ni po nekakvim blagim kisicama. Jedino sto mi je znalo biti hladno krajem dana na 2500m visine, jerbo sam se nakon suncanog dana znao posteno oznojiti u njoj a onda kad sunce zadje :couto: Ali nisam siguran koliko je to do jakne, jer sam ispod nosio pamucne majice i rolku, sto i nije bas najpametnije rjesenje.

Sto se Gore tice, tu sam ljetos zbavio nekakve Reichelt treking cipele, GoreTex i ostalo, i stvarno su EXTRA :) Testirato po liticama, potocima, i cemu sve ne. Jedino sto je Iglu Sport (http://www.iglusport.hr/ - koji je takodje na Radnickoj cesti, kakve li koincidencije) bio nesto jeftiniji... odnosno Iglu nije, ali Hervis (www.hervis.hr) koji im dila robu naveliko jeste, samo sto nisu imali mog broja :( Uglavnom, ako ti ZG nije daleko, mozda ni to nije losa varijanta, mislim da je tamo stanje sa Kinezima ipak nesto sredjenije. Mozda da se raspitas na skijanje.hr.

A sto se Ceha tice, tu opet imam iskustva se nekom outdoor opremom, imam nekakvu Moira majicu kratkih rukava koja je na te neke hi-tech folove, zbavljena od lokalnih BG preprodavaca... nije bas ni jeftina bila, 25E. Znojio sam se kao pasce, ali mislim da ne postoji nikakav materijal koji ce to da sprijeci kad citav dan hodas sa 20+kg na ledjima, ali se zato stvarno jako brzo susila i nije PREVISE smrdila (u poredjenju sa ostalom, pamucnom garderobom). Tako da, mozda i ti Cehi naucili da rade... a je to! Ako je razumna cijena, vrijedi razmisliti.

Krecha_86
04.10.2007, 00:34
Na stranici sa proizvodima za svaki konkretan proizvod pise koji se materijali koriste. :sm018: :sm018: :sm018:

stekan
04.10.2007, 10:21
Na stranici sa proizvodima za svaki konkretan proizvod pise koji se materijali koriste. :sm018: :sm018: :sm018:

Pošteno. Izvinjavam se. Ja sam jedan od onih koji mogu da pogriješe.

joe
04.10.2007, 10:46
Stekane, rekose mi da tebe pitam za ovo: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=13853

jel moze to kod nas da se nadje i koliko je funkcionalno?

stekan
04.10.2007, 11:26
Grijači stopala za pancerice su dobra stvar nekome ko ima problema sa hladnim stopalima. Nisam probao, a nisam ni imao potrebu.

Vrlo kvalitetni koštaju u kompletu minimalno 150€ (marka Therm-Ic http://www.therm-ic.com) i kupuju se odvojeno: posebno sklop baterija, a posebno ulošci pod stopalo. U neke modele pancerica su već ugrađeni Therm-Ic grijači, pa je potrebno samo kupiti sklop baterija. Postoje i jeftiniji. Prošle godine sam u Banjoj Luci vidio komplet marke TCM (ako je to neka marka) za 50€.

Mislim da je ovdje kvalitet vrlo bitan, kako zbog kvaliteta (stepen iskorištenja) grijača, tako i zbog činjenice da baterije imaju smanjen kapacitet na niskim temperaturama. Kvalitetne baterije (Ni-MH) i kvalitetan punjač ovdje mnogo znače.

Postoji i jeftina alternativa, a to su ulošci "na lomljenje". Ne znam pravi naziv. Kupio sam ih prošle zime u Villach-u kolegi, ali ne znam kakvi su utisci.
To su ulošci oblika stopala punjeni nekakvom tekućinom u kojoj se nalazi metalna pločica. Kad se ta pločica "prelomi" dolazi do hemijske reakcije koja oslobađa toplotu. Navodno da to grijanje traje nekoliko sati. Nakon upotrebe je dovoljno uložak prokuhati u vodi i opet se može koristiti. O principu rada pogledaj: http://www.campingsurvival.com/handwarmers.html

Gdje u Beogradu sve to kupiti? Pojma nemam.

joe
04.10.2007, 11:38
Hvala puno. Pogledacu ovaj sajt. Mozda moze da se naruci preko neta.

alpinista
04.10.2007, 12:06
Joe,sta sam ti rekao, ako iko zna o tome onda je to Stekan.

Sapa
04.10.2007, 12:07
[QUOTE]Sto se jakni tice, ja skijam u nekakvom O'Neillu,

.ebo te O'neill, pacerska firma :smoke:

Tako da, mozda i ti Cehi naucili da rade... a je to! Ako je razumna cijena, vrijedi razmisliti

Ja samo “kratko” . Halo, Chesi? Pa oni nisu tek naucili da rade, ljudi su oduvjek znali da rade (a tek 'A je to', najbolji animirani film svih vremena).

