PDA

Pogledati punu verziju : MAGFIRE 8 model iz 05/06

Friky
26.09.2007, 23:20
:smoke: Dali je vozio neko ovu skiju i njegovi komentari? UNAPRED HVALA.:ski: :sm006:

wlad
27.09.2007, 01:13
Nekoliko ljudi sa foruma poseduje ovu skiju, i koliko sam zaključio zadovoljni su..

Moja supruga "vozi" iste, ja sam ih "probao" (160cm dužina) i skroz su OK, tvrdoća je očekivana (mekša skija), kao što verovatno znaš postoje i 10 (1 sloj titana) i 12 (2 sloja titana) i one su tvrđje i samim tim bolje za tvrdu stazu.

Sve zavisi od toga koliko si težak i/ili iskusan, ako nisi pretežak i ako si rekreativac - dobra skija za tebe.

Geometrija skije je takođe lepa (isto kao i magfire 10), "lopate" što ih od milošte zovemo ;).

Ovo sve naravno važi za 05/06, ovim novim je geometrija i "sastav" izmenjen...

D.I.M.
27.09.2007, 06:24
Ih vozio, .... Kao što Wlad reče, pa ne bi ženi kupio loše, dobra skija ako ne zapinjes mnogo i ne voziš na žiletu. Uvek za nju kazem lepa skija za krstarenja po stazi i i van nje. Onako za laganica voznju što meni sada i odgovara, malo za stazu malo za šumicu. Lepo ulazi i izlazi iz zavoja .... Šta još reći, da je i cena povoljna, naravno pričam o modelu 05/06 koji se prodavao i sezone 06/07.

acafcrs
29.01.2008, 08:06
U jednoj prodavnici su mi ponudili ovu skiju za 16000rsd u velicini 168cm (inace ja sam visok oko 186 i tezak oko 90kg). Iskreno kupuje mi se ova skija ali se bojim da je mala za mene.

jijang
29.01.2008, 09:21
zavisi kakvu skiju volis. Ja sam visok 174 i vozim bas ovu skiju 160cm. Ne bi mogao vecu nikako. Jedina mana koju sam joj nasao je da po tvrdoj, tek sredjenoj stazi, znaci cim ratrak predje, mnogo trese i ne moze lepo da se vozi. Hvala bogu pa god nas nemas cesto toliko sredjene staze. Inace za sve ostale, skije su keva...

CrazyKong
29.01.2008, 16:29
U jednoj prodavnici su mi ponudili ovu skiju za 16000rsd u velicini 168cm (inace ja sam visok oko 186 i tezak oko 90kg). Iskreno kupuje mi se ova skija ali se bojim da je mala za mene.

Mislim da ti nije prekratka...moze i broj duza ali to je to...inace skija ima sl radijus tako da i ide kraca :ok:

Vece je pitanje kako skijas i da ti nije premeka....ja sam uzivao vozeci je, ali mi je ipak bila premeka...

acafcrs
29.01.2008, 17:22
Ja sam osrednji skijas, sa tendencijom napredka, sa nikakvim iskustvom kada je izbor skija u pitanju. Totalno sam zbunjen i ne znam da sta mi je ciniti.

Bax
30.01.2008, 10:16
Evo ja kao osrednji skijas takodje, mogu da ti kazem da sam uzivao sa ovom skijom, jako je upravljiva i lagana za skijanje...Ali je problem sto kad naletis na led budes poprilicno izbacen iz ritma, znaci sa ovim skijma bezi sa leda. To je moj utisak. Svakako bi je rado kupio za tu lovu pogotovo.

D.I.M.
30.01.2008, 11:27
Evo ja kao osrednji skijas takodje, mogu da ti kazem da sam uzivao sa ovom skijom, jako je upravljiva i lagana za skijanje...Ali je problem sto kad naletis na led budes poprilicno izbacen iz ritma, znaci sa ovim skijma bezi sa leda. To je moj utisak. Svakako bi je rado kupio za tu lovu pogotovo.
Ko vozi tu skiju i ne očekuje da će seći led u kockice za viski. Naravno ukoliko se skija odrzava tačnije oštri, ni taj led nije strašan, zarubi na njemu i ide dalje. E, sada je pitanje o znanju karv skijanja na strmijoj crnoj ledenoj stazi. Ko voli nek izvoli to skija za sve ko big mek.

nidza
30.01.2008, 11:46
Ja ću otvoreno i najiskrenije da pitam - ko uopšte uživa skijajući na crnoj zaleđenoj stazi, još karv? Možda Bode Miler, ja sam uspeo sa novom 8micom da hvatam toliko brze zavoje da meni noge krenu da popuštaju (Gobelje recimo, na strmijoj stazi ne bi mi palo napamet da vozim karv), a nisam baš slabašan i sitan, a da skija pri tom drži putanju kao slik guma.

U pitanju je odlična skija za srednje skijaše, a mislim da je ključna stvar težina i stil skijanja. Ko nije težak i skija više tehnički, manje snagom, odnosno ko često "pušta" skiju da ga ona vozi, sigurno će uvek biti zadovoljniji mekšom skijom, upravo zbog "feedbacka" podloge na muskulaturu.

Svi skijamo vrlo različito i zato su i skije različite. Za svakog postoji adekvatan izbor.

Bax, nisi skijao sa tom skijom, skijao si sa 08 modelom, pričamo o 05 modelu (naražndžasto, dok su još bile Magare, dok nisu postale Magfire). :D :D :D

jijang
30.01.2008, 15:16
E, to za Magare sam izvalio tek ove godine. Gledam ortaci mi se smeju i ja reko sta je bilo. Kad ono Magare:)
Ako je odrzavas dobro moze i po ledu.

CrazyKong
30.01.2008, 15:28
E, to za Magare sam izvalio tek ove godine. Gledam ortaci mi se smeju i ja reko sta je bilo. Kad ono Magare:)
Ako je odrzavas dobro moze i po ledu.

hmmm Magare...eto super imena za neformalnu grupu ljudi koja voli sneg i planinu :sm021:

Bax
01.02.2008, 12:28
Da li neko zna gde mogu da se uzmu ove skije po povoljnoj ceni? 160-168cm.