Prijavite se

Pogledati punu verziju : Testovi skija 07/08 na web-u

stekan
21.08.2007, 08:59
Jutros su osvanuli prvi rezultati testova skija 07/08 na http://www.realskiers.com.

Za sada su objavljeni testovi za 4 firme: K2, Atomic, Nordica i Völkl.

Pristup sajtu se plaća $19.95 godišnje.

Krecha_86
21.08.2007, 16:00
Ispravicu te...ima i za Head :sm018:

stekan
21.08.2007, 16:12
Tačno. Sad ima, ali jutros nije bilo. :)

Sapa
21.08.2007, 17:38
Samo nema nista o najt boljim alround skijama koje je svijet ikad vidio............a nisu Ha-tomic. :smoke:

Krecha_86
21.08.2007, 18:19
Da nije mozda Magfire :P

Sapa
21.08.2007, 18:23
Da nije mozda Magfire :P

Ih Krecho, i ti dokon pa postavljas provokativna pitanja :)
Naravno da nije ta.

stekan
21.08.2007, 20:01
Sapa, marku tih skija još nisu metnuli (od riječi metati, za razliku od riječi umetati od koje je nastala riječ umetnica). Tvoj model more bit' bidne na testu, a more bit' i ono drugo.

Sapa
21.08.2007, 21:01
Sapa, marku tih skija još nisu metnuli od riječi metati

Izvini Stevo, zar nije glagol 'mecati' ??? (naravno sa mehkim ch, hebayi ga nemam slavjanski alfabet, al znas na koje slovo mislim, nema ga u teoriji, al ga ima u praxi).

"Prvo lice jednine": JA mechem, Vise lica skupnine ili ti u gramatickom zhargonu tzv. redaljka; Mi mechemo.....

hehehe
23.08.2007, 07:33
Ja, tishine...

hehehe
23.08.2007, 07:37
Samo nema nista o najt boljim alround skijama koje je svijet ikad vidio............a nisu Ha-tomic. :smoke:

Да нису оне Волкијеве што се зову ко сестрински град Бетменовог града?

stekan
23.08.2007, 10:56
Jutros je osvanuo i Salomon.

Druže Sapa, ljubičice bijela, nema tvojih skija na testu. Možda se više i ne proizvode, ili bar ne pod tim imenom. A nećemo reći o kojem se modelu radi.

Sapa
23.08.2007, 13:25
Jutros je osvanuo i Salomon.
Možda se više i ne proizvode, ili bar ne pod tim imenom. A nećemo reći o kojem se modelu radi.

Necemo reci o kojem se modelu radi, mada brat bratu (a i sestri) zna makar po' foruma.
Ama se jos uvjek proizvode (fala Bogu), i idu ko (h)alva i to pod istim imenom. samo su im udarili novu 'foto-tapetu' od grafike. Sad ima 'jedan bradati, hipi lik' na prednjem djelu skije i puno nekih grafita ne razumljive sadrzine.

A one druge na koje je hehehe mislio: "Да нису оне Волкијеве што се зову ко сестрински град Бетменовог града?"
E i one na grafici imaju jednog lika, ali na repu i taj je mnogo debeo, ali nije isfrustriran svojom debljinom, no je cak sta vise mlogo sretan i nasmijan.

Osim sto su oba pomenuta modela po mom "skromnom" misljenju naj bolji u svojim kategorijama, zajednicki im je i naglasen 'religiozni karakter' (likovi mesija) :sm017:

Sad mi nesto pade na um: Da li istovremeno posjedovanje oba ova modela avtomatski znaci nesvjesno ispoljavanje religijoznog fanatizma :dontknow:

stekan
23.08.2007, 14:25
Sad mi nesto pade na um: Da li istovremeno posjedovanje oba ova modela avtomatski znaci nesvjesno ispoljavanje religijoznog fanatizma :dontknow:

Dal' je religiozni ne znam, al' da je fanatizam, to je garant.

Sad si u belaju da se odlučiš na koje stati, jer koje god da izabereš, možda si pogriješio.

Sapa
23.08.2007, 16:17
[QUOTE]Dal' je religiozni ne znam, al' da je fanatizam, to je garant.

A sve sam se zanosio kako ovo sve spada u sferu hobija i "da mi u stvari nije nishta" :confused:

Sad si u belaju da se odlučiš na koje stati, jer koje god da izabereš, možda si pogriješio.