Nisam ni jednog trenutka sumnjao da Cesi, Slovenci….i neki treci mogu da naprave solidnu opremu bilo koje vrste. Top kvalitet im je realno govoreci nedostizan, jer su top-materijali previse skupi da bi ih koristila jedna anonimna firma. A kvantitetom i ne-kvalitetom nemogu da konkuruisu Kinezima (jer braca Kinezi proizvode u uslovima prvobitne akumulacije kapitala; dakle u neljudskim uslovima proizvodnje konkurisu cjenom i dubijoznim kvalitetom).

Znaci “Chesima” je jedina sansa da doslovno sljede onaj moto sa Alpine Pro sajta: ‘solidan kvalitet za razumnu cijenu’.

Ovo zadnje je bilo jedini razlog da sam se “malko” nanerviro u ovoj cjeloj diskusiji. 300,- evra mi zvuci previse (ako se uopste radilo o 300 evra za ski-komplet?) za jedan brend koji tek treba da se dokaze.
No, ako je u zemlji serbiji jedan lafuma komplet 500 ili 600 evra, jedan mammut 700,800 i ako nema druge ponude B-brendova za otprilike 200,(ili manje), onda nista, izvinte koga sam god prozvo ukljucujuci i Popa67.

Ostajem istog misljenja sto se tice njegove konstatacije da je u pitanju ‘EXTRA kvalitet, jedne renomirane firme’. Kvalitet se jos nije potvrdijo na ovom sajtu, a i firma je jos uvjek daleko od renomirane.

stekan
04.10.2007, 12:15
Joe,sta sam ti rekao, ako iko zna o tome onda je to Stekan.

Slušaj ti momak! Haj'mo se mijenjati: ja tebi svoje znanje o opremi, a ti meni svoju skijašku tehniku. Da malo pređem iz teoretičara u praktičare.

CrazyKong
04.10.2007, 13:00
Slušaj ti momak! Haj'mo se mijenjati: ja tebi svoje znanje o opremi, a ti meni svoju skijašku tehniku. Da malo pređem iz teoretičara u praktičare.

Evo dajem ja celu svoju "Safet" tehniku za pola tvog znanja...stima ? :yay:

tataratira
04.10.2007, 13:15
vidi ovog Steve, ja mislio čovjek inžinjer
a on od tehničara još ima da uči

;o)

raw ski, only
drž-ne daj...op op

stekan
04.10.2007, 13:29
vidi ovog Steve, ja mislio čovjek inžinjer
a on od tehničara još ima da uči...

Zar nije najbolja tehnika kod tehničara? Ja sam nažalost diplomirani inžinjer. Da sam kakav diplomirani pravnik ili ekonomista, mogao sam karijeru napraviti.

Sapa
04.10.2007, 13:59
Evo dajem ja celu svoju "Safet" tehniku za pola tvog znanja...stima ? :yay:

E evo ga old skool vs new-skool:

Koju bi ti to te'niku da naucis ??? Ronaldinjo, Z.Zidane ili L. Messi???????

Sapa
04.10.2007, 14:28
Sastav jakni ja jako bitan (da "diše", a da te u isto vreme vetar ne razvali), .......... Iz tog razloga bi za "aktivan sport" preporučio poznate marke, za šetnju po gradu je svaka OK...

E paa, jedva cekam da 'jadnicu' izvucem iz ormara i izvedem na cist planinski vazduK. Zasluzila je i ona da malo pobjegen iz ovog smoga i "prodise punim plucima".

oggy
04.10.2007, 16:23
.ebo te O'neill, pacerska firma :smoke:

Sta je ba... ljubomoran, a? :bootyshak

;)

Ja samo “kratko” . Halo, Chesi? Pa oni nisu tek naucili da rade, ljudi su oduvjek znali da rade (a tek 'A je to', najbolji animirani film svih vremena).

Nisam ni jednog trenutka sumnjao da Cesi, Slovenci….i neki treci mogu da naprave solidnu opremu bilo koje vrste.
...

Ma OK, to i ja kazem... jednostavno ti "Made in Czech Republic" nije prva asocijacija kada pomislis na neku hi-tech odjecu, ali ja sam bio prilicno zadovoljan tom svojom majicom. E sad, da sam mogao da nadjem slicnu stvar od nekog "zapadnijeg" proizvodjaca (a nisam, jer sam bio u skripcu sa vremenom), vjerovatno bih se prije odlucio za tu varijantu. Dal bi se pokazala bolje ili gore, ne znam...

oggy
04.10.2007, 16:36
A da, za "A je to", pusta ga hrvatska drzavna TV povremeno, pogledam kad god stignem. Briljantno :) Eh sad se vracam u najranije djetinjstvo... prof. Baltazar... Gustav... Jos da je negdje Eustahija Brzica naci... "hajde ovco, vrati se u svoje stado! Nisam ja ooooovca, ooovca je netko drugi"

wlad
04.10.2007, 20:52
Oćeš da kažeš da je najbolje vuneno? Kao što predlaže tataratira?