Ma rijesi'ce mo i taj problem; pretesteram na dva tri mjesta (i onaku su preglomazne)......udarim im Šarke (one za vrata) i eto ga. Rezervni set staje u ruksak i uvjek su pri ruci :ski:

Flexon
23.08.2007, 18:43
evo i meni su dosle religiozne knjige pa i ja malo citam
Powder, Skiing, Ski
foil je jos uvijek tu ceka na tebe bolji nego ikad :sm011:
mislim ako Chris Davenport mozed da skija na istima sa vrhova preko 14000 stopa tu definitivno nema greske
jedino sto je grafika zabrinjavajuca
ali isto tako za 125$ manje Elan Zenmastr nije za bacit 185 (124-92-114)
drvena konstrukcija , nesto prihvatljivija grafika i manji radius sto je naravno pozitivna stvar
jedino mi izgleda da je elan malo podbacijo sa 999 neki izvori tvrde
da su nesto torsionalno mekse (doduse nepouzdani izvri -Skiing- casopis tacnije) iako sam mislio da ce biti tvrdje u svakom pogledu
slutio sam ja da oduzimanje titana nece donijeti nista dobro
ipak cim ih neko bude prodavao za 200 dolara ja uzimam par:ski: :smoke:
(i to 193 naravno) od glave visak ne boli
888 mi izgleda kao skija vrijedna posjedovanja jer je sav titanium sa 999 zavrsio na njima plus aluminium pride odozgo da zacini sve
za nesto vecu cijenu od foil i nesto mi govori da ce na njih ove godine biti prilicna navala tako da cisto sujmam da ce biti istih za 200 dolara
ali bez obzira ja i dalje ostajem pri 999 iz religioznih razloga

Flexon
23.08.2007, 18:44
mislio sam reci veci radius kod zenmastera

stekan
23.08.2007, 20:05
Glede fanatizma, ima nas ovdje svakakvih fanatika. Tj, svako je udaren na svoj način.

Sapa
23.08.2007, 21:40
[QUOTE]evo i meni su dosle religiozne knjige pa i ja malo citam
Powder, Skiing, Ski

Fundamentalisticko-extremisticka, destruktivna literatura; Kazu neki citali i ..............poceli da :sm017:
Flexone prijatelju brinem se za tebe.
U vasoj zemlji je na snazi "USA Patriot Act", citaj, al budi na oprezu :sm022:

foil je jos uvijek tu ceka na tebe bolji nego ikad :sm011:
Narucen, u toku iduce sedmice postajem vlasnik jednog para od 182 cm :sm017 + vezovi Z12, sve znam nemoj nista da mi pricas o istim, isli su uz skije.

mislim ako Chris Davenport mozed da skija na istima sa vrhova preko 14000 stopa tu definitivno nema greske

Sto moze zec,... Bruno moze jos bolje

jedino sto je grafika zabrinjavajuca

istina, ko da su ih za clanove "Jesus Christ-superstar" sekte dizajnirali heheheh, grafika odise duhom religijoznog fanatizma. No nema veze moje su model 06/07 one ruzne sharene (crveno/plavi-grafiti na bijeloj pozadini).
Jedno je sigurno vecina S-modela ima tugaljivu grafiku.

ali isto tako za 125$ manje Elan Zenmastr nije za bacit 185 (124-92-114)
Cjene su vam tu i tamo smjesno niske (neki dan stekan i ja mjerkali neke vezove na 'steepandcheap'), a i kurs vase valute je mnogo povoljan, samo nesto ne znam da li ovi EU-carinici za radnoga vremena samo cackaju nos i fataju zjale ili tu i tamo provjeravaju sadrzaj po nekog paketa.

ali bez obzira ja i dalje ostajem pri 999 iz religioznih razloga
rekoh ja....opasan satanjist i ELJAN-fundamentaljist

Flexon
23.08.2007, 23:12
e pa fino je cuti da si se ponovio cestitam
neka ti je sa srecom i puno boljih promijenio (tu mislim naravno elan :dontknow:)
i sljedece preko 100mm kupio
ma vezovi ce da budu u redu kad je u paketu
samo da ne bude malo prelagano hahaha
za svaki slucaj ti zasarafi po jednu ciglu na svaku
a sto se grafike tice ja nisam uspio da razjasnim sta je naslikano
posto mi je slika u casopisu relativno mala
jedino sam uspio da vidim onaj ruzni salomon natpis
ali skije su zasigurno genijalne (fali im malo drveta stoim pri tome )
najbitnija stvar od svega je da ne kupujes macku u djaku
jer si oprobao iste
valjda uspijes da zagazis sa njima u neki snijeg barem do pasa
ako nemoze dublje:ski:

Sapa
24.08.2007, 09:28
[QUOTE]e pa fino je cuti da si se ponovio cestitam
neka ti je sa srecom i puno boljih promijenio
Thnx mate.

i sljedece preko 100mm kupio

Hehehehehe, ako sve bude oke, u nedelju stizu jedne od 105 mm (pod pancericom) a 183 cm dugacke, one sa zlatnim debelim-nasmijanim covjekom na repu :smoke:
Nema odmora dok traje obnova!

ma vezovi ce da budu u redu kad je u paketu
Nadam se da si u pravu.

a sto se grafike tice ja nisam uspio da razjasnim sta je naslikano
na grafici je mesh'chini Jesus Christ-himself, al onako nacrtan ko hipi, a i oni grafiti ko da na to referiraju.
http://www.skipass.com/guide-matos/ski/2008/salomon/Foil-2.html

jedino sam uspio da vidim onaj ruzni salomon natpis
Svi modeli su im ruzni do bola:
ovo je taj moj model:
http://global.skipass.com/gearguide/ski/2007/salomon/Teneighty-Foil.html

valjda uspijes da zagazis sa njima u neki snijeg barem do pasa
ako nemoze dublje

Pa sto Stekan rece, bi ce sad problema....koju skije ponjeti sa sobom, ako ne mogu oba para.
Ma dobro Gotama je stvarno samo za deep, deep i nizasta drugo.....
Ma Flexone prijatelju, ovo su oni tako zvani slatki i luxuzni problemi :yay:

Flexon
24.08.2007, 21:26
pa tu se i gotama kupuje
ima se para ima se s cim neka fino je to cut
jos mi reci da uzimas duke i jos cu postati ljubomoran hahaha
nego sto 183 pa oni prave i 190
jesil nindza il si mindja
ma ne mislim s obzirom da su one prilicno kretke
183 ima efektivnu duzinu od nesto preko 150 cm ako se ne varam

Flexon
24.08.2007, 21:33
sapa 105mm skije
jeli to znaci da sam ja postao konzervativni clan foruma:hair: :eek: :hair:

Flexon
25.08.2007, 17:40
pa haj ti budi normalan ako srca imas
http://cgi.ebay.com/Elan-ER-17-FreeFlex-Ski-Bindings-2006-BRAND-NEW_W0QQitemZ140150365929QQihZ004QQcategoryZ21238Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
namah sam se preznoio
zao mi da propustim ali....

stekan
25.08.2007, 21:52
Mislim da je ovo prava tema za informaciju: Bio sam na moru!
Jutros sam odvezao porodicu u Biograd n/m, sjedio sam na plaži sat vremena i vratio sam se u BL. Ne, nisam se okupao. Bila je velika gužva i ništa me nije vuklo u more. Možda se okupam kad odem po njih.

Flexon
25.08.2007, 23:17
voda nije dobra ni za cipele a kamoli za covjeka
osim naravno ako je u smrznutom stanju
izuzetci potvrdjuju pravila
:sm022:

Sapa
02.09.2007, 21:17
Evo ga fat-ypus za 2008. Neki kazu da je ovo solidna allmountain skija, cak i sa ovom geometrijom.....:confused:

http://www.fat-ypus.com/home/tech.php

ova geometrija je cista perverzija.

Sapa
02.09.2007, 21:33
sapa 105mm skije
jeli to znaci da sam ja postao konzervativni clan foruma:hair: :eek: :hair:

Flexone pre rano sam se veselio tim "skijicama", na zalost nisam postao njihov vlasnik, ispalo je kako se nisam nadao, cisti peh u pitanju. A bas mi je krivo.

No tugu sam izljecio nabavkom onog Foila. Nemoze se porediti sa Gotamom u dubokom snijegu, ali posluzi ce svrsi kao neka vrsta "1 ski quiver ".

Flexon
03.09.2007, 00:59
ma foil ima da bude ko narodni hljeb ne treba da ti bude zao
ove godine foil da se izgustira da se malo navikne na tu geometriju skija
a onda kasnije da se uzme nesto radiklanije