Sapa
04.10.2007, 21:01
Ovaj Wlad me svakoga dana u svakom pogledu sve vise iznenadjuje..........Umijes ga i ti shooknoot, onako bas profesorski, suptilno. Respect.

stekan
04.10.2007, 21:51
Ovaj Wlad me svakoga dana u svakom pogledu sve vise iznenadjuje..........Umijes ga i ti shooknoot, onako bas profesorski, suptilno. Respect.

Ima stila, a nije ni blizu pete decenije.

wlad
04.10.2007, 22:53
Ne znam ja o čemu vi to, samo znam da mi se onaj tataratirin komplet svideo - to mi je sinulo kad čuh za ovce...

tataratira
05.10.2007, 06:54
Oćeš da kažeš da je najbolje vuneno? Kao što predlaže tataratira?

vuna nas je održala, njojzi hvala

alpinista
05.10.2007, 07:37
:) :) :) :)
Znas kako kazu,prvo teorija pa onda praksa . . .
a kod mene je izgleda obrnuto . . . :sm021: ebiga.

hehehe
05.10.2007, 07:41
Smeo bih da se zakunem da je Dzo, pisuci prvi post u ovoj temi, ocekivala 3-4 preporuke i kraj...
Ovo sto se desilo posle prevazilazi i najsmelije snove... 106 odgovora...
Dzo... ajd pitaj jos nesto (al' otvori novu temu)...

alpinista
05.10.2007, 08:38
evo i 107-mi odgovor, kad je bal nek je maskenbal
sledeca tema nek bude o rukavicama . . . dobre rukavice su jedan od najbitnijih faktora na skijanju:ski:

wlad
05.10.2007, 09:27
Vidiš, nije loša ideja, nova tema?? :)

Prvo da smislimo temu, pa naziv, a onda da se odluka donese konsenzusom. Možda prvo da se ovde iznesu predlozi, a zatim da se napravi posebna tema za glasanje??? ;)

Glasanje na kraju treba da bude namešteno, zatim da se napravi treća tema u kojoj će se diskutovati o regularnosti, i ko je sve ovo započeo. Zaključak će najverovatnije biti da je joe sve "zakuvala" i da joj treba zabraniti pristup forumima :D.

Oprez u svakom slučaju nije na odmet :sm021:

Sapa
05.10.2007, 15:52
Da se malo vratimo na temu, evo za charmantu Joe malo inspiracije.
Ako se medju ovim linijama ne krije zeljeni model onda stavrno ne znam vise. :sm019:

http://www.peakperformance.com/templates/products07____23152.aspx

http://www.canada-goose.com/limited_edition_women.html

http://www.wildroses.it/prodotti.php?categoria=1

http://www.altrec.com/outdoors/roxy/jackets/ (ROXY)

Btw. Nadam se da ovo neces naci u Bgd-u, jer su kolekcije previse privlacne da bi obratila paznju na par stotina evra “dole-gore”. Izuzetak, rasprodaja Roxijeve kolekcije kod altreca....jeftino, ali moras da ih narucis iz USandA. a onda nista od probavanja.

Sapa
05.10.2007, 17:14
sledeca tema nek bude o rukavicama . . . dobre rukavice su jedan od najbitnijih faktora na skijanju:ski:

Slazem se s ovom konstatacijom jedino pod uslovom da skijas/ica za vrijeme skijanja koriste ski-stapove......inace ne vidim da je upotreba rukavica prijeko potrebna. Jesi vidijo ovaj filmic?

http://www.youtube.com/watch?v=CHzY8yAES9s

aj sad reci koji ce njemu rukavice, kad shake ne vire iz rukava, :dontknow:
a mogu i u gace i u dzepove.

joe
07.10.2007, 04:19
Pa toliko ste se veselo raspisali da prosto imam obavezu da dopisem jos nesto .. bilo sta, kontinuiteta radi :yay:

Sapo .. wildroses! We know .. why unisex items just won't fit!:sm019::sm019::sm019:

alpinista mi je predlozio Millet, tako da cu sledece sedmice da se prosetam da bacim pogled, mozda nesto i probam

Dajte mi malo vremena za sledecu temu, moram da smislim nesto podjednako inspirativno :sm021:

wlad
07.10.2007, 10:40
I javi na kraju šta si odabrala :sm004